Organosilikon Emalj: Tekniska Egenskaper Hos Emalj KO 983, 174, 814, 198, 818, 8104, 168, 88

Innehållsförteckning:

Video: Organosilikon Emalj: Tekniska Egenskaper Hos Emalj KO 983, 174, 814, 198, 818, 8104, 168, 88

Video: Organosilikon Emalj: Tekniska Egenskaper Hos Emalj KO 983, 174, 814, 198, 818, 8104, 168, 88
Video: Этот картофель - самый урожайный в 2021 году 2024, Mars
Organosilikon Emalj: Tekniska Egenskaper Hos Emalj KO 983, 174, 814, 198, 818, 8104, 168, 88
Organosilikon Emalj: Tekniska Egenskaper Hos Emalj KO 983, 174, 814, 198, 818, 8104, 168, 88
Anonim

Hittills erbjuder tillverkarna ett stort antal färger och lacker av en mängd olika sammansättningar och egenskaper, som används för olika typer av finish. Det kanske mest unika av alla alternativ som erbjuds på byggmarknaden är emalj av kisel, som utvecklats under förra seklet och ständigt förbättras på grund av införandet av ytterligare komponenter i dess sammansättning.

Bild
Bild

Funktioner och komposition

Alla typer av emalj och organosilikon är inget undantag, har en viss sammansättning, som egenskaperna hos färgen och lackmaterialet beror på.

Bild
Bild

Organiska hartser ingår i sammansättningen av olika typer av emaljer , förhindrar nötning av det applicerade skiktet och hjälper till att minska torktiden för den applicerade kompositionen. Förutom organiska hartser tillsätts ämnen såsom anti-cellulosa eller akrylharts till färgkompositionen. Deras närvaro i emaljer är nödvändig för bildning av en film som är lämplig för lufttorkning. Karbamidhartserna som ingår i emaljerna gör det möjligt att uppnå en ökning av filmbeläggningens hårdhet efter torkning på ytan av det material som har genomgått färgning.

Bild
Bild

Ett särdrag hos alla typer av organosilikonemaljer är deras motståndskraft mot höga temperaturer. Närvaron av polyorganosiloxaner i kompositionerna ger de beläggningar som appliceras på ytan en stabilitet som kvarstår under ganska lång tid.

Bild
Bild

Förutom de listade komponenterna innehåller sammansättningen av organosilikonemaljer en mängd olika pigment .ger en nyans till den målade ytan. Närvaron av härdare i emaljkompositionen gör att du kan behålla den valda färgen på ytan under lång tid.

Bild
Bild

För- och nackdelar med att använda

Appliceringen av organosilikonemaljer på ytan gör att du kan skydda materialet från många negativa faktorer, samtidigt som den målade ytans utseende bibehålls. Emaljens sammansättning applicerad på ytan bildar en skyddande film som inte försämras under påverkan av både höga och låga temperaturer. Vissa typer av emaljer av denna typ tål uppvärmning upp till +700 ° C och sextio grader frost.

Bild
Bild

För att måla ytan krävs det inte att man väntar på vissa gynnsamma förhållanden, det räcker bara för att passa in i intervallet från +40 ° C till -20 ° C grader, och materialet kommer att förvärva en beläggning som är resistent inte bara mot temperatur, men också till fukt. Utmärkt fuktbeständighet är en annan positiv kvalitet av organosilikon emaljer.

Tack vare komponenterna i kompositionen är alla typer av emaljer mer eller mindre resistenta mot ultravioletta strålar, vilket gör att de kan användas för att måla utomhusföremål. Den målade ytan förändrar inte den förvärvade nyansen med tiden. En bred färgpalett som tillverkas av tillverkarna av dessa emaljer gör att du kan välja önskad färg eller nyans utan större svårigheter.

Bild
Bild

En viktig fördel med organosilikonemalj är en låg förbrukning och ett rimligt pris, därför är valet av en lämplig typ av komposition en lönsam investering jämfört med liknande färger och lacker.

Ytan täckt med organosilikonemalj klarar nästan alla aggressiva yttre miljöer, och för metallstrukturer är den helt ersättbar. Korrosionsskydd av metallytan, som tillhandahålls av ett lager emalj, skyddar strukturen under lång tid. Emaljens livslängd når 15 år.

Bild
Bild

Varje färg- och lackprodukt har, förutom positiva egenskaper, negativa aspekter . Bland nackdelarna kan man notera den höga toxiciteten när den målade ytan torkar. Långvarig kontakt med formuleringarna bidrar till förekomsten av en reaktion som liknar läkemedelsförgiftning, därför är det bättre att använda ett respirator, särskilt om färgningsprocessen utförs inomhus när man arbetar med dessa formuleringar.

Bild
Bild

Typer och tekniska egenskaper

Alla organosilikonemaljer är indelade i typer beroende på syfte och egenskaper. Tillverkarna som tillverkar dessa emaljer markerar förpackningarna med versaler och siffror. Bokstäverna "K" och "O" betecknar materialets namn, nämligen organosilikon emalj. Det första numret, åtskilt av en bindestreck efter bokstavsbeteckningen, indikerar vilken typ av verk som denna komposition är avsedd för, och med hjälp av de andra och efterföljande siffrorna indikerar tillverkarna utvecklingsnumret. Emaljfärg indikeras med full bokstavsbeteckning.

Bild
Bild

Idag finns det många olika emaljer som inte bara har olika syften, utan också skiljer sig från varandra i tekniska egenskaper.

Emalj KO-88 utformad för att skydda ytor av titan, aluminium och stål. Kompositionen av denna typ inkluderar lack KO-08 och aluminiumpulver, på grund av vilket en stabil beläggning (grad 3) bildas efter 2 timmar. Filmen som bildas på ytan är resistent mot effekterna av bensin tidigast efter 2 timmar (vid t = 20 ° C). Ytan med det applicerade lagret efter exponering i 10 timmar har en slaghållfasthet på 50 kgf. Den tillåtna böjningen av filmen är inom 3 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändamål emaljer KO-168 består i att måla fasadytorna, dessutom skyddar det de grundade metallstrukturerna. Grunden för kompositionen av denna typ är ett modifierat lack, i vilket pigment och fyllmedel är närvarande i form av en dispersion. En stabil beläggning bildas tidigast efter 24 timmar. Filmbeläggningens stabilitet mot den statiska effekten av vatten börjar efter samma period vid t = 20 ° C. Den tillåtna böjningen av filmen är inom 3 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Emalj KO-174 utför en skyddande och dekorativ funktion vid fasadmålning, dessutom är det ett lämpligt material för beläggning av metall och galvaniserade strukturer och används för att måla ytor av betong eller asbestcement. Emaljen innehåller organosilikonharts, i vilket det finns pigment och fyllmedel i form av en suspension. Efter 2 timmar bildar den en stabil beläggning (vid t = 20 ° C), och efter 3 timmar ökar filmens termiska motstånd till 150 ° C. Det formade skiktet har en matt nyans, kännetecknas av ökad hårdhet och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skydda metallytor som är i kortvarig kontakt med svavelsyra eller utsatta för ångor av saltsyra eller salpetersyra, emalj KO-198 … Sammansättningen av denna typ skyddar ytan från mineraliserat mark- eller havsvatten och används också för bearbetning av produkter som skickas till regioner med ett speciellt tropiskt klimat. En stabil beläggning bildas efter 20 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Emalj KO-813 avsedd för målning av ytor som utsätts för höga temperaturer (500 ° C). Den innehåller aluminiumpulver och KO-815-lack. Efter 2 timmar bildas en stabil beläggning (vid t = 150 ° C). Vid applicering av ett lager bildas en beläggning med en tjocklek av 10-15 mikron. För bättre skydd av materialet appliceras emaljen i två lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

För målning av metallkonstruktioner utsatta för höga temperaturer (upp till 400 ° C) utvecklades emalj KO-814 , bestående av lack KO-085 och aluminiumpulver. En stabil beläggning bildas på 2 timmar (vid t = 20 ° C). Skikttjockleken liknar KO-813 emalj.

Bild
Bild
Bild
Bild

För strukturer och produkter som arbetar länge vid t = 600 ° C, a emalj KO-818 … En stabil beläggning bildas på 2 timmar (vid t = 200 ° C). För vatten blir filmen ogenomtränglig tidigast efter 24 timmar (vid t = 20 ° C) och för bensin efter 3 timmar. Denna typ av emalj är giftig och brandfarlig, därför krävs särskild försiktighet vid arbete med denna komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Emalj KO-983 lämplig för ytbehandling av elektriska maskiner och apparater, vars delar värms upp till 180 ° C. Och med dess hjälp målas höljesringarna på rotorerna i turbingeneratorer och bildar ett skyddande lager med uttalade korrosionsskyddande egenskaper. Det applicerade skiktet torkar tills en stabil beläggning bildas under högst 24 timmar (vid t = 15-35 ° C). Filmbeläggningens termiska elasticitet (vid t = 200 ° C) bibehålls i minst 100 timmar och dielektrisk hållfasthet är 50 MV / m.

Bild
Bild

Tillämpningsområde

Alla organosilikonemaljer kännetecknas av motståndskraft mot höga temperaturer. Emaljer, beroende på de inkommande komponenterna, är konventionellt uppdelade i särskilt och måttligt resistenta mot höga temperaturer. Organosilikonföreningar fäster perfekt på alla material, vare sig det är en tegel- eller betongvägg, en putsad eller stenig yta eller en metallkonstruktion.

Bild
Bild

Oftast används kompositionerna av dessa emaljer för att måla metallkonstruktioner inom industrin . Och som du vet, hålls industriföremål avsedda för målning, såsom rörledningar, gastillförsel och värmesystem, mestadels inte inomhus, utan i öppna utrymmen och utsätts för olika atmosfäriska fenomen, vilket resulterar i att de behöver ett gott skydd. Dessutom påverkar de produkter som passerar genom rörledningarna materialet och behöver därför särskilt skydd.

Bild
Bild

Emaljer relaterade till begränsade värmebeständiga typer används för att måla fasadytorna på olika byggnader och strukturer. De pigment som finns i deras sammansättning, som ger färgen på den målade ytan, tål inte uppvärmning över 100 ° C, varför begränsade värmebeständiga typer endast används för efterbehandling av material som inte utsätts för höga temperaturer. Men det är värt att notera att denna typ av emalj är resistent mot olika atmosfäriska förhållanden, vare sig det är snö, regn eller ultravioletta strålar. Och de har en avsevärd livslängd - beroende på färgningstekniken kan de skydda materialet i 10 eller till och med 15 år.

Bild
Bild

För ytor som utsatts för höga temperaturer, luftfuktighet och kemikalier under lång tid har värmebeständiga emaljer utvecklats. Aluminiumpulvret som finns i sammansättningen av dessa typer bildar en värmebeständig film på ytan av det målade materialet som tål uppvärmning vid 500-600 ° C. Det är dessa emaljer som används för att måla spis, skorsten och spisytor vid byggande av hus.

Bild
Bild

I industriell skala används dessa typer av emaljer inom maskinteknik, gas- och oljeindustrin, skeppsbyggnad, kemisk industri och kärnkraft. De används vid konstruktion av kraftverk, hamnstrukturer, broar, stöd, rörledningar, hydrauliska konstruktioner och högspänningsledningar.

Tillverkare

Idag finns det många företag som tillverkar färger och lacker. Men inte alla är tillverkare av organosilikonemaljer och inte många har en forskningsbas som arbetar dagligen med att förbättra sammansättningen av befintliga märken och utveckla nya typer av emaljer.

Bild
Bild

Den mest progressiva och vetenskapligt grundade är Association of Developers and Manufacturers of Anti-Corrosion Means for the Fuel and Energy Complex " Kartek " … Denna förening, som bildades 1993, äger sin egen produktion och bedriver forskning och utveckling inom området korrosionsskydd av olika material.

Bild
Bild

Förutom tillverkning av specialiserade färger och lacker tillverkar företaget tak- och konserveringsmaterial, utvecklar och tillverkar pannor, har en egen utställningsavdelning och äger ett förlag.

Tack vare ett integrerat tillvägagångssätt har detta företag utvecklat en värmebeständig emalj " Katek-KO "som skyddar metallkonstruktioner som används i tuffa atmosfäriska förhållanden från korrosiva förändringar. Denna emalj har höga vidhäftningsgrader och skyddar ytor perfekt under olika klimatförhållanden. En film med god motståndskraft mot fukt, bensin, klorjoner, saltlösning och lösa strömmar bildas på den målade ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

De tio bästa tillverkarna av färger och lacker inkluderar Cheboksary -företaget NPF "Emalj ", som idag producerar mer än 35 typer av emaljer av olika syfte och sammansättning, inklusive progressiva organosilicontyper. Företaget har ett eget laboratorium och tekniskt kontrollsystem.

Bild
Bild

Tips för ansökan

Processen att måla material med en organosilikonkomposition skiljer sig inte särskilt från att måla med andra typer av emaljer, lacker och färger. Som regel består den av två steg - förberedande och huvud. Det förberedande arbetet inkluderar: mekanisk rengöring av smuts och rester av den gamla beläggningen, kemisk ytbehandling med lösningsmedel och i vissa fall en primer.

Bild
Bild

Innan kompositionen appliceras på ytan blandas emaljen noggrant , och vid förtjockning, utspädd med toluen eller xylen. För att spara pengar är det inte nödvändigt att späda kompositionen kraftigt, annars kommer filmen som visas efter torkning på ytan inte att motsvara den deklarerade kvaliteten, motståndsindikatorerna kommer att minska. Innan du applicerar, se till att den förberedda ytan är torr och att omgivningstemperaturen matchar de krav som anges av tillverkaren.

Bild
Bild

Förbrukningen av kompositionen beror på strukturen på det material som ska målas - ju lösare basen är, desto mer emalj krävs. För att minska förbrukningen kan du använda en sprutpistol eller airbrush.

För att ytan på det bearbetade materialet ska förvärva alla egenskaper som finns i organisk kiselemalja är det nödvändigt att täcka ytan med flera lager. Antalet lager beror på materialtypen. För metall räcker det med 2-3 lager, och betong, tegel, cementytor måste behandlas med minst 3 lager. Efter applicering av det första lagret är det absolut nödvändigt att vänta på den tid som anges av tillverkaren för varje typ av komposition, och först efter fullständig torkning, applicera nästa lager.

Rekommenderad: