Tjockleken På Wellpappet För Staketet: Vilket är Bättre Att Välja Och Vad Bör Tjockleken På Wellpappet Vara? Optimala Alternativ För Ett Staket Med En Höjd Av 2 Meter

Innehållsförteckning:

Video: Tjockleken På Wellpappet För Staketet: Vilket är Bättre Att Välja Och Vad Bör Tjockleken På Wellpappet Vara? Optimala Alternativ För Ett Staket Med En Höjd Av 2 Meter

Video: Tjockleken På Wellpappet För Staketet: Vilket är Bättre Att Välja Och Vad Bör Tjockleken På Wellpappet Vara? Optimala Alternativ För Ett Staket Med En Höjd Av 2 Meter
Video: How to score and bend corrugated cardboard. 2024, April
Tjockleken På Wellpappet För Staketet: Vilket är Bättre Att Välja Och Vad Bör Tjockleken På Wellpappet Vara? Optimala Alternativ För Ett Staket Med En Höjd Av 2 Meter
Tjockleken På Wellpappet För Staketet: Vilket är Bättre Att Välja Och Vad Bör Tjockleken På Wellpappet Vara? Optimala Alternativ För Ett Staket Med En Höjd Av 2 Meter
Anonim

Tillfällig eller permanent inhägnad av privata tomter, liksom industriområden, är ofta gjord av wellpapp. Beroende på syftet med staketet som uppförs är det nödvändigt att noggrant välja parametrarna för detta material. När allt kommer omkring, om wellpappet är för tunt, kommer en sådan barriär inte att vara lång. Därför är det värt att överväga hela uppsättningen egenskaper hos ett sådant material och spärrstrukturer som uppförs från det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad påverkar det?

Det finns olika typer av wellpapp. De skiljer sig åt i de material som används för produktionen och sprayen, liksom tjockleken på själva arket, vilket ger en viss flexibilitet. Skilda egenskaper ger olika parametrar för stängslet som uppförs . Därför är det initialt nödvändigt att förstå egenskaperna hos detta material.

Den enklaste och mest kortlivade, ur synvinkel, är den så kallade grov wellpapp. Det går sönder tillräckligt snabbt, eftersom det blir täckt av korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta beror på det faktum att vanligt stål används för tillverkning av sådana plåtar, på vilka inga beläggningar eller sprayer appliceras. På grund av att sådana ark snabbt försämras används de mindre och mindre.

Det är mer rationellt att använda profilerade ark med applicerad galvanisering eller ett lager av polymer . Detta förhindrar korrosionsprocessen och tillåter användning av wellpapp i 20 år utan att ändra utseende. Man bör komma ihåg att skiktets tjocklek direkt påverkar kvaliteten på ett sådant material. Och om allt med galvanisering är mer eller mindre klart, eftersom galvaniserat stål är ett ganska bekant material som länge har använts både för konstruktion av staket och för andra ändamål, är det värt att förstå mer detaljerat med polymerbeläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dessa typer som finns på byggmarknaden

  1. Polyesterbelagda profilerade ark kan vara antingen glansiga eller matta . Detta är ett ganska enkelt alternativ, men samtidigt ger det en hög korrosionsbeständighet. Det är sant att polymerskiktet inte tål mekanisk skada.
  2. Applicering av plastisol på en 200 mm tjock stålplåt bildar en reliefprägling . Ett slags hack i form av slag bildas på ytan. Profilerad plåt med ett plastisolskikt kan användas även under de mest ogynnsamma förhållanden.
  3. Det finns också ett slags skyddande lager, som inkluderar polyamid och polyuretan . Detta är den så kallade pural, som appliceras på en stålplåt med en tjocklek av 50 mikron. Sådana material som produceras med denna teknik är mycket resistenta mot extrema temperaturer, ultraviolett strålning och andra negativa indikatorer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med polymerbeläggningen är att den kan ges vilken nyans som helst i enlighet med RAL -tabellen. Och det här låter dig ge staketet en viss stil, matcha det, till exempel taket, husets väggar eller helt enkelt genom att passa in i den omgivande miljön. Baserat på de specificerade egenskaperna vid tillverkningen av ett ark av wellpapp, blir det klart att inte bara tjockleken på själva metallen, utan också tjockleken på den applicerade beläggningen påverkar huvudkarakteristiken. Detta är vad tjockleken på det profilerade arket för staketet specifikt påverkar.

  1. Tjockleken och beläggningstypen påverkar hur länge arket kommer att hålla i den färdiga produkten, särskilt i staketet.
  2. Om vi pratar direkt om tjockleken på stålplåten, som extruderas i profilen, påverkar värdet av denna parameter direkt styvheten i hela staketets struktur. Detta är en viktig indikator, eftersom den så kallade mekaniska lastmotståndskoefficienten, inklusive vindbyar som verkar på staketets plan, beror på det. På grund av den befintliga "lindningen" bör arket inte böja sig under påverkan av någon påverkan. Därför, om du vill att staketet ska tjäna så länge som möjligt, bör du välja ett tjockare wellpapp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardalternativ

Efter att ha säkerställt att vissa indikatorer på wellpapp för staketet är viktiga under driften, är det värt att överväga alla alternativ som presenteras på byggmarknaden

  1. Produkten, vars tjocklek är 0,35 mm, används för att skapa ett tillfälligt staket på en byggarbetsplats eller för att stänga av ett område från ett vindstöt. Ett liknande material är också lämpligt för att skapa ett staket i landet. I det här fallet behöver du inte prata om hög säkerhet och för lång livslängd, men priset för sådant material är lägre än för tjockare ark.
  2. Profilerad plåt, vars plåttjocklek sträcker sig från 0,4 till 0,45 mm, används oftast för att omsluta ett privat hus eller en industriell anläggning. Detta är den som är vanligast eftersom den ger optimalt skydd i kombination med pris. Lämplig för de områden där det inte finns några starka vindbyar eller byggnaden är omgiven av träd eller angränsande byggnader.
  3. För ökad säkerhet och längsta möjliga livslängd bör plåtens tjocklek ligga över 0,5 mm -märket. Det rekommenderas att välja detta alternativ i de områden som ligger i öppna områden, där det blåser tillräckligt starka vindar under olika årstider.
Bild
Bild
Bild
Bild

Således är den rekommenderade plåttjockleken för rationell användning och att skapa ett tillräckligt stabilt staket i intervallet från 0,4 till 0,5 mm.

Det händer att användare gör orimliga val. Det beror på att till exempel ett ark med en tjocklek på 0,5 mm och 0,4 mm kommer att ha samma motståndskraft mot vind. Därför, när du behöver spara pengar, kan du välja en mindre tjocklek på wellpappet. I det här fallet är det nödvändigt att uppmärksamma det användbara området, liksom utseendet på wellpappet. Och du bör välja det alternativ som passar för varje specifikt fall.

Om du behöver bygga ett standardstängsel används i de flesta fall följande rekommendationer från specialister

  1. Ett staket med en höjd som inte överstiger 2 m är fäst vid 2 vanliga stockar. I det här fallet är det bättre att använda C8 -ark, vars tjocklek på stålplåten är 0,5 mm.
  2. Om staketet uppförs med en höjd av 2 meter eller mer, används ett standardark av wellpapp med en tjocklek på 0,4 mm och märkt C8. Det är fortfarande bättre att montera det på 3 lag.
  3. Om du använder wellpapp märkt C21, vars tjocklek är 0,5 mm, kan du fästa den på 2 stockar. Men bara under förutsättning att konstruktionens höjd inte överstiger 2 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana beräkningar, ur konstruktionens synvinkel, är viktiga när man väljer en eller annan typ av wellpapp, eftersom de ger konstruktionen den nödvändiga styvheten och en given driftstid utan att kollapsa eller sjunka av enskilda element av staketet.

Vilken kan du välja?

När det är nödvändigt att bygga ett staket är det bättre att lyssna på följande expertråd om hur man väljer sådant material och vad man ska leta efter under installationen

  1. Den optimala metalltjockleken är 0,5 mm . Den vanligaste materialkvaliteten är C8. För ett sådant ark kan tjockleken variera från 0,5 till 0,8 mm, och arkets bredd är 1,2 m. Men det bör noteras att arbetsbredden blir något mindre, eftersom en del av denna parameter försvinner för fastsättning i stället. Sålunda är bredden på en sektion av sektionen 1,15 m. Dessa profilparametrar är tillräckliga för att säkerställa konstruktionens tillförlitlighet när det gäller mekanisk hållfasthet och hållbarhet.
  2. När det gäller arkets längd kan det vara annorlunda ., och varje ägare väljer det utifrån sina egna behov och framtida designfunktioner i staketstrukturen. På marknaden kan du hitta längden på profilerade ark i följande storleksintervall - 1, 06 m, 1, 2 m, 2, 3 m, 6 m. Men det betyder inte att staketpartierna nödvändigtvis måste tas utifrån dessa parametrar. Du kan klippa vilken längd som helst efter att ha kommit överens med kunden.
  3. För ett staket med en höjd av 2 m eller mer är det nödvändigt att göra 3 fixeringslager . Om höjden är mindre än denna parameter utförs fästningen med 2 stockar. I vilket fall som helst är det nödvändigt att säkerställa minsta styvhet så att strukturen inte böjer eller vrider sig under påverkan av mekanisk belastning eller under sin egen vikt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella kommer att kunna bestämma belastningen på staketet . Därför är det värt att tillgripa deras hjälp när man bygger en sådan struktur. Dessutom är det de som kommer att kunna installera barriärstrukturen och observera hela sekvensen av teknik. Detta innebär att ägaren utan bekymmer och utan att kunna ändra strukturen kan njuta av säkerhet och ljud.

Rekommenderad: