Barns Sovsäck: Att Välja Modell För Barns Sömn

Innehållsförteckning:

Video: Barns Sovsäck: Att Välja Modell För Barns Sömn

Video: Barns Sovsäck: Att Välja Modell För Barns Sömn
Video: Bebispanelen: Så får du ditt barn att sova - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Barns Sovsäck: Att Välja Modell För Barns Sömn
Barns Sovsäck: Att Välja Modell För Barns Sömn
Anonim

Varje förälder vill bara det bästa för sitt barn, varför tillverkare försöker producera ett brett utbud av produkter som efterfrågas bland unga mödrar och pappor. En av dessa ovanliga men mycket viktiga saker är en babysovsäck.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sovsäckar skapades ursprungligen för turism, men med tiden blev de vanliga för daglig användning av barn under 5 år, varför en mängd olika väskmodeller med de mest intressanta färgerna och texturerna har dykt upp på marknaden. Produktens ytor kan dekoreras med bilder av sagokaraktärer, blommiga eller abstrakta tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna väska har många fördelar . Det viktigaste är att barnet inte öppnar sig i en dröm när det används. Det är ingen hemlighet att så snart små barn växer ur blöjorna börjar de aktivt röra armar och ben, så filten kastas ofta av och barnet är öppet. Detta kan vara obekvämt och kan leda till förkylning, särskilt om huset är svalt. Dessutom är ett sådant problem kännetecknande inte bara för nyfödda smulor - barn under 3 år eller till och med upp till 5 år avslöjar sig ofta i en dröm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta kommer inte att hända i en sovsäck, och om vi pratar om ett spädbarn, då under nattmatningen behöver det inte ens tas bort från värmen, därför kommer barnet inte att frysa och efter att ha ätit somnar det snabbare.

Sovsäcken är helt säker . Spädbarn, särskilt spädbarn, kan lägga en kudde eller filt i ansiktet i en dröm, eller sjunka ner, intrasslade i filten. I vilket fall som helst kan han inte alltid komma ut, och om det inte finns någon vuxen i närheten, kan filten lätt vrida och nypa barnets hals, och då uppstår problem. Det kan inte finnas någon sådan fara i en sovsäck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnet känns väldigt bekvämt i väskan. Efter att du lagt din bebis har han känslor som liknar dem han upplevde i livmodern. Det är det som bidrar till att uppleva en känsla av värme, komfort och lugn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det fanns också några nackdelar. För det första kommer inte alla barn att somna snabbt i ett sådant skydd, särskilt från vana. För det andra tycker många föräldrar inte om det när barn sover i "blöjor", men i det här fallet kan barnet snabbt förstöra sovsäcken. För det tredje är det ganska obekvämt att byta blöja i en sovsäck. Om det är ganska enkelt att göra detta med en vanlig filt (du behöver bara vika den, utföra alla nödvändiga manipulationer och täcka den igen), då måste du först ta bort barnet från sovsäcken och efter byte av blöja, Lägg tillbaka den. I det här fallet finns det alltid en risk att barnet vaknar.

Bild
Bild

En annan nackdel är förknippad med en specifik modell av en sovsäck utan handskar: när du använder en sådan produkt kommer barnets händer alltid att ligga på ytan och under lågsäsong, när luften vanligtvis fortfarande är sval i husen, barnet kan bli väldigt kallt.

Vad ska man leta efter när man köper?

Valet av sovsäck bör ta hänsyn till en rad olika faktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säsong

Oftast tillverkar tillverkare tre typer av sovsäckar: vinter, sommar och även under tre säsonger (höst / vår och sommar). Säsongsmässighet bör beaktas, särskilt om du planerar att använda objektet på dina vandringar. Om du tänker resa under den varma årstiden, när nattemperaturen inte sjunker under 6 grader, är det ingen idé att köpa en vintersovsäck: i en sådan enhet blir det varmt och obekvämt. Men en sommarväska, som en tre-säsongsväska, kommer att vara helt värdelös på vintern, när den inte kan skydda barnet från dåligt väder och kall luft. Uppenbarligen, vid -15 grader, kommer en ljus filt inte att kunna hålla +17 grader, vilket är optimalt för normalt liv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Råd: tänk i förväg om barnet kommer att sova i tält eller utomhus. Det första alternativet är att föredra, eftersom barnet i detta fall inte kommer att uppleva värme, vara helt inuti väskan och samtidigt skyddas från vind och regn.

Fyllmedel

Denna faktor är av enorm betydelse när du väljer en sovsäck, eftersom materialet som påsen fylls med ansvarar inte bara för smulornas värmeisolering utan också för produktens vikt och dess hållbarhet. Som regel använder jag dun eller syntetiska föreningar i sovsäckar. Ludd behåller värmen väl och skyddar barnet på ett tillförlitligt sätt mot kyla och vindbyar, och dess vikt är mycket lägre än för konstgjorda kompositioner. Ett sådant fyllmedel orsakar dock mycket ofta allergiska reaktioner hos ett barn och kan vara farligt för hans liv och hälsa. Du kan bara köpa en sådan väska om du är helt säker på materialets tolerans av barnets kropp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetiska fyllmedel är något tyngre än dun, och graden av värmeisolering är något lägre . Men fördelarna är också uppenbara: om en dunsovsäck blir våt blir den omedelbart tung och slutar utföra värmeisoleringsfunktioner, och det kommer att ta mycket lång tid att torka den. Syntetiska material är lätta att rengöra och tvättar mycket snabbt, och dessutom, även när de är våta, fortsätter de att behålla värmen. Det är också viktigt att kostnaden för konstgjorda material är mycket lägre, så en sådan sovsäck är tillgänglig för de flesta unga familjer.

Bild
Bild

Trots dessa fördelar är det bättre för barn under 3 år att köpa påsar med naturliga fyllmedel.

Storleken

Det finns flera typer av sovsäckar.

Som regel presenteras följande sorter i butiker:

  • för nyfödda;
  • för barn 1-3 år;
  • för barn 3-5 år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men för inte så länge sedan dök det upp transformatormodeller på marknaden som kan användas från födseln till den övre åldersgruppen: produkten har förmågan att ändra längd när barnet växer. Dessutom blir det ganska trevligt om väskan har möjlighet att justera storleken på huven. Det är lämpligt att sovsäcken är lämplig för barnets längd. Du bör inte köpa en modell som är för lång, eftersom smulan helt enkelt kan fastna i den och skada något i sig själv. Det är optimalt om produkten är 10–15 cm större än barnets höjd från ben till nacke. Endast i detta fall kommer han att kunna röra sig fritt, men samtidigt inte bli förvirrad.

Bild
Bild

Form

Idag erbjuder tillverkare flera typer av väskor.

  • Kokong . Dessa sovsäckar liknar vuxna i utseende och funktionalitet, men de är avsedda för barn 3–8 år.
  • Filt . Lämplig för barn från 1 till 3 år.
  • Kuvertet . Den köps för de minsta och används från födseln till 1–1, 5 år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kokongen skiljer sig genom att den redan är i fötterna, och i axlarna, tvärtom expanderas den . Tack vare denna form är den mycket varmare än alla andra typer av sovsäckar. Att sova i dem är dock inte särskilt bekvämt, så sådana modeller används oftast uteslutande som alternativ för turism. Men i butiker kan du hitta andra alternativ för kokonger, som tvärtom är smalare överst och vidgas nedåt. En sådan enhet gör att barnet kan ligga tyst utan att hindra rörelser, så modellen kan användas som en vardagsmodell för hemmet.

Bild
Bild

Nacke

För att undvika olyckor kan du bara köpa de påsarna, vars hals är relativt gratis, men samtidigt inte så mycket att barnet kan ta bort det själv. Det är optimalt om det är ett avstånd på 1,5 cm mellan henne och barnets hals.

Bild
Bild

Tillbaka

Påsens baksida får inte ha några sömmar, dekorativa rosetter / applikationer / knappar, vilket kan orsaka obehag för barnet under sömnen. Ingenting bör störa barnets vilsamma sömn.

Bild
Bild

Spännen

Den perfekta stängningen av sovsäck är en dragkedja från topp till botten och små nitar på axlarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Förutom allt ovanstående, följande krav ställs på sovsäckar:

  • materialet som används för sömnad måste vara utan kemisk behandling, allergivänligt och andas;
  • förmågan att tvätta vid en temperatur på 40 grader;
  • objektets vikt bör inte vara mer än 10% av barnets kroppsvikt.

Att döma av recensionerna, det finns fler och fler sovsäckälskare varje år, och användare lämnar både negativa och positiva kommentarer, som beskrivs i detalj i vår artikel.

Bild
Bild

Nu kan du också själv avgöra om ditt barn behöver detta attribut eller inte. Vi hoppas att våra tips har hjälpt dig att göra rätt val.

Rekommenderad: