Kemiska Ankare För Tegel: För Ihåliga Och Slitsade Tegelstenar, Vätska Och Andra. Hur Installerar Jag Ett Ankare I En Tegelvägg?

Innehållsförteckning:

Video: Kemiska Ankare För Tegel: För Ihåliga Och Slitsade Tegelstenar, Vätska Och Andra. Hur Installerar Jag Ett Ankare I En Tegelvägg?

Video: Kemiska Ankare För Tegel: För Ihåliga Och Slitsade Tegelstenar, Vätska Och Andra. Hur Installerar Jag Ett Ankare I En Tegelvägg?
Video: WIT VM 200, HLZ - Kemankare för hålsten och -tegel 2024, Mars
Kemiska Ankare För Tegel: För Ihåliga Och Slitsade Tegelstenar, Vätska Och Andra. Hur Installerar Jag Ett Ankare I En Tegelvägg?
Kemiska Ankare För Tegel: För Ihåliga Och Slitsade Tegelstenar, Vätska Och Andra. Hur Installerar Jag Ett Ankare I En Tegelvägg?
Anonim

Kemiska ankare för tegel är ett viktigt fästelement som gör att de nödvändiga fästelementen för tunga hängande element kan fästas i väggstrukturen. Kompositioner för fasta, ihåliga (slitsade) tegelstenar, vätska och andra produceras. Innan du installerar ett kemiskt ankare i väggen är det lämpligt att i detalj studera rekommendationerna för att arbeta med det, för att välja lämpliga komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Ett kemiskt tegelankare är en flerdelad anslutning som består av en bult eller tapp och en tvådelad bas. Polyesterhartset som används i sin vidhäftande del, efter att ha passerat genom härdningsstadiet, försämras inte under påverkan av temperaturfluktuationer och andra yttre påverkan, det kan användas även i en vattenhaltig miljö . Eftersom det inte finns någon negativ effekt på basmaterialet är installationen av vart och ett av fästelementen tillåten på ett litet avstånd från varandra.

Bild
Bild

Efter att de två komponenterna i det kemiska ankaren - harts och härdare - har kombinerats, sker en kemisk reaktion. Processen att omvandla kompositionen från ett flytande aggregattillstånd till ett fast ämne tar inte mer än 20 minuter.

Den färdiga anslutningen belastar inte strukturen, undviker spänningar och deformationer i de enskilda sektionerna.

Vid fastsättning sker vidhäftning till tegel, eftersom blandningen av kemiska komponenter är så nära den som möjligt i dess egenskaper . Kvartsand med en fin partikelstorlek, med ett cementbindemedel används som fyllmedel i hartset. Basen för den självhäftande lösningen kan vara polyester, polyakryl eller polyuretan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Enligt släppformen kan alla flytande typer av ankare delas in i 2 stora grupper. Den ena är inriktad på lokal applikation, den andra - på linje -installation, används i en professionell miljö av reparatörer, installation av sträcktak, efterbehandling av byggnader och strukturer. Varje alternativ är värt att överväga mer detaljerat.

Bild
Bild

I ampuller / kapslar

Designad för engångsbruk. Kapselns dimensionella egenskaper motsvarar fästelementets diameter och hålet i väggen. Ampullen består av två fack, som innehåller en härdare och en självhäftande bas . Den placeras i ett borrat hål, när en tapp eller annat fästelement installeras, pressas det, komponenterna blandas och härdningsprocessen börjar.

Bild
Bild

I rör / patroner

I det här fallet är båda komponenterna placerade inuti det totala paketet, åtskilda av ett skiljefack. Blandningen för det kemiska ankaren bereds i processen att flytta massan från behållarkroppen till spetsen, sedan fylls det förberedda hålet med det, fästelementen installeras. Blandningsfäste och förlängning måste inkluderas.

Valet av frisättningsform beror enbart på arbetsvolymen. Det är lätt att hitta till försäljning både ampuller och rör med kemiska ankare.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Det finns många kända utländska företag bland de märken som tillverkar kemiska ankare

Tyska företaget Fischer tillverkar ampuller för RG, FCR-A dubbar, kapslar för förstärkningsfästen, patroner för en konventionell tätningsmedelspistol och en specialblandare.

Bild
Bild

Schweiziska märket Mungo specialiserat sig på ampuller, producerar dem i flera rader och ett brett utbud av storlekar. I företagets sortiment finns också patroner av speciell typ för olika munstycken pistoler, praktiska för stora arbetsmängder.

Bild
Bild

Finland tillverkar också kemiska ankare . Sormat säljer ampuller KEM, KEMLA, samt ITH -patroner för 150 och 380 ml på den ryska marknaden, munstycket varierar beroende på volymen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyska företag TOX, KEW är också populära . - deras produkter är inte så kända, men ganska hög kvalitet.

Bild
Bild

Bland de billiga märkena finns polska Technox, turkiska INKA. Det italienska företaget NOBEX tillverkar uteslutande injektionspatroner.

Bild
Bild

Val

När du väljer ett kemiskt ankare för ihåliga tegel är det viktigt att från början bestämma hur mycket arbete som behöver göras. … 2-3 hål blir lättare att fylla med färdiga ampullar i ihåligt material . Om du behöver hänga tunga fasadkonstruktioner för en slitsad typ av tegelbeklädnad, bör du omedelbart fylla på kassetter, eftersom du behöver mer än ett dussin ankare.

Varumärkesvalet spelar också roll . De billigaste blir turkiska och polska föreningar, men när det gäller bindningsstyrka är de sämre än både tyska och ryska motsvarigheter. Om du inte vill betala för mycket kan du ta den vanliga "Moment Fixture" eller finska Sormat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den genomsnittliga prisskillnaden mellan turkiska och inhemska varumärken är liten. Tyska och finska tåg kommer att kosta dubbelt så mycket.

Paketets storlek bör väljas utifrån uppgifterna i handen . Kapaciteten på 150 ml patroner har en konventionell spets som tätningsmedel. För alternativen på 380 ml krävs 2 separata rör med en doseringsblandare i slutet. Sådan förpackning kommer att hålla länge.

Bild
Bild

Installationsregler

I en tegelvägg installeras kemiska ankare enligt vissa regler. Oavsett den valda installationsmetoden appliceras en markering preliminärt, sedan borras ett hål med erforderlig diameter vid en given punkt. Det är viktigt att använda borren i bumpless -läge, eftersom slitsade och ihåliga bafflar lätt förstörs av vibrationer.

När du installerar ampullen kommer ordningen för fastsättning att vara följande

  1. Förberedelse av hål . Dess diameter och djup bör motsvara parametrarna för ampullen. Efter borrning avlägsnas resterande skräp och tegelfragment manuellt eller med en dammsugare.
  2. Placering av kapseln . Den går djupt in i det förberedda hålet tills det stannar.
  3. Skruvning i regeln . Under tryck kommer kapseln att sprängas, processen med att blanda komponenterna i dess fack börjar.
  4. Härdning . Polymerisering tar från 20 minuter. Hastighetsutvecklingen beror på valet av komponenter i det kemiska ankaren, förutsättningarna för dess installation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder formuleringar i patroner kommer proceduren att vara något annorlunda. Här är de kemiska komponenterna i basen och härdaren pålitligt isolerade från varandra. De blandas redan under appliceringen, i speciella spiralmunstycken, klämda in i hålet med en doseringspistol. På grund av patronernas speciella design sker utmatningen automatiskt.

Med denna beredningsmetod kan kemiska ankare användas i hål i olika former och diametrar.

Bild
Bild

Stud ankare kan också kombineras med kemisk förankring . I detta fall blir deras maskor och bussningar ytterligare fästelement. Detta underlättar användningen av en löstagbar gängad anslutning, låter dig upprepade gånger skruva in och ta bort en bult eller hårnål från väggytan när du demonterar de gångjärniga strukturerna.

Rekommenderad: