Tegelstenar (27 Bilder): För Rabatter Och Trädgårdsvägar. Hur Gör Man Den Enklaste Gränsen För Gamla Tegelstenar Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Tegelstenar (27 Bilder): För Rabatter Och Trädgårdsvägar. Hur Gör Man Den Enklaste Gränsen För Gamla Tegelstenar Med Egna Händer?

Video: Tegelstenar (27 Bilder): För Rabatter Och Trädgårdsvägar. Hur Gör Man Den Enklaste Gränsen För Gamla Tegelstenar Med Egna Händer?
Video: injektering mot fukt i betong och tegel 2024, April
Tegelstenar (27 Bilder): För Rabatter Och Trädgårdsvägar. Hur Gör Man Den Enklaste Gränsen För Gamla Tegelstenar Med Egna Händer?
Tegelstenar (27 Bilder): För Rabatter Och Trädgårdsvägar. Hur Gör Man Den Enklaste Gränsen För Gamla Tegelstenar Med Egna Händer?
Anonim

För att skapa rabatter använder trädgårdsmästare olika byggmaterial. Tegel anses vara en av de vanligaste. Du kan göra vackra gränser av olika konfigurationer från det. Samtidigt används både gamla lerstänger och nya i verken. Starka och pålitliga strukturer läggs ut för att ordna rabatter och trädgårdsvägar. Tänk på egenskaperna hos detta material, dess typer och stylingsregler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tegelstenen kan passa in i vilken arkitektonisk stil som helst. Sådana lösningar ser mest fördelaktiga ut bredvid tegelhus och byggnader.

Barer används inte bara för att skapa ursprungliga rabatter - med deras hjälp zonerar de utrymmet, fördelar trädgårdsvägar och stänger konstgjorda reservoarer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna inkluderar ett antal faktorer

  1. Små blockstorlekar . På grund av sin lilla storlek behöver du inte använda specialutrustning när du skapar staket. Från små block kan rabatter i olika former läggas ut - fyrkantiga, rektangulära, runda eller böjda.
  2. Kombination med många naturliga eller konstgjorda material . Tegelverk är i harmoni med olika stenar, glas, trä, skalsten, metall och plastprodukter.
  3. Förmåga att motstå högt marktryck inne i strukturen . Tack vare denna funktion kan strukturer på flera nivåer läggas av tegel.
  4. Strukturens hållbarhet med rätt val av block och efterlevnad av installationstekniken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegelstenar säljs i ett brett sortiment - de skiljer sig åt i form, struktur och tekniska egenskaper . Att köpa nya produkter för 1-2 rabatter blir inte särskilt dyrt. Om du vill spara pengar på inköp av material kan du leta efter det på deponier eller övergivna byggarbetsplatser.

Trädgårdsgränser för tegelbäddar är inte rädda för hög luftfuktighet (med undantag för silikatblock), frost. De deformeras inte under solens strålar, de tål betydande kraftbelastningar. Tegelstrukturer kommer att hålla minst 5 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Tillverkare erbjuder flera typer av material. I grund och botten läggs rabatter från röda keramiska tegelstenar. Den är gjord av lera med en minsta procentandel av okomponerade kalciter . Vid eldning i ugnar vid en temperatur på 1000 grader får produkten hög hållfasthet och motståndskraft mot olika ogynnsamma väderförhållanden.

Bild
Bild

Vissa trädgårdsmästare gör kantstenar av vita sandkalkstenar . Den är gjord av fin sand. Kalk fungerar som en bindande komponent. Silikatstänger tillverkas med autoklavpressningsteknik.

Sådana tegelstenar är emellertid oönskade att använda för att ordna kantstenar, eftersom de har låg fuktbeständighet.

Bild
Bild

Tegelklassificeras i 2 grupper. Dom är meniga och dekorativ … De förra kännetecknas av en lägre kostnad, men deras kvalitet är inte hög - sprickor, flis och andra yttre defekter finns ofta på ytan. Mot tegelstenar ser mer solid och lyxig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa barer kännetecknas av perfekt geometri. Dom är:

  • slät med en plan frontyta;
  • texturerad med en reliefyta (till exempel med imitation av dekorativt gips);
  • formad med en komplex geometrisk form.

Med hjälp av formade tegelstenar är det bekvämt att lägga ut hörn, rabatter med rundade kanter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa och keramiska tegelstenar finns i olika nyanser, så du kan välja en lösning baserat på dina smakpreferenser och krav. De vanligaste färgerna är:

  • klassiskt rött;
  • körsbär;
  • choklad;
  • sugrör;
  • persika och andra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dyrare lösningar produceras med den glaserade beläggningsmetoden följt av eldning. Sådana ändringar utförs i olika färger - från mörkt och blekt till kontrasterande ljus.

De mest hållbara, pålitliga och dyra rabatterna är strukturer av tegelstenar . Materialet är tillverkat av plasttyper av lera, följt av att bränna massan vid höga temperaturer upp till 1300 grader. De färdiga stängerna kännetecknas av låg vattenabsorption, god hållfasthet och låg temperaturbeständighet. För att dekorera den främre delen av stavarna appliceras mineralflis, kärnförsedd eller glasad.

Bild
Bild

Verktyg och material

För att skapa rabatter från tegel behöver du inte ett specialiserat verktyg. Allt arbete kan utföras med hjälp av inventeringen. För att lägga kantstenen utan cement, är en bajonettspade, ett plan, tätt rep eller snöre, pinnar för märkning lämpliga.

Om strukturen kommer att uppföras med hjälp av en lösning kan du inte klara dig utan en murslev, en hammare, en behållare för att blanda arbetsblandningen. När du utför stora arbeten kan en manuell eller elektrisk betongblandare vara till nytta.

Bild
Bild

För att förbereda arbetsmassan behöver du cement, finsiktad sand och vatten . Tegel kommer att behövas av material. För murverk är det bäst att ge företräde åt fylliga stänger. Block med luftrum fungerar inte. Sådana hålrum är utformade för att förbättra värmeisoleringen av den uppförda strukturen. Blommor behöver det inte. Dessutom kan trottoarkanter kantade med ihåliga tegelstenar snart kollapsa.

Faktum är att fukt ackumuleras i hålrummen, som expanderar vid frysning och skadar stången.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det finns flera sätt att lägga tegel för byggandet av blomsterstaket i landet. Den enklaste metoden är att installera trottoarkanten utan att använda cementbruk.

Steg-för-steg-instruktion:

  • märkning med insatser och sladdar;
  • ta bort det översta lagret av jord med en spade till ett djup av 30 cm för att ta bort rhizomer av ogräs;
  • lägga ut en tegelvägg runt basens omkrets.

Gränser utan murbruk läggs upp till 6 cm höga från platta stänger. Högre rabatter skapas med cementpasta för att säkerställa tillförlitligheten.

Bild
Bild

För att skapa en massiv struktur eller murverk på flera nivåer måste flera steg vidtas

  1. Förbered grunden. För att underlätta arbetet kan du göra en preliminär ritning på papper.
  2. Applicera markeringar på det valda området, gräva en liten gräv upp till 30 cm. Trampa botten och lägg takmaterial på den.
  3. För att stärka strukturen hälls diket med betong (det rekommenderade förhållandet cement och sand är 1: 3, vatten tillsätts i portioner).
  4. Efter att fundamentet har stelnat är det nödvändigt att börja lägga tegelstaketet.
  5. Efter ungefär en vecka kan växter planteras i rabatten.
Bild
Bild

Ett annat sätt att dekorera rabatter eller trädgårdsvägar, vilket var mycket populärt, är fiskbensläggning … Denna teknik används för att göra rabatter på sjukhus, dagis, skolor. För att skapa en blomsterträdgård är det bäst att använda en hållbar röd tegelsten, eftersom den måste grävas i marken. Installationen inkluderar flera steg:

  • markera platsen och gräva en dike 10-15 cm djup;
  • exponering av tegelstenar med en lutning av cirka 45 grader in i den bildade urtagningen;
  • begrava stängerna, tampa jorden.

I slutet av arbetet bör du få en ojämn kant med en triangulär topp.

Rekommenderad: