Tegelgips (34 Bilder): Dekorativt Gips Med Tegel För Väggar, Imitation Av Tegel I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Tegelgips (34 Bilder): Dekorativt Gips Med Tegel För Väggar, Imitation Av Tegel I Inredningen

Video: Tegelgips (34 Bilder): Dekorativt Gips Med Tegel För Väggar, Imitation Av Tegel I Inredningen
Video: WIT VM 200, HLZ - Kemankare för hålsten och -tegel 2024, Maj
Tegelgips (34 Bilder): Dekorativt Gips Med Tegel För Väggar, Imitation Av Tegel I Inredningen
Tegelgips (34 Bilder): Dekorativt Gips Med Tegel För Väggar, Imitation Av Tegel I Inredningen
Anonim

Numera använder människor alltmer dekorativt gips för inredningsarbeten. Strukturerade beläggningar är estetiskt tilltalande och har utmärkta prestandaegenskaper och är lämpliga för en mängd olika inredningsstilar. Många väljer dekorativt tegelliknande gips, eftersom sådana ytor ser väldigt intressanta ut. Låt oss närmare överväga fördelar och nackdelar med sådana material, de viktigaste sorterna av sådant "murverk", funktionerna i att använda kompositionerna.

Särdrag

Konsumenter noterar ett stort antal fördelar med tegelgips.

Bland de främsta fördelarna med sådana beläggningar är följande:

  • Enkel efterbehandling. Dessa material är mycket enkla att applicera, du behöver inte söka hjälp av erfarna specialister för detta. Det bör dock noteras att bildandet av själva "murverket" kommer att ta tid och tålamod.
  • Sådana beläggningar är resistenta mot mekanisk påfrestning, hållfasthet, lång livslängd (naturligtvis beror mycket på hur efterbehandlingen utfördes). Tegelrender är lämpliga för en mängd olika lokaler.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Detta material är mycket miljövänligt, det är säkert för människors hälsa.
  • Sådana kompositioner ger värme och ljudisolering i rum.
  • Dessa material finns i en mängd olika färger.
  • Priset för sådana beläggningar är ganska överkomligt, konsumenter med olika inkomstnivåer har råd med dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om nackdelarna med "tegel" -ytan, kan vi notera särdragen i dess struktur. Rent estetiskt är detta ett plus, men i praktiken är det onödigt besvär, eftersom olika föroreningar snabbt samlas i urtagen. Det är också värt att notera att innan du applicerar sådana beläggningar måste du förbereda baserna så noggrant som möjligt. Annars kommer "murverket" inte att se vackert ut.

Bild
Bild

Vyer

För implementering av inredning under en tegelsten med dekorativt gips kan du använda olika metoder.

Alternativen kan vara följande:

  • användningen av gipsplattor (med dess hjälp kan du imitera en tegelsten);
  • applicera bilden på texturerat gips (den måste vara rå).
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest populära alternativet är att rita ett mönster på ytan. Genom att välja denna metod kan du spara mycket, eftersom du inte behöver köpa en stor mängd material.

Design

Att göra imitation av tegel på gips är en ganska rolig och kreativ process (särskilt om du målar tegelstenarna själv). Du kan böja sömmarna något: detta kommer att få ytan att se väldigt intressant ut. Du kan skapa illusionen av verkligt murverk just med hjälp av lätt vårdslöshet.

En vägg dekorerad med tegel kan se så naturlig ut som möjligt: för detta måste du måla dem i en naturlig färg. Men andra alternativ är möjliga, ljusare och mer ovanliga. Vissa markerar sömmarna genom att göra dem mörkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan experimentera med både former och ytor. Lämna tegelstenarna grova, ojämna eller gör dem så släta som möjligt - i båda fallen kommer väggen att se väldigt intressant ut. Åldrade ytor fungerar mycket bra för vissa mönster. För att uppnå denna effekt kan speciell bearbetning utföras.

Olika alternativ är möjliga: imitation av en vacker tegelsten, "street" -klinker eller till och med stilisering för antiken. Du kan göra beläggningen geometriskt verifierad, snygg eller ge ytan ett medvetet grovt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte alls nödvändigt att dekorera hela rummet med imitation av tegel. Det är ännu bättre att kombinera sådan inredning med mer traditionella efterbehandlingsmaterial: kakel, färg, tapeter.

Följande alternativ är populära:

  • Dekoration av olika öppningar (fönster, dörr), valv. Så du kan göra objektet mer attraktivt, ge det individualitet. Det är också värt att notera att ytor med en sådan finish är mer motståndskraftiga mot olika mekaniska påverkan.
  • Områden med "murverk" kan vara kaotiskt belägna. Med denna teknik kan du markera vissa delar av interiören (målningar, eldstäder, speglar).
  • En vägg i rummet kan avslutas med "tegel". Det här alternativet för att använda tegelgips är det mest populära: du kan markera den vackraste platsen i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Innan du använder dekorativt gips är det nödvändigt att jämna ut väggarna. Preliminär förberedelse är mycket viktig: om du ignorerar detta steg kan beläggningen med tiden börja skala av, spricka.

Du kommer att behöva göra följande:

  • ta bort gamla beläggningar, tapeter från väggen;
  • eliminera flis, gropar, sprickor och andra liknande defekter;
  • applicera gips på de mest problematiska områdena.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du använder dekorativt material är det värt att applicera en primer på väggen. Den måste väljas utifrån bastypen. Mängden primer beror också på den.

Bild
Bild

Vad är det bästa valet?

Om du vill få imitation av tegel är det bättre att välja gips.

Material bör ha följande fördelar:

  • miljövänlighet;
  • uteslutning av krympning;
  • enkel användning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att blanda cementhaltigt kakellim och gipsmaterial. Annars kommer beläggningen att spricka, avlägsna ytan.

Med hjälp av en skrapa

Om du planerar att applicera gips, förbered följande verktyg:

  • gipsregel;
  • stålspatel (bladet ska vara ganska brett - ca 25 cm);
  • skarvning som används av murare;
  • mindre bred spatel (bredd - upp till 10 cm): ett sådant verktyg är bekvämt att använda för att korrigera mindre defekter;
  • skrapa (du kan använda en hemgjord stålplåt, mejsel).
Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkna ytan som du kommer att bearbeta , i det här fallet bör du fokusera på mängden beredd material. När primern har applicerats på ytan, använd gips. Applicera ett lager material och gör det så jämnt som möjligt.

Det kommer att vara möjligt att börja skapa sömmar när murbruk torkar: använd en lång byggregel för detta. Den optimala fogbredden är upp till 10 mm. När du skapar sömmar, överväg det mönster du vill få.

Bild
Bild

När sömmarna har beskrivits rengör du dem med en skrapa. Med det här verktyget måste du ta bort överflödigt gips. Hur djupt du måste rengöra sömmarna beror på designidén. Du kommer att kunna få en viss form med skarven.

Maskeringstejp

Vissa människor föredrar att använda maskeringstejp för att få imitation av tegel. Denna metod för att utföra arbetet är mer mödosam eftersom tejpen är ganska svåra att ta bort från ytan. En del av gipset kan tas bort från väggen tillsammans med tejpen. Efter att du har tagit bort tejpen måste du dessutom bearbeta sömmarna, "tegelstenar".

Om du fortfarande valde denna metod, applicera en primer på ytan och markera framtida sömmar med en penna. Applicera maskeringstejp på de fodrade sömmarna. Ändarna på gaffatejpen ska ligga utanför det område du bearbetar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applicera gipsbruk på ytan med en spatel. Du måste också täcka tejpen vid sömmarna med gips. Gör sedan lagret så jämnt som möjligt. När materialet är torrt, ta försiktigt bort tejpen genom att dra i ändarna. Vänta inte med att ta bort tejpen, för då kommer gipset att hårdna, och det blir mycket svårare att göra detta.

Efter att ha fått sömmarna måste du korrigera ritningen och vänta på att beläggningen torkar helt. För att göra kanterna släta och släta kan du bearbeta dem med en fuktig svamp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgning

För att få imiterat murverk att se så vackert ut som möjligt kan du utföra en estetisk ytfinish. Många föredrar att använda färgformuleringar. Du kan välja en standardfärg eller prova att blanda olika färger och lacker för att skapa en unik nyans.

Färgkompositionen appliceras vanligtvis i två steg:

  • Först täcks hela ytan med färg och lack. För att göra detta kan du använda en sprutpistol eller en borste.
  • Applicera färgkompositionen för den valda nyansen på sömmarna med en pensel.
Bild
Bild

En mängd olika färgningsalternativ är möjliga - allt beror på dina preferenser och fantasi. Du kan göra sömmarna vita, markera dem med en mörk färg. Innan du applicerar färg kan du behandla ytan med sandpapper: detta gör väggen så slät som möjligt och beläggningen blir perfekt.

För färgning av imiterad tegel kan du välja grå, bruna, rödaktiga nyanser. Vissa människor föredrar att inte måla väggen, utan att lägga till nödvändiga färgämnen i gipset. Du kan också applicera lack på färgen: detta kommer att göra ytan mer estetisk, dessutom kommer beläggningen att skyddas från blekning. Om du vill ha en "grov" yta, använd olika färgämnen som skiljer sig något i ton. Så "läggningen" blir så naturlig som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Imitation av tegelverk kommer att göra interiören i rummet mer original . Denna design är lämplig för en mängd olika stilar. Det är fullt möjligt att klara appliceringen av dekorativt gips under en tegel på egen hand: du behöver bara välja material av hög kvalitet, använda praktiska verktyg och ta hänsyn till vissa rekommendationer.

Vackra exempel i inredningen

Tegelstenarna du skapar kan se ut som dyra klinkerprodukter.

En accentvägg med imitation av tegel väcker livligt inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Murverk" kan se avsiktligt slarvigt ut.

Många föredrar att måla över sömmarna med en mörk färg. Detta är ett vanligt designalternativ som fungerar särskilt bra för skandinavisk stil.

Rekommenderad: