Vintage Lampor: Loftstil Och Andra, LED -lampor, Tak Och Andra Lampor. Vintage Ljuskronor Och Lampor I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Vintage Lampor: Loftstil Och Andra, LED -lampor, Tak Och Andra Lampor. Vintage Ljuskronor Och Lampor I Interiören

Video: Vintage Lampor: Loftstil Och Andra, LED -lampor, Tak Och Andra Lampor. Vintage Ljuskronor Och Lampor I Interiören
Video: IMPORTED DECORATIVE LIGHTS AT GOOD PRICE | HOW TO IDENTIFY QUALITY OF LIGHTS | STELLO LIGHT STUDIO 2024, April
Vintage Lampor: Loftstil Och Andra, LED -lampor, Tak Och Andra Lampor. Vintage Ljuskronor Och Lampor I Interiören
Vintage Lampor: Loftstil Och Andra, LED -lampor, Tak Och Andra Lampor. Vintage Ljuskronor Och Lampor I Interiören
Anonim

Korrekt valda lampor och lampor är det sista steget i att skapa en unik inredning. De som drömmer om att skapa sitt eget halvantika hem eller betona elegansen i en loftstil är inbjudna att rikta uppmärksamheten mot de berömda Edison-lamporna, liksom andra intressanta ljuskällor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Vintage lampor är utformade för att "bära" husets invånare "in i det förflutna." Glödlampor är det bästa valet, men Edison -lampor kan användas för att förbättra stylingen .… De gör interiören exklusiv och finns i de mest bisarra formerna, såsom: loop, spiral, fiskbens, hårnål. Det är också viktigt att LED -lampor förbrukar mindre energi.

Vintage lampor inkluderar de som var populära på 20 -talet av förra seklet .… På den tiden gjordes de lyxiga, eftersom ljuskronor dekorerade vardagsrummet och sovrummen för rika människor. Retrolampor är antingen enkla eller lakoniska, sofistikerade eller mönstrade (som Tiffany -modellen).

Det är värt att notera att en av de intressanta lösningarna är en träkrona som kan passa in i vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Innan du inreder ett av rummen i vintagestil är det lämpligt att först studera vilken typ av belysningsenheter som är.

LED

Dessa inkluderar Edison -lampor. De passar fantastiskt med skandinaviska, vintage- och loftstilar . Men det är värt att veta att en glödlampa förbrukar cirka 20 kW per timme. Lampor är inte bara LED, det finns också volfram - oavsett detta har produkten en snygg form: ett fiskbens eller en spiral, i vissa fall tar designers till ett intressant tillvägagångssätt - flera sammanflätade trådar är gjorda i en lampa. Antalet trådar påverkar dock inte glödkraften.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskiva

En bordslampa är en välkänd ljuskälla för att läsa och skapa en mysig miljö. Formerna på bordslampor är ganska olika, modellen i form av en ljusstake är idealisk för att skapa en vintagestil - denna massiva och tunga ljusstake i gamla dagar togs i handen för att gå längs husets mörka korridorer, och det lades också på bordet när det var dags för en kvällsmåltid.

En Tiffany -lampa, vars bas är dekorerad med ett mönster eller prydnad, kan också dekorera interiören

Här kan du också ange en annan intressant modell - en oljelampa. En gång träffades hon i varje hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

När du väljer en ljuskrona i vintage-stil är det värt att lära känna trämodellerna bättre. De passar bäst för sovrum eller vardagsrum. Trots designens specificitet kommer vintagekronan organiskt att passa in i olika stilar: country, klassiker, Provence.

Förutom träkronor är kristallkronor med "ljus" mycket populära. En bred ljuskrona, placerad under själva taket, gör rummet mer rymligt.

Det finns två typer av taklampor - takmonterade och upphängda.

Vintage ljuskronor tenderar att ha präglade, smidesjärnmönster med tygnyanser, glas och träelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Loft och vintage Edison -lampor är bra central belysning för modern inredning. De kan användas i olika varianter - buntade eller placerade över hela takytan. Designers tror att mjukt spritt ljus i designen av en lägenhet och ett hus anpassar sig till ett positivt humör och orsakar avkoppling.

Valet av belysning beror på designen . Vintage ljuskronor - massiva med lampor stiliserade som ljus - passar perfekt in i den klassiska interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet är inrett i lantlig stil , det är värt att titta närmare på lamporna med en smidd bas - en sådan ljuskrona hjälper till att återskapa atmosfären i ett lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan stil där vintage lampor kan användas är Provence . Han kännetecknas av funktioner som hemkomfort och värme. Lampor med tygskärmar dekorerade med ett blommönster passar bäst för denna inredning. Denna design kombineras intressant med en ljuskrona i smidesjärn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer retro Edison -lampor för belysning bör du vara uppmärksam på märken Richi Light AG, Calex, Danlamp, Uniel . Produktens pris beror på trådarna i lampan - ju fler det finns, desto högre pris. Belysning väljs beroende på rummets stil. Förutom Edison -lampor kan en träkrona, smidd, också passa in i en modern inredning.

När du skapar en halvantik atmosfär är det lämpligt att tänka på att köpa en golvlampa som är installerad på golvet. Han kan vara diskret eller ganska extravagant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder en lampa, var noga med att följa regeln: de måste ha en unik konfiguration, kanske till och med bisarr, till exempel vara i form av en våg.

För att förstå atmosfären som rådde i det förflutna husen, samt att inspireras till att skapa miljön, kan du titta på filmer med Marilyn Monroe eller Brigitte Bardot.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Antika ljuskronor med präglade mönster ser härliga ut i vardagsrummet - en sådan modell kräver en matchande rumsdesign. Fotografierna visar att det ofta, tillsammans med en sådan ljuskrona, finns många speglar och målningar i vardagsrummet . Det bästa av allt är att den gamla atmosfären förmedlas av en ljuskrona i trä - en sådan lampa passar in i nästan alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En vintage ljuskrona i klassisk stil tenderar att innehålla många lampor och lampor . Denna lösning är lämplig för alla rum. Kristallmodeller av lampor ser också charmiga ut - de passar retro och modern stil. Interiören, inredd i modern stil, gör en sådan lampa mer aristokratisk, ser mycket lämplig ut och ger charm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kan dra slutsatsen att vintage ljuskronor är en utmärkt lösning för hemmet. De är lämpliga för alla rum och passar harmoniskt in i många inredningsstilar. Ett stort urval av vintage lampor och ljuskronor hjälper dig att göra ett bra köp.

Rekommenderad: