Barns Ortopediska Kuddar (33 Bilder): Modeller För Barn Från 1 Till 3 år, Hur Man Lägger Barn Korrekt

Innehållsförteckning:

Video: Barns Ortopediska Kuddar (33 Bilder): Modeller För Barn Från 1 Till 3 år, Hur Man Lägger Barn Korrekt

Video: Barns Ortopediska Kuddar (33 Bilder): Modeller För Barn Från 1 Till 3 år, Hur Man Lägger Barn Korrekt
Video: Barnets motoriska utveckling – ”Barn som är 1 år är rätt jobbiga” - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Barns Ortopediska Kuddar (33 Bilder): Modeller För Barn Från 1 Till 3 år, Hur Man Lägger Barn Korrekt
Barns Ortopediska Kuddar (33 Bilder): Modeller För Barn Från 1 Till 3 år, Hur Man Lägger Barn Korrekt
Anonim

Vila och sömn tar en speciell plats i varje människas liv. Ett barn sover mer än en vuxen; vid denna tidpunkt växer hans kropp och formar sig. Rätt kudde hjälper dig att få ut det mesta av det. Det måste matchas i form, textil, fyllmedel och storlek.

Modeller

För att bibehålla en sund sömn hos ett barn är det nödvändigt att köpa en ortopedisk kudde av hög kvalitet tillverkad av naturmaterial. Var och en av föräldrarna vill att barnet ska vara glad, glad och frisk, så de försöker ta hand om hans rätta utveckling.

För inte så länge sedan dök det upp ortopediska kuddar för vuxna och småbarn på marknaden. Föräldrar bör ta reda på om deras barn behöver en sådan produkt och vilka fördelar det kommer att medföra för barnet. Om det inte finns några abnormiteter i hälsan behöver han inte lägga något under huvudet. För de minsta räcker det med en vikt blöja, och om du lägger en kudde under ditt barns huvud kan du skada hans hälsa.

Bild
Bild

Ortopediska produkter är utformade för spädbarn, med hänsyn till de anatomiska och fysiologiska egenskaperna hos deras kroppsstruktur. De ger barn huvudstöd i rätt position, lindrar stress på musklerna och nackkotor. Med hjälp av ortopediska stöd ligger barnets huvud plant, vilket gör det lättare för modern att kommunicera med barnet.

Ortopediska kuddar är indelade i flera typer, men de liknar mer ortopediska anordningar

Produkt triangulär form med en liten stigning liknar en konstruktör. Kudden placeras under huvudet och under barnets kropp så att kroppen lutar något. Barnet kommer att sova och vila på en sådan enhet efter matning. En populär modell för de små, barnet kommer inte att glida av den.

Bild
Bild

Lutningsvinkeln bör inte överstiga 30 grader, så att det inte finns några problem med ryggraden hos barnet.

  • En enhet gjord av rullar . Barnet är bekvämt placerat och fixerat på sidan. Han har inget sätt att välta, än mindre falla.
  • Bagel kudde bra för spädbarn från sex månader. Denna form av produkten hjälper barnet att lära sig sitta. Hon stöder kroppen perfekt, och barnet kan lugnt observera världen runt honom och lära sig mycket nytt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ortopedisk produkt " fjäril " tilldelas en bebis med krokig nacke. Det hjälper barnets ryggrad och nacke att utvecklas ordentligt. Det ordineras från en månad efter födseln och upp till två års ålder. Barnets huvud passar i mitten och sidostödarna stödjer det från sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Positioneringsplatta eller biokudde avsedd för för tidigt födda barn som har hög risk att utveckla defekter i muskuloskeletala systemet. Produkten stöder kroppen i en optimal position för barnet, minskar belastningen på ryggraden och deformerar den inte.
  • Ortopedisk kudde mot kvävning har en porös struktur som gör att barnet kan andas fritt medan han sover på magen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Badkudde tillverkad av vattentätt material. Det är i form av en cirkel med ett hål i mitten för barnets huvud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Perfekt för en barnvagn ortopedisk kudde , som stöder huvudet under förflyttning av barnfordon. Produkten har tillräcklig styvhet och låg höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att välja ortopediska kuddar med medelhårdhet. För hårda produkter orsakar obehag, och för mjuka skadar barnets hälsa.

Enligt åldern

Ortopediska produkter används för skolios, huvudvärk, dålig sömn, osteokondros och andra sjukdomar i ryggraden … Barnläkare rekommenderar att du köper kuddar efter ett och ett halvt år . Om barnet har indikationer på krökning av nacken eller ryggraden, liksom när barnet föddes för tidigt, rekommenderas det att köpa en ortopedisk kudde till en månad gammal baby.

Det rekommenderas inte att köpa mjuka kuddar för små barn, barnet kan välta och kvävas under sömnen . Därför är det bättre för en baby att sova utan dessa sängkläder. Barn ska utvecklas naturligt, utan att försöka påskynda det. Barnet kommer att få en god och sund sömn om det är bekvämt och bekvämt i sin säng. Han kommer att vakna upp glad och glad. Vissa läkare rekommenderar att du använder ortopediska kuddar för profylax. De kan skydda barnet från att kasta tillbaka huvudet, snubbla ut och sprött hår på baksidan av huvudet, jämnt fördela belastningen på huvudet och ryggraden, blodcirkulationen i nackens kärl normaliseras.

Bild
Bild

Om föräldrar vill köpa en kudde till ett barn från 1 år, måste du göra rätt val. Du bör noggrant välja storlek, form, material och fyllning för barnet. Produktens höjd bör inte överstiga 5 centimeter.

Polyuretan, latex och polyester anses vara utmärkta fyllmedel för de små. Du kan inte köpa en kudde med dun och fjädrar.

Produkten ska vara för hela spjälsängen och ha sidor så att barnet inte kan välta under sömnen och träffa sidan på spjälsängen.

Ett barn från 2 år kan lägga en vanlig kudde under huvudet, lika med 10 centimeter högt . Barnet kommer att sova bekvämt på det. Du bör inte köpa ortopediska kuddar med sidostöd, eftersom barn kan glida av dem.

Bild
Bild

För spädbarn rekommenderas kuddens höjd - upp till 2,5 centimeter, det förhindrar nypning av nervändarna.

Barn på två år - produktens höjd kan vara mer än tre centimeter. För ålderskategorin från 3-4 år väljs en högre kudde. För ett barn från 5 år kan du köpa en kudde med normal form, men inte för omfattande. För barn från 6-7 år och äldre väljs produkten med en stor rulle upp till 8 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare producerar ett stort antal modeller som passar alla åldrar, och valet är upp till föräldrarna.

Hur väljer man?

Barnläkare är emot att köpa och använda kuddar för barn under två år. Andelen av deras bål skiljer sig väsentligt från en vuxens kroppsbyggnad. Hos spädbarn är huvudets omkrets inte proportionell mot bröstets storlek, så de känner inte obehag.

När barnet fyller två år kan du köpa den första kudden.

Det finns mycket information på Internet och i medicinska referensböcker, så att välja rätt modell är ganska svårt. Tillverkare överdriver oftare fördelarna med sina produkter. För att göra rätt val måste du känna till den ortopediska koefficienten för de erbjudna produkterna . Huvudfaktorn som visar effekten av ortopedi är kuddens förmåga att ta en viss form och behålla den till slutet av användningen. Båda dessa villkor måste komplettera varandra och multiplicera vid beräkning av den ortopediska koefficienten.

Bild
Bild

Om nackstödets styvhet är 3 poäng och formens bibehållenhet är 4 punkter, är ortopedikkoefficienten 12 poäng. När en av koefficienterna är lika med 0 är slutresultatet noll. Ortopediska kuddar med den högsta koefficienten anses vara de mest lämpliga och de bästa. För små barn är det genomsnittligt. En sådan kudde anses vara den mest användbara för en växande organism.

Ortopediska nackstöd kännetecknas av konfiguration, dimensioner och fyllning. En viss modell och fyllning passar alla åldrar.

Fördelar med en ortopedisk kudde:

  • behåll barnets form (med minneeffekt);
  • absorbera inte ytterligare lukt;
  • utmärkt luftgenomsläpplighet;
  • ackumulera inte damm;
  • insekter och mikroorganismer förökar sig inte i dem;
  • kräver inte ytterligare och särskild vård;
  • produkten har ett omslag av naturligt bomullstyg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Ortopediska nackstöd för barn är gjorda av naturliga tyger. För fyllmedlet gäller: polyuretanskum, polystyrenskum och holofiber . Allergi för produkter för spädbarn bör vara hög jämfört med vuxna modeller. Kudden för barn är gjord med speciella ventilationshål för att förhindra taggig värme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest populära modellen av skummad latex , har en speciell urtagning som följer huvudets form. Det kan tillverkas i ren form eller med tillsats av föroreningar från: polyuretanskum, som oberoende tar formen av huvud och hals; polystyren, med vilken kuddens höjd och storlek regleras; bovete skal, vilket ger effekten av massage.

Bild
Bild

Latexfyllmedel har många fördelar:

  • hypoallergen;
  • miljövänlig;
  • fri från främmande lukt;
  • lätt att rengöra och tvätta;
  • ger inte efter för deformation efter användning och tvätt.

Polyesterkuddar är fyllda med små bollar som perfekt kan passa formen på ett barns huvud. De kräver ingen särskild vård och har en lång livslängd. Polyuretanfyllmedel har utmärkt minne och kan behålla huvudets form under lång tid … Naturligt tyg kan ventilera på egen hand, och barnet svettas inte under sömnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur lägger jag mitt barn på kudden?

De första dagarna efter förlossningen har föräldrar och barnet svårt. De måste lära sig att leva ett nytt liv. Föräldrar tror att de vet hur bekvämt det är för en baby att sova i en spjälsäng. Det är nödvändigt att noggrant övervaka barnets reaktion, för på detta sätt försöker han uttrycka sin åsikt och visa hur han verkligen trivs.

Det är bekvämt för vuxna att sova på en kudde, så det verkar för dem att ett barn inte kan leva utan det. Men så är det inte alls, ett barn kan sova lugnt utan henne. I denna ålder kan kudden bara göra mycket skada . Efter att ha köpt en ortopedisk kudde vet vuxna inte hur de ska använda den för att inte skada barnets ryggrad som ännu inte har bildats.

Bild
Bild

Designers har utvecklat produkten så att barnets huvud sitter bekvämt i den. Den asymmetriska utformningen av kudden hjälper föräldrarna att få barnet att vila korrekt . Kudden har en stor kudde på ena sidan, som är utformad för att sova på sidan. Å andra sidan finns det en liten kudde för positionering under barnets huvud.

På liknande sätt bibehålls den normala placeringen av livmoderhalsen och belastningen fördelas jämnt.

Det finns en urtagning för huvudet i mitten. Denna kudde är idealisk för de små. Om du följer reglerna och lägger barnet ordentligt, kommer han att trivas och nacken förblir jämn.

Felaktig användning av den ortopediska kudden kan skada din baby:

  • Spädbarn vet inte hur de ska rulla över på egen hand, och om de sover på magen kan de kvävas. Du ska inte slänga kuddar runt ditt barn, det ska finnas mycket ledigt utrymme.
  • Användning av en kudde i tidig ålder leder till krökning av ryggraden.
  • För små barn är en ortopedisk kudde med en lutning på cirka 30 grader lämplig. Barnets huvud är placerat något ovanför bålen, vilket ger jämn andning och hjälper till att minska uppstötningar efter att ha ätit. Produkten placeras inte bara under huvudet, utan också under barnets kropp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ortopediska kuddar ska endast användas enligt instruktioner från en barnläkare … Enligt rekommendationen ska kuddar endast användas från två års ålder. Produkten ska vara platt och bred.

Recensioner

Ortopediska kuddar får mycket positiv feedback från föräldrar till barn i olika åldrar. Tillverkare erbjuder ett stort utbud av modeller för alla åldrar och plånböcker. Varje produkt har sin egen funktion och hjälper barnet att utvecklas korrekt. Med rätt kudde bildas barnets ryggrad och skalle korrekt.

Rekommenderad: