Värmebeständig Emalj: Lösning För Bearbetning Av Metall, Organosilikonmaterial, Svart Aerosolemalj Ko 8104, 8101, Vitt Korrosionsmedel

Innehållsförteckning:

Video: Värmebeständig Emalj: Lösning För Bearbetning Av Metall, Organosilikonmaterial, Svart Aerosolemalj Ko 8104, 8101, Vitt Korrosionsmedel

Video: Värmebeständig Emalj: Lösning För Bearbetning Av Metall, Organosilikonmaterial, Svart Aerosolemalj Ko 8104, 8101, Vitt Korrosionsmedel
Video: Plana topplock i tos fng 40 cnc #harebobonnröv 2024, April
Värmebeständig Emalj: Lösning För Bearbetning Av Metall, Organosilikonmaterial, Svart Aerosolemalj Ko 8104, 8101, Vitt Korrosionsmedel
Värmebeständig Emalj: Lösning För Bearbetning Av Metall, Organosilikonmaterial, Svart Aerosolemalj Ko 8104, 8101, Vitt Korrosionsmedel
Anonim

Det finns tillfällen då du måste arbeta med icke-standardiserade ytor. De kan vara heta eller snabbt värma upp. För sådant arbete kan du inte använda vanlig färg. Den optimala lösningen är värmebeständig emalj.

Bild
Bild

Vad det är?

Värmebeständig emalj skiljer sig mycket från andra typer av färger och deras beståndsdelar. Sammansättningen av värmebeständiga färger inkluderar organosilikonlack, och den innehåller redan pigmentkompositioner. På grund av detta kan de inte bara vara svartvita, utan också i andra nyanser som kan passa vilken metall som helst. Specialfyllmedel utökar sortimentet med olika nyanser för icke-järnmetaller, till exempel för målning av stål och gjutjärn.

Emalj ger ytan styrka och hållbarhet, vilket är viktigt för att täcka lock eller fästelement . Med konstanta kraftiga temperaturförändringar bör basen inte ändra form.

En av värmebeständiga emaljers huvudfunktioner är också värmeskydd för redan målade ytor. Allt detta sker tack vare aluminiumpulvret som ingår i färgen. Det fungerar som ett slags reflektor, som förhindrar penetrering av värmestrålning. Gasbehållare av flytande typ, lock av metalltyp, gasledningar och liknande strukturer och delar behandlas med liknande kompositioner. En sådan enkel svart värmebeständig emalj tål temperaturer på sexhundra grader Celsius.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Värmebeständig emalj har sina egna unika egenskaper:

  • ytterligare typ av isolering;
  • korrosionsskyddande egenskaper;
  • god kemisk resistens;
  • bra plasticitet.
Bild
Bild

Huvuddragen i värmebeständig färg är exponering för olika temperaturer, medan den inte ändrar färg och kan "fungera" med vilken typ av yta som helst, detta är dess huvudsakliga tekniska egenskap.

Ytterligare isolering är mycket viktigt, särskilt när det gäller metallytor . Tack vare emaljen finns det ingen anslutning av statisk elektricitet och ingen friktion mellan ytor. Det vill säga att färgen inte kommer att förlora sin plasticitet under fysiska, kemiska och elektriska påverkan.

Bild
Bild

Emaljen, som används för höga temperaturer, har utmärkta rostskyddsegenskaper.

Värmebeständig emalj är också bra för rum där arbete med olika komponenter kommer att utföras. Efter fullständig torkning kommer färgen inte längre att förändras. Emaljen tolererar perfekt olika temperaturer, ändrar inte form på grund av dess plasticitet och spricker inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

fördelar

  • De främsta fördelarna med värmebeständig emalj är bekväma och bekväma processer för att måla alla ytor och en hög andel skydd mot olika externa och interna indikatorer.
  • Snabb ytförberedelse för eventuellt vidare arbete. Ibland finns det fall där det är nödvändigt att ta bort den gamla beläggningen på ytan, och lös rost finns under den, som måste tas bort. Detta görs med ett mekaniskt verktyg, och på grund av vilket spår kvarstår, och som ett resultat, oegentligheter. Och då är det nödvändigt att vända sig till denna typ av arbete för att ta bort de områden av korrosion som tidigare var.

Med hjälp av emalj kommer det inte att behövas detta. Hon kommer att kunna jämna ut alla hörn och samtidigt måla jämnt.

Bild
Bild
  • Utmärkta skyddande egenskaper när de appliceras. Det är emaljen som är komponenten som innehåller högkvalitativa, snabbtorkande alkyduretanlacker som kan torka snabbt. På grund av dem blir beläggningen mycket starkare, mer motståndskraftig mot snabb nötning, yttre och inre faktorer.
  • Det finns andra positiva saker som gör värmebeständig emalj till det bästa valet för tungt arbete. Livslängden för denna produkt är 5 år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Bland bristerna pekas ibland ut en funktion som en prispolicy. Bland alla märken finns emaljen ibland till ett högt pris, men tack vare det ganska stora sortimentet kan du välja ett bra märke till bästa pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla färger som används idag för att måla ytor som tål höga temperaturer, är indelade i tre grupper.

  • genom förpackningsmetoder;
  • hållbarhetstid;
  • och tillämpningsmetoder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av värmebeständig emalj beror på i vilket syfte du köper den .och vilken yta du täcker. Idag finns det till och med sprayfärgsprover. Kapaciteten för dessa burkar är 0,5 liter. Om du behöver köpa en större volym är det bäst att ta prover som säljs i burkar, hinkar eller 40 kg fat. För att måla en kvadratmeter behöver du cirka 230-260 gram färg.

Under sju månader (den kortaste hållbarheten) från tillverkningsdatumet behåller färgen alla sina egenskaper. Enligt standarden måste tillverkarna ange slutdatum för försäljning på produktförpackningen. För den enklaste applikationen är färger av aerosoltyp lämpliga, i en sådan situation kommer det inte att vara nödvändigt att köpa några extra verktyg, men det här alternativet är inte lämpligt för att måla ett stort område.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att måla stora ytor blir det mer ekonomiskt att köpa burkar och applicera emalj med en pensel eller rulle, välj bara en rulle med en medellängd.

Om färgen har en bra flytande konsistens är det möjligt att måla med en pneumatisk sprutpistol som arbetar tillsammans med en kompressor. Denna typ av målning är också lämplig för plattor, du kan också använda spraymålning med en sprayburk.

Oavsett tillämpningsmetod bibehålls stabilitet och kvalitet helt . Du måste också förstå att när du använder en aerosol eller sprutpistol kommer förbrukningen per kvadratmeter att vara något högre än när du arbetar med en rulle.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Aerosol i rostfritt stål - Det här är en färg av korrosionsskyddande typ, som säljs i burkar för att måla metallytor. Sådan alkydemalj består av högkvalitativa komponenter som torkar snabbt, därför är de utmärkta för konstruktion och olika dekorativa arbeten för hushållsbruk.

Du kan också använda den för att måla repor, spån och metallplattor. En liknande färg används för att måla svåråtkomliga platser. På ytan ser färgen blank ut med en lätt metallisk glans. Lämplig för alla typer av arbete, även för en gasspis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Emalj KO - 8104 - används för att måla asbestcementytor, som består av metall och betong. Den kan användas både för inredningsarbete och för ett öppet område (utomhus). Denna typ av färg är utmärkt för korrosionsskydd av tankar, rörledningar, skorstenar och annan utrustning. En analog av sådan färg är klass 8101. Dessutom kan sådana analoger som 811, 814, 8111 termisk användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korrosionsskyddande emalj behövs för att skydda mot korrosion och måla dekorativa delar, de kan vara rena, och redan målade, och till och med täckta med rost. Denna typ av emalj är perfekt för alla ytor: stål, gjutjärn och olika icke-järnmetaller. Dessa kan vara staket, grindar, konstruktionstyp, landsbygdsutrustning, metallskåp, fönster, dörrar, trä. Du kan använda celsite.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemmagjorda tanksprutor kan också användas för sprutning.

Förpackning och färger

Förpackningen kan vara annorlunda, allt beror på, vilken typ av färg väljer du:

  • sprayburk - 0,5 liter;
  • burk - från 5 liter;
  • hink - från 10 -15 till 40 liter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgens sammansättning beror på temperaturen vid vilken den kan användas. Huvudkomponenten som finns i vilken färgkomposition som helst är organosilikonlack.

Andra typer utmärks också:

  • epoxigrupp;
  • alkydgrupp;
  • etylsilikat och epoxiester;
  • silikon;
  • måla med kompositer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgerna är främst svartvita, det finns samlingar där ett stort urval av olika nyanser presenteras.

Hur väljer man?

Först måste du förstå vilken typ av emalj som behövs.

Efter temperatur är de indelade i tre grupper:

  • värmebeständig;
  • värmebeständig;
  • eldfast.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brandskyddsmedel och brandskyddsfärger är två helt olika kompositioner. Huvudsyftet med permanenta färger är att göra en film av fast typ som kan blockera luftflödet.

Färger som tål höga temperaturer inkluderar de som behåller sitt utseende vid 600 grader Celsius. Liknande produkter kan användas för att måla kaminer, bad eller maskindelar. Om temperaturen värms upp till 800 grader Celsius är det nödvändigt att välja en färg från den värmebeständiga gruppen. Det är också ett bra val för rostiga ytor.

Eldfast färg krävs för ytor som är nära eld. De kommer att kunna skydda ytan perfekt från yttre faktorer. Men det är nödvändigt att förstå att sådan färg kostar mycket pengar, och det köps ofta av stora företag för deras arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att spara lite pengar kan du köpa högtemperaturfärger. De är perfekta för alla arbetsförhållanden där temperaturen inte överstiger tvåhundra grader Celsius. Liknande färg används också för att täcka tegelsömmar på ugnar.

Kända tillverkare och recensioner

RAGATA Är en alkydemalj som torkar snabbt. Emaljen innehåller speciella ljusfasta pigment som inte bleknar vid färgning under påverkan av olika ljuskällor. På ytan bildar emaljen en bra blank yta med utmärkt glans.

VIXEN är en mångsidig färg som har en stor palett av olika färger, så det är inte svårt att välja exakt vilken nyans du behöver. Detta märke har ett dubbelt täckskikt.

Bild
Bild

Färgen har utmärkta väderbeständiga egenskaper och vidhäftningsegenskaper på den målade ytan. Den anpassar sig väl till väderförhållandena på Ryska federationens territorium.

I genomsnitt går en kvadratmeter från 170 till 310 ml, ju ljusare färg, desto mer förbrukning. Detta beror på att du behöver producera flera kulor färg. Totalt rekommenderas att applicera tre lager kulor, oavsett färg på färgen. Emaljen torkas i tio till femton minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

DALI - en emalj skapad för att arbeta med metallteknik, som ständigt arbetar på grundval av hög temperatur. Emaljen tål 600 grader Celsius.

Kan appliceras på ytor av stål och gjutjärn, skorstenar, ugnar, maskinsystem, grillborstar eller sprutor. Det rekommenderade antalet lager är tre. Stor färgpalett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är förbjudet att använda emalj för att späda ut bensin eller fotogen. En liter färg används på sju kvadratmeter.

Novbytkhim - färg, som används för att täcka olika ytor: glas, betong, tegel. Emaljen kommer att klara från - 50 grader till 600 grader Celsius.

Bara två färger:

  1. grå;
  2. svart.

Det rekommenderas att applicera i två till tre lager. En kvadratmeter tar inte mer än 250 ml.

Rekommenderad: