DIY Gips Tegelvägg: Imitation Av Tegel, Hur Man Gör Gips Tegelstenar

Innehållsförteckning:

Video: DIY Gips Tegelvägg: Imitation Av Tegel, Hur Man Gör Gips Tegelstenar

Video: DIY Gips Tegelvägg: Imitation Av Tegel, Hur Man Gör Gips Tegelstenar
Video: DIY Faux Plaster Brick Wall for $40 2024, April
DIY Gips Tegelvägg: Imitation Av Tegel, Hur Man Gör Gips Tegelstenar
DIY Gips Tegelvägg: Imitation Av Tegel, Hur Man Gör Gips Tegelstenar
Anonim

Idag är användningen av tegel eller dess imitation i design mycket populär. Det används i olika lokaler och stilar: loft, industriellt, skandinaviskt. Många gillar tanken på att ge väggbeklädnader en imitation av äkta tegel, och det är inget svårt i genomförandet.

Efterbehandlingsmetoder

Det finns två sätt att uppnå denna finish. Den första är gipsplattor, som förfalskar teglet och appliceras på vått gips. Den andra metoden är imitation av tegelverk när man skapar en reliefyta. En sådan sken av murverk kommer att ge originalitet och fräschör till inredningen.

Ytan på väggarna, färdig med tegel, förenar radernas strikta linjer och betonar den speciella inredningen av varje kvadrats struktur. Den naturliga tegelytan är grov och ojämn, varför många använder sin imitation. Denna dekorationsmetod föredras framför naturliga murverk, och den tillhör loftets arkitektoniska stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vid val av material för denna finish tas följande kriterier i beaktande: estetik, prissättning och ofarlighet.

I detta fall är tegelimitationsgips det mest lämpliga alternativet, som har ett antal fördelar:

  • Köpet av detta material kräver inte stora investeringar av medel.
  • Väggbeklädnad tar relativt lite tid.
  • Denna beläggning appliceras i ett tunt lager, och du behöver inte oroa dig för att begränsa rummet.
Bild
Bild
  • En sådan beläggning är lätt att applicera med egna händer, utan att involvera specialister och undvika extra kostnader.
  • Tegelsten kan användas för att dekorera inte bara väggytan, utan också ett förkläde i köket, hörnen eller dörröppningarna.
  • Sådan gips imiterar efterbehandling av dyra klinkerplattor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer gips

Innan arbetet påbörjas måste du köpa allt nödvändigt material i förväg. När det gäller imitation av tegel är gips mest acceptabelt, medan Vid köp bör följande uppmärksamhet ägnas åt materialets egenskaper:

  • Den ska vara lätt att applicera och elastisk.
  • Det är viktigt att det inte finns någon krympegenskap efter härdning.
  • Före användning får det inte finnas något preliminärt eller extra ytfyllmedel.
  • Materialet måste vara miljövänligt och ofarligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En cementbruk med tillsats av sand, som tillverkas oberoende av den kända andelen 3: 1, har visat sig bra.

Men ändå bör företräde ges till färdiga blandningar, de har större elasticitet och användarvänlighet. Detta material, utspätt till önskad konsistens, säljs färdigt att använda. Denna blandning är en homogen massa som kan appliceras omedelbart. Fördelen med sådant gips är också att behållaren med den återstående blandningen är tätt tillsluten, och den kan användas även efter lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Torra blandningar kan vara varierande och heterogena . De innehåller olika komponenter, till exempel en tillsats i form av grova stenflis. För detta anger tillverkaren på förpackningen för vilken yta denna komposition är lämplig.

För grundning av arbetsytan produceras också många olika kompositioner i flytande och pasty form. Men före denna typ av arbete är det bättre att behandla väggen med en vätskekomposition med djup penetration.

Ansökningsprocess

Innan du börjar skapa en simulerad tegelyta måste du ta reda på om väggarna är lämpliga för sådant arbete. De måste ha en plan yta och inte "staplas", en lämplig vägg har en vinkel på 90 grader i förhållande till golvet. Frånvaron av stora gropar, stötar och dippar är viktigt. Om det finns några bör inriktning göras med cementbruk, fyrar och gipsnät.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bedöma tillståndet för en yta genom att tillämpa en lång regel på den. Om det uppstår luckor på mer än 3 cm per meter längd mellan regeln och väggens yta, fortsätt med inriktningen.

Om det finns små defekter (sprickor, små oegentligheter) på en rak vägg, behöver du inte putsa det, fyll bara på bristerna med cement eller kitt. Efter fullständig torkning måste du behandla ytan med en djup penetrationsprimer, med tidigare blandat lim i den. Grundning krävs, annars kommer det dekorativa gipsskiktet att flaga av och falla av med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan arbetet måste du lägga en gipslösning , förbered ett hjälpverktyg så att det alltid finns till hands om det behövs: en rulle med tejp, en bred och smal spatel, en regel eller en lasernivå och en sträng för visning av fyrar. Det är mycket bekvämt att rikta blandningen med en borr, på vilken mixern är fäst - ett speciellt munstycke för grundlig omrörning. Lägg en oljeduk för att inte förstöra golvet.

När alla nödvändiga villkor är uppfyllda kan du börja applicera gipsblandningen. Den enklaste och mest tillämpliga metoden för många innebär tillsats av färg till den inducerade lösningen. Du behöver bara späda ut den torra lösningen, som anges i bruksanvisningen, tillsätt färgämnet där och blanda allt noggrant med en mixer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du aldrig har stött på sådant arbete, i det här fallet, bör du inte införa för mycket lösning. Efter en tid måste du försöka lösa det, annars kommer det att gripa och bli oanvändbart för applikation. Det är nödvändigt att inducera lösningen till en viss viskositet tills den får konsistensen av tjock gräddfil och börjar glida av spateln jämnt utan att falla i bitar.

Den inducerade lösningen tas på en spatel och kastas på ytan, medan den slätas uppåt. Om du vill att ytan ska efterlikna tegel, försök inte att jämna ut den applicerade murbruk för smidigt. Tegel har inte en slät yta, den är oftast ojämn och grov.

När du dekorerar för ett tegel är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till sömmens bredd; om detta villkor inte är uppfyllt blir utseendet på den färdiga ytan onaturligt. I det här fallet är måtten på de vanligaste tegelstenarna inte särskilt viktiga, eftersom detta material är gjort både långsträckt och fyrkantigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande produceras texturerade och präglade icke-standardiserade tegelstenar . Och den här typen av gips kan imitera. När man börjar utföra sådant arbete är det att föredra att ha lite erfarenhet av efterbehandling för att imitera vanliga standardstenar.

När du applicerar fogar mellan falska tegel, använd en linjal, eller bättre, en regel. Då blir linjen helt rak. Om du vill ha en böjd linje kan du rita den för hand. Sömmen måste hinna göras innan lösningen stelnar på ytan. När remsorna utförs kommer överskott att visas som avlägsnas väl med en torr trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således "ritas" varje applicerat mönster i tur och ordning. En förutsättning är att beläggningen måste vara våt, inredningen måste appliceras innan lösningen stelnar eller stelnar. Efter denna process får ytan härda och det rekommenderas inte att vidröra den under torkning. För att få tegelns ursprungliga struktur kan du måla över inredningen med en torr och hård pensel.

När väggbeläggningen är torr och solid, använd sandpapper och slipa inredningen, men det beror på dina preferenser. Det sista ögonblicket är att ta bort alla onödiga gipselement som förstör bilden. Den efterföljande behandlingen av den resulterande dekorativa ytan beror på vilken typ av lösning som används och närvaron av färgämnen i den, som inte alltid tillsätts.

Bild
Bild

Färg

Det är ingen mening att lämna gipset som imiterar tegel i en naturlig ljusgrå ton. För att göra detta, måla det. I denna process finns det många designalternativ och fullständig valfrihet, allt beror på din smak. Naturliga tegelstenar har olika nyanser, så du kan blanda flera färgpigment för bättre visuell likhet.

Du kan först applicera ett lager färg med en färg och efter några minuter skapa en annan färg eller ge enskilda tegelstenar ett ljusare utseende. Det finns en mängd olika nyanser i naturliga murverk, därför kan en dekorativ beläggning som imiterar tegel ha många toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan experimentera med färger utan att vara rädd för att förstöra den , för närvarande tillverkas tegelstenar i en mängd olika färger - från ljusa till mörka. Och få människor kommer att kunna gissa att "murverket" är falskt. Endast skillnaden mellan imitation av murverk när det gäller färg med möbler eller golv kan förstöra interiörets utseende. Välj därför matchande färger när du täcker.

Bild
Bild

Dessutom görs en dekorativ beläggning som imiterar en tegel för hand med tejp. För denna process krävs konstruktionstejp i en bredd lika med sömmen vid läggning. På väggbeklädnaden, som är avslutad med gips som imiterar tegel, dras horisontella och vertikala linjer längs en linjal, motsvarande anslutningssömmen. Man bör komma ihåg att de vertikala linjerna genom en horisontell rad flyttas med en halv tegelsten. Remsorna längs hela längden målas över med färg som liknar färgen på den applicerade blandningen, och efter torkning limmas tejp på de målade linjerna.

Det är absolut nödvändigt att du först klistrar in den horisontella, och först då - de vertikala ränderna, med en annan ordning blir det svårt att ta bort dem senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan appliceras ett lager dekorativt gips på den limmade tejpen, samtidigt som det jämnas ut och jämnas ut. Smidighet beror på din preferens för präglad eller perfekt platt inredning.

Så snart den applicerade lösningen börjar härda, ta bort tejpen. En liten ansträngning räcker för att dra i den horisontellt limmade remsan, och hela strukturen kommer lätt att lossna. Efter fullständig torkning kan du använda vilken metod som helst för att avsluta den dekorativa väggen för ett tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

En dekorativ tegelvägg ser mer realistisk ut när den målas i en ton som är ljusare än själva materialet. Efter torkning blir färgen mörkare.

Dekorativ efterbehandling i nya byggnader kan utföras ett år efter avslutat arbete och idrifttagande av objektet. Byggnader krymper under de första månaderna och sprickor kan förekomma i inredningen.

Blanda inte gipsblandningen med lim av cementplattor, annars uppstår skal från ytan och sprickor uppstår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid målning av en härdad putsad yta används vattenbaserade färger, vattendispersion eller emulsionssammansättningar. De är tillgängliga för försäljning i olika färger, och färgämne kan läggas till för att få en specifik färg.

Det rekommenderas att lacka den härdade och målade ytan, helst inte i ett lager. På grund av detta kommer den dekorativa beläggningen att öka dess motståndskraft mot olika mekaniska påverkan, och det kommer att hålla under en längre period.

Vackra exempel i inredningen

Det finns många intressanta tekniker för att dekorera en vägg med tegelgips.

Du kan använda kontrasttekniken genom att kombinera mörkgrå områden på "tegel" -ytan med ljusa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland ges interiören ytterligare slarv genom att lägga till kontrasterande färger på gipset.

Om liknande delar av väggen kombineras med andra beläggningar, kommer en kombination av liknande i färg, men inte absolut identiska nyanser att vara framgångsrik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att applicera gipset själv, rekommenderas att du noggrant följer instruktionerna och professionella råd som tillhandahålls.

Rekommenderad: