Cementmjölk: Vad är Det, Hur Man Gör Mjölk, Blandningsförbrukning Per 1 M3 Expanderad Lera, Proportioner För Murbruk, Teknik För Att Hälla Byggmaterial

Innehållsförteckning:

Video: Cementmjölk: Vad är Det, Hur Man Gör Mjölk, Blandningsförbrukning Per 1 M3 Expanderad Lera, Proportioner För Murbruk, Teknik För Att Hälla Byggmaterial

Video: Cementmjölk: Vad är Det, Hur Man Gör Mjölk, Blandningsförbrukning Per 1 M3 Expanderad Lera, Proportioner För Murbruk, Teknik För Att Hälla Byggmaterial
Video: MURARE 2 TEKNIK 4 BLANDA ETT PERFEKT BRUK 2024, April
Cementmjölk: Vad är Det, Hur Man Gör Mjölk, Blandningsförbrukning Per 1 M3 Expanderad Lera, Proportioner För Murbruk, Teknik För Att Hälla Byggmaterial
Cementmjölk: Vad är Det, Hur Man Gör Mjölk, Blandningsförbrukning Per 1 M3 Expanderad Lera, Proportioner För Murbruk, Teknik För Att Hälla Byggmaterial
Anonim

Cementmjölk har länge använts aktivt inom byggbranschen. Om cement, sand och vatten krävs för att förbereda en lösning för en avjämning, används inte sand för att skapa cementmjölk. Det bör också noteras att proportionerna inte regleras av normativa handlingar och dokument.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Du har förmodligen märkt att efter att du använt cementmurbruk bildas en film på betongytan, som visuellt liknar grått vatten. Det är hon som är cementmjölken. Denna vätska påverkar styrkan hos den färdiga beläggningen negativt, så den måste avlägsnas omedelbart. Efter torkning kommer en skorpa att dyka upp på betongen, vilket kommer att påverka betongbottenens vidhäftning negativt till andra beläggningar.

Bild
Bild

Om du inte tar bort cementlappen utan omedelbart börjar måla, var säker på att ditt arbete inte kommer att pågå mer än ett år. Inom en snar framtid kommer färgen att börja smula och flagna av. Detta beror på att cementskiktet förhindrar penetrering av färg djupt in i betongen, varför det kommer att pågå relativt snart, oavsett vilken finish du väljer.

Cementmjölk har emellertid också betydande positiva egenskaper . Den ofta övervägda lösningen används för att skapa golv, vindsgolv och tak, som isoleras med expanderad lera. Detta material består av många granulat som skiljer sig åt i storlek och vikt. Baserat på detta försöker några av granulaten som befinner sig i ett flytande medium stiga upp till ytan, och styrkan hos återfyllningen minskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Expanderat lergrus, som har lagts och jämnats, bör täckas med ett lager centimeter tjockt cementskikt. Detta lager är nödvändigt för implementering av skyddsfunktioner, och det fungerar också som en pålitlig bas för andra beläggningar. Det är viktigt att notera att cementslam tränger djupt in i återfyllningen och påverkar även de lättare expanderade lergranulerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att det återfyllda skiktet ska få en strukturell form kommer det att vara nödvändigt att blanda en del cement och 2 delar vatten . Du kan göra en liknande lösning själv. Denna blandning penetrerar perfekt genom återfyllningen, behandlar alla expanderade lergranulat och omsluter dem med en film av bindemedel. Efter att cementmjölken torkat väl kommer det expanderade lerskiktet att få ytterligare sammanhållning. Denna återfyllning är nu lämplig för avjämning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Det bör noteras att vit cementmjölk bara har nackdelar om den bildades naturligt på en betongbas. Om blandningen är beredd för något slags arbete, har den en ganska stor lista med fördelar.

Fördelarna med cementmjölk är:

  • pålitlighet;
  • värmeisolering;
  • ljudisolering;
  • impregnering;
  • hög stelningshastighet;
  • snabb och enkel styling.

Med denna blandning kan deformation av de övre betong- och armerade betongskikten förhindras. De behöver bara spillas noggrant med denna lösning i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Lösningen i fråga kan användas för:

  • eliminering av små sprickor och flis i basen;
  • hälla ett lager av expanderad lera, vilket gör det möjligt att ge värmeisolerande egenskaper till beläggningen;
  • att stärka de underliggande skikten när du skapar en foundation;
  • lappa upp olika skador som bildas i gammal betong;
  • bearbetning av metallbehållare, eftersom mjölk ökar korrosionsskyddande egenskaper;
  • för att jämna ut ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan cementmjölk användas i andra situationer:

  • används för att fixera sängkläder under balkarnas täckning;
  • låter dig minska porositeten hos olika ytor;
  • kan användas som processvätska vid användning av betongpumpar etc.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mjölkförbrukning per 1 m2 odlad yta är direkt relaterad till syftet med dess användning. Kostnaden för 1 m3 beror på proportionerna av de ingående komponenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matlagningsteknik

Processen att förbereda mjölken i fråga är ganska enkel. Baserat på den förväntade mängden arbete måste den nödvändiga mängden cement beräknas och mätas. Kom ihåg att mängden vatten ska vara 2-3 gånger större än cementpulvret. Då måste du göra följande:

  • Tillsätt lite vatten till cementen, rör om massan noggrant och bringa den till ett homogent tillstånd.
  • Kom ihåg att röra om, tillsätt vatten gradvis för att göra lösningen mer flytande.
  • Om du av någon anledning inte har den nödvändiga mängden cement kan släckt kalk rädda situationen. Det kan ersätta en liten del av cementpulvret.
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall används en primer för att skapa mjölk, som fungerar som en extra komponent. För att förhindra att klumpar uppträder under beredningsprocessen är det värt att föra cementet genom en fin sil. Således kommer det inte att finnas några klumpar eller skräp i pulvret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som nämnts tidigare styrs inte cementuppslamningen av regleringsdokument, så allt beror på den specifika situationen.

Det finns flera vanliga recept för beredning av blandningen i fråga

  • Om du behöver täta sprickor med murbruk måste cement och vatten blandas i förhållandet 1: 2.
  • För att förstärka avjämningen bör mängden cement vara högst 1/3 av blandningens totala mängd. Vikten på en liter ska inte vara för tung.
  • Lika proportioner krävs för att kunna lägga ett mellanlager under fundamentet.
  • För hällning av expanderad lera bör blandningen ha en mer flytande form. Därför behövs vatten 3 gånger mer än mängden cement.
  • Om väggdekoration utförs blandar vi vatten och cement i förhållandet 1: 3, och det spelar ingen roll om dekorationen kommer att utföras inuti eller utanför rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på de möjliga blandningsalternativen kan cementlaitans presenteras i olika variationer i konsistens. Det kan vara i form av en suspension, eller det kan se ut som en smet. Du kan också hitta en blandning i form av en suspension.

För noggrann blandning rekommenderas att använda en borr med ett speciellt fäste, annars kan det bli blodproppar i den färdiga mjölken. Du kan öka den beredda blandningens plasticitet genom att tillsätta släckt kalk, som redan nämnts tidigare. Konsistensspillet ska vara som flytande glas.

Bild
Bild

För att erhålla cementsköljning med optimal konsistens är det viktigt att använda tre gånger mer vatten än att förbereda en blandning för underlag. För att uppnå önskad effekt av att använda lösningen är det nödvändigt att uppnå optimal densitet.

För att kontrollera denna parameter för materialet i fråga utför vi följande steg

  • Vi utför hällning av en liten del av utrymmet täckt med expanderad lera.
  • Vi väntar i 20 minuter.
  • Vi observerar resultatet av kontrollen.
  • Om lösningen har trängt ner helt och det inte finns några spår på ytan, visade sig mjölken vara för flytande.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om nästan hela eller det mesta av lösningen finns kvar på ytan, är det i detta fall nödvändigt att tillsätta mer vatten.
  • Det bästa alternativet är det där det mesta av vätskan kommer att sippra genom kudden, men en liten mängd slam kommer att ligga kvar ovanpå.
Bild
Bild

Tar bort

Om cementmjölk uppträder naturligt måste den tas bort från ytan. För att ta bort oönskad film kan du använda en av följande metoder:

Mekanisk sätt. Den tillhandahåller användning av sandblästrings- eller krossmaskiner. Denna borttagningsteknik är ganska kostsam och svår att implementera. Användningen av specialutrustning gör det dock möjligt för dig att ta bort cementslam även från svåråtkomliga platser. Mekanisk rengöring kan utföras med konventionella metallborstar, men i denna situation kommer det att ta lång tid eftersom varje område måste rengöras manuellt.

Bild
Bild

Kemtvätt , vilket innebär användning av speciella lösningar som innehåller syra. Med deras hjälp kan du ta bort oönskad film så snart som möjligt. Den negativa sidan av denna metod är dock att verktyget, samtidigt som plackborttagningen, påverkar själva betongen negativt. Det är endast nödvändigt att tillgripa denna metod när mekanisk rengöring har visat sig vara ineffektiv.

Bild
Bild

Det är möjligt att neutralisera den kemiska sammansättningen som används för att avlägsna cementlaitans med koncentrerad alkali. Efter att ha utfört dessa procedurer måste ytan sköljas noggrant.

Rekommenderad: