Delad System Fjärrkontroll: Knappbeteckning? Hur Installerar Jag En Universell Fjärrkontroll? Vad Händer Om Systemet Inte Svarar På Fjärrkontrollen? Hur Man Använder Det?

Innehållsförteckning:

Video: Delad System Fjärrkontroll: Knappbeteckning? Hur Installerar Jag En Universell Fjärrkontroll? Vad Händer Om Systemet Inte Svarar På Fjärrkontrollen? Hur Man Använder Det?

Video: Delad System Fjärrkontroll: Knappbeteckning? Hur Installerar Jag En Universell Fjärrkontroll? Vad Händer Om Systemet Inte Svarar På Fjärrkontrollen? Hur Man Använder Det?
Video: One For All SmartControl Remote Control Review 2024, Mars
Delad System Fjärrkontroll: Knappbeteckning? Hur Installerar Jag En Universell Fjärrkontroll? Vad Händer Om Systemet Inte Svarar På Fjärrkontrollen? Hur Man Använder Det?
Delad System Fjärrkontroll: Knappbeteckning? Hur Installerar Jag En Universell Fjärrkontroll? Vad Händer Om Systemet Inte Svarar På Fjärrkontrollen? Hur Man Använder Det?
Anonim

Idag är många typer av hushållsapparater utrustade med fjärrkontroller, vilket utan tvekan är mycket bekvämt för användaren. Du kan, utan att stanna från affären, slå på eller av musiken, TV: n, dra gardinerna, sätta persiennerna i rörelse, öppna ytterdörren och till och med porten på gården till ditt eget hus, och även styra delningssystemet, värma, befukta eller kyla luften i ditt hem.

Visst, ibland har utrustningen många funktioner, så det kan vara ganska svårt att förstå fjärrkontrollen. Bara hur man använder kontrollpanelen för ett hushålls luftkonditioneringssystem (SVK) eller ett delat system beskrivs i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner på fjärrkontrollen

Idag finns det ett stort antal varianter av split-system-modeller när det gäller funktionalitet. Nästan varje modell levereras med sin egen ursprungliga fjärrkontroll (RC), med hjälp av vilken en eller annan funktionell uppgift eller ett program väljs som bestämmer systemets driftsätt. Möjligheterna för moderna hushålls -ICS är tillräckligt stora.

Vart i inte alla funktioner är obligatoriska för alla hushållsapparater utan undantag … Till exempel kan en modell av en luftkonditionering rena, befukta och jonisera luften, medan en annan endast kan rena utan befuktnings- och joniseringsfunktioner. Huvuduppgifterna (kyla, värme och ventilation) finns i alla modeller av delade system.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande operationer matas huvudsakligen ut till fjärrkontrollen:

  • manuell inkludering av delningssystemet med hjälp av lämpliga knappar;
  • manuell avstängning;
  • en uppgift att automatiskt slå på / av enheten med en timer;
  • val av önskat driftläge för luftkonditionering;
  • val av rumstemperatur;
  • fläkthastighetsinställning;
  • reglering av luftflödets riktning;
  • aktivera / inaktivera andra funktioner i enlighet med modellens tekniska kapacitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det går att skicka kommandon från fjärrkontrollen under följande förhållanden

  1. SVK är anslutet till strömförsörjningsnätet.
  2. Avståndet från fjärrkontrollen till enhetens frontpanel är inom 6-7 m.
  3. För att överföra kommandot måste fjärrkontrollen riktas mot den infraröda mottagaren på luftkonditioneringen på dess frontpanel (vanligtvis till höger).
  4. Det finns ingen barriär mellan fjärrkontrollen och luftkonditioneringen - de är i sikte från varandra.
  5. Det finns kommandon, vars uppgift innebär flera på varandra följande tryck på knapparna på fjärrkontrollen. I detta fall bör pauserna mellan klick inte vara längre än den tidsperiod som anges i instruktionerna. Annars kan de tidigare signalerna avbrytas.

Varje kommando som systemet tar emot svarar med en ljudsignal från luftkonditioneringen, som fungerar som en bekräftelse på mottagandet av uppgiften. Det måste komma ihåg att fjärrkontrollen alltid måste vara i den zon där signaler passerar från den till luftkonditioneringen, eftersom den är i ett konstant läge för att läsa kommandon som kommer till den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjärrkontrollknappar och deras funktioner

Knapparna på de flesta modeller av fjärrkontroller för delade system indikeras av standardinskriptioner eller ikoner som finns bredvid dem på enhetens överpanel. Det händer också att en ikon skrivs ut på själva knapparna, och bredvid dem finns också en inskription. Låt oss lista inskriptionerna och deras avkodning som finns på fjärrkontrollen för luftkonditioneringsapparater.

  1. På av - slå på och av SVK. Denna funktion kallas ibland Power. Ikonbeteckning: en cirkel med en vertikal linje.
  2. Läge - knapp för att välja driftläge. Till exempel Auto - för automatisk, Cool - för kall, Torr - för avfuktning, Värme - för uppvärmning, och så vidare. Knappen kan skrivas ut med symboler för fläkt, sol (värme), snöflingor (kylning) och standardikoner för andra lägen.
  3. Luftriktning - ändra luftspjällets position vertikalt.
  4. Gunga - slå på och av spjällets vertikala rörelse. Knappen kan ha en ikon med en välvd pil med två huvuden.
  5. Fläkt, fläkthastighet, hastighet . Genom att trycka på knappen ökas bladens rotation. Ikon: fanbild.
  6. Timer på / Timer av - slå på och av timern.
  7. Sova - "viloläge": ljudnivån och kylkraften reduceras. Det kan finnas en halvmåneikon.
  8. Ren luft, jon, plasma - aktivering av joniseringsfunktionen för luften som kommer in i rummet.
  9. Turbo eller full effekt - startutrustning med maximal kylkraft.
  10. Ställ in eller OK - bekräftelse på val av lag.
  11. Återställa - starta om med återställning.
  12. Låsa - nyckelhål. Den kan också användas för att låsa upp fjärrkontrollen.
  13. Temp - temperaturreglering. Vanligtvis ser det ut som en knapp i form av pilar (upp / ner) med "+/-" tecken.
Bild
Bild

Det finns andra knappar, men deras gränssnitt är ganska tydligt (klockinställning, aktuell temperatur, luftfuktighet och så vidare). Fjärrkontrollens skärm visar vanligtvis tid på dagen, rumstemperatur, fläkthastighet, aktuellt läge och andra valbara parametrar.

Installera en universell fjärrkontroll

I händelse av att den "inbyggda" split-system-kontrollpanelen förloras eller misslyckas och omöjligheten att köpa den är den enda vägen ut att köpa en universell fjärrkontroll. Det är sant att den samtidigt måste konfigureras för ditt system - "bunden" till det. Låt oss beskriva algoritmen för att konfigurera den här enheten.

  1. Studera de bifogade instruktionerna för fjärrkontrollen och beskrivningen av funktioner.
  2. Hitta i den en speciell kod som motsvarar din luftkonditionering.
  3. Slå sedan på den universella fjärrkontrollen.
  4. Alla tillgängliga funktioner i systemet visas på skärmen.
  5. Genom att trycka på Select -knappen på panelen anger du den digitala koden för din modell.
  6. Nu måste du trycka och hålla ned Enter (Ok) -tangenten i några sekunder.
  7. Om koden är korrekt svarar delningssystemet med en signal och startar omedelbart.
  8. Detta följs av en kontroll av att alla funktioner i ditt system fungerar korrekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om koden för ditt system är okänd kan du hämta den i autosökningsläget. Genom att trycka på Välj måste du hålla den intryckt i minst 5 sekunder och sedan släppa. Sökningen efter den nödvändiga koden börjar med att jämföra alla koder som är "trådbundna" med fjärrkontrollens minne.

Du behöver bara vänta på att luftkonditioneringen slås på - det betyder att koden har hittats och du kan börja använda systemet.

Bild
Bild

Felsökning

Om systemet inte svarar på kommandon från fjärrkontrollen kan enhetens batteri vara urladdat. I det här fallet behöver du bara byta ut det urladda batteriet mot ett nytt. Dessutom, om du för närvarande använder en universell fjärrkontroll, och inte den ursprungliga, kanske vissa funktioner inte är tillgängliga på fjärrkontrollen.

Du måste försöka hitta den ursprungliga . Och kolla även om om IR -mottagaren fungerar på panelen i själva split -systemet . Elektroniken kan repareras på ett servicecenter. Men du kan klara dig utan fjärrkontrollen genom att slå på luftkonditioneringen direkt från panelen.

Rekommenderad: