Barns Ulltäcke (28 Bilder): Modeller Från Kamel- Och Fårull Samt Halvull

Innehållsförteckning:

Video: Barns Ulltäcke (28 Bilder): Modeller Från Kamel- Och Fårull Samt Halvull

Video: Barns Ulltäcke (28 Bilder): Modeller Från Kamel- Och Fårull Samt Halvull
Video: Как собрать шерсть - Удивительная фабрика овец - Мельница по переработке шерсти 2024, April
Barns Ulltäcke (28 Bilder): Modeller Från Kamel- Och Fårull Samt Halvull
Barns Ulltäcke (28 Bilder): Modeller Från Kamel- Och Fårull Samt Halvull
Anonim

Täcket för barnet måste vara”rätt”. Det räcker inte för att ge komfort och bekvämlighet: du måste skapa maximal nytta under sömnen. Om syntetiska typer av produkter inte klarar de uppsatta uppgifterna, är ullfiltar de mycket "användbara" medlen som kan stärka immunsystemet utan att skada kroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Barns ullfiltar är gjorda av får- och kamelull. Ibland använder tillverkaren blandade råvaror och späd ullen med syntet. Naturull är en produkt som erhålls genom att klippa ett djur. Tack vare lanolinet som ingår i det är det möjligt att förebygga olika sjukdomar, befria kroppen från gifter och i vissa fall påskynda barnets återhämtning.

Bild
Bild

De helande egenskaperna hos en babyullsfilt förklaras av "torr" värme, som förhindrar överhettning av kroppen, även om rummet är varmt.

Om du täcker ett barn med en sådan filt kan du:

  • lindra honom från muskelspänningar, lindra ton och smärta i lederna;
  • normalisera nervsystemet, lindra stress på dagtid;
  • avlasta babyhuden från sår, påskynda läkning av celler och öka deras elasticitet;
  • påskynda läkningsprocessen för ett barn med förkylning;
  • rädda barnet från taggig värme;
  • för att normalisera arbetet med blodflödet, produktionen av talg från hudkörtlarna, för att jämna ut pulsen.
Bild
Bild

Dessutom bidrar babyfiltar till snabb återhämtning av skadade barns knän, nötningar, stukningar.

De främsta fördelarna med babyullsfiltar är:

  • antistatisk: ger en användbar negativ laddning istället för en negativ positiv, de hjälper till att minska huvudvärk, depression och förbättra sköldkörtelns funktion;
  • låg värmeledningsförmåga: skapar ett "korrekt" klimat mellan kroppen och filten, de släpper inte ut värme, exklusive kylning av barnets kropp;
  • hygroskopicitet: på grund av den ökade förmågan att absorbera och omedelbart släppa ut överflödig fukt i luften, utesluter de svettning, stannar alltid torrt;
  • variation av storlek och volym: på grund av olika storleksintervall är de lämpliga för barn i olika åldrar och hudfärger, olika i olika vikter för varje kategori;
  • luktneutralisering: tack vare lanolin eliminerar de obehagliga lukter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturull är inte lämplig för alla barn. Det finns barn som är allergiska mot det, så de kan inte använda en ulltäcke, även om ullen är förpackad i ett textilöverdrag och ett påslakan.

Andra nackdelar med fiber inkluderar:

  • ansamling av damm, vilket framkallar bildning av dammkvalster - en källa till klåda;
  • överensstämmelse med lagringsregler och mottaglighet för molär bildning, om filten inte används, och den förvaras på en mörk plats utan tillgång till luft, ljus;
  • vårdens komplexitet och en förändring i fibrernas struktur efter tvätt (nästan alltid är avståndet mellan dem reducerat, vilket är anledningen till att filten krymper);
  • mer vikt jämfört med syntetiska motsvarigheter, vilket inte alla barn gillar och kan orsaka obehag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

Enligt produktionsmetoden är barns ullfiltar:

  • öppen typ;
  • stängd.

Den första typen är ulltyger som inte är täckta med textilier. Det andra är svårare: det är ett fyllmedel förpackat i ett textilomslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är sorterna:

  • vävt, tillverkat genom att väva trådar av ullfibrer;
  • fiberduk, uppdelad i två kategorier: tovad (pressad av fibrer) och quiltad (i form av ett fluffigt fiberfyllmedel, täckt med textilier som andas);
  • päls, påminner utåt om mjuka filtar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av babyfiltar skiljer sig åt i tjocklek: produkter kan vara mycket tunna, standard och fluffiga. Vävda modeller är motståndskraftiga mot deformation, är praktiska för förvaringsrörlighet, tar inte mycket plats, men för den kalla årstiden kanske deras termiska egenskaper inte räcker: ett barn under en sådan filt kan vara kall.

Quiltade mönster är de mest populära. Efter att ha täckt barnet med en sådan filt på vintern kan du inte vara rädd för att barnet kommer att frysa, även om rummet är kallt. En filt av hög kvalitet för ett barn är gjord med ett tätt tyg med en vanlig väv. Som textilöverdrag använder företag ofta grov calico, satin, cambric, twill, percale, polycotton, teak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ull- och halvullsfiltar är olika: tillverkare erbjuder enkelsidiga och dubbelsidiga linjer. Vissa modeller är universella och kan användas med båda sidor av barnets kropp efter önskemål. Ensidiga motsvarigheter är mer krävande att driva. Det här är faktiskt filtar med mjuk päls och släta textilsidor. Tillverkare använder satin som textilier på den släta sidan, även om det ibland också finns modeller med syntet (polyester).

Beroende på detta kan ullsidiga babytäcken:

  • vara en mjuk filt som täcker barnet som en slags kokong som ersätter en tröja;
  • vara ett överkast och ge det ett snyggt utseende;
  • förvandlas till ett överkast och sparar möbler från nötning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de intressanta varianterna av ullfiltar för barn är "två-i-ett" -versionen: två filtar av olika tjocklek, fästa med knappar. En sådan produkt är praktisk och möjliggör vid behov användning av var och en av de två filtarna separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Barnemodellerna är indelade i flera grupper: för spädbarn, småbarn och förskolebarn, skolbarn och ungdomar. Storlekarna varierar, kan vara universella (standard) eller anpassade. I allmänhet ser storleksintervallet ut så här: 60x90, 80x90, 90x120, 100x135, 100x140, 100x150, 110x140 cm (för små barn) och 80x180, 90x180, 100x180, 120x180 cm för ungdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Färgen på filtarna är varierad. Om det är en öppen modell är tonen i pälsen vanligtvis beige. I modeller av en ensidig plan är textilier ofta monokromatiska och lätta, nära beige eller sand. Filtade och vävda modeller är mestadels tvåfärgade, gjorda i mjuka och ljusa kontraster.

Quiltade modeller kännetecknas av den mest glada paletten . Som regel är inte bara textilier av hög kvalitet involverade i produktionen: färgerna är glädjande för ögat. Dessa är alla typer av rosa, grönt, gult, blått, blått, orange och andra toner. Förutom den ljusa bakgrunden lockar utskrifter i form av roliga djur, björnar, kattungar, flygplan, marina teman och andra barndomsfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet av artikeln, se en mästarklass om hur du syr ett täcke av fårull.

Rekommenderad: