Design Mot Ett Hus Med Tegel (33 Bilder): Alternativ För Att Dekorera Ett Hus Med Tegelstenar, Typer Av Tegel

Innehållsförteckning:

Video: Design Mot Ett Hus Med Tegel (33 Bilder): Alternativ För Att Dekorera Ett Hus Med Tegelstenar, Typer Av Tegel

Video: Design Mot Ett Hus Med Tegel (33 Bilder): Alternativ För Att Dekorera Ett Hus Med Tegelstenar, Typer Av Tegel
Video: Ba Vipan Lund 2024, April
Design Mot Ett Hus Med Tegel (33 Bilder): Alternativ För Att Dekorera Ett Hus Med Tegelstenar, Typer Av Tegel
Design Mot Ett Hus Med Tegel (33 Bilder): Alternativ För Att Dekorera Ett Hus Med Tegelstenar, Typer Av Tegel
Anonim

En mycket populär och värdig lösning som har glädjande människor länge är att dekorera fasaden på byggnaden med tegel. Detta efterbehandlingsalternativ är särskilt framgångsrikt för privata hus. Det finns ett stort antal olika färger och modeller av tegel som har goda estetiska egenskaper och kan konkurrera med andra beklädnadsmaterial, eftersom denna metod för efterbehandling är mycket enklare och bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tegelstenar är gjorda av kvalitetsmaterial som gör det möjligt för byggnadsägare att vara säkra på tillförlitligheten och säkerheten för sådan beklädnad. Och även vid tillverkning av olika tekniker används: tegelstenen bränns, extruderas och utsätts för hyperspressning. Detta förbättrar dess kvalitet och estetiska egenskaper avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta fasadmaterial har många fördelar.

Tegel är ett poröst material, så det tillåter luft att komma in i huset utan problem. Tack vare detta stagnerar inte fukt i rummet.

  • Vid tillverkningen av materialet använder tillverkarna ihållande färgämnen, så teglet är mycket motståndskraftigt mot ultravioletta strålar.
  • Fasaden kommer att se attraktiv och estetiskt tilltalande ut länge, den kommer inte att påverkas på något sätt av miljöens aggressiva påverkan.
  • Materialet är inte rädd för temperaturfluktuationer utanför eller inuti byggnader.
  • Om murverket gjordes med hög kvalitet, kommer en sådan fasad att tjäna ägaren i upp till hundra femtio år.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det kräver ingen särskild vård; om det blir smutsigt kan det enkelt tvättas med vatten med en slang.
  • Det är miljövänligt, kommer inte att släppa ut skadliga ämnen i luften, helt säkert.
  • Du kan välja det perfekta alternativet för vilken design som helst, lägga ut alla arkitektoniska element, skapa en spetsig eller böjd form. Ett intressant mönster kan göras.
  • Om det behövs kan sådana fasader enkelt och snabbt återställas, för om en eller flera tegelstenar skadas kan de enkelt bytas ut. Du behöver bara plocka upp materialet i samma nyans.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att innan du använder tegel är det nödvändigt att stärka grunden. Detta motstående material har en hög kostnad, eftersom det är riktigt pålitligt och har ett attraktivt, estetiskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av tegel

Det finns flera typer av tegelstenar, så varje person kan själv välja exakt vad som är lämpligt för en viss design och byggnad. Natursten är det mest populära och pålitliga sättet att möta fasaden på en byggnad, men det är värt att överväga andra typer av tegel, efter att ha lärt sig om deras funktioner och egenskaper.

Silikat tegel - ett populärt alternativ, som ofta används av ägare av privata hus. Den har en tillräcklig kostnad och ett klassiskt, estetiskt utseende. Huvuddragen i denna lösning är att silikat har god värmeisolering, därför kan det på ett tillförlitligt sätt skydda huset från olika naturvågor: stormar, temperaturförändringar, starka vindbyar och regn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lätt att installera silikatmaterial, oftast används det när webbplatsen förädlas på egen hand.

Hyperpressad tegelsten - dyrare, krossad kalksten och skalsten används som material för tillverkningen. Med detta alternativ kan ägaren inte oroa sig för allvarliga frost på vintern, eftersom detta byggmaterial har hög frostbeständighet. Väl lämpad för ett föränderligt klimat, mycket hållbart, håller tillräckligt länge och kan behålla sitt ursprungliga, vackra utseende i många år. Ett annat plus i spargrisen med materialets positiva egenskaper är mångfalden av utförande av tegel. Det finns många olika storlekar och färger, så alla kan välja något värdigt och lämpligt för sig själva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest efterfrågade utsikten - keramiska tegelstenar, som ofta används för att skapa kreativ och ovanlig dekoration av byggnader. Den har slående estetiska egenskaper. Hjälper till att skapa otroligt vackra hem som lockar andras åsikter. De främsta fördelarna med murverk av keramiska tegelstenar är anständiga praktiska egenskaper, ett intressant utseende och en mängd olika ytstruktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av murverk

För att göra ett bra och pålitligt tegelverk själv måste du veta om en mängd olika metoder. Det finns många intressanta alternativ.

  • Skedläggning: element staplas med en skeddel. Det är nödvändigt att den översta raden av beklädnader rör sig på ett visst avstånd i förhållande till bottenlinjen.
  • Tychkovaya - ett populärt murverk, där tegel bör läggas med ändarna förskjutna av hälften av elementet.
  • Det finns två typer av korsmurverk . Med det här alternativet är det nödvändigt att byta sked och rumpa murverk. Den första typen av murverk innebär att de delar som är belägna vid ändarna placeras på ett sådant sätt att deras insida ansluter till mitten av skedradelementet, medan den yttre skulle vara vid korsningen. I den andra versionen måste elementen i rumpan läggas så att av tre på varandra följande fragment är de två extrema på samma avstånd mellan lederna i angränsande linjer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med kedjeläggning rumpa och sked metoder bör kombineras i samma rad. Två element måste läggas i längd, en-från ände till ände. Fragmenten bör monteras på ett sådant sätt att änden är mellan skarven på skedelementen.
  • Det enklaste sättet är kaotiskt murverk . Placera fragment utan någon exakt sekvens. Perfekt för dem som inte har någon erfarenhet (för självbeklädnad av fasaden).
Bild
Bild
Bild
Bild

Men du måste se till att intilliggande rader inte sammanfaller med elementens leder.

Och det finns också mönstrat murverk, där designers kan få en original, fördesignad ritning på väggen. En intressant idé som väsentligt kan dekorera byggnaden.

Bild
Bild

tips och tricks

Om fasaden är dekorerad med ett sådant material på egen hand är det nödvändigt att ta hänsyn till några rekommendationer så att efterbehandlingen kommer att tjäna i många år och behålla sina positiva egenskaper. Installation bör endast göras om temperaturen är över noll och i avsaknad av hög luftfuktighet. Det finns några fler stylingsregler som är användbara att veta om.

  • Det är inte värt att lägga ut mer än sex rader, eftersom du bör vänta lite innan kompositionen tar tag. Detta är nödvändigt för att undvika deformation.
  • Om du behöver markera fönsteröppningar kan du dekorera dem med fragment av en annan nyans. På sådana platser bör förankring utföras längs hela omkretsen.
  • Elementen måste fuktas så att de absorberar vatten från lösningen långsammare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta alternativ

Tillverkare försöker diversifiera det motstående materialet och göra speciella tegelstenar i olika färger och nyanser, så att designers kan skapa otroligt vackra och spektakulära konstruktioner av byggnader.

De bästa designalternativen och intressanta idéer:

  • Den visuella uppfattningen av ett hem kan enkelt ändras genom att använda en eller annan färg. För att få en "tung" byggnad att verka luftig och lätt är det nödvändigt att lägga ut den med lätta sandstenar.
  • Om taket, fönstren och dörrarna i ett envåningshus är bruna, måste du kombinera dem med gula tegelstenar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Svarta eller mörkgrå tak kombineras tillräckligt med vita tegelstenar. Byggnaden ser extremt modern ut. Lämplig för minimalism stil.
  • Om byggnadsägaren vill göra fasaddesignen mer traditionell är de röda och bruna materialen värda att titta på. En sådan finish kommer att ge ägaren en känsla av komfort och lugn.
  • Melange -stilen är en originalversion som använder både mörka och ljusa material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnaden ser ovanlig och kreativ ut, men samtidigt estetiskt tilltalande.

  • I tegelhus kan du se en kombination av material i olika färger. Till exempel görs väggarna ljusare och hörnen och karmarna på dörrar och fönster läggs ut med ett mörkt material.
  • En ganska intressant idé är att använda texturerat tegel.

Det återstår bara från ovanstående att välja det bästa alternativet för dig själv och börja planera konstruktion.

Rekommenderad: