Väggdesign Med En TV I Vardagsrummet (52 Bilder): Hur Man Dekorerar En Vägg, På Vilken Höjd Att Hänga En TV Från Golvet, Designidéer

Innehållsförteckning:

Video: Väggdesign Med En TV I Vardagsrummet (52 Bilder): Hur Man Dekorerar En Vägg, På Vilken Höjd Att Hänga En TV Från Golvet, Designidéer

Video: Väggdesign Med En TV I Vardagsrummet (52 Bilder): Hur Man Dekorerar En Vägg, På Vilken Höjd Att Hänga En TV Från Golvet, Designidéer
Video: Hänga konst som ett proffs. Del 2: Tavelvägg 2024, April
Väggdesign Med En TV I Vardagsrummet (52 Bilder): Hur Man Dekorerar En Vägg, På Vilken Höjd Att Hänga En TV Från Golvet, Designidéer
Väggdesign Med En TV I Vardagsrummet (52 Bilder): Hur Man Dekorerar En Vägg, På Vilken Höjd Att Hänga En TV Från Golvet, Designidéer
Anonim

TV: n är ett viktigt element i vardagsrummet eller hallen. Förutom huvuduppgiften utför detta element en dekorativ funktion i interiören. Moderna mottagarmodeller är mycket mer kompakta och funktionella än sina föregångare. Tack vare dess bekväma dimensioner har nya sätt att placera multimediautrustning dykt upp.

Boende funktioner

För att spara utrymme i rummet placeras utrustningen på väggen. Detta alternativ är perfekt för kompakta rum. Processen att montera en TV -mottagare är komplex och kräver särskild kunskap och verktyg. Innan installationen påbörjas måste du bestämma vilken väggkonstruktion du vill installera utrustningen på.

Designers noterar att stora modeller automatiskt blir personliga detaljer om inredningen. Om du väljer fel väggdekoration (färg, efterbehandlingsmaterial) kan den totala interiören skadas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan hängande utrustning är det nödvändigt att korrekt fördela möbler och olika dekorativa element.

Det är nödvändigt att exakt bestämma följande aspekter:

  • Väggens färg och materialets struktur för dekoration.
  • Väljer den mest praktiska och praktiska TV -placeringen.
  • Effekten av strålning på en person (belastning på syn).
  • Påverkan av externa negativa faktorer på teknik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet har renoverats och möblerna har installerats är det nödvändigt att hitta den perfekta placeringen för TV: n

  • Du kan hänga upp mottagaren över en byrå, kantstenar och andra låga möbler. Denna installationsidé är utbredd.
  • Det andra alternativet är placering framför matplatsen eller soffan. Se till att avståndet mellan tittarens position och skärmen är acceptabelt. Ju större skärm, desto högre siffra.
  • TV: n ser bra ut över eldstaden, men bara om den är artificiell. Väggen blir det dominerande elementet i designen. Dimensionerna på de två elementen måste vara nästan desamma så att de inte överlappar varandra.
Bild
Bild

Det rekommenderas starkt inte att sända utrustning nära värmeenheter, riktiga eldstäder och konstgjorda ljuskällor. Att installera en TV framför ett fönster är inte heller värt det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggdesign

För att dekorera en vägg med en TV kan du använda en mängd olika material som erbjuds av marknaden i ett brett spektrum.

Låt oss bo på de mest populära och efterfrågade alternativen.

Tapet . Det är ett praktiskt, prisvärt och snyggt material som kommer i en mängd olika färger. Med sin hjälp är det enkelt att ange ett specifikt område utformat specifikt för utrustning, eller organisera en bakgrund från tak till golv. Experter rekommenderar att du använder dukar med tredimensionella 3D-bilder. Temat för ritningen ska vara lämpligt för inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Emaljfärger . Färgen har en rik färg, är billig och sitter kvar på väggen länge. Detta material är perfekt för väggdekoration. Det är bättre att måla området bredvid TV: n i färger med en "varm" temperatur. Om du vill få ditt motiv att sticka ut, använd ljusa färger. Varje dekorativ riktning representerar en specifik färgpalett. På det tomma utrymmet runt TV: n, med målarfärg, kan du rita vilken bild som helst: blommor, fåglar, abstraktion och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Textil . För att lägga till mys och komfort i inredningen används textilier. Ge företräde åt naturliga tyger. Materialets färg och struktur bör vara i harmoni med möbler och andra tygelement. Prova en kontrastteknik mellan TV: ns färg och textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plåster . På grund av dekorativt gips kan väggen ges en extraordinär volym och konsistens. Med dess hjälp kan du dela väggen i zoner som skiljer sig åt i struktur. Placera TV: n på en plan yta, och den texturerade delen kommer att dekorera utrustningen från olika sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu . Bambu är ett naturligt, pålitligt och kostnadseffektivt miljövänligt material. Dukar från denna växt är dekorerade med etniska, fjärran östliga och afrikanska stilar. Bambu passar bra till en mängd olika möbler och moderna apparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel eller sten . Ovanstående material är perfekta för att dekorera en vägg med en TV. Väggen, dekorerad med natursten eller tegel, passar bra med eldstaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det här är de vanligaste idéerna. Utvecklingen av designsfären presenterar nya inredningsmöjligheter med naturliga och konstgjorda material.

Färg

När du väljer en palett för en vägg med en TV, kom ihåg att skuggan inte ska vara för mättad och prickig. Den optimala paletten av färger: vit, grädde, pastellfärger, beige, brun. Om storleken på rummet tillåter kan du välja svart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fixar jag TV: n?

Att installera en TV kräver inte bara färdigheter, utan också en förberedande process. Under arbetet måste du vara så försiktig som möjligt, särskilt om utrustningen är stor.

Bestäm på vilken höjd TV -mottagaren ska placeras från golvet. Hitta den optimala punkten för att bekvämt se videon på skärmen. Den optimala höjden är vid eller något under betraktarens ögonhöjd. När det gäller avståndet beror det på skärmens storlek. Information om detta bör anges i instruktionerna för TV -modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är kontraindicerat att montera utrustningen på gips. Materialet kan inte bära utrustningens vikt. Även om installationen lyckades kan TV: n kollapsa när som helst.

Montera inte utrustningen tätt mot väggen. Lämna ett litet utrymme för luftcirkulation. Detta gör att TV: n kan svalna under drift.

Det finns två sätt att placera plasma på väggen: fäste och stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

konsol

Speciell design. Den är ordentligt fastsatt på väggen och utrustningen är fäst vid den.

Det finns flera typer av fästen:

  • Lutande . Med den kan du luta skärmen cirka 20 grader från basen av strukturen.
  • Hård . Säker och säker passform utan rörliga delar.
  • Vrid och luta . Med det här alternativet kan du inte bara luta skärmen utan också vända den till vilken sida som helst. Mycket bekvämt och praktiskt. Priset på detta alternativ är högre än andra modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stöd

Ett stöd är en fixtur som fäster skärmen på en stark metallremsa. Du kan köpa den i en specialaffär eller göra den själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Varje element bör harmoniskt smälta in i interiörens stil. På vissa områden passar tekniken enkelt och enkelt, medan för andra måste du använda speciella extra element.

Klassisk

Det är mycket svårt att uppnå harmoni mellan väggdekoration och modern plasma i klassisk stil. TV: nas strama former och futuristiska utseende motsäger de viktigaste aspekterna av de klassiska trenderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

För harmoni mellan alla element används speciella snidade ramar, dekorerade med volymetriska element. Precis som målningar placeras tv -apparater i dem, vilket gör deras utseende acceptabelt för barock, imperium eller rokoko. Ett sådant element kommer att dekorera den övergripande inredningen. Ramen kan vara flera gånger större än TV -modellen eller bara passa utrustningens mått.

Det andra alternativet är stuckaturgjutning. TV: n är placerad på väggen och strukturerad stuckatur gjord runt den. För större uttrycksfullhet är den täckt med koppar-, guld- eller silverpatina.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Delikat och mysig stil. En trävägg är perfekt, på vilken en TV kommer att installeras efteråt. Om det inte är möjligt att utrusta en panel från en array, kan du köpa fototapeter med bilden av brädor. Färgpalett för efterbehandling: ljusa och pastellfärger. För att matcha inredningen helt, placera apparaterna i en strikt träram. Det kan dekoreras med en bild av blommor eller element från antiken (skav, blek färg, sprickor).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

En extraordinär och djärv stil som framgångsrikt kombinerar både moderna och klassiska element. Väggen med TV: n kan dekoreras i ljusa eller omvänt ljusa färger, i motsats till golvet, taket och andra väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plasmapanel i valfri storlek passar perfekt in i interiören i dess naturliga form, utan ytterligare element. Väggen kan ha både platt och volymetrisk struktur. Om du placerar en svart TV på en vit bakgrund blir det ett uttrycksfullt inslag av stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Minimalism är känd för sin noggrannhet, korthet och enkelhet. Den skarpa rektangulära formen på en modern platt-TV smälter lätt in. Standard svart färg på modellen är mångsidig och används ofta för denna moderna stil. Det rekommenderas att använda tapeter eller färg som ett efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Hi-tech är en högteknologisk stil, så modern plasma spelar inte bara ett funktionellt, utan också ett viktigt dekorativt syfte. Detta är en accentdetalj i interiören. Modellens svarta färg, strikt form, blank yta - alla dessa aspekter är karakteristiska för ovanstående stil.

Som dekorativt material för väggdekoration används volymer, emaljer och glansiga plastpaneler, vars dimensioner är flera gånger större än utrustningens dimensioner.

Väggen kan också dekoreras med spegelplattor. Dessa element, tillsammans med kromytor, används aktivt i högteknologisk inredning. Mot bakgrund av spegelelement kommer tekniken att se särskilt uttrycksfull ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Efterbehandling med sten eller tegel är den bästa lösningen för att dekorera en vägg med loft-TV. Istället för naturmaterial kan du använda tapeter med en liknande bild. Denna teknik rekommenderas att endast utföras på en av väggarna för att skapa dynamik i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att montera TV: n på väggen är ett praktiskt och bekvämt sätt att placera utrustning, vilket sparar utrymme i rummet. Detta alternativ minskar avsevärt intensiteten av mänsklig påverkan på utrustningen och ger inredningen originalitet. Installation av utrustning på detta sätt kan användas i både klassisk och modern riktning. Det viktigaste är att ta råd från designers för en harmonisk kombination av teknik med stil och dess element.

Rekommenderad: