Stenplattor: Naturlig Onyxstenplatta Och Andra. Vad Det är? Plattor Av Stora Och Andra Storlekar På Väggen I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Stenplattor: Naturlig Onyxstenplatta Och Andra. Vad Det är? Plattor Av Stora Och Andra Storlekar På Väggen I Inredningen

Video: Stenplattor: Naturlig Onyxstenplatta Och Andra. Vad Det är? Plattor Av Stora Och Andra Storlekar På Väggen I Inredningen
Video: Byggmax tipsar, lägga marksten 2024, April
Stenplattor: Naturlig Onyxstenplatta Och Andra. Vad Det är? Plattor Av Stora Och Andra Storlekar På Väggen I Inredningen
Stenplattor: Naturlig Onyxstenplatta Och Andra. Vad Det är? Plattor Av Stora Och Andra Storlekar På Väggen I Inredningen
Anonim

Natursten används ofta i konstruktions- och dekorationsarbeten. Den kan användas för att vackert dekorera en fontän, trappor, fönsterbrädan, kök och mycket mer. Särskild uppmärksamhet hos konsumenter förtjänar stenplattor, som kännetecknas av estetisk tilltalning och därför ofta används i inredning.

Bild
Bild

Vad det är?

Plattor är tunna stenplattor av stora storlekar. Sådant material tillverkas genom att såga någon form av natursten, som bryts som ett separat block. Stenplattor ser ut som monolitiska plattor, vanligtvis är deras tjocklek 0,02–0,04 meter . Längden på en sådan produkt kan vara 300 cm och bredden - cirka 200 cm. Vissa tillverkare tillverkar plattor med andra dimensioner på begäran.

Stenen för tillverkning av denna typ av efterbehandlingsmaterial bryts från gruvor med hjälp av bevarandemetoder. Extraktion utförs både manuellt och med användning av olika typer av utrustning.

Hantverkare använder också kontrollerade explosioner och luftkuddar . Efter att stenblocken har hackats av skär tillverkaren dem med en skivsåg. Plattorna som erhölls som ett resultat av ovanstående arbete utsätts för slipning och polering.

Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande, för att få plattor, kan tillverkaren använda en av följande typer av naturstenbearbetning:

  • sågning;
  • putsning;
  • slipning;
  • med och utan kant.
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Trots att en konststen kommer att ersätta den naturliga, växer efterfrågan på den första stenen som byggnads- och efterbehandlingsmaterial med åren. Tack vare ett brett utbud av produkter används plattor på många områden i människolivet. Till salu hittar du naturliga produkter av stora och medelstora storlekar med olika texturer.

Marmorprodukter kännetecknas av dekorativitet och viss mjukhet . Sådana plattor spricker lätt och deformeras också med ett kraftigt temperaturfall. Det attraktiva utseendet på marmorplattor gör det möjligt att använda dem för behandling av interna pelare, väggbeklädnad, trappkonstruktioner inuti byggnader, dekoration av hissar, väggar i offentliga byggnader, dekoration av badrum, bastur, simbassänger. I vissa länder är fasader på byggnader trimmade med marmorplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granit är den hårdaste stenplattan . De är inte rädda för temperaturförändringar, mekaniska stötar. Om vi jämför sådana plattor med marmor och onyx, är deras attraktivitet något sämre. Eftersom hård sten är mycket svår att skära, används den oftast för att täcka stora områden.

Bild
Bild

Travertin . Plattor av denna sten skiljer sig från de andra i sin vikt. De är vanligtvis tyngre än marmor. Samtidigt har de god styrka och mjukhet. Ofta används travertinplattor för att vända mot fasaden på ett privat hus eller en offentlig byggnad.

Bild
Bild

Onyx . Denna sten bearbetas enkelt. Designers använder ofta detta naturmaterial på grund av dess lyxiga utseende. Onyx ser mer original ut än marmor, men den kännetecknas av samma mjukhet och skörhet. En ovanligt vacker palett och oklanderliga mönster är inneboende i denna typ av platta. Ofta används material med en tjocklek på 0,15 m i små rum.

Bild
Bild

Tillverkad av akrylsten . Detta material har blivit allt populärare under de senaste åren. Efterfrågan på plattor av denna typ motiveras av den överkomliga kostnaden, liksom goda fysiska egenskaper. Färdiga akrylprodukter har inga sömmar, de kännetecknas av hög hållfasthet och bakteriologiskt motstånd. Tillverkningen av akrylplattor baseras på naturstenar och akrylhartser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Labradoritplattor har höga dekorativa egenskaper, därför används de både inom arkitektur och i utformningen av lokaler. Denna kvalitetsbyggsten har goda prestandaegenskaper.

Bild
Bild

Ansökningar

För att skapa en lyxig miljö i inredningen är det värt att börja med väggar och golv. När du använder stora stenplattor kan skönheten i det naturliga mönstret av plattor och deras invecklade färgschema avslöjas fullt ut . Produkter gjorda av natursten är monterade på väggen, interiörartiklar, fönsterbrädor. I det här fallet ser plattorna bäst ut, eftersom materialet vid korrekt bearbetning börjar lysa och avslöjar djupet av dess färger och konsistens.

Bild
Bild
Bild
Bild

Natursten som dekorativ finish kommer att se perfekt ut i alla rum, från vardagsrummet till arbetsrummet . Plattor används ofta för bänkskivor, fönsterbrädor och stora föremål med en komplex konfiguration. Sockeln är ofta färdig med granitplattor, eftersom den anses vara den mest hållbara och frostbeständiga.

Bild
Bild

Plattor av natursten kan dekorera interiören på ett tillfredsställande sätt, de kan användas för att rengöra golvet, vilket kommer att kännetecknas av antiseptiska och fuktresistenta egenskaper. Ett rum med detaljer i natursten kommer alltid att se dyrt, snyggt och ganska mysigt ut.

Rekommenderad: