Emalj För Metall: Anti-korrosionsfärg För Utomhusbruk, Anti-korrosion Matt Svart Emalj, Luktfria Snabbtorkande Föreningar

Innehållsförteckning:

Video: Emalj För Metall: Anti-korrosionsfärg För Utomhusbruk, Anti-korrosion Matt Svart Emalj, Luktfria Snabbtorkande Föreningar

Video: Emalj För Metall: Anti-korrosionsfärg För Utomhusbruk, Anti-korrosion Matt Svart Emalj, Luktfria Snabbtorkande Föreningar
Video: Metall - Målning på metall utomhus (www.ottossonfarg.com) 2024, April
Emalj För Metall: Anti-korrosionsfärg För Utomhusbruk, Anti-korrosion Matt Svart Emalj, Luktfria Snabbtorkande Föreningar
Emalj För Metall: Anti-korrosionsfärg För Utomhusbruk, Anti-korrosion Matt Svart Emalj, Luktfria Snabbtorkande Föreningar
Anonim

En mängd olika kompositioner kan användas för att måla en metallyta. Men alla är inte lika. Det är viktigt att välja de mest produktiva designlösningarna i ett visst fall. Vi förstår detaljerna i valet av emalj för metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Emalj för metall har en nyckeluppgift: den skyddar ytan mot korrosionsprocesser. En liknande åtgärd behövs för de föremål som ständigt kommer att stå utomhus eller utsättas för vattenets destruktiva verkan. Samtidigt kan man inte låta bli att notera estetik, eftersom färgkompositioner för metallprodukter kan ge dem ett elegant utseende . Om valet av emalj är långt ifrån korrekt, följs inte tekniken, beläggningen ser dålig ut.

Valet av färgkompositioner bör ta hänsyn till deras kemiska natur och avsedda syfte. Alla beläggningar kan inte appliceras på en specifik yta. De flesta färger är till exempel inte lämpliga för galvaniserade föremål eftersom de har för lite vidhäftning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den optimala typen av färgämnen är som regel 3 i 1, när det förutom pigmentet också finns en primer för metall och en rostomvandlare. Den totala livslängden för sådana sorter är mycket längre än för vanlig emalj.

Typer och egenskaper

Emaljer och andra färger och lacker för metall presenteras i tre huvudtyper:

  • olja;
  • alkyd;
  • akryl.

Tvåkomponentsblandningar, polyuretanbaserade färgkombinationer och andra liknande förbättringar faller mer sannolikt under industrikategorin. De är resistenta mot korrosiva processer och aggressiva miljöer. Det är opraktiskt att använda sådana blandningar, trots deras höga korrosionsskyddande egenskaper, i hemmet: arbetet är dyrt och otillräckligt effektivt. Oljetypen är billigare och kan köpas i nästan vilken färgbutik som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Problemet är att sådana emaljer inte kan kallas snabbtorkande. Under påverkan av solljus bleknar de snabbt och förlorar sin visuella attraktion. Metallskyddets effektivitet mot rost lämnar också mycket att önska. Feta färgprodukter är inte resistenta mot höga temperaturer. De kan inte användas för pannor, radiatorer, det är farligt.

När det gäller antikorrosiv aktivitet är alkydemaljer bättre. Det är inte svårt att köpa dem nu. Det ökade motståndet mot negativa atmosfäriska påverkningar och temperaturförändringar gör det möjligt att använda sådana blandningar vid utomhusarbete. Akrylfärger och lacker, som är baserade på rent vatten, anses vara det bästa valet av de allra flesta utövare. De är helt säkra för målarnas hälsa, har ingen obehaglig lukt.

Bild
Bild

När det gäller motståndskraft mot stark värme och de negativa effekterna av den yttre miljön är kombinationer baserade på akryl inte värre än alkyd -motsvarigheter. Detta gör att du kan öka perioden under vilken metallföremål behåller sin yttre attraktivitet. Snabbtorkning kommer att tilltala proffs och vanliga kunder. Pulverlackering av metall, med alla dess fördelar, kan inte göras hemma. Behovet av en speciell kammare värderar de höga tekniska egenskaperna hos en sådan beläggning och dess hållbarhet.

Bild
Bild

Kemikalieresistent färg kännetecknas av dess motståndskraft mot frätande ämnen, den ska vara teknisk och praktisk, utan att skapa problem under appliceringen. Värmebeständiga och brandbeständiga emaljer har inget gemensamt, de är ömsesidigt uteslutande begrepp. I det första fallet måste ytan förbli oförändrad under kraftig uppvärmning, och i det andra tvärtom måste den svälla och täcka basen från lågans effekter. Tvåkomponentblandningen, förutom baspigmentet, innehåller epoxiharts, korrosionsskyddande medel och polyuretan. Typisk polyesteremalj skapar i de flesta fall en blank yta på förfärgade ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom dessa sorter är det vanligt att skilja på följande typer:

  • dielektrisk;
  • polymer;
  • olje- och bensinresistent;
  • väderbeständig.

Deras huvudsakliga egenskaper framgår redan av namnen själva. Förbrukningsgraden per 1 m2, beroende på den kemiska sammansättningen, användningsförhållandena och typen av metall som bearbetas, kan vara 1 kg per 8 - 10 kvadratmeter för internt arbete och för 10 - 14 kvadratmeter. m med yttre. Vi pratar om högkvalitativa formuleringar som håller länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Paletten av emaljer för metall innehåller en mängd olika nyanser (blank, halvblank, matt). Oftare är köpare intresserade av vita och gula toner. Det är lämpligt att måla radiatorer och andra värmedelar i vitt. Den gulaktiga tonen ser elegant och ädel ut under nästan alla förhållanden, den täcker perfekt rost.

Färgen på konstnärlig emalj bestäms av färgen på metalloxiden som används i produktionen . Till exempel hjälper järn och kromföreningar till att skapa en röd nyans. Svart emalj erhålls genom införande av mangan- eller iridiumoxider. Avfyrningsstadiet anses vara ett kritiskt skede i tekniken. Om du ignorerar dem blir färgen inte vad du vill.

Bild
Bild

Applikationsområde

Vid utförande av externt arbete, såväl som internt, är det nödvändigt att noggrant förbereda ytan. Underlåtenhet att följa detta krav kan leda till att rostfläckar snabbt uppträder och att beläggningens utseende blir attraktivt. Att måla ett träd är svårare än att applicera en färgkomposition på ytan av metallprodukter: det är poröst och absorberar lätt lack. Dessa beläggningar skiljer sig mycket åt i egenskaper och egenskaper.

När du väljer en färgblandning måste du vara uppmärksam på användningsvillkoren. Till exempel är beläggningar som kan användas för att måla inomhus helt olämpliga för metallplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Ofta förvirrar valet av en specifik tillverkare den genomsnittliga köparen. Låt oss notera flera företag vars produkter efterfrågas idag. Ryskt företag " Tex »Producerar emalj av hög kvalitet för målning av metallkonstruktioner. Bland andra företag bör du vara uppmärksam på utbudet av företag " Tikkurila", "Hammerite", "Commander " … Oavsett det specifika märket måste du studera de faktiska egenskaperna.

Rekommenderad: