Spaltsängbotten (17 Bilder): Vad är Och Hur Man Väljer En Modell Med Justerbar Bas, Med Fjärrkontroll Och Med Ben

Innehållsförteckning:

Video: Spaltsängbotten (17 Bilder): Vad är Och Hur Man Väljer En Modell Med Justerbar Bas, Med Fjärrkontroll Och Med Ben

Video: Spaltsängbotten (17 Bilder): Vad är Och Hur Man Väljer En Modell Med Justerbar Bas, Med Fjärrkontroll Och Med Ben
Video: En bra stereoanläggning ger dig fantastiska ljudupplevelser 2024, April
Spaltsängbotten (17 Bilder): Vad är Och Hur Man Väljer En Modell Med Justerbar Bas, Med Fjärrkontroll Och Med Ben
Spaltsängbotten (17 Bilder): Vad är Och Hur Man Väljer En Modell Med Justerbar Bas, Med Fjärrkontroll Och Med Ben
Anonim

En av de viktigaste funktionerna i alla hem utförs av en ordentligt vald säng. Det är svårt att föreställa sig ett komplett och harmoniskt sovrum utan denna möbel. För närvarande är möbelmarknaden bokstavligen överfull med en mängd olika modeller med olika mönster. De mest populära och bekväma är produkter med rackbotten.

Vad det är?

Huvudkomponenterna i vilken säng som helst är ramen och basen (botten). De flesta baserna är gjorda av järn, naturligt trä eller billigare kompositmaterial. Sängens bekväma egenskaper beror direkt på sängbotten. Spalternativ kompletteras med ortopediska madrasser, på vilka sömn och vila blir dubbelt trevliga och friska.

Som regel är lamellbotten en stel och hållbar ram som lameller fästs på (med andra ord - lameller). De har en något böjd form och ligger på ett visst avstånd från varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

På senare tid har butikerna sålt sängar med kortlivat nät eller fasta underlag. Sådana konstruktioner har ett antal betydande nackdelar och är mindre praktiska att använda. Utseendet på möbelmarknaden av lamellbaser gjorde en riktig sensation, och idag används sådana system i stor utsträckning vid tillverkning av högkvalitativa ortopediska sängar.

Låt oss lista de viktigaste fördelarna med sådana konstruktioner:

  • Rackbaser har utmärkta ventilationsegenskaper. Luft tränger lätt in i dem på grund av fördjupningen mellan lamellerna. Under sådana förhållanden kommer madrassen att hålla mycket längre, och dess hygieniska egenskaper kommer alltid att vara som bäst.
  • Oftast är lamellerna i botten gjorda av trä. Detta material är miljövänligt och absolut säkert för människors hälsa. Det billigaste och mest praktiska är exemplar med björk- och tallskivor.
  • Lamellbotten är relativt billig jämfört med andra baser. Det kan köpas separat och installeras i befintliga möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bekväma ortopediska sängar med lameller är lätta att montera och demontera.
  • Högteknologiska produkter är särskilt populära nyligen, där det finns en funktion att justera styvheten och positionen på ryggen. Dessa sängar kan anpassas efter ägarnas personliga preferenser.

Men som vilken design som helst har rackbotten sina egna negativa sidor. Det finns inget stöd mellan lamellerna. På grund av detta kan madrassens yta efter ett tag bli vågig. Om det inte finns några stötdämpare vid basen, tål den inte tung belastning och bara personer av medelstor konstruktion kan bekvämt rymma den.

Om din säng har en sådan botten, bör en enkel boxfjädermadrass inte placeras på den. Sådana saker kan bilda defekter i form av avböjningar, vilket kommer att ha en extremt negativ effekt på ryggraden under sömn och vila. I genomsnitt håller rackbaser cirka 10 år. Termen är betydande, men kortare i jämförelse med andra typer av grunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Baser med trälameller tillverkas med olika funktioner. Ofta är sådana mönster utrustade med populära i vår tid interiörartiklar med lyftmekanismer. Sådana system finns inte bara i rymliga eller kompakta sängar, utan också i bäddsoffor, ottomanska sängar och soffor.

Design med vikningsmekanismer skiljer sig från varandra i driftsprinciperna:

  • De mest pålitliga och hållbara anses vara manuella mekanismer , eftersom de inte har många rörliga delar. De är dock mindre praktiska att använda, för när du öppnar måste du självständigt hålla basen tillsammans med den tunga madrassen.
  • De har inte den längsta livslängden fjädermekanismer … De är svåra att klättra, men de gör ett bra jobb med sin huvuduppgift. Efter ett tag täcker fjädrarna i strukturen och tappar sin elasticitet, varför de måste bytas.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Grundarna erkänns med rätta som en av högsta kvalitet med gasdämpare … Sådana system fungerar mycket smidigt, smidigt och tyst. För att höja dem behöver du absolut inte göra extra ansträngningar.
  • Nyligen har uppgraderade vikningsflikar dykt upp på marknaden. baser med eldrift … De är mycket enkla att använda. Sådana strukturer sätts i rörelse med hjälp av en speciell kontrollpanel som medföljer satsen. Sådana strukturer är utrustade med ben av hållbar metall. De har en optimal höjd och är lätta att fästa och ta loss från möbelstommen. Huvudsyftet med dessa delar är att ge ytterligare stöd för sängen och dess rörlighet.
  • Sängar är mycket efterfrågade idag, där ortopediska baser har funktionen att justera skenornas styvhet … Det finns mönster där du kan anpassa alla lameller eller bara detaljerna på toppen och botten.

Med hjälp av justering kan du skapa den mest bekväma sängen. Men tro inte att stiftelser med liknande funktioner är mindre solida. Vid tillverkningen av sådana rackstrukturer beaktas alla nödvändiga funktioner och nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av skenor och hållare

Lamellbasen syftar till optimal fördelning av kroppsvikten över kajytan och mjuknar styvhetsnivån för den ortopediska madrassen. Lamellerna eller lamellerna i dessa mönster är gjorda av olika material. För regelbunden användning rekommenderas naturligt träalternativ. Billigare spånskivor är spröda och lätt skadade.

Standardbredden på lamellerna vid basen varierar från 5 till 10 cm. Maxindikatorn är 12 cm. Sådana lameller är placerade tvärs över sängen, och avståndet mellan dem är i genomsnitt 5-7 cm. Också i den ortopediska botten, smalare lameller från 3 till 4 cm. Sådana element bör placeras närmare varandra och fästas oftare. En kvalitetsbas bör ha minst 15 träläkter.

Lamellerna fästs på ramen med hjälp av speciella hållare. De flesta mönster innehåller gummifästen med ytterligare stötdämpare.

Sådana lathållare är konstruerade för betydande belastningar. En säng med dessa detaljer börjar inte knarra med tiden.

Mer prisvärda är baserna där lamellerna är fästa med plasthållare. De är mindre hållbara och tåliga än gummialternativ. Överskrid inte de högsta tillåtna belastningarna när du använder en kaj med en sådan bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Standardmåtten för de ortopediska baserna är:

  • för enkelsängar: 70x200 cm, 80x200 cm, 90x200 cm;
  • för en och en halv sovande modeller: upp till 120x200 cm, 140x200 cm;
  • för dubbla alternativ: 160x200 cm, 180x200 cm;
  • storleken på baserna för barnsängar är vanligtvis 160x90 cm.
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av möbler med en lamellbas måste närma sig ansvarsfullt och medvetet. Om du gör ett misstag när du köper kan det uppstå olika problem relaterade till botten och madrassens kompatibilitet:

  • Var uppmärksam på sängens höjd. Kroppen ska vara minst 50 cm över golvet. Annars blir det svårt och obehagligt att gå upp ur sängen. Dessutom är det troligare att en låg säng blir förkyld eller fryser i kallt väder.
  • Den ortopediska sängen måste ha ben. Sådana element kommer att ge ytterligare ventilation av sängen, vilket kommer att ha en fördelaktig effekt på madrassens livslängd.
  • Det rekommenderas att köpa modeller där bottnarna har naturliga lameller. De vanligaste är björkelement. De är billiga. Men om ekonomin tillåter det är det bättre att köpa en robustare och dyrare struktur med valnötlameller.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Praktiskt är justerbara rack och pinion baser, alternativ med stötdämpare, transformationsmekanismer och andra moderna tillägg.
  • Botten- och madrassens mått måste matcha. En onödigt stor madrass kommer att bula ut och falla ur sängen, vilket kommer att påverka sängens komfortegenskaper negativt. Om duken är för liten förblir fula luckor mellan den och ramen, vilket kommer att störa och se oattraktivt ut.
  • Det rekommenderas att kontakta betrodda företag och köpa sängar från kända och högkvalitativa tillverkare.

Du kommer att lära dig mer om lamellbäddar i följande video.

Rekommenderad: