Cementförbrukning Per 1 Kubikmeter Murbruk: Hur Mycket Murbruk Som Behövs Per M3 Och Per M2, Norm På 50 Kg, Spillning Av Expanderad Lera Med Cementmjölk

Innehållsförteckning:

Video: Cementförbrukning Per 1 Kubikmeter Murbruk: Hur Mycket Murbruk Som Behövs Per M3 Och Per M2, Norm På 50 Kg, Spillning Av Expanderad Lera Med Cementmjölk

Video: Cementförbrukning Per 1 Kubikmeter Murbruk: Hur Mycket Murbruk Som Behövs Per M3 Och Per M2, Norm På 50 Kg, Spillning Av Expanderad Lera Med Cementmjölk
Video: Putsa med Hyllingegårdens Lerbruk 2024, April
Cementförbrukning Per 1 Kubikmeter Murbruk: Hur Mycket Murbruk Som Behövs Per M3 Och Per M2, Norm På 50 Kg, Spillning Av Expanderad Lera Med Cementmjölk
Cementförbrukning Per 1 Kubikmeter Murbruk: Hur Mycket Murbruk Som Behövs Per M3 Och Per M2, Norm På 50 Kg, Spillning Av Expanderad Lera Med Cementmjölk
Anonim

Ingen konstruktion är möjlig utan cementbruk. En korrekt sammansatt cement-sandblandning är en garanti för att föremålet blir hållbart och kommer att stå länge. Det finns inga bagateller i beredningen och beredningen av cementuppslamningen, även mindre detaljer är viktiga här.

Särdrag

I modern konstruktion används oftast en cementblandning, som sammanställs i vissa proportioner med sand.

Det finns flera alternativ för cementblandningar som efterfrågas, nämligen:

  • för att göra en avjämning tas en blandning i förhållandet cement till vatten 1: 3, tillsatser och glasfiber tillsätts ofta;
  • för murverk används en lösning på 1: 4, cement av en kvalitet som inte är lägre än M200;
  • för gips används vanligtvis en blandning av 1: 1: 5, 5: 0, 4 (cement, släckt kalk, sand, lera) - detta är en M50 -lösning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Koncentrationen av cement i olika blandningar per 1 kubikmeter murbruk kan variera avsevärt. Detta faktum beror på typen av arbete och intensiteten på mekaniska belastningar som olika strukturella fragment upplever. Nybörjare lägger ofta inte stor vikt vid materialmängderna i cementblandningar, och tror att denna fråga är obetydlig. Detta är en djup missuppfattning, eftersom korrekt sammanställda aktier per m³ är huvudgarantin för att objektet kommer att vara starkt och hållbart. Det rekommenderas att ta allvar på frågorna om cementuppslamningens sammansättning.

Bild
Bild

Förbrukningshastighet

För att korrekt beräkna koncentrationen av cementblandningen måste du använda de normer och standarder som föreskrivs i speciella tabeller. De finns i alla referensböcker om konstruktionsämnen.

För att arbeta med cementmurbruk behöver du följande verktyg:

  • betongblandare;
  • en anordning för vägning av ett bulkämne;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • hinkar i vilka blandningen hängs;
  • kalkylator;
  • ett bord där densitetskoefficienterna för sand, grus, cement, kalkblandning anges för 1 m².
Bild
Bild
Bild
Bild

Typiskt inkluderar lösningsformuleringar en enda sammandragande . Denna lösning kallas enkel. Men det finns också blandade lösningar där flera mjukgörare kan tillsättas. Om lösningen bara går med tillsats av sand, visar det sig vara ganska tätt och tungt. Den sträcker sig från 1680 till 2100 kg per kubikmeter volym, i lättare lösningar är denna siffra märkbart mindre - upp till 1650 kg per kubikmeter.

Bild
Bild

Vad beror det på?

Cementuppslamningens mekaniska hållfasthet kan vara i graderingar som 2, 4, 10 och 25. Styrt av tabeller och standarder är det möjligt att minska förbrukningen av så värdefullt material som cement utan att äventyra strukturens hållfasthet. Typiskt för byggnadsarbeten, till exempel, används cement av typ 400 för golvmassa. De vanligaste murbrukarna är M25 och M50. För att förbereda M25 krävs ett förhållande sand till cement på 5: 1. För att göra ett M50 -ämne krävs ett förhållande 4: 1. En sådan komposition torkar inom tre dagar med en skikttjocklek på 1 cm. Ibland arbolit eller PVA -lim tillsätts, blir beläggningen också starkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppmärksamhet bör ägnas åt konsumtionen av cement när det krävs att förbereda en kub betong.

De viktiga indikatorerna för vilka kvaliteten på lösningen bestäms inkluderar:

  • densitet;
  • viskositet;
  • inställningstid.

För att blandningen ska vara av god kvalitet måste den blandas väl. Andelen förbrukning av sand och cement måste iakttas. I en lösning av märket M600 är förekomsten av cement i förhållandet 1: 3. nödvändig. Om cement av märket M400 finns i arbetet är förhållandet 1: 2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att när man beräknar mängden cement för att erhålla den önskade volymen, bör den multipliceras med en faktor 1,35, eftersom det finns en tillsats av vatten och olika tillsatser. En kubikmeter murbruk kommer att kräva cirka 68 påsar cement som väger 50 kg. De mest populära cementmärkena för grundkonstruktion är M200, M250 och M300. Fundamentet kräver en murbruk där det optimala kompressionsförhållandet är närvarande.

Om cementkvaliteten är M100 kommer följande densitet att finnas per kub:

  • М100 –175 kg / m³;
  • М150 - 205 kg / m³;
  • M200 - 245 kg / m³;
  • М250 - 310 kg / m³.
Bild
Bild

För putsarbete kräver en kvadratmeter med en skikttjocklek på 1 cm cirka 2 mm cement. Med en sådan skikttjocklek härdar materialet bra utan att deformeras eller spricka.

Följande förhållanden krävs för att lägga kvargblock:

  • М150 - 220 kg / m³;
  • M200 - 180 kg / m³;
  • M300 - 125 kg / m³;
  • М400 - 95 kg / m³.
Bild
Bild

När fasaden dekoreras används ofta speciella pigment och halvtillsatser, liksom salt, tvålösning, som förbättrar materialkvaliteten. Vid beredning av blandningen blandas först det torra ämnet noggrant, först tillsätts sedan vätskan. Blandningen bereds i regel i små mängder, eftersom den har förmågan att stelna snabbt. För att göra märkena M150 och M200 är proportionerna cement och sand 1: 4. Om du behöver en lösning av märket M400 har en sådan komposition ett förhållande på 1: 3.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betong är den högsta efterfrågan inom konstruktion. Dess huvudkomponenter är krossad sten, vatten, sand, cement. Det är viktigt att inledningsvis föreställa sig för vilka ändamål betongen kommer att användas. Dess förbrukning är i genomsnitt cirka 245–325 kg. Allt beror på cementmärket, i vilket förhållande och proportioner blandningen bereds.

Hur räknar man ut?

Cement av högre betyg används som regel inom industrin för att skapa starka strukturer. I hushålls- och anläggningsbyggande är deras användning sällsynt.

Cement 500 används ofta för att skapa bärande strukturer som högar, plattor och förankringsbalkar . Sådant cement visar sig bra vid låga temperaturer, har hög korrosionsskydd. Det används också ofta vid konstruktion av olika golv, balkar och plattor. Egenskaperna hos denna cement kan också tillskrivas god frostbeständighet och vattenbeständighet, liksom den har utmärkt korrosionsförmåga och används därför ofta vid nödarbete.

Bild
Bild

Det rekommenderas att följa rekommendationerna för proportioner. Förekomsten av cement påverkar direkt betongens plasticitet och dess andra egenskaper. Oftast används följande förhållanden: cement (1 kg), sand (3 kg) och krossad sten (5 kg). Ibland tillsätts också lite glas till kompositionen, vilket gör den ännu starkare. Med detta förhållande blir betongblandningen mycket hållbar. Eventuella avvikelser från de föreskrivna proportionerna leder till dålig kvalitetssammansättning. Betyget som används för att erhålla detta material bör vara dubbelt så stort i genomsnitt som betongens betyg.

För enkel användning används vanligtvis 50 kg cementpåsar . Som ett exempel bör fyra påsar cement användas för att tillverka M200 betong. För murverk används ofta en kalkbaserad lösning, som har god plasticitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det krävs fasadputsning är sådana blandningar optimala för sådant arbete. För bärande väggar används cement av högre kvalitet, vilket kommer att ge föremålet ytterligare styrka. Bindemedel M500 används i förhållandet 1: 4, om cementmärket är M400 är förhållandet 1: 3. När blandningen görs för hand används vanligtvis cement, vars märke är dubbelt så mycket som märket den resulterande produkten. Till exempel, om det är nödvändigt att erhålla en blandning av M100 -kvalitet, måste cementet vara av M200 -kvalitet.

Beräkning av väggarea

En kubikmeter innehåller 482 tegelstenar som mäter 242x120x64 mm. Tegelförbrukning för murverk beror på väggarnas tjocklek. För ryska verkligheter är ytterväggar av två tegelstenar optimala. Enstens tegel har måtten 252x120x65 mm, en och en halv - 252x120x87 mm, dubbel - 252x120x138 mm. Baserat på dessa indikatorer är det enkelt att beräkna hur mycket tegel som krävs per 1 m².

Bild
Bild

Om vi pratar om konsumtion av cement för murverk, beror denna indikator till stor del på sömmens tjocklek. Denna parameter är vanligtvis 15 mm. Man bör också komma ihåg att för silikatstenar behövs mycket mer murbruk än för fasad. Det mesta av murbruk går till ihåligt tegel, i detta fall görs cement-sandblandningen torr 1: 4. Lite vatten tillsätts till en liten behållare och cement-sandämnet hälls under omrörning till halvflytande tillstånd.

Det mesta av murbruk förbrukas för att lägga ihåliga tegelstenar . För sådant murverk krävs en söm på minst 0,2 kubikmeter murbruk, med tanke på att tegelns bredd är 12 cm. Om du lägger i ett tegel blir murbruk 0,23 m³, med en och en halv sten 0,16 m³ krävs. Den förbrukade mängden flytande lösning bör också beaktas.

Bild
Bild

tips och tricks

Vid konstruktion av privata hus används oftast den så kallade tunga betongen av klass 400. Vid beräkning av materialförbrukningen rekommenderas att ta hänsyn till detta.

Sand spelar en mycket viktig roll vid framställningen av cementblandningen . Denna komponent ger ämnet plasticitet. För putsarbete bör frösand med låg lerahalt väljas. Om gipsskikten är för tjocka, är det absolut nödvändigt att montera metallnätet på väggen, detta är en garanti för att gipset inte spricker när det torkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland tillsätts expanderad lera till sand-cementblandningen. Denna komponent behövs i de fall där avlopp krävs i mellangolvstaken. Ibland hälls expanderad lera helt enkelt i spåren mellan stockarna och spills med cementmjölk. En sådan komposition torkar i tid på 2-3 dagar och är en bra värmeisolator.

Rekommenderad: