Hur Man Använder En Digital Set-top-box Utan Fjärrkontroll? Hur Byter Jag Kanal Utan Fjärrkontroll På En TV-mottagare Och Hur Slår Man På Den? Sätt Att Styra En Digitalbox

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Använder En Digital Set-top-box Utan Fjärrkontroll? Hur Byter Jag Kanal Utan Fjärrkontroll På En TV-mottagare Och Hur Slår Man På Den? Sätt Att Styra En Digitalbox

Video: Hur Man Använder En Digital Set-top-box Utan Fjärrkontroll? Hur Byter Jag Kanal Utan Fjärrkontroll På En TV-mottagare Och Hur Slår Man På Den? Sätt Att Styra En Digitalbox
Video: Как запрограммировать пульт mag 254 | программа mag 322 remote | программа MAG remote для ТВ 2024, April
Hur Man Använder En Digital Set-top-box Utan Fjärrkontroll? Hur Byter Jag Kanal Utan Fjärrkontroll På En TV-mottagare Och Hur Slår Man På Den? Sätt Att Styra En Digitalbox
Hur Man Använder En Digital Set-top-box Utan Fjärrkontroll? Hur Byter Jag Kanal Utan Fjärrkontroll På En TV-mottagare Och Hur Slår Man På Den? Sätt Att Styra En Digitalbox
Anonim

Det finns situationer när du behöver ansluta en digitalbox utan fjärrkontroll. Han kan gå sönder, gå vilse. För att byta TV -kanal, använd knapparna som finns på undersidan av kroppen, men med prefixet är situationen något annorlunda. Tillverkare föreskriver frånvaron av en fjärrkontroll, så det är väldigt enkelt att växla set-top-boxen.

Vanligtvis finns det ett lock på frontpanelen och knappar är dolda bakom det så att du kan slå på digitalboxen när som helst . Locket tas upp med något skarpt, öppnas eller trycks på en knapp. Men det är värt att notera att varje tillverkare har sin egen modell, och den tänds på olika sätt.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Om vi talar om en smartbox set-top box är det fullt möjligt att ansluta den utan fjärrkontroll. Dessa enheter har inga knappar, så du måste göra följande: koppla bort strömmen genom att dra ut nätadaptern från uttaget och slå sedan på den igen.

Du kan också synkronisera digitalboxen med TV: n utan att använda fjärrkontrollen genom att dra ut kontakten ur uttaget och sedan sätta in den igen.

Bild
Bild

Pekplattan är vanligtvis gömd bakom ett lock, i så fall måste du hitta den först (den ligger främst på framsidan). Den är vanligtvis smal och utrustad med en hållare.

Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Digital set-top box "Orbit "kan justeras utan fjärrkontroll. Det finns kontrollknappar på TV -mottagare - och de hjälper. Du måste hitta menyfliken, öppna den och trycka på den nödvändiga knappen på TV: n, ett annat alternativ är att samtidigt hålla ner knapparna som är ansvariga för volymen. De hjälper till att konfigurera enligt standardalgoritmen.

Digital -tv är också tillgängligt via Orbita -prefixet på gamla tv -apparater.

Bild
Bild

Som regel finns det inte fler än 6 kanaler i sådana modeller, resten justeras genom att vrida på hjulet.

För att konfigurera Wi-Fi, följ steg-för-steg-stegen:

  • sätt i USB -kabeln;
  • välj "Inställningar" och sedan - "System";
  • gå ner på sidan och välj sedan "Nätverksinställningar", klicka på "OK" i slutet;
  • välj "Wi-Fi-inställningar", klicka på önskat namn;
  • efter att ha bett om ett lösenord, ange data och bekräfta operationen.

Efter att ha genomfört det föreslagna systemet kan du titta på olika filmer, tv -program, etc. på TV.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur byter jag kanal?

Det finns kontrollknappar på frontpanelen - det här är det mest märkbara och kanske det mest pålitliga alternativet för att byta kanal. TV: n slås på utan fjärrkontroll genom att trycka på knappen eller genom att trycka på CH + kanalväxlingen . I vissa modeller är knapparna dolda - det här är peksknappar, de sticker knappast ut och ger inte ett klick.

Om knapparna är dolda under locket kan du komma åt dem genom att trycka direkt på själva locket . Efter den här åtgärden ska ett klick fungera. Ett annat alternativ är att hitta en urtagning på sidan - locket öppnas genom att dra i det.

Kontrollknapparna på sidan är subtila och vanligtvis samma färg som kroppen.

Bild
Bild

Knapparna längst ner är en joystick som rör sig i olika riktningar . När du klickar på den tänds den. Slutsatsen kan göras på följande sätt: för att byta kanal, använd knapparna på fodralet eller en joystick (om modellen föreskriver dess närvaro).

Med knapparna på panelen på TV -enheten kan du inte bara byta kanal utan också ändra signalkälla, volyminställningar etc. Det är svårare att göra detta på TV -apparater från utländska tillverkare, eftersom knapparna är markerade med engelska ord . I ett sådant fall hjälper knappöversättaren.

Bild
Bild

Standardbeteckningar:

  • STRÖM - av / på;
  • MENY - knapp för menykontroll;
  • OK - bekräftelsekommando;
  • - byta kanal och menysektioner;
  • - - + - justera ljudet.
Bild
Bild

Kontrollera

Nästan alla moderna konsoler är utformade för att styras från en smartphone, men vissa kan ha problem - orsakerna till detta kan vara följande:

  • de flesta TV -enheter stöder inte iPhone -kontroll;
  • tv -kompatibilitet med en viss applikation;
  • moderna digitalboxar stöder inte föråldrade versioner.
Bild
Bild

Tips: om programmet kräver installation på konsoler och telefoner bör du läsa instruktionerna och göra allt som det står i det. Mest troligt, efter det kommer problemet att lösas.

Alla har mobiltelefoner i vår ålder. De är bra för att styra en digital set-top box. För det för att styra digitalboxen från en smartphone behöver du bara installera programmet från Google Play genom att ange "Kontrollera TV-set-top box" i sökningen . Butiken erbjuder användaren en mängd olika alternativ - du behöver bara välja.

Bild
Bild

Tips: sluta inte med en app. Du kan ladda ner flera och kontrollera dem alla i drift genom att slå på TV: n. Och först då väljer du den du gillar mest från flera alternativ.

När du har installerat programmet följer du dessa steg:

  • synkronisera digitalboxen och smarttelefonen via Wi-Fi;
  • anpassa applikationen.

Vissa applikationer möjliggör installation av programmet både på en digitalbox och på en smartphone. Kontrollen beror på den specifika applikationen - vissa erbjuder alternativ för fjärrkontrollen och en standard joystick, medan du anger text i sökfältet. Andra öppnar möjligheten att sända från en smartphone till TV, starta YouTube. Det är värt att notera att de flesta applikationer från Google Play kombinerar alla funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Få av oss är redo för att vi måste styra digitalboxen utan fjärrkontroll . Tillverkarna tog dock hänsyn till denna punkt - om du är ägare till en modern set -top -box, observera att kontrollen kräver installation av appen från Google Play. Butiken är full av alla nödvändiga applikationer, bland vilka du definitivt kan hitta det du behöver.

Rekommenderad: