Värmebeständig Emalj Elcon: Korrosionsskyddande Emalj KO-8101 Och SI, Kemisk Sammansättning Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Värmebeständig Emalj Elcon: Korrosionsskyddande Emalj KO-8101 Och SI, Kemisk Sammansättning Och Recensioner

Video: Värmebeständig Emalj Elcon: Korrosionsskyddande Emalj KO-8101 Och SI, Kemisk Sammansättning Och Recensioner
Video: Heat resistant enamel Elcon 2024, April
Värmebeständig Emalj Elcon: Korrosionsskyddande Emalj KO-8101 Och SI, Kemisk Sammansättning Och Recensioner
Värmebeständig Emalj Elcon: Korrosionsskyddande Emalj KO-8101 Och SI, Kemisk Sammansättning Och Recensioner
Anonim

Byggmaterialmarknaden har ett brett utbud av olika färger för helt olika ytor. En av representanterna för dessa produkter är Elcon KO 8101 värmebeständig emalj.

Bild
Bild

Särdrag

Elcon värmebeständig emalj är speciellt utformad för att måla pannor, spisar, skorstenar samt diverse utrustning för gas, olja och rörledningar, där vätskor pumpas med temperaturer från -60 till +1000 grader Celsius.

En egenskap hos kompositionen är det faktum att vid uppvärmning avger emalj inte giftiga ämnen i luften , vilket innebär att den kan användas inomhus, måla olika kaminer, eldstäder, skorstenar med den.

Dessutom skapar denna färg ett bra skydd för själva materialet från exponering för höga temperaturer, samtidigt som dess ångpermeabilitet bibehålls.

Bild
Bild

Andra fördelar med emalj:

  • Det kan appliceras inte bara på metall, utan också på betong, tegel eller asbest.
  • Emaljer är inte rädda för skarpa temperatur- och fuktighetsförändringar i miljön.
  • Det är inte känsligt för upplösning i de flesta aggressiva material, till exempel saltlösning, oljor, petroleumprodukter.
  • Beläggningens livslängd, beroende på tillämpningstekniken, är cirka 20 år.
Bild
Bild

Specifikationer

Elcon värmebeständig korrosionsskyddande emalj har följande tekniska egenskaper:

  • Färgens kemiska sammansättning motsvarar TU 2312-237-05763441-98.
  • Kompositionens viskositet vid en temperatur av 20 grader är minst 25 s.
  • Emalj torkar till den tredje graden vid temperaturer över 150 grader på en halvtimme, och vid en temperatur på 20 grader - på två timmar.
  • Häftningen av kompositionen till den behandlade ytan motsvarar 1 punkt.
  • Slaghållfastheten för det applicerade lagret är 40 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Motståndskraft mot konstant kontakt med vatten är minst 100 timmar vid exponering för oljor och bensin - minst 72 timmar. I detta fall bör vätskans temperatur vara cirka 20 grader.
  • Förbrukningen av denna färg är 350 g per 1 m2 när den appliceras på metall och 450 g per 1 m2 - på betong. Emaljen måste appliceras i minst två lager, men den faktiska förbrukningen kan ökas med en och en halv gång. Detta måste beaktas vid beräkning av erforderlig mängd emalj.
  • Lösningsmedlet för denna produkt är xylen och toluen.
  • Elcon emalj har en lättantändlig, knappast brandfarlig komposition, när den antänds, röker den praktiskt taget inte och är lågtoxisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsfunktioner

För att säkerställa att beläggningen som bildar Elcon -emaljen håller så länge som möjligt, färg bör appliceras i flera steg:

  • Ytförberedelse. Innan kompositionen appliceras måste ytan rengöras helt från smuts, spår av rost och gammal färg. Då måste det avfettas. Du kan använda xylen för detta.
  • Emaljberedning. Rör om färgen väl före användning. För att göra detta kan du använda en träpinne eller en borrmixarfäste.

Späd vid behov emaljen. För att ge kompositionens erforderliga viskositet kan du tillsätta ett lösningsmedel i en mängd upp till 30% av den totala färgvolymen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter utförda åtgärder med färgen måste behållaren lämnas ensam i 10 minuter, varefter du kan börja måla.

Färgningsprocess. Kompositionen kan appliceras med pensel, rulle eller spray. Arbetet måste utföras vid en omgivningstemperatur på -30 till +40 grader Celsius och yttemperaturen måste vara minst +3 grader. Det är nödvändigt att applicera färgen i flera lager, medan efter varje applicering är det nödvändigt att upprätthålla ett tidsintervall på upp till två timmar för kompositionen att stelna

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra Elcon -emaljer

I företagets produktsortiment, förutom värmebeständig färg, finns det också flera andra produkter som används för industriella och personliga ändamål:

  • Organosilikatkomposition OS-12-03 … Denna färg är avsedd för korrosionsskydd av metallytor.
  • Väderbeständig emalj KO-198 … Denna komposition är avsedd för beläggning av betong- och armerade betongytor, liksom metallytor som används i aggressiva miljöer som saltlösningar eller syror.
  • Emulsion Si-VD . Det används för impregnering av bostäder och industrilokaler. Designad för att skydda trä mot inflammation, samt mögel, svampar och andra biologiska skador.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av Elcon värmebeständig emalj är bra. Köpare noterar att beläggningen är hållbar och att den verkligen inte försämras när den utsätts för höga temperaturer.

Bland nackdelarna noterar användarna den höga kostnaden för produkten, liksom den höga konsumtionen av kompositionen.

Rekommenderad: