Installation Av Lampor I PVC -paneler: Installation Av Punktkonstruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av Lampor I PVC -paneler: Installation Av Punktkonstruktioner

Video: Installation Av Lampor I PVC -paneler: Installation Av Punktkonstruktioner
Video: Как принять квартиру у застройщика? Ремонт в НОВОСТРОЙКЕ от А до Я. #1 2024, April
Installation Av Lampor I PVC -paneler: Installation Av Punktkonstruktioner
Installation Av Lampor I PVC -paneler: Installation Av Punktkonstruktioner
Anonim

Belysning är en viktig del av alla interiörer. Det finns olika typer av armaturer. Till exempel riktar punktmodeller en ljusstråle mot ett specifikt objekt. Diffuserad belysning skapar en lugn miljö. Valet av belysning är inte lätt, eftersom det ofta påverkar välbefinnandet för boende och gäster. Tänk på det invecklade med att montera belysningsanordningar i plastpaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett av de mest populära materialen för takdekoration är PVC -paneler. De har många fördelar och nackdelar, en av de främsta fördelarna är att du kan installera ljuskällor med egna händer i detta system. Plast är ett billigt material, så tak av detta material är mycket populära. Installation kräver inga speciella yrkeskunskaper - allt är ganska enkelt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentet låter dig välja element som varierar i längd, bredd, färg och design. De är indelade i flera grundtyper. De kan till exempel vara lätta och flexibla, vilket kräver ett speciellt tillvägagångssätt och noggrannhet under installationsarbetet. Dessutom finns det väggmotstycken. De är ganska tunga och tunga.

Andra sorter inkluderar:

  • glansig;
  • med termisk film;
  • med mönster som trä eller marmor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat kan man särskilja plast med en vacker beläggning, en dyr konsistens - sådana paneler kan dekorera även den dyraste interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljussystem

Det viktigaste att komma ihåg när du väljer lampor är att plast smälter lätt vid höga temperaturer. Detta förstör utseendet och kvaliteten på plasten. Därför ska du inte välja glödlampor, gasurladdningslampor fungerar inte heller. Det perfekta alternativet skulle vara lysdioder med en effekt på upp till 40 watt. Detta värde valdes också av en anledning: vid hög effekt kan ledningar värmas upp, de kan smälta plast inifrån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att välja lampor för sådana paneler med hög täthet (IP44 och högre). Detta kommer att tillåta användning av sådana lampor i absolut alla rum när du arbetar med belysning på 220 V. Det bör noteras att halogen och LED -lampor. De kräver bara 12 V. Men du måste veta hur du monterar dessa lampor på rätt sätt. Från panelen överförs ström till transformatorn och sedan till lamporna.

Följande begränsningar gäller:

  • upp till 4 lampor kan hängas på en transformator;
  • kablarnas längd bör inte överstiga 250 cm;
  • när trådens längd ökar kommer lamporna att lysa mycket svagt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsarbete

Innan du utför arbete måste du kontrollera om allt är klart . Förekomsten av ledningar, eltejp och kopplingsplintar måste vara kända innan arbetet påbörjas. Det är också nödvändigt att kontrollera omkopplarnas och lampornas integritet.

  • Det första steget är att välja plats för lamporna. Det är bäst att applicera exakta fläckar på taket. Det viktigaste är att inte välja punkter på de platser där profilen eller fogen på panelerna kommer att passera.
  • Det är bättre att starta installationen av armaturerna innan taket är helt monterat (det är lättare att leda ledningarna när bara en del av panelerna hängs). Ett vanligt problem är lamphålet. Många, omedvetet, börjar uppfinna alla shenanigans för att få det exakt och i storlek. De flesta använder en borr med en speciell bit med en viss diameter. Detta gör att du kan göra hålet så exakt och exakt som möjligt. För att göra detta är det tillräckligt att helt enkelt arbeta i låga hastigheter utan mycket ansträngning - plasten tål inte vare sig varv eller mekanisk påfrestning. Om du inte har en borr kan du använda en kompass och en verktygskniv.
Bild
Bild

Det är nödvändigt att skissera en cirkel med en kompass och skär den försiktigt ut med en kniv. När du skär är det bättre att alltid börja klippa inuti cirkeln - misstag kommer inte att synas, och cirkelns jämnhet kan sedan uppnås med minimal ansträngning, men maximal noggrannhet

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Arbete med att borra hålet utförs inte på den installerade panelen (detta är inte tillåtet).
  • När hålet är klart är det nödvändigt att installera armaturkroppen genom att fästa den på fjädrarna.
  • Först efter dessa procedurer kan panelen installeras. Många yrkesarbetare rekommenderar att du sätter in tråden i hålet i förväg: det hjälper dig att inte klättra eller leta efter tråden efter installationen av panelen. För enkel anslutning bör tråden hänga 150-200 mm. När du arbetar med ledningar är det nödvändigt att koppla bort hela huset från spänningen och ha ficklampor på batterier.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vi tar bort isoleringen från trådarna och exponerar kontakterna för anslutning av patronen. Vid behov kan isolering användas för att ansluta en tråd som leder parallellt med nästa lampa.
  • Efter att du har anslutit patronen sätts själva glödlampan försiktigt in i den. Den är fixerad med en speciell konsol, ofta med ett extra tunt glas som fäste.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha valt de nödvändiga PVC -panelerna och de nödvändiga lamporna kan du skapa alla kombinationer av dem i taket . Installationsprocessen är enkel, men det är nödvändigt att studera den och förstå processens finesser för att undvika misstag.

Rekommenderad: