King Size -säng (55 Bilder): Vad är Det, Moderna Stora Storlekar, Hur Man Väljer Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: King Size -säng (55 Bilder): Vad är Det, Moderna Stora Storlekar, Hur Man Väljer Inredningen

Video: King Size -säng (55 Bilder): Vad är Det, Moderna Stora Storlekar, Hur Man Väljer Inredningen
Video: Walt Disney World Resort Hotels Destination America 2024, Mars
King Size -säng (55 Bilder): Vad är Det, Moderna Stora Storlekar, Hur Man Väljer Inredningen
King Size -säng (55 Bilder): Vad är Det, Moderna Stora Storlekar, Hur Man Väljer Inredningen
Anonim

Den moderna möbelmarknaden är fylld med högkvalitativa och vackra sängar i olika former, mönster och storlekar. Idag kan du i butiken hämta eller beställa sovrumsmöbler utformade för alla layouter. De mest bekväma och rymliga är king size- och queen size -sängarna.

Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

Bekväma king size -sängar får sina unika namn från deras dimensioner. Dessa modeller är de största. Oftast köps de för rymliga sovrum.

För närvarande är sådana stora sängar mycket relevanta. I livets moderna rytm är det helt enkelt nödvändigt att vila helt och högt. För att göra detta bör du välja högkvalitativa och bekväma möbler med ortopediska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel har stora sängar starka och pålitliga grunder som kan kompletteras med en ortopedisk madrass. Sömn och vila på en sådan säng kommer att ha en fördelaktig effekt inte bara på människokroppens allmänna tillstånd, utan också på dess hälsa.

En annan viktig faktor för att välja sådana sovrumsmöbler är att det aldrig kommer att bli trångt på det

På rymliga sängar kan du sitta som du vill och sova i vilken position som helst för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Typer och former

Idag står konsumenterna inför ett elegant urval av en mängd stora sängar. De har därför olika konfigurationer användaren med alla förfrågningar kommer att kunna välja rätt alternativ:

  • King Size och Queen Size modeller är mycket vanliga kompletteras med stora inbyggda lådor … Förvaringssystem kan installeras både i botten och på sidan av sängen. De är stora i storlek och du kan enkelt lägga alla sängkläder i dem, liksom andra saker som ägarna inte kunde tilldela en separat plats i rummet.
  • Klassiska är king size-sängar med rektangulär form . Sådana produkter kompletteras ofta med sängbord, höga sänggavlar och andra användbara detaljer. Möbler av denna modifiering är den vanligaste.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De har ett lyxigt utseende stora sängar med en vågig form . Som regel är sådana möbler utrustade med en böjd rundad sänggavel och en slät sluttning är synlig i fotens område. Trendiga vågiga modeller kommer harmoniskt att passa in i moderna ensembler.
  • King size -sängen kan inte bara ha rektangulär utan också fyrkantig form . Experter och inredningsarkitekter rekommenderar att man placerar sådana modeller i miljöer med övervägande rätt linjer och geometriska motiv. Det kan till exempel vara en modern högteknologisk stil eller återhållsam minimalism.
Bild
Bild
  • Några av de mest originella och attraktiva är stora runda och ovala sängar . De ser väldigt ovanliga ut i sovrummet och tar mycket ledigt utrymme. När du köper sådana möbler bör du komma ihåg att det kommer att bli den viktigaste och mest slående detaljen i sovrummet. Ofta placeras sådana produkter i lanthus och stugor. Diametern på de runda varianterna är vanligtvis minst 200 cm.
  • Oftast är det stora sängar med medelstora till höga sänggavlar . De kan vara hårda eller mjuka. Till exempel, för att uppdatera interiören och ge den en touch av lyx, bör du välja en utsökt modell med en högt utformad sänggavel trimmad med sammetstyg eller läder med möbelknappar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I möbelbutiker idag kan du hitta king size-sängar på benen . De är gjorda av olika material och finns i olika höjder / tjocklekar. Tack vare dessa subtila detaljer verkar sängen visuellt större och högre. Det finns också enkla golvalternativ där det inte finns några ben. Nackdelen med dessa sorter är att det är omöjligt att rengöra golven under dem utan att flytta möblerna. Men sådana produkter innehåller ofta stora lagringssystem.
  • Kommer att förvandla insidan av sovrummet och ge det en verkligt fantastisk bild av en magisk himmelssäng i king size . Oftast kompletteras sådana stora sängar med mönster med genomskinliga eller enkla ljusa tyger. Dessa delar har ett lätt och luftigt utseende. Kapellet kan antingen vara gångjärn och fäst i taket, eller monteras på speciella profiler / plankor ovanför kajen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bas- och stoppmaterial

Stora sängar är gjorda av olika material. Det är detta kriterium som i hög grad påverkar kostnaden för sovrumsmöbler.

De dyraste och högkvalitativa modellerna är med rätta erkända som modeller av massivt trä. Sådana kopior görs både fabrik och manuellt. Stora träbäddar kännetecknas av sin dyra och lyxiga design, med allt sitt utseende som visar den utmärkta smaken hos husets ägare. Oftast är möbler tillverkade av sådana arter som bok, ek, hevea, al eller lönn. Dessa material är mycket hållbara och miljövänliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trämöbler är mångsidiga eftersom de ser organiska ut i många miljöer. Trädets yta måste behandlas då och då med speciella impregneringar, som skyddar materialet från uttorkning, sprickor och trädskadegörare.

Sängar av spånskiva eller MDF är billigare. Utseendet på dessa modeller kan inte förråda materialets artificiella ursprung, men deras prestanda är på många sätt sämre än naturligt trä. Livslängden för MDF och spånskiva är mycket kortare än för naturliga alternativ. De är känsliga för mekanisk skada, så du bör behandla dem med försiktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att nämna att interiörartiklar tillverkade av billiga spånskivor under vissa förhållanden kan avge skadliga ämnen . Detta beror på att formaldehydhartser används vid tillverkningsprocessen av detta material. Dessa föreningar har en negativ effekt på människokroppen. Idag avslutar många tillverkare spånskivemöbler med faner. Detta material förhindrar att farliga ämnen kommer in i den yttre miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora metallbäddar har oöverträffad styrka och hållbarhet . Sådana möbler är inte rädda för temperaturförändringar eller mekaniska skador. Dess utseende är original och mycket attraktivt. Men om du bestämmer dig för att köpa en sådan modell, bör du ta hänsyn till att den inte kommer att se organiskt ut i alla ensembler. Till exempel är den absolut inte lämplig för inredning i stil med klassiker, Provence eller land. Produkter med metalldetaljer passar mest harmoniskt in i mer moderna och progressiva sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att välja produkter med ortopediska baser. Sådana strukturer har en solid järnram och lätt krökta trälameller. En stor ortopedisk madrass kan placeras på en sådan bas.

Den bästa kvaliteten och mest pålitliga är baserna där det finns lameller gjorda av naturligt trä. De tål lätt tung belastning och är inte benägna att gå sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande material kan användas för sängklädsel:

  • Äkta Läder;
  • konstläder;
  • ekoläder;
  • olika typer av textilier: chenille, sammet, bomull, plysch, corduroy, siden, satin, etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Modeller från kategorin Queen Size har dimensioner på 160x200 cm och King Size -exemplar - 180x200, 200x200, 200x220 cm. Format och parametrar för sovrumsmöbler i olika länder kan skilja sig från varandra. Enligt amerikanska standarder är till exempel Queen Size -sängar 200 cm breda och 160 cm långa och King Size -sängar 180x220 cm. Endast medellängden på sängen är densamma och den är 2 m. Enligt det engelska mätsystemet finns det kopior av Super King Size. De har måtten 180x200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Madrasser

Madrassen är en av de viktigaste delarna av alla sängar. Om du köpte möbler som inte följer med den här artikeln, måste du välja den själv och köpa den separat.

Det finns två huvudtyper av sovmadrasser:

  • Ortopedisk . Dessa alternativ följer formen på personens kropp och ger perfekt stöd för honom. Under sömn eller vila på en sådan yta intar ryggraden rätt position.
  • Anatomisk . Denna madrass är mer stel. Detta alternativ rekommenderas för de personer som har problem med ryggraden. Skynda dig dock inte att köpa. Först måste du konsultera din läkare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att välja en madrass enligt användarens ålder och vikt.

Till exempel, för ungdomar under 25 år, är ett tuffare alternativ lämpligt, för personer som är 25-50 år - ett medelhögt alternativ. Användare över 50 år bör köpa en mjuk madrass.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Extra utrustning

Stora king size-sängar kan utrustas med följande element:

  • lådor;
  • madrassens lyftmekanismer;
  • nattduksbord;
  • inbyggda nischer med hyllor och lådor;
  • sidpaneler;
  • stötfångare;
  • tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper, var noga med att mäta rummet, eftersom king size -sängen inte passar på alla områden, särskilt när det gäller en rund modell. Välj möbler av högkvalitativa och pålitliga material. De mest framgångsrika är sängar med fasta ortopediska baser. Föråldrade produkter med solida baser är inte av bästa kvalitet och hållbara. Det är bättre att vägra sådana alternativ.

Bestäm klädseln för din säng. Var noga med att inspektera materialets yta innan du köper. Den ska vara fri från repor, repor och andra skador. Sängen ska ha en design som smälter in med resten av inredningen i sovrummet.

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer en kvalitetssäng i följande video.

De största sängarna i världen

Vissa möbeltillverkare, med syfte att komma in i Guinness rekordbok, överträffade sina egna förväntningar och skapade mycket stora, men lite funktionella sängar. Till exempel har ett företag i Schweiz skapat en säng som ingen någonsin kommer att sova på. Dess höjd är 3 m 70 cm, bredd - 7,5 m och längd - 11,5 m. En annan gigantisk säng såg ljuset på åttiotalet av förra seklet i Nederländerna. Dess längd är 5 m 79 cm, och dess bredd är 3 m 81 cm. Idag är detta unika exemplar beläget på det nederländska hotellet "Lloyd Hotel".

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna vackra interiörer

En elegant beige säng med ett lockigt sänggavel trimmat med dubbläder ser organiskt ut i ett rum med ljusgrå väggar prydda med blekt vita tryck och ett glansigt mjölkigt golv. Placera vita sängbord med snidade element bredvid sängen, och placera en vit byrå med en lampa framför den. En bild med en vit ram ser ovanför sänggavel. Fönster i ett så sofistikerat sovrum bör kompletteras med gardiner i skuggan av bakad mjölk.

Bild
Bild

En mörk träsäng med stora förvaringssystem och snidade ben kommer att smälta in med vita väggar, ett vitt tak och mörkt brunt laminatgolv. Placera en trä byrå med en spegel och mörka skåp i ett sådant rum. Komplettera interiören med stora bruna målningar, fluffiga vita mattor och ljusa kaffegardiner.

Bild
Bild

En stor mörkbrun säng med en vit sänggavel bör placeras mot en grå vägg och ett mjölkigt laminatgolv. Placera två mörka sängbord med vita dörrar sida vid sida och sätt vita lampor på dem. Komplettera uppsättningen med en tavla i lugnande nyanser ovanför sänggaveln, svartvitt golvmatta och grå gardiner på fönstren.

Bild
Bild

En hög, voluminös säng med en mjuk grå sänggavel och möbeltappar kan placeras i ett rum med vita väggar och ljust beige laminat. Komplettera sängen med en grå matta och grå kuddar. Placera mörka askfärgade sängbord i trä i närheten och placera boknischer i väggarna. Om utrymmet tillåter, placera en soffa eller en gräddfärgad soffa på höger sida av sängen.

Bild
Bild

En stor vit säng med en hög mjuk sänggavel kommer att dekorera det inre av rummet med tråkiga rosa väggar och ljusgrått laminatgolv. Dekorera sovplatsen med rosa linne och vita kuddar, och komplettera fönstret i sovrummet med genomskinliga blekrosa gardiner. Ovanför sänggavel kan du hänga små tavlor med kontrasterande svarta ramar.

Bild
Bild

En svart lädervågsäng kan placeras i ett grått rum med en stor fönsteröppning. Dekorera sängen med vitt linne och fönstret med vita gardiner. Lägg en grå matta på golvet. Häng upp små bilder med svarta ramar ovanför sänggavel och placera en svart läderstol och en hög svart golvlampa på sängens vänstra sida. Späd interiören med en vit bokhylla mot en vägg.

Bild
Bild

En stor mörk trä säng med en hög svart sänggavel kommer att sticka ut mot en vit vägg och ett mörkt chokladgolv prydda med en vit matta. Placera långa, mörkbruna sängbord med vita lampor bredvid sängen och en bankett med djurtryck vid foten av sängen. En stor takkrona är lämplig för belysning.

Rekommenderad: