Hur Slår Man På TV: N Utan Fjärrkontroll? Hur Man Använder Den Utan Knappar? Hur Stänger Man Av, Byter Kanal, Lägger Till Ljud På En Plasma -TV Utan Fjärrkontroll?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Slår Man På TV: N Utan Fjärrkontroll? Hur Man Använder Den Utan Knappar? Hur Stänger Man Av, Byter Kanal, Lägger Till Ljud På En Plasma -TV Utan Fjärrkontroll?

Video: Hur Slår Man På TV: N Utan Fjärrkontroll? Hur Man Använder Den Utan Knappar? Hur Stänger Man Av, Byter Kanal, Lägger Till Ljud På En Plasma -TV Utan Fjärrkontroll?
Video: RCA TV: How to Control without Remote (Turn TV ON/OFF, Change Channel/Volume, Source/Input, Menu 2024, April
Hur Slår Man På TV: N Utan Fjärrkontroll? Hur Man Använder Den Utan Knappar? Hur Stänger Man Av, Byter Kanal, Lägger Till Ljud På En Plasma -TV Utan Fjärrkontroll?
Hur Slår Man På TV: N Utan Fjärrkontroll? Hur Man Använder Den Utan Knappar? Hur Stänger Man Av, Byter Kanal, Lägger Till Ljud På En Plasma -TV Utan Fjärrkontroll?
Anonim

Tack vare den tekniska utvecklingen är nästan alla moderna hushållsapparater utrustade med fjärrkontroller. Och först och främst talar vi om TV -apparater. Denna extra enhet, som inte har någon kabelanslutning, låter dig slå på och stänga av enheten, byta kanal, ställa in TV: n. Och det verkar som att det är omöjligt att hantera multimediaskärmen utan en kontrollpanel. Det finns dock situationer när fjärrkontrollen går sönder, går sönder eller går förlorad. Men även utan denna invecklade enhet kommer varje användare att kunna njuta av TV: ns arbete fullt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Identifiera ikoner på panelen

Innan du överväger moderna TV -modeller, föreslås det att återkalla de allra första Horizont -TV -apparaterna. På deras främre del av kroppen fanns en stor enhet med en tryckknapps kontrollpanel. Alla nycklar var imponerande i storlek. Knapparna kom också med instruktioner för att göra det enkelt och enkelt att använda enheten.

Efter en tid upphörde inhemska TV -apparater att vara populära. De ersattes av modeller av utländsk produktion. Ledtrådarna i dem skrevs på ett främmande språk, vilket tyvärr ledde till en viss förvirring hos människor. Dessutom var varje ny modifiering av en utländsk TV utrustad med mindre knappar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna modeller av plasma -TV har bara en skärm från fodralets framsida, varför de flesta användare tror att fjärrkontrollen är det enda sättet att styra TV: n … Men faktiskt är det inte.

Varje TV -modell är utrustad med en extra kontrollpanel, som är dold på skåpets baksida. I vissa fall finns knapparna på enhetens sida.

Men tyvärr, knappsatsens storlek är så miniatyr att inte varje användare visuellt avgör var den är placerad.

Till exempel, om du tittar direkt på en Toshiba eller Philips TV -skärm, kommer kontrollpanelen att vara på vänster sida. Panasonic och BRAVIA - på höger sida. Och för Samsung- och LG -TV -apparater finns en extra kontrollpanel på baksidan av fodralet. Om det plötsligt inte var möjligt att hitta ytterligare kontrollknappar, måste du använda bruksanvisningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha bestämt platsen för den extra kontrollpanelen måste du bekanta dig med knapparna som finns i den och förstå vad var och en av dem betyder

  • " Kraft " - nyckeln som är ansvarig för att slå på och stänga av TV: n. Den kan placeras bort från huvuddelen av knapparna.
  • " Meny " - en knapp som låter dig gå in i TV -menyn. På vissa modeller sätter den här knappen på enheten.
  • " Ok " - för att bekräfta den valda åtgärden.
  • «» - knappar för att byta kanal. De kan användas för att göra inställningar i huvudmenyn på TV: n.
  • " -" och "+ " - knappar för att öka eller minska uppspelningsvolymen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att de senaste modellerna av Samsung, Panasonic och Philips TV har ytterligare kontroll i form av en spel joystick med en knapp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man slår på och av den

Om fjärrkontrollen är ur funktion, kraschar eller går förlorad måste du använda den manuella omkopplaren för att slå på och stänga av TV: n. Användningsfunktionerna beskrivs i bruksanvisningen . Men om du känner till knapparnas beteckningar blir det inga problem med att aktivera TV: n.

Oftast är "Power" -knappen ansvarig för att slå på och stänga av TV: n. Vissa enheter ska trycka på "Meny" -knappen.

Efter att ha tryckt på knappen är det nödvändigt att kontrollera att lampan tänds. Det är värt att notera att moderna TV -apparater är utrustade med touchkontroller - efter start lyser tangenten i motsvarande färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stämning och byte av kanaler

Efter att TV: n slagit på visas en bild från kanalen som visades senast under den senaste sessionen på skärmen. men i inställningarna kan du ställa in en specifik kanal som ska visas på skärmen efter att du har slagit på TV: n … Vidare föreslås att du gör dig bekant med hur du byter kanal med hjälp av en extra manuell kontrollpanel. Tillverkaren spelar ingen speciell roll i detta fall, eftersom huvudnycklarna motsvarar allmänt accepterade standarder och fungerar enligt ett system som liknar varandra. Genom att klicka på dem visar det sig att vrida TV -kanalerna framåt eller bakåt.

Bild
Bild

men om dessa knappar saknas eller inte fungerar, måste du använda ett mer komplext sätt att byta kanal … För att göra detta måste du hitta funktionen att växla till en annan kanal i huvudmenyn och använda ljudjusteringsknapparna för att växla. De senaste tv -modellerna har en ovanlig kontrollpanel som liknar en spel joystick. Men faktiskt är detta en stor knapp som gör det möjligt att styra enheten och göra nödvändiga inställningar. Du behöver bara trycka på knappen i mitten av enheten och aktivera kommandot.

Bild
Bild

För att välja ett kommando trycks kontrollknappen i motsvarande riktning . Om du behöver gå till höger trycks joystick -knappen på höger sida. I allmänhet påminner algoritmen för att arbeta med en sådan joystick mycket om gamla mobiltelefoner, som hade en central kontrollknapp som fungerade i en cirkulär rotation.

Bild
Bild

Därefter föreslår vi att du bekantar dig med den manuella metoden för att ställa in kanalsekvensen

  • Först måste du komma till huvudmenyn på TV: n. För att göra detta, tryck på "Meny" -knappen på den manuella panelen. Med knapparna för att byta kanal väljs alternativet "Tuning" och sedan "Manual tuning".
  • Varje övergång måste bekräftas med knappen "Ok".
  • Välj avsnittet "Program" i fönstret som öppnas. Ett sekvensnummer tilldelas varje kanal. I detta fall måste varje installerad kanal fixas med "Ok" -knappen.
  • Med ett liknande system kan du välja regionens färg. Och justera också ljudet eller gör en automatisk sökning efter nya TV -kanaler.
Bild
Bild

Ljudjustering

Du kan justera volymen med knapparna "-" och "+". I detta fall kan du med "+" -knappen öka volymen för sändningsprogrammet. Och "-"-knappen, tvärtom, minskar ljudet. Alla TV -apparater fungerar på samma princip.

Bild
Bild

Upplåsning

Lås, som en separat funktion, är en obestridlig fördel med TV -apparater. Möjligheten att låsa enheten uppskattas särskilt av föräldrar till små barn. Det enklaste sättet att låsa skärmen är med fjärrkontrollen. För att låsa upp behöver du bara ange koden.

Men om fjärrkontrollen försvinner, går sönder eller går förlorad får många användare panik eftersom de inte kan låsa upp TV -skärmen. Följaktligen har de inte tillgång till enhetens funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Endast bruksanvisningen hjälper i denna situation. Den innehåller information om hur du låser upp.

När allt kommer omkring har varje enskild TV -modell individuella tekniska egenskaper och möjligheter.

Respektive, det inbyggda låsningsalternativet installeras och tas bort på det mest oväntade sättet … Det blir obehagligt om denna TV -modell inte har möjlighet att ta bort skärmlåset med manuell kontroll. I det här fallet måste du köpa en ny fjärrkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smartphone kontroll

Idag har varje människas arsenal en smartphone. Och vissa har till och med 2. Dessa enheter kan bli en idealisk analog till en fjärrkontroll. Modern smartphones firmware har redan ett universellt fjärrkontrollprogram som passar de flesta TV -modeller . Det låter dig slå på TV: n, ändra kanal och ändra volymen. Vissa breddformat -multimediaenheter kräver dock fortfarande en specifik applikation med ett bredare utbud av alternativ för att installeras.

Vissa enhetsspecifikationer krävs för parning mellan din telefon och TV.

Bild
Bild

Smartphones behöver bara ha tillgång till en Wi-Fi-anslutning. Men TV-apparater behöver en Enternet-port, Wi-Fi-modul och Smart TV-funktion.

En speciell applikation krävs för att installeras inte bara på smarttelefonen, utan också på själva TV: n.

För Samsung- eller LG -modeller kan du hitta dussintals alternativ för unika fjärrkontroller i Play Store motsvarar den allmänna enhetsklassen och varje enskild TV -modell. För andra multimediaenheter kan du välja vilken universell applikation som helst. Det enda besväret är att programmet måste installeras på smartphones för alla familjemedlemmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för att arbeta med en TV utan fjärrkontroll och knappar

Nästan alla moderna TV -apparater är utrustade med föräldrakontroll. Detta alternativ låser inte bara skärmen utan alla kontrollknappar. Det är nästan omöjligt att ta bort skyddet utan en fjärrkontroll. Vissa multimediaenheter har ett speciellt lösenord som kan anges med den manuella kontrollpanelen .sitter på TV -skåpet. Men som regel är sådana TV -apparater extremt sällsynta. Innan du köper en ny TV måste du därför bekanta dig med tillgängligheten för denna funktion och förtydliga hur du låser upp den.

Bild
Bild

De flesta moderna TV -modeller har en liten manuell kontrollpanel. Detta görs uteslutande för modern design. Var därför inte orolig om du plötsligt inte kunde hitta ytterligare knappar direkt. De är nödvändigtvis närvarande, bara bruksanvisningen hjälper till att förstå deras plats.

Under inga omständigheter bör du köpa en fjärrkontroll av universell typ . Varje TV måste styras med sin egen fjärrkontroll, det vill säga uteslutande utformad för denna modell. Annars kan du bryta TV -systemet, varefter du måste ringa guiden. Det är nödvändigt att köpa en ny fjärrkontroll endast i betrodda butiker. Du ska inte gå till stationsbodarna eller gå till spontana marknader. De fjärrkontroller som säljs på dessa platser uppfyller inte kraven från tv -tillverkarna och fungerar därför inte korrekt.

Rekommenderad: