Barnsängar Från 3 år (62 Bilder): Enkelsängar För Barn Från 3 år, Hopfällbara Modeller För Tvillingar Från Italien

Innehållsförteckning:

Video: Barnsängar Från 3 år (62 Bilder): Enkelsängar För Barn Från 3 år, Hopfällbara Modeller För Tvillingar Från Italien

Video: Barnsängar Från 3 år (62 Bilder): Enkelsängar För Barn Från 3 år, Hopfällbara Modeller För Tvillingar Från Italien
Video: COOL Metal bunk beds twin over full 2024, April
Barnsängar Från 3 år (62 Bilder): Enkelsängar För Barn Från 3 år, Hopfällbara Modeller För Tvillingar Från Italien
Barnsängar Från 3 år (62 Bilder): Enkelsängar För Barn Från 3 år, Hopfällbara Modeller För Tvillingar Från Italien
Anonim

Om ditt barn är 3 år eller mer, står du definitivt inför frågan om att ordna ett personligt hörn för din baby. Detta är ett speciellt och viktigt ögonblick både i föräldrarnas liv och i barnets liv. Sängen är fortfarande en viktig föremål i barnrummet. Du bör ordna allt funktionellt och bekvämt, men samtidigt uttrycka ditt barns individualitet och karaktär. Lyckligtvis erbjuder tillverkare idag ett stort utbud av barnmöbler för olika köpares behov och önskemål.

Bild
Bild

Visningar

Fram till tre års ålder sover barnet i en spjälsäng eller hos sina föräldrar. Det är därför denna åldersgräns är för viktig för barnets utveckling, han börjar sova separat och han har sitt eget hörn. Utbudet av sängar för barn är stort. Du hittar allt: från en bäddsoffa till en separat "springbräda" för babysömn. Inte alla föräldrar kommer att kunna snabbt och exakt bestämma sängens kvalitet och egenskaper. Det är därför, innan du köper, det är bättre att i detalj studera typer av barnsängar från 3 år och deras särdrag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det första du ska komma ihåg är att en spjälsäng behöver ökad säkerhet. Det är inte vettigt att köpa en stor säng för hela rummet för en treåring. Men det som är värt att ta hand om är de ökade säkerhetsåtgärderna och madrassens mjukhet. Om du har en stram budget, prioritera ditt barns hälsa och komfort framför sovrummet. På tal om barnsängar från 3 år kan den moderna marknaden erbjuda flera alternativ. Typerna av sovplatser för ett barn behandlas nedan, men denna klassificering är också relevant för tvillingar, tvillingar och till och med barn i olika åldrar.

I urvalsprocessen kan du blanda möbler och skapa dina egna mönster

Standard enkelsäng . Detta alternativ är oftast valt under lång tid. Sådana sängar är bekanta för alla. Vanligtvis köps en sådan säng för en treåring och serverar ett barn fram till tonåren. Av denna anledning väljs diskret design och robust konstruktion. Det är bättre att ta en enda ortopedisk madrass 20-30 cm större än barnets höjd, för tillväxt. Fördelen med detta val är frånvaron av problemet med att köpa möbler till plantskolan under de kommande 10-12 åren. Men nackdelarna inkluderar bristen på individualitet i barnets sovplats. Även om han har klistermärken, färger och andra material till hands kan han enkelt korrigera denna försummelse. Dessa sängar är ofta utrustade med sängbord eller korgar som extra förvaringsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bäddsoffa . Om du röstar för bekvämlighet och hållbarhet är en bäddsoffa det du behöver. På natten fungerar den som en hel säng för en treåring och som en bekväm soffa under dagen. Samma kombination är möjlig med en fåtölj-säng. Denna möbel kan vara en del av ditt sovrumsset om barnet sover med dig eller kompletterar sitt eget rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Cabriolet säng . Alla möbler idag kan vara mycket funktionella. Denna trend dikteras av det faktum att människor inte har tillräckligt med ledigt utrymme i huset. Med hjälp av att förvandla möbler får du mer lagringsutrymme som är dolt för nyfikna ögon och inte stör varje dag, eller helt enkelt kan dina skrymmande möbler förvandlas till kompakta resväskor. Detta tillvägagångssätt är särskilt relevant för ett barns rum. En treåring behöver mycket ledigt utrymme för att leka och utvecklas, varför en konvertibel säng är till nytta. Vanligtvis under dagen kan det se ut som en liten byrå, och på kvällen kan den förvandlas till en fullvärdig säng med en liten rörelse i handen. Alla mekanismer i sängen är som regel pålitliga och enkla att använda, så även en bebis kan göra det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Modulär" sovplats . Denna säng kallas också funktionella möbler. Hon gömmer inte bara kuddar och en madrass, utan skapar en hel modul varifrån ett bord eller en dockborg enkelt kan nås. Dessa vikelement utgör en komplett lista över möbler som ditt barn behöver. Den genomtänkta designen gör att alla mekanismer inuti strukturen kan fungera som en klocka, och barnet kommer glatt att utforska alla dolda hörn av modulbädden. För tvillingar från tre år kommer flera moduler i barnkammaren att lösa alla föräldrars problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loftsäng eller rutschkana . Detta är kanske den mest spjälsäng av alla. Det kommer att likna en speciell ö för ett barn. Vanligtvis ligger själva sovplatsen högst upp, så närvaron av sidor krävs. På nedervåningen kan det finnas en chalabuda, en lekplats eller en idrottsplats. En speciell glädje för ett barn är att få en sådan säng med en rutschkana, på vilken han kan gå ner varje morgon. Med en sådan nedstigning blir det snabbt och enkelt att uppfostra barnet på morgonen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla dessa typer av sängar för en treårig baby presenteras med en eller två kojer. Många kompletta uppsättningar är utrustade med extra lådor för sängkläder eller barnleksaker. Du kan också köpa mjuka kuddar för att spela på golvet eller för annan underhållning. Det rekommenderas att använda stötfångarna på en babysäng, speciellt om sovplatsen är på en dais. Ofta är de redan inbyggda i ramen, men om inte, var inte snåla och säkra barnets liv med avtagbara stötfångare. Oftast är sidan flera vertikala lameller. De ska inte vara för långt ifrån varandra för att hindra barnet från att sticka ett ben eller huvud mellan dem. Förresten, stövlar, liksom sidopanelerna i strukturer, kan inte bara tjäna som skydd mot fall, utan kommer också att vara en utmärkt plats för hyllor eller hängande arrangörer. Detta är ett bra sätt att lära dig ordning från födseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

De moderna sängkläderna är också mycket varierande i utseende . Och det handlar inte bara om flickaktiga eller pojkaktiga färger. Små prinsessor kan sova i ett riktigt slott, medan unga Amazoner kan sova i en färgglad djungel. Och pojkar kommer inte att ge upp nöjet att sova i en racerbil eller ett rymdskepp. En sådan design kan i hög grad hjälpa föräldrar, eftersom barn gärna kommer att somna varje natt. Valet av säng beror endast på budgeten, barnets och vuxnas önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Efter att ha behandlat sängtyperna bör du ägna särskild uppmärksamhet åt materialet från vilka bra sängar ska göras, eftersom inget utseende är viktigt om sängen är av sämre kvalitet. Det första du ska komma ihåg är en frisk rygg och ett barns sömn. När du väljer möbler måste du vara uppmärksam på två aspekter - kroppen och madrassen. Det bästa materialet för konstruktion är trä. Det är en naturlig bas som är fri från kemiska och radioaktiva ämnen, och den naturliga doften av massivt trä lugnar barnet. Dessutom är detta material hållbart och hållbart, så det tål alla trick av treåriga rånare. Den största nackdelen med bra trä är dess höga pris. Tillsammans med många andra köp kan det skrämma bort föräldrar, för sådana fall finns det andra lämpliga alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett billigare alternativ är en spånskiva eller MDF -ram . Dessa material är inte lika tillförlitliga och kommer sannolikt att behöva bytas ut oftare, men de är inte lika dyra. De är också relativt miljövänliga och finns i en mängd olika färger för att ge fria tyg åt dina designval. Vi bör också vara uppmärksamma på sidornas material. De kan vara både mjukvävnad och mycket hårda. Allt beror på barnets aktivitet i en dröm, eftersom deras huvuduppgift är säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det som är bättre att inte använda är metall- och plaststrukturer. De är helt ohälsosamma för barnets hälsa på grund av kemiska föroreningar som tillsätts under produktionen. För att göra saken värre, om du väljer en dålig bas, kan plasten eller metallen böja eller gå sönder under sömnen och orsaka skada på ett treårigt barn. I vilket fall som helst bör du se upp för skarpa hörn och grovhet på strukturen, eftersom aktiva barn kan skada sig själva med dem. När du köper är det värt att se till att alla mekanismer fungerar korrekt, och när du använder möbler måste du regelbundet kontrollera kvaliteten på hela strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men köpet slutar inte med rätt fall. Det är lika viktigt att bestämma sig för en madrass. En kvalitetsmadrass är först och främst barnets komfort. Ett dåligt val påverkar den nybildade ryggraden och inre organ hos en liten person, så att noggrannhet inte skadar i den här frågan. Först måste du bestämma storleken på madrassen. En stor passar inte in i ramen, och ett litet barn glider av. Vanligtvis är kroppen gjord för att passa standardmadrassstorlekar, så det borde inte vara ett problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som vanligt är madrasser för barn från tre år indelade i vår, fjäderlösa och ortopediska. Det mest korrekta alternativet är det sista. En ortopedisk madrass av hög kvalitet är förebyggande av de tidiga stadierna av utvecklingen av sjukdomar i ryggen och andra inre organ. Det är inte förvånande att priset på en ortopedisk madrass kan "bita". Sedan kan du välja de återstående alternativen, men det bör komma ihåg att de måste bytas regelbundet så att fjädrarna och vaddarna inte tårar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan barndomen anses en mjuk säng vara standarden, men för ett barns baksida är det bättre att välja mer styva underlag . Madrassen är inget undantag. För att skapa komfort under sömnen är det idealiskt att använda mjuka och behagliga kroppsmadrassöverdrag, vilket skapar ett extra känsligt lager. Dessutom är locken enkla att byta och tvätta, och madrassen förblir ren. Alla delar av madrassen måste vara hållbara och miljövänliga. Material som linne, stickat och frotté används ofta. Mjukhet skapas av elastiskt skum, slagträ och pålitliga fjädrar.

Bild
Bild

Dimensioner

Frågan om sängens storlek som helhet och dess enskilda delar är ganska enkel. Välj helst sängens storlek baserat på barnets höjd. Formeln är följande: barnets höjd plus 10–20 cm. Mer eller mindre standardstorlek - 150x75 cm. Men du ska inte blint fokusera på standarderna, allt beror på barnets fysik och hans sovvanor. Samma metod används för att välja en kudde och en filt för barnet.

Bild
Bild

Urvalskriterier

Efter att ha studerat i detalj alla aspekter av frågan om att köpa en säng till ett barn från tre år, Det finns flera viktiga kriterier för att välja en kvalitetssäng.

  • Allt material som används måste vara miljövänligt och naturligt. Men glöm inte att utvärdera möbelns slitstyrka. Ett träd passar bäst för kroppen, och rätt ortopedisk madrass väljs.
  • För att försöka spara pengar ska du inte köpa en säng som är för stor. Fokusera på den verkliga storleken för att inte förstöra barnets sömn. Det optimala avståndet är 20 cm mer än barnets längd.
  • Sängstommen måste vara stark och inte ha vassa hörn. Alla mekanismer måste fungera korrekt för att inte skada sin ägare under sömn och lek.
Bild
Bild
  • När det gäller funktionalitet beror allt på dina behov. Men det rekommenderas fortfarande att köpa en design med ytterligare lådor, platser för underhållning eller en fullt fungerande modul. Både vuxna och barn kommer att kunna uppskatta ett sådant förvärv till dess verkliga värde under användning.
  • Samtida design är där barns kreativitet verkligen kommer in. Det rekommenderas att sopa åt sidan de "tråkiga" alternativen och lägga till ett riktigt slott för en docka eller en hel bilstation till barnhörnan. Var inte rädd för att experimentera med ditt barn, skapa en separat sagavärld för honom. Som ett resultat kommer sådana möbler att glädja barnets öga, roa honom varje dag.
Bild
Bild

Kanske är detta alla de grundläggande rekommendationerna som du säkert kan gå till affären med. Nyckelpunkterna är hållbarhet, tillförlitlighet och kreativitet. Tillverkarna är redo för alla förslag, och bara budgeten är begränsningen.

Tillverkare

I alla bra möbelaffärer presenteras ett brett utbud av möbler, inte bara i kvalitet, utan också när det gäller tillverkare. Möbler från Italien och Kanada uppskattas särskilt, men inte heller inhemska tillverkare släpar efter. Nästan alla stora företag fokuserar på både en privat individuell köpare och stora volymer grossister. Det finns också små möbelbutiker med kapselkollektioner. Vanligtvis är sådana möbler av mycket hög kvalitet, men har också en hög kostnad. Om vi pratar om stora tillverkare kan du hitta möbler för varje smak och budget, nästan alla kollektioner följer moderna trender och kan konkurrera lika på marknaden. Och kanske viktigast av allt är att många företag är redo att modifiera och forma möbeluppsättningar utifrån familjens behov.

Bild
Bild

När du väljer tillverkare bör du vara uppmärksam på följande punkter:

  • Innan du köper, kontrollera om du har ett garantikort och vilka fall det täcker;
  • ta reda på mer information om tillverkaren: hur många år det har varit på marknaden, vilka kvalitetscertifikat det har, hur det löser kundsupportproblem;
  • lära dig mer om leveransmetoder och specialerbjudanden;
  • det är fortfarande en bra idé att få detaljerade instruktioner för montering av möbler eller montering med hjälp av en specialist, för idag erbjuder många företag sådana tjänster;
  • konsultera om ändringar eller tillägg av sängens design och funktionella struktur; om tillverkaren är redo för ett individuellt förhållningssätt till klienten, indikerar detta en hög servicekvalitet.
Bild
Bild

Vackra exempel

Som tidigare nämnts är barnmöbler fulla av olika designalternativ. Det finns mycket mer att ströva omkring här än med vuxna kit. Låt ditt barn visa sin individualitet genom möbler i den egna barnkammaren. Snygga sängar kommer att dekorera rummet, så även om du har den vanligaste sängen, dekorera den själv. Idag finns specialfärger, självhäftande papper eller vanliga klistermärken. Och om ditt barn är rädd för att sova i mörkret, kommer ett lämpligt roligt nattljus att förbättra situationen avsevärt.

Bild
Bild

Det är bäst för prinsessan att bygga sitt eget palats, där hon kan spela mödrar-döttrar eller andra spel. Ett annat alternativ är en säng av en riktig orientalisk skönhet med en hydda och många kuddar. Och för en liten man är en flygplanssäng eller ett helt rymdskepp perfekt. Och om du också bygger en hel stjärnhimmel i taket, finns det ingen gräns för ett barns eller barns lycka. Det finns många alternativ för att dekorera en koja. Och det är bäst att börja diskutera alternativ med den "riktiga" ägaren av rummet redan från början. Kom ihåg att du vid tre års ålder sannolikt ville ha den mest ovanliga sängen i världen. Varför inte låta denna dröm gå i uppfyllelse för din lilla.

Rekommenderad: