Lampor Och Lampor (63 Bilder): Välj Lampor För Takpunkt Och Roterande Modeller På En Stav, För Ljuskronor Och Lampor

Innehållsförteckning:

Video: Lampor Och Lampor (63 Bilder): Välj Lampor För Takpunkt Och Roterande Modeller På En Stav, För Ljuskronor Och Lampor

Video: Lampor Och Lampor (63 Bilder): Välj Lampor För Takpunkt Och Roterande Modeller På En Stav, För Ljuskronor Och Lampor
Video: 75+ Creative DIY Lighting Ideas | Types of Interior Lights | Types of Lights for Home 2024, April
Lampor Och Lampor (63 Bilder): Välj Lampor För Takpunkt Och Roterande Modeller På En Stav, För Ljuskronor Och Lampor
Lampor Och Lampor (63 Bilder): Välj Lampor För Takpunkt Och Roterande Modeller På En Stav, För Ljuskronor Och Lampor
Anonim

Lampor för armaturer presenteras på marknaden för belysningsutrustning i ett brett sortiment. Även den mest krävande kunden kommer att kunna hitta sitt eget alternativ.

För att göra rätt val bör du bekanta dig med funktionerna och reglerna för att köpa lampor.

Bild
Bild

Typer av glödlampor

Det finns flera typer av glödlampor som skiljer sig åt i egenskaper, utseende och syfte:

Speglad

En spegellampa är en typ av energieffektiv ljuskälla. En del av glödlampan är belagd med reflekterande komponenter, vilket bidrar till bildandet av ett spegelliknande toppskikt. Detta lager fungerar som en reflektor för ljuset från glödtråden och hindrar det från att fly utåt. Ljus kan bara passera genom genomskinliga glasytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana lampor kan till och med installeras i riktade armaturer. Typiskt används sådana lampor för att belysa skyltfönster, skyltar och andra föremål som kräver accentuering.

Det finns en andra typ av spegellampa där lampan är täckt med ett reflekterande ämne ovanpå. Denna vy tillåter inte att direktstrålar passerar genom glödtråden mot de objekt som belyses.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halogen

Funktionen hos en halogenlampa skiljer sig inte från en enkel glödlampa. Den enda skillnaden är att kolven i det första fallet innehåller en blandning av gaser från halogenkomponenter. De hjälper till att bromsa de destruktiva processerna i glödtråden under användning av produkten.

Sådana källor kännetecknas av starkare ljus, tillsammans med lägre energikostnader. Köpare lockas av lampornas miniatyrstorlek, liksom den långa livslängden. Halogenljuskällan produceras i ett par med olika bas- / sockelstorlekar. Till salu finns modeller med E14 och E27 bas.

Bild
Bild

Bland nackdelarna är produkternas höga temperatur. En person som har en uppfattning om glödlampor vet vem effektiviteten hos dessa ljuskällor, liksom halogenlampor, har ett lågt värde. Cirka 80% av energin går åt till uppvärmningsprocessen och endast 20% återstår för ljus.

Denna indikator tyder på att denna typ av armatur värmer rummet mer än det lyser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Energi sparande

Det finns två typer av ljuskällor. Det finns en gaslampa - lysrör, som kallas energibesparande. Det finns också en andra typ - LED, som kallas LED -lampor. I båda typerna finns det en standardbas. Enheterna används i hushållsbelysningsarmaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lysrör kan spara elkostnader trots sin stora storlek. Den negativa linjen inkluderar en kort livslängd, tillsammans med en hög kostnad. Med tanke på dessa indikatorer kan besparingarna ifrågasättas. LED -lampor är också klassade som energibesparande, men de motiverar fullt ut sin titel, trots den höga prislappen.

Natrium

En hög- eller lågtrycksnatriumlampa tillhör kategorin effektiv ljuskälla, som ofta används för gatubelysning och arkitektonisk belysning. Ljuseffekten är upp till 160 lm / W. Effektnivån är 1000 W. Drifttiden är 25 000 timmar.

Denna typ av lampa bör användas där ekonomisk prestanda är viktigare än korrekt ljusåtergivning. Gul belysning är acceptabel för parker, shoppingpaket, vägar och dekorativ arkitektur.

Bild
Bild

Induktion

Induktionslampor klassificeras som avancerade fluorescerande ljuskällor. Den har inte ett sådant element som en glödelektrod, vilket är nödvändigt för att traditionella lampor ska kunna tända. Glödet bildas på grund av elektromagnetisk induktion, en elektrisk urladdning i en gas, liksom glöd av fosfor vid kontakt med en gas.

Bild
Bild

På grund av det faktum att det inte finns några elektroder i denna typ av lampor, visar de en hög livslängd, vilket är upp till 12 års kontinuerlig drift.

Långa indikatorer som dessa ökar efterfrågan på produkter.

Storlekar och former

Alla typer av lampor har en gemensam del, som kallas en bas. Denna strukturella komponent används för att ansluta till belysningstrådarna. Denna faktor är relaterad till de modeller där det finns en gängad bas. Chuckens och basens dimensioner är föremål för strikt klassificering.

Bild
Bild

För hushållsbruk används glödlampor vars basdiameter är av tre typer: små, medelstora och stora. Enligt de tekniska egenskaperna har de namnet: E14, E27, E40.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om lampans form kan du hitta olika designalternativ. Till exempel finns det en rund glödlampa till salu, liksom fyrkantiga variationer. Beroende på typ av armatur och designidé kan du välja en lämplig typ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lysrörsarmaturer är mestadels spiralformiga, långa eller rektangulära, vilket gör dem igenkännliga från ett brett urval. Halogenlampor finns också i många former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan till och med hitta på rea ovanliga mönster som lockar uppmärksamhet med sin unikhet.

Glödlampor och stilar

Belysning spelar en nyckelroll i inredningen, varför tillverkare tillverkar lampor som passar olika stilar. Kompetent urval av belysningsutrustning gör att du fullt ut kan återskapa den nödvändiga atmosfären i rummet:

Bild
Bild

Loft . Denna trendiga trend har en fri layout, tillsammans med industriell inredning. I sådana rum är en tegelvägg med takbjälkar eller kommunikationsrör lämplig. En ljuskrona i loftstil med retrolampor installerade i den ser organiskt ut i en liknande miljö. Glödlampor installerade i lampskärmslampor kompletterar designkonceptet.

Bild
Bild

Årgång . Vintage innehåller många antikviteter tillsammans med dekorativa element. Belysning har en betydande effekt. Det är bäst att välja ljuskronor i retrostil med flera glödlampor. Du kan välja formen av ljus i vinden eller vridna ljus i kombination med stuckatur och möbler med lockiga ben.

Bild
Bild

Steampunk . Denna stil ger en historisk komponent i dess design. Designers kommer att erbjuda dig köp av en viktoriansk möbeluppsättning i kombination med en patinerad yta av en brun eller gul röd nyans. I en sådan miljö skulle en ljuskrona med dekorativa lampor eller en metalllampa vara lämplig.

Bild
Bild

Chockerande kitsch . Denna design kommer att tilltala de människor som gillar att bryta mot reglerna och kombinera saker som inte går att kombinera. Kitsch utmanar normer, harmoni och etablerade ramar. Genom att välja en sådan inredning kan du köpa en skrivbordslampa Edison eller ställa en krans mot bakgrunden av ljusa målningar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en lampa bör du ta hänsyn till typen av armatur.

Varje prov kräver sina egna urvalsfunktioner:

Golv- eller bordslampa . Om du väljer en stor bordsskiva eller fristående golvlampa finns det flera typer av lampor tillgängliga. Designers rekommenderar att du använder en spiral eller en sluten modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

För golvlampor föredras varmt ljus.

För taklampor valet är bredare, eftersom de flesta enheterna har slutna nyanser. Det är bäst att välja ljuskällor som har en längre livslängd. För infällda eller strålkastare, stavkronor med böjlampor, är energieffektiva modeller att föredra.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vägglampor det finns finesser. I de flesta fall har sådana lampor en dekorativ funktion och är små i storlek. Av denna anledning måste du välja små lökar. Modeller i form av ett rör, låga är lämpliga. Det är bäst att välja kompakta lysrör.

Bild
Bild
Bild
Bild

För gatlyktor det rekommenderas att välja modeller som är resistenta mot yttre faktorer. Om din belysningsutrustning inte utsätts för atmosfärisk nederbörd och andra aktiviteter, klarar en spirallampa. LED, halogen, glödlampor hyllas också.

Bild
Bild
Bild
Bild

För den moderna strålkastaren Lysdioder, LED -matriser är relevanta. Denna utrustning överträffar enkla glödlampor i sina egenskaper, eftersom den har en låg strömförbrukning och en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • På spårenheter tillverkare installerar energibesparande glödlampor som har sina egna distinkta designegenskaper. Dessa inkluderar närvaron av roterande enheter, pluggar, samlingsskenor och strålkastare.
  • För rep eller snöre belysningsenheter kan du välja halogen- och LED -lampor, eftersom de kännetecknas av hög ljusstyrka och en ganska lång livslängd.
  • I solaris (reflekterat ljusarmatur) en fluorescerande lampa är lämplig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Många köpare undrar om beprövade glödlampstillverkare. Det finns många företag som erbjuder belysningsprodukter. Som ett exempel, överväga LED -lampor, som tillverkas under olika märken. Det finns kända tillverkare och nybörjare som erbjuder billiga, otestade kvalitetsprodukter.

Bild
Bild

Varje välkänt varumärke, som är övertygat om kvaliteten på den levererade produkten, är redo att ge en långsiktig garanti för sin produkt. Det garanterar överensstämmelse med ljusflödet och temperaturförhållandena, som deklareras i enlighet med GOST. Vissa modeller av belysningsprodukter har en garantitid på 5-10 år.

Bild
Bild

De tre ledande är följande märken:

Philips . Detta företag anses vara favorit bland LED -glödlampstillverkare. Varumärket är engagerat i lanseringen av ekonomiska produkter med lång livslängd. Om vi pratar om negativa egenskaper kan vi notera produktens höga prislapp.

Bild
Bild

Men många köpare noterar att de finansiella kostnaderna betalar sig efter sex månaders användning.

Osram är ett österrikiskt företag, som ligger på en hedersam andraplats. Det producerar högkvalitativa produkter. Belysningsutrustningen har testats av Stiftung Warentest, vilket gör att märket har fått ett högt betyg för hållbarhet, miljövänlighet och energieffektivitet.

Bild
Bild

Priskategorin för en sådan produkt är också hög.

Gauss ligger på Ryska federationens territorium och respekteras bland konsumenterna. Varumärket kännetecknas av sin höga kvalitet och användningen av innovativ teknik i produktionen. Produktens prislapp överensstämmer helt med dess kvalitet. Tillverkaren tillverkar glödlampor med en original design, som kännetecknas av långsiktig användning och ekonomi.

Bild
Bild

Förutom dessa ledande företag finns det andra märken som erbjuder anständiga produkter till ett mer överkomligt pris. Tillverkarens betyg inkluderar:

ASD är en inhemsk tillverkare som tillverkar LED -lampor, liksom paneler, lampor. Sortimentet innehåller energibesparande modeller.

Bild
Bild

Produkterna är efterfrågade i vardagen, i produktionen.

" Plats " är ett ryskt märke som tillverkar olika belysningsenheter, inklusive glödlampor. Tillverkaren erbjuder överkomliga priser för sina produkter, som är av god kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ecola populär på den moderna belysningsmarknaden. Producerade glödlampor kännetecknas av utmärkt energibesparande effekt samt lång livslängd.

Bild
Bild

Jazzway är engagerad i tillverkning av LED -lampor i ett plastskyddshölje. Det finns ett alternativ från ett aluminiumskal. Livslängden är 50 000 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Företag Navigatör gick in på LED -komponentmarknaden 2006. Märket erbjuder kvalitetsprodukter till ett överkomligt pris.

Bild
Bild

Varumärke Feron erbjuder sin publik moderna LED -lampor. De särdrag hos produkterna inkluderar användning av nanoteknik och hög precision vid montering.

Bild
Bild

Företaget erbjuder ett brett utbud av modeller, bland vilka det finns LED, energibesparingar och andra produkter.

Originalidéer i inredningen

Det finns många originella idéer som du kan göra din inredning organisk och till och med ovanlig.

Om du är ett fan av funktionalitet är det bakgrundsbelysta hyllalternativet något för dig. Denna lösning kan fungera som ett alternativ till en enkel vägglampa. Hyllbelysning är användbar i badrum, kök och sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontellt ljus, där två lampor eller enheter för tre lampor med installerade lysrörsprodukter är inblandade, ser original ut. Designers rekommenderar att du använder en vit eller flerfärgad glöd. Installation kan utföras vinkelrätt mot golvytan eller på ett kaotiskt sätt.

Bild
Bild

Små stränglampor ser eleganta ut. Genom att välja en loftstil kan du uppnå harmoni i alla interiörer. En enda lampa som monteras tillsammans med andra belysningsarmaturer passar i alla rum. Med hjälp av en extra dekoration av trådar med plast eller trä lägger du till krydda i designen.

Bild
Bild

Du kan använda effekten av flytande möbler, som kan uppnås med en LED -remsa fäst vid botten av möblerna. Du kan belysa en soffa, en fåtölj, ett köksset och andra inredningsartiklar. Glow-in-the-dark-skåp kan fungera som huvudbelysning och uppmärksamma de vackra rätter som finns på hyllorna.

Bild
Bild

Designernas favoriter inkluderar en stor lampskärm, som är utrustad med ett krökt ben, lutat mot golvet. En sådan lampa liknar en golvlampa och en ljuskrona, därför kan den ersätta båda föremålen.

Bild
Bild

För den kategorin av befolkningen som gillar extravagans rekommenderar designers att titta närmare på ovanliga modeller. Apa lampan kommer garanterat att fånga dina gästers uppmärksamhet och indikera husets ägare goda smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet ser lamporna som hänger ovanför spegeln original ut, som ligger längs produktens yttre omkrets. LED -remsan kommer att se mer original ut. Vissa lägenhetsägare bestämmer sig för att betona bilden med hjälp av belysning. För att eliminera färgens slöhet rekommenderar experter att använda speciella LED -lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på dina preferenser och färgschema i interiören erbjuder belysningsutrustningsmarknaden ett brett utbud av produkter.

Du kan till och med välja en grön lampa som fungerar som ett landskapsrum eller förkroppsligar andra idéer.

Rekommenderad: