Hur Man Dekorerar En öppen Spis? 39 Foton Hur Man Dekorerar En Struktur För Nyåret Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar En Mantel Till Våren, Dekorerar Väggen Ovanför Eldstaden

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Dekorerar En öppen Spis? 39 Foton Hur Man Dekorerar En Struktur För Nyåret Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar En Mantel Till Våren, Dekorerar Väggen Ovanför Eldstaden

Video: Hur Man Dekorerar En öppen Spis? 39 Foton Hur Man Dekorerar En Struktur För Nyåret Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar En Mantel Till Våren, Dekorerar Väggen Ovanför Eldstaden
Video: Elda rätt och sotning av eldstad 2024, April
Hur Man Dekorerar En öppen Spis? 39 Foton Hur Man Dekorerar En Struktur För Nyåret Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar En Mantel Till Våren, Dekorerar Väggen Ovanför Eldstaden
Hur Man Dekorerar En öppen Spis? 39 Foton Hur Man Dekorerar En Struktur För Nyåret Med Egna Händer, Hur Man Dekorerar En Mantel Till Våren, Dekorerar Väggen Ovanför Eldstaden
Anonim

Synen på en öppen eld anpassar en person till en filosofisk stämning, får honom att tänka på eviga värderingar och tidens gång. Eld lugnar och värmer, ger en känsla av trygghet och komfort. Det är av dessa skäl som många människor fortsätter att välja eldstäder för att dekorera sina hem och lägenheter med ett stort utbud av alla typer av pannor, batterier och elvärmare.

Eldstäder kan både utföra en exklusivt dekorativ funktion och verkligen värma rummet . De kan vara antika stenar eller moderna elektriska, med riktig eld eller dess imitation. Bara en sak är säker - en öppen spis lockar ögon, samlar gäster runt den och är ett av de mest märkbara föremålen i rummet. Det är av dessa skäl som ägarna till eldstäder så noggrant dekorerar dem för olika helgdagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till nyår och jul

Oftast är "eldstaden" klädd "innan jul- och nyårshelgen börjar. Traditionellt väljs ett rödgrönt sortiment, färska grangrenar, kottar och ljus används. Stickade strumpor hängs på ett band, i vilket små presenter till barn och vuxna fälls. Men efter traditionerna bör man inte glömma dekorationernas kompatibilitet med rummets allmänna inredning och eldstaden själv.

För eldstäder i metall, möbler och väggar i ljusa färger är dekorationer i blå och silverfärger lämpliga, för ljusare rum - guldröd inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En kombination av olika material är tillåten:

  • En krans gjord med kottar, gran- eller tallgrenar och andra material är en klassisk dekoration av en mantel. Du kan själv drömma om nyanser och former av en sådan krans.
  • Julkranar, som traditionellt hängs på ytterdörren, kan också användas för att dekorera eldstaden. Du kan hänga upp kransen i mitten av strukturen eller placera den på väggen högst upp.
  • Du kan använda en mängd olika figurer och figurer med jultema, julgransdekorationer och dekorativa band. Huvudvillkoret är att de ska kombineras med resten av dekorationerna i huset.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För överflöd av ljus används lyktor, LED -kransar och naturligtvis ljus.
  • En intressant lösning är användningen av "välsmakande" dekorationer (olika pepparkakor, nötter, godis i ljusa omslag). Du kan lägga hackade frukter ovanpå, och när de torkas kan de användas som tillsats till te. Rumets doft kan ges genom att packa kryddor (kanel, kryddnejlika, vanilj) i små påsar. Lukten från eldstaden kommer att göra familjen och gästerna redo för långa, mysiga tesällskap.
  • Det är också möjligt att stapla en liten ved ved bredvid spisen, även om den är elektrisk. Detta kommer att skapa effekten av isolering från den livliga staden, illusionen av ensamhet i ett litet hus i naturens famn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

alla hjärtans dag

Processen att dekorera ditt hem leder inte bara till önskat resultat, det är trevligt i sig. För att skapa en romantisk stämning och en semester för din "andra hälft" kan du dekorera eldstaden den 14 februari. Traditionellt, på denna dag, används alla nyanser av rosa och rött, som symboliserar kärlek, ömhet och passion. Du kan lägga olika figurer av änglar och amor, buketter och godis på spisen.

Bild
Bild

Du kan köpa olika material i förväg och, genom att kombinera dem med det som finns hemma, göra med dina egna händer:

  • kransar av blomknoppar;
  • kransar av hjärtan skurna av kartong eller färgat papper;
  • vackra bokstäver om kärlek och alla hjärtans dagar i olika storlekar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till påsk

För kristna är påsken den lyckligaste och ljusaste vårlovet. Till skillnad från den västerländska versionen av smycken använder de i Ryssland många religiösa symboler som påminner om Kristi uppståndelse. Korgar med färgade ägg, bakade påskkakor och ikoner placeras på bord och eldstäder. Det är dock inte alls nödvändigt att ge upp västerländska dekorationer i form av påskkaniner, buketter av de första blommorna och olika grenar, vilket skapar en glädjande förväntan på den kommande våren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med dina egna händer kan du dekorera vackra kransar med gröna och vita blommor, göra decoupage på ljus och vaser och sedan placera dem på mantelpiece.

Needlewomen kan brodera ikoner med ett kors eller använda pärlor, skapa kompositioner av statyetter, löv, mossa och blommande pil.

Bild
Bild

Säkerhetsteknik

Eldstaden antar öppen eld. Om den inte är täckt av en massiv glasvägg, finns det alltid risk för brand, så det är mycket viktigt att följa några enkla regler när du dekorerar eldstaden och det omgivande området.

Bild
Bild
  • Det är bäst att välja material som är mindre benägna att elda: metall, glas, gummi. Det är bättre att inte hänga smycken på tunna syntetiska trådar som tänds från en gnista. Med stor omsorg bör du använda plastprodukter, torra grenar, kottar, papper, mycket tunna tyger som bomull eller satin, samt tyger som filt eller filt (de kan lukta länge och omärkligt och sedan blossa upp kraftigt).
  • Det är oacceptabelt att använda smycken som hänger i farlig närhet till elden, särskilt i avsaknad av en skyddande grill. Inredningen är bäst placerad ovanför och på manteln, liksom runt spisen. Det är oönskat att sätta dekorationer på de nedre våningarna eller på golvet framför eldstaden, eftersom gnistor kan flyga genom metallgallret och träffa dem direkt (särskilt om pappersdekorationer eller kompositioner av torrt gräs och blommor används som dekoration).
  • Det är nödvändigt med stor försiktighet att använda brinnande ljus som ligger på mantelhyllor eller inuti en artificiell öppen spis av trä eller kartong. Du bör inte lägga pappersdekorationer nära tända ljus eller luta något direkt mot själva ljuset.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY eldstad

Eldstäder i privata hem är vanligtvis massiva. De är dekorerade med stuckaturer och smidesjärnstänger. En stor och bred mantelhylla rymmer ett stort antal fotoramar, blommavaser och olika dekorationer. När det gäller små enrums- och tvårumslägenheter är det helt enkelt omöjligt att placera sådan storhet i dem utan att ta upp hälften av det använda utrymmet.

Bild
Bild

För ägare av ett litet område kommer en konstgjord eldstad att vara en utmärkt lösning.

Detta kan vara en skärm med inspelning av en levande eld, en elektrisk värmare i form av en antik öppen spis, placerad mot väggen, eller bara en falsk öppen spis som är utformad för att skapa en viss atmosfär i rummet.

Du kan skapa en öppen spis med dina egna händer . Kasta inte bort ditt gamla toalettbord, stora lådor (till exempel under kylskåpet) och till och med lådorna som finns kvar från den beställda pizzan. Alla dessa material kan användas för att göra en liten artificiell öppen spis som kommer att glädja dig på långa vinterkvällar. Naturligtvis kommer en öppen spis i kartong inte att kunna värma rummet, men det kommer att se nästan ut som en riktig och kommer också att samla hela familjen runt det.

Bild
Bild
  • Först måste du rita eller hitta en färdig ritning av den avsedda produkten på Internet. Skriv ut den och överför till kartong enligt de mått du vill få.
  • Skär och lim alla nödvändiga delar för att göra en låda med en eldstad i mitten.
  • Du kan imitera kanter och stuckatur med hjälp av element av skumplattor och golvlister som köpts i en järnaffär.
  • Från en stor bit frigolit eller annat lättviktsmaterial, skär och limma mantelbrickan ovanpå.
  • Sedan kan du börja måla den resulterande eldstaden. För detta används vattenbaserad färg som appliceras i två lager. Om du vill få effekten av åldrad färg måste du använda en vit gipsspackel i förväg.
  • Efter att du har installerat strukturen på den valda platsen kan du sätta in elektroniska eller riktiga ljus inuti, lägga en krans eller installera en liten lampa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Eldstaden är inredd i samma färgschema som det viktigaste nyårsattributet - en julgran. I samma rödgröna toner, men med tillägg av vitt, hänger det också en krans i mitten ovanför eldstaden. På själva manteln finns, förutom grenar och kransar, röda ljus och vita vaser som förbinder alla tre färgerna till en enda komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På mantelbrickan finns en sammansättning av påskkaninfigurer, målade ägg och små krukor med färskt grönt gräs.

En krans upphängd ovanför kompositionen späd pastellblå och vita toner med en ljusgrön fläck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lakonisk öppen spis dekoration för alla hjärtans dag. En liten krans och applikation av hjärtan i rött och vitt har lagts till fotoramen som står över eldstaden varje dag. Ljusa färgaccenter görs med hjälp av färgglada kort med kärleksord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att inreda en öppen spis till jul eller 8 mars är ett av elementen i trevliga sysslor före semestern .skapa en viss högtidlig stämning. Men om du vill ha semester behöver du inte vänta tills rätt dag i kalendern kommer. Du kan försöka ordna buketter med blommor på manteldelen i väntan på våren, hänga kransar i oktober eller inte ta bort påsar med kryddor från eldstaden under hela året, om detta piggar upp och hjälper till att skapa en varm och mysig kampanj som beundrar brand.

Rekommenderad: