Lägga Dekorativa Tegelstenar (27 Bilder): Hur Man Limar Tegel På En Vägg I En Lägenhet? Hur Gör Man Installationen Av Beklädnad Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Lägga Dekorativa Tegelstenar (27 Bilder): Hur Man Limar Tegel På En Vägg I En Lägenhet? Hur Gör Man Installationen Av Beklädnad Med Egna Händer?

Video: Lägga Dekorativa Tegelstenar (27 Bilder): Hur Man Limar Tegel På En Vägg I En Lägenhet? Hur Gör Man Installationen Av Beklädnad Med Egna Händer?
Video: Klimex att sätta dekorativ sten (lång version) 2024, April
Lägga Dekorativa Tegelstenar (27 Bilder): Hur Man Limar Tegel På En Vägg I En Lägenhet? Hur Gör Man Installationen Av Beklädnad Med Egna Händer?
Lägga Dekorativa Tegelstenar (27 Bilder): Hur Man Limar Tegel På En Vägg I En Lägenhet? Hur Gör Man Installationen Av Beklädnad Med Egna Händer?
Anonim

För att ordna designen av en lägenhet eller ditt eget hus är byggvärlden redo att erbjuda en mängd olika material. Från enkel och banal tapet till dekorativ gips. Bland denna lista finns många speciella finish, en av dem är dekorativ tegel.

Bild
Bild

Materialfunktioner

Trots sin ovanlighet började dekorativa tegelstenar efterfrågas först nyligen. När du väljer dekorativ beklädnad är fler och fler människor benägna att denna typ av väggdekoration, inser att tegelverk är idealiskt kombinerat med alla interiörer. För att förstå vilka egenskaper och egenskaper som finns i dekorativa tegelstenar bör du läsa detta material närmare. Idag erbjuder byggmarknaden kunderna flera alternativ för tegelverk för dekorativa finish, som är gjorda av olika material.

Bild
Bild

Klinker

Huvuddelen av kompositionen för denna typ av dekorativa tegelstenar är lera. Under tillverkningen går det igenom en speciell process för pressning och efterföljande avfyrning. Tack vare dessa procedurer kan klinkerdekorationer enkelt motstå förändringar i temperatur och väderförhållanden. Det följer av detta att denna typ av tegel kan användas inte bara för inredning, utan också för ytterbeklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klinkern kännetecknas av sin ökade styrka. Det är naturligtvis möjligt att skada den, men för detta måste du göra alla ansträngningar och anläggningsutrustning. Förutom sin styrka tål klinker lätt exponering för ultravioletta strålar och är inte heller rädd för kemiska element. En fuktig miljö för dekorativa klinkerstenar är inte hemskt. Naturligtvis absorberar den lite fukt från yttre påverkan, men detta påverkar inte dess utseende på något sätt. En viktig egenskap som är gynnsam för invånare i regioner med hårda vintrar, klinkstenar är immuna mot låga temperaturer.

Under produktionsprocessen läggs ett färgpigment till huvudkompositionen, på grund av vilken den färdiga produkten får olika nyanser, varifrån du måste välja den som är lämplig för interiörets övergripande stil. Förutom ett antal fördelar har klinker en viktig nackdel, vilket är priset. Detta beklädnadsalternativ är inte alls billigt, men efter att ha betalat en gång kan du nöja dig med tegeldekorationens skönhet i många decennier. Speciellt när det gäller husets utsida.

Bild
Bild

Gips

Gips efter dess egenskaper är allmänt känt inom byggbranschen och används i nästan alla typer av reparationsarbeten. Det är väldigt enkelt och bekvämt att arbeta med honom. Installation av gipsstenar är mycket enkel, alla kan klara av denna uppgift. Gör-det-själv-älskare kommer att bli glada att lära sig att dekorativa gipsbaserade tegelstenar kan tillverkas med egna händer, du behöver bara fylla på gipsblandning och flera former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt dess egenskaper är gips ett mycket flexibelt material. Det lämpar sig för bearbetning utan att tveka, på grund av vilket det har ett stort utbud av färgpaletter. Dessutom är gips säkert, vilket också är en positiv kvalitet för inredning. Dekorativa gipsbaserade tegelstenar har värme- och ljudisolering. Men trots de många fördelarna kan detta material endast användas i stängda varma rum, eftersom gips inte tål en fuktig miljö och låga temperaturer.

Bild
Bild

Polyuretan

Polyuretan anses vara det mest prisvärda alternativet. Men för efterbehandling inomhus rum eller inför fasaden av ett hus är inte lämpligt. Främst dekorativa tegelstenar i polyuretan används för dekoration av offentliga platser. Dess utseende liknar kontur av tegel, men vid närmare inspektion blir rekvisita synliga. De största nackdelarna med denna version av dekorativa tegelstenar är intoleransen mot solljus. Under påverkan av ultraviolett ljus blir färgen bleknad och sedan bleknar den helt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Frigolit

Frigolit är i sig ett sprött material. Styrofoam dekorativa tegelstenar har flera kvaliteter. Naturligtvis kommer kostnaden för detta material att vara osynlig för familjens budget. Men barn som studerar sin omgivning kan snubbla, falla och stöta huvudet mot väggen, men skumfodret skadar inte, det kommer bara att mildra slaget.

Bild
Bild

Förutom standardegenskaperna hos dekorativa tegelstenar bör särskild uppmärksamhet ägnas åt kompositioner som är lämpliga för att lägga motstående material

  • För installation av gips- och klinkerstenar är cementlim det mest lämpliga. Det fäster utan svårighet på betong och gips. Inte rädd för kontakt med fukt. Tål enkelt temperaturfluktuationer.
  • Gipsbaserat kitt är endast lämpligt för inredning. Dess sammansättning kommer att klara dekorativa klinkerstenar, gips och skumvarianter.
  • Silikonmassa är lämplig för att arbeta med alla typer av dekorativa tegelstenar. Dessutom är silikon ett oumbärligt material för montering av dekorationer i rum med hög luftfuktighet.

Typer av murverk

Idag är moderna hantverkare redo att erbjuda sina tjänster för att lägga dekorativa tegelstenar i olika former. De vanligaste är block, gotiska och korsvägar. Av de alternativ som presenteras har blockmetoden den enklaste läggningstekniken. Detta kräver inte ritning. Tegelstenarna läggs i en rak linje, med hänsyn till skillnaderna i det nedre körfältet. Enkelt uttryckt bör det finnas en hel kopia ovanför sömmen mellan de två lagda tegelstenarna. Sömmarna ska inte överlappa varandra.

Bild
Bild

För den gotiska stylingsmetoden måste vissa regler följas. Först limmas ett fast tegel, varefter ett litet element av tegelverk. Nästa rad måste redan göras med en liten förskjutning till höger. I detta fall ska sömmarna inte placeras långt från varandra. I slutet av arbetet kommer tegelväggen att se extremt ovanlig ut. Förekomsten av olika storlekar av dekorativ beklädnad ger intryck av ett kaotiskt murverk, men ändå är förekomsten av något mönster synlig.

Bild
Bild

Korsmetoden för läggning kännetecknas av en ökad komplexitet i installationen. Tegelstenar måste placeras på olika sidor i en omväxlande sekvens. Med beaktande av installationsreglerna kommer det att ses att sömmen på den nya raden har börjat röra sig något i förhållande till den nedre remsan.

Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Innan du fortsätter med installationsarbetet är det nödvändigt att förbereda verktygen som inte kan undvikas:

  • måttband;
  • linjal;
  • brevpapper penna;
  • borsta;
  • spackel;
  • nivå;
  • rep;
  • lim;
  • fick syn på.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytförberedelse

Förutom skönhet och originalitet kan du täcka med dekorativa tegelstenar för att dölja brister i väggarna. Därför är det inte nödvändigt att jämna ut underlaget före läggning. För resten bör ytberedning utföras med hjälp av en speciell teknik.

  • Väggarna rengörs noggrant, gamla tapeter och skalfärg tas bort.
  • Därefter måste du bli av med resterande fett. Använd vatten för att kontrollera om det finns oljiga avlagringar.
  • Om den dekorativa tegelstenen är limmad på en trä- eller metallbas, måste ytan behandlas med ett isolerande material. I vissa fall kan en lätt cementbaserad murbruk användas.
  • För att öka vidhäftningsstyrkan krävs frekventa repor över hela underlaget.
Bild
Bild

Efter att ha förberett basen kan du fortsätta med installationen av dekorativa tegelstenar. För att resultatet ska överstiga alla förväntningar är det nödvändigt att komma ihåg flera viktiga regler.

  • För jämnheten i sömmen mellan tegelstenarna måste du använda speciella kors. Naglar kan fungera som en analog av kors.
  • I slutet av läggningsarbetet måste sömmarna mellan tegelstenarna torkas bort. Den perfekta kompositionen kommer att vara en speciell blandning för injektering eller gips.
  • För att bevara utseendet på den färdiga dekorativa ytan, använd trälack.
  • I lägenheten kan du utrusta alla rum med tegeldekorationer. Till exempel, i korridoren, måla ytan med lack och måla i rummen med färg som matchar interiören.

Hur lägger man en tegelsten med egna händer?

Installation av dekorativa plattor i form av tegel börjar med att kontrollera golvbeläggningens nivå. Om det finns brister måste du slå av en rak linje och skissera den med en penna. Det är nödvändigt att lägga tegel i riktningen nedifrån och upp. Det är mycket viktigt att notera att lederna inte ska överlappa varandra. Klädseln läggs ut i ett rutmönster.

Bild
Bild

Det är extremt svårt att komponera en komplett komposition i förväg, allt är gjort redan på arbetsplatsen. Därför väljs tegelstenarna olika i form och storlek. Om en matchning inträffar kan du trimma det dekorativa elementet något, slipa kanterna för att skapa en realistisk effekt. Den självhäftande massan kan appliceras både på ytan och på plattorna. Vid läggning är det mycket viktigt att trycka hårdare på teglet. På grund av denna åtgärd kommer luckorna i lederna och eventuellt tomt utrymme i väggen att fyllas. Om det finns mycket överskott måste det tas bort.

Bild
Bild

Det är lätt att fästa brickorna på basen, det viktigaste är att inte gå vilse, eftersom det bara är fem minuter att korrigera felet. Vid bearbetning av dörröppningar och sluttningar bör en ungefärlig ritning med tegelns placering ritas i förväg. Denna åtgärd kommer att underlätta processen att lägga den dekorativa ytan. När du arbetar med hörnskarvar måste du visa maximal koncentration och göra snitt i en vinkel på fyrtiofem grader med hjälp av vörten. Lägg samtidigt brickorna så att vinkeln blir nittio grader.

Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet krävs för att fokusera på sömmarna mellan dekorativa tegelstenarna. Utseendet på beklädnaden beror till stor del på deras tjocklek. Du kan stapla dekorativa element ovanpå varandra, men essensen i designen går förlorad. Således blir det klart att varje person kan lägga ut en dekorativ tegelsten. Inledningsvis görs markeringarna, varefter tegelstenarna kan limmas på väggen. Med hjälp av kors bibehålls sömmarnas jämnhet.

När huvudarbetet är över är det nödvändigt att påbörja dekorativ bearbetning av tegelytan . Detta förfarande kommer att vara det sista steget i efterbehandlingen. På platser där det finns defekter i form av chips, snitt, samt nära omkopplare och uttag, är det nödvändigt att fylla hålrummen med gipsspackel. En liten spatel är lämplig för detta jobb. Om det finns mer lösning på plattan än vad som krävs, måste överskottet avlägsnas med en fuktig svamp. Detsamma gäller sömmarna. Tomrummen måste fyllas med grundmaterialet.

Bild
Bild

Efter torkning måste sömmarna torkas bort. Sandpapper är lämpligt för denna procedur. Arbetet kommer att ta lite mer tid, men repor kommer inte att synas på grund av sömmarna. Efter att hela ytan har torkat kan grå fläckar dyka upp på själva tegelstenarna. En stel borste hjälper till att bli av med dem. Efter det, på begäran av ägarna, är ytan på det dekorativa teglet täckt med lack eller färg.

Rekommenderad: