Skjul Från Metallprofiler Till Huset (19 Bilder): Typer Av Angränsande Skjul Från Wellpapp. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Från Ett Profilrör Enligt Ritningarna?

Innehållsförteckning:

Video: Skjul Från Metallprofiler Till Huset (19 Bilder): Typer Av Angränsande Skjul Från Wellpapp. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Från Ett Profilrör Enligt Ritningarna?

Video: Skjul Från Metallprofiler Till Huset (19 Bilder): Typer Av Angränsande Skjul Från Wellpapp. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Från Ett Profilrör Enligt Ritningarna?
Video: Super Corrugated Board 2024, April
Skjul Från Metallprofiler Till Huset (19 Bilder): Typer Av Angränsande Skjul Från Wellpapp. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Från Ett Profilrör Enligt Ritningarna?
Skjul Från Metallprofiler Till Huset (19 Bilder): Typer Av Angränsande Skjul Från Wellpapp. Hur Gör Man Dem Med Egna Händer Från Ett Profilrör Enligt Ritningarna?
Anonim

En baldakin från en metallprofil, kopplad till ett bostadsområde, är en av de mest populära i dag. För att göra det krävs det inte mycket pengar, och en sådan struktur kommer att pågå länge. Grundregeln är att man följer teknik och rätt material. Annars, med ett kraftigt vindbyar eller kraftig snölast, kommer väggen i byggnaden som taket är fäst helt enkelt inte att motstå och kan skadas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Korrugerade baldakiner intill byggnader kan skilja sig åt i design och material. Installation av en metallkåpa tar inte mycket tid (max 2 dagar), du kan hantera installationen själv (du kan spara på att ringa en specialist). Det kännetecknas av sin ökade tillförlitlighet och hållbarhet. Denna version av ramen passar perfekt in i alla allmänna interiörer, lämplig för grov arkitektur och standardklassiker.

Sådana markiser används:

  • för förvaring av personliga tillhörigheter och trädgårdsredskap;
  • som ett extra rekreationsområde;
  • som garage för en bil.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Särskilt populära är enfasade baldakiner, välvda eller med platt tak

Enstaka sluttningar , fäst vid huset, är vanligtvis gjorda av wellpapp, rammaterialet är tillverkat av ett runt format rör eller en träbalk. Det enklaste att montera och installera av alla typer av markiser.

Bild
Bild

Kapellet är i form av en båge . När du installerar denna typ av förlängning kommer du troligtvis att behöva hjälp av en specialist, här är det viktigt att korrekt utforma och fixa alla komponenter i kapellet. Sådana strukturer ser alltid väldigt imponerande ut. Till en mycket dyrare kostnad än den tidigare typen.

Bild
Bild

En baldakin av metallprofiler med platt tak finns i de södra regionerna . Detta beror på att en sådan förlängning inte är avsedd för en stor snölast. Det utförs från ett profilerat ark med en hög våg, lutningen görs den mest minimala (upp till 8 °).

Du kan hitta både en stor, för hela husets längd, och en kompakt hörntak. Allt beror på mängden ledigt utrymme på webbplatsen och syftet med det framtida skjulet.

Bild
Bild

Material (redigera)

Experter börjar sitt val med stöd för baldakinen, eftersom det beror på dem hur stark och hållbar denna struktur kommer att vara. Metallstöd håller längre; dessutom måste de täckas med högkvalitativ färg . Vanligtvis är sådana stöd gjorda av ett profilrör. Men många använder också trästöd. För att förlänga livslängden bör du använda ett träskyddsmedel. Bjälkar svetsas (eller skruvas) till de färdiga stöden, som kommer att fungera som en plattform för montering av en metallprofil. Av verktygen används en svetsmaskin eller en skruvmejsel.

Med takskruvar (de har en speciell gummerad bricka) läggs plåtar av metall på den färdiga lådan . Först monteras metallprofilen på den lägsta nivån, nästa ark överlappar med de tidigare. För att fixera profilskivorna används endast hårdvara med gummibrickor; vid inskruvning kan de inte spännas hårt, eftersom gummipackningarna på dem kan deformeras, vilket kan leda till en eventuell läcka i framtiden.

Alla metalldelar behandlas med korrosionsskyddande medel, vilket förlänger profilhöljets livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

En steg-för-steg-instruktion om hur man väljer en plats, svetsar ett tak och installerar ett tak är mycket viktigt för nybörjare. Erfarna människor klarar sig utan det, men förstagångsbaldakiner har mycket att lära sig innan de sätter igång.

Bild
Bild

Val av sittplats

Innan du fortsätter med installationen av baldakinen bör du bestämma dig för var denna förlängning ska placeras. Experter rekommenderar att man avstår från att bygga strukturer i låglandet . Om det inte finns någon annan plats måste du göra ett stormavlopp, vilket kommer att dra ytterligare finansiella investeringar. Det bör också noteras att baldakinen ska skyddas mot solljus hela dagen. Kanske för detta bör du ändra graden av lutning av visiret.

Nästa steg är högkvalitativa takritningar . Beräkningen bör göras inte bara för storleken på metallkonstruktioner, utan också för profilen av profilmaterialet. I grund och botten, för ramar upp till 6-7 meter i längd, väljs en sektion på 60x60, om storleken överstiger ovanstående längd, är ett rör med en sektion på 80x80 lämpligt.

Bild
Bild

Installation av stöd och läktar

Efter att en lämplig plats har valts, enligt det färdiga schemat, börjar de installera stöden. Det är oerhört viktigt att installera dem jämnt och med hög kvalitet, annars håller ramen inte länge . En nivå används för att kontrollera byggstödens korrekta läge. Därefter betongställs betongen och lämnas i flera dagar för att betongen ska härda. Under denna tid monteras eller svetsas lådan. För detta används en metallprofil eller ett profilrör. Träbjälkar används också, men mycket mindre ofta.

Svarven utför en extremt viktig funktion . Hela kapellens stabilitet och säkerhet beror direkt på hur korrekt denna struktur är installerad. Om allt är beräknat och installerat korrekt, kommer taket att klara även de mest grymma snöfall och skurar. Hela installationen är enkel att göra med dina egna händer, utan inblandning av specialister. Svarven, byggd oberoende, kommer att kunna tillfredsställa med en lång livslängd endast med noggrann beräkning och en högkvalitativ strategi för utförandet av allt arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om valet föll på en låda av trä, bör du vara uppmärksam på några faktorer när du väljer brädor:

  • brädor och balkar ska inte vara våta;
  • barrträd anses vara de bästa träslag som används för wellpapp;
  • För att undvika skador av svampar och olika mikroorganismer måste träet behandlas med ett antiseptiskt medel.

När du väljer en mantel från ett profilrör är det viktigaste dess styrka. För att säkerställa uthålligheten hos alla lagerdelar bör ett rör med de minsta dimensionerna väljas. De optimala sektionsparametrarna för sådana element är 40x20 mm. Absolut all metall behandlas med korrosionsskyddande medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takinstallation

För att ta reda på mängden takmaterial måste du först beräkna hela ytan som ska täckas. Den resulterande siffran bör ökas med 5-7% . Det mest populära materialet för baldakiner är wellpapp. Det är ett korrugerat ark belagt med en polymermantel och zink. Den är inte rädd för temperaturförändringar, korrosion och rost, krävande vid underhåll, har en mängd olika färger, är miljövänlig och är inte brandfarlig.

Den är indelad i tre huvudtyper: bärande, vägg och takläggning . Erfarna hantverkare rekommenderar att du använder bärande wellpapp vid konstruktion av ramar och inte tak, eftersom det utmärks av sin ökade styvhet och tål tung belastning (till exempel snö). Pricken är att säkra de valda arken. För detta behöver du självgängande skruvar. Lägga wellpapp bör vara mycket försiktig för att inte skada polymermanteln. Överlappningen utförs i en våg.

Hantverkarna noterar att det är ganska enkelt att bygga en baldakin av en metallprofil. Det tar inte mycket tid, och när det gäller pengar är det det mest budgetmässiga alternativet.

Rekommenderad: