Kök Från Pallar (35 Bilder): Gör-det-själv Sommarkök Från Pallar, Kökssats För Att Ge Från Pallar Enligt Steg-för-steg-instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Kök Från Pallar (35 Bilder): Gör-det-själv Sommarkök Från Pallar, Kökssats För Att Ge Från Pallar Enligt Steg-för-steg-instruktioner

Video: Kök Från Pallar (35 Bilder): Gör-det-själv Sommarkök Från Pallar, Kökssats För Att Ge Från Pallar Enligt Steg-för-steg-instruktioner
Video: Bygg ett fint skjul till soptunnan eller veden 2024, April
Kök Från Pallar (35 Bilder): Gör-det-själv Sommarkök Från Pallar, Kökssats För Att Ge Från Pallar Enligt Steg-för-steg-instruktioner
Kök Från Pallar (35 Bilder): Gör-det-själv Sommarkök Från Pallar, Kökssats För Att Ge Från Pallar Enligt Steg-för-steg-instruktioner
Anonim

När det inte är möjligt att köpa en fabrikstillverkad möbeluppsättning kan köksmöbler gjorda med egna händer av skrotmaterial vara ett budgetalternativ. För sådan kreativitet är det enklaste sättet att använda pallar - lastpallar. Deras kostnad är låg, och om något inte fungerar kan du enkelt byta ut den skadade delen av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsfunktioner

Pallmöbler visar sig vara multifunktionella. Du kan enkelt montera en soffa eller en sittgrupp, en kökspall, ett bord eller ett skåp med hyllor.

Även tvätt kommer inte att orsaka stora svårigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett gör-det-själv-kök av pallar skiljer sig inte i sina egenskaper från ett fabrikskök; det kan ha många lådor och hyllor för förvaring av alla möjliga småsaker

  1. Pallar är lätta att bearbeta: de kan slipas, målas, öppnas med bets och lack. Möbler passar bra med dekorativa element (kuddar, madrasser, överkast).
  2. Pallmaterial - naturligt trä - miljövänligt, avger inga skadliga ämnen.
  3. Pallar märkta EUR och EPAL har standardmått och kräver inga ytterligare mått. EUR -pall - 1200x800 millimeter, de fem översta brädorna är installerade med mellanrum på upp till 5 centimeter, en bred bräda på 14,5 cm alternerar med en smal bräda på 12 cm. Plattformen stöds av 9 fyrkantiga brickor fixerade på tvärgående brädor. Brädans tjocklek är från 2 till 2, 2 cm. Nedre sidan är förstärkt med tre längsgående brädor med omväxlande omväxling: smal - bred - smal. Hörnen är fasade. Montering av delar av headsetet kan göras utan ytterligare fästelement.
  4. Använd inte pallar med IPPC -märkning, vilket indikerar behandling av trä med en kemisk sammansättning mot skadedjur i karantän. Sådant material förändrar dess egenskaper under påverkan av kemikalier och kan inte användas för möbler som finns i vardagsrum.
Bild
Bild

Verktyg och material

Att montera möbler från europallar är en enkel process, arbetet är som att montera en designer.

Du måste fylla på med följande verktyg:

  • en hacksåg för arbete med trä;
  • en slipmaskin med olika tillbehör;
  • elektrisk sticksåg;
  • skruvmejsel;
  • hammare och spikavdragare;
  • penna och måttband;
  • vinkelmätare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att köpa monteringsvinklar, skruvar i olika storlekar och spik. För att förbereda pallar behöver du en antiseptisk primer, fläck, lack eller färg, skumgummi och tyg för att sy kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ursprungliga skapelseidéer

Kökssatsen består av minst sju föremål:

  • bord för skärning av kött, fisk och tillagning av grönsaker;
  • avföring;
  • skåp eller hyllor;
  • sjunker;
  • bardisk för mottagande av gäster;
  • matbord;
  • mjukt hörn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste blir montering av det mjuka hörnet

  • Du måste ta 4 pallar och förbereda dem: tvätta, slipa och grunda med fläck och lackera eller måla sedan med färg.
  • Placera den ena ovanpå den andra, placera den tredje kanten på golvet, med huvudytan på sidan av "soffan", så att baksidan matchar soffans längd.
  • Fixa den resulterande strukturen med hörn eller självgängande skruvar - du får den enklaste soffan. På den måste du lägga kuddar specialsydda av skumgummi på sätena och under ryggen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra ett matbord av pallar ser lite mer komplicerat ut

  • För två pallar måste du såga av brickorna med en hacksåg i en vinkel på 90 ° mot brädorna nära den mellersta raden av brickor, dela praktiskt taget pallen på mitten, så att den ena sidan är med två rader av brickor, och den andra med en. I en pall ska snittet vara på höger sida, i den andra till vänster.
  • En bred bräda på 14,5 cm överlagras på det resulterande snittet, vi fixar det med självgängande skruvar.
  • Vi installerar en tredje, helt hel pall på de mottagna piedestalerna, du kan fixa dem med hörn, lim och självgängande skruvar.
  • För enkelhets skull kan hjul fästas på den nedre brädan (benet). Det rekommenderas att täcka bordets översta plan med glas eller fylla brädorna tätt och sätta oljeduk ovanpå.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en bar i en sommaruppsättning för ett sommarresidens behöver du bara två förberedda pallar. Du måste vika dem med undersidan mot varandra, fästa dem med hörn och sätta dem på kanten . Sy upp den övre delen med en träbräda för att få en bordsskiva - för detta måste du klippa av brädor av samma längd och stoppa dem på de tvärgående hopparna som är fixerade på brickorna på den resulterande piedestalen. I själva skåpet kan du klippa ut ett par brädor, den andra och den tredje ovanifrån, på kanten av den fjärde brädan, fixa en hylla av lämplig storlek, där du kan förvara några små saker: koppar, skedar, servetter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett handfat räcker det att montera samma struktur som matbordet, klippa ett runt hål under diskbänken och installera det . Om diskbänken ännu inte är tillgänglig kan ett metallfat sättas in i det resulterande hålet. Om det inte finns något avloppsavlopp, är kantstenens "ben" anslutna längs de nedre brädorna med hoppare, där en hink installeras för att tömma det smutsiga vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpet kan monteras från pallar med endast ovansidan

  1. Ta bort fästelementen som håller pallblocken med en spikpush.
  2. Demontera den övre ytan i separata brädor.
  3. Av de erhållna materialen, montera ramen för skåpet och anslut fyra remsor omväxlande i en vinkel på 90 °. Två rektanglar för ramen är förbundna med tvärgående remsor av samma längd.
  4. Sidorna av den resulterande ramen för skåpet är mantlade med brädor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De enklaste hyllorna kan erhållas genom att lägga pallar ovanpå varandra, 3 eller 4 bitar . Skär sedan brädorna mellan den andra och den tredje pallen (detta ökar lagringsutrymmet för tallrikar) eller häng hälften av pallen på väggen med ovansidan mot väggen och knacka på botten med en bräda. En sida är formad av en liten höjd, bakom vilken du kan lagra koppar, kryddburkar och flaskor med vätska.

Dessutom placeras krokar för kastruller, koppar, skärbrädor på brädorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pallar för en köksuppsättning för ett sommarboende kan perfekt tillverkas av pallkontroller. Det är nödvändigt att ansluta 4 brickor med tvärgående plankhoppare . I detta fall måste brickan vridas med fasen utåt. Om du lägger 3 sådana rutor ovanpå varandra får du 4 kantstenar av brickor, med en fasning utåt från mitten av pallen, ansluten med plankhoppare. Överkanten ska vara mantlad med brädor och en skumkudde placeras ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild

När alla delar av headsetet är klara ordnar du dem som du vill.

Rekommenderad: