Grön Lönn (18 Bilder): Beskrivning Av Löv Och översikt över Sorter, Funktioner För Plantering Och Vård

Innehållsförteckning:

Video: Grön Lönn (18 Bilder): Beskrivning Av Löv Och översikt över Sorter, Funktioner För Plantering Och Vård

Video: Grön Lönn (18 Bilder): Beskrivning Av Löv Och översikt över Sorter, Funktioner För Plantering Och Vård
Video: Funktioner Ma1b 2024, April
Grön Lönn (18 Bilder): Beskrivning Av Löv Och översikt över Sorter, Funktioner För Plantering Och Vård
Grön Lönn (18 Bilder): Beskrivning Av Löv Och översikt över Sorter, Funktioner För Plantering Och Vård
Anonim

Denna typ av lönn är typisk för naturen i asiatiska länder (Korea, Kina), men den kan också hittas på Rysslands territorium. Detta beror på att lönn är en opretentiös växt som är relativt frostbeständig.

Bild
Bild

Beskrivning

Grönbarkad lönn tillhör lönnfamiljen. Oftast växer den nära barrträd. Under en period är unga skott nakna. Lönn växer över årtionden. Lönnens höjd når upp till 12 m. Trädet har levt i mer än ett sekel. Det har vissa likheter med lindeträdet när man jämför strukturen och formen på löven på dessa träd . Smaragdlönnlöv är stora i storlek och når i genomsnitt 15 cm i längd. I grunden har de en 5-flikig form, men i naturen finns det också mer spetsiga eller rundade konturer.

Venerna på lövverket är gulgröna och knopparna är bruna och stora.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lönnbark är ljus i färgen och slät i konsistensen. Vita ränder är synliga på stammen, i konsistensen - som huden på en reptil . Med åldern får barken en grönaktig nyans. Lönnblommor är saftiga, gula, men också ljusgröna. De blommar med vårens ankomst och fluffar upp något. Det finns 8 ståndare i mitten av blomman. Lönn tillhör honungsväxter.

Frukter i form av lejonfisk med frön inuti visas på hösten . I sin naturliga miljö bär lejonfiskar av vinden över långa avstånd. Om ett frö faller i en mark som är lämplig när det gäller parametrar, bidrar detta till att en annan lönn framträder i framtiden. Vanligtvis växer trädet i mittbältet på höglandet blandat med barrträd.

Bild
Bild

Översikt över sorter

Lönn kallas grönbarkad för färgen på dess ovanliga bark, som påminner om huden på en orm eller marmor.

Greenbark lönn är också känd som överkast, den kan nå en höjd av 15 m. Den växer i bredd upp till 8 m.

Dess gula blommor är särskilt spektakulära mot en grönaktig bark med vertikala vita ränder.

Joe witt

Denna sort kännetecknas av stora blad och en märkbar randig "design" av barken i form av vita ränder. Med höstens ankomst får lönnlöven en citrongul färg. Det händer att barkens yta blir helt snövit. I landskapet kombineras Joe Witt framgångsrikt med barrträd . Den växer upp till 6 meter i höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vit tigress

Stammen på detta lönnträd har också ett randigt mönster på barken. För denna funktion kallas det också lönnbjörk.

Med höstens ankomst ändrar löven på trädet sin färg och blir från smaragdgröna till djupgula.

Bild
Bild

Pennsylvania

Denna sort växer upp till 12 m i höjd och har en bred krona med glesa lövverk. Trädet tolererar frost bra även vid temperaturer under 40 C. Bladen på Pennsylvania lönn är rundade . Barken ser ut som en marmoryta.

Bild
Bild

Ginnala

Sorten har rotat sig väl i stadsklimatets verkligheter. Det kan växa utan problem nära motorvägar och fabriker, vilket bidrar till dess popularitet i modern tid. Med hjälp av plantor av en sådan lönn kan du göra landskapssammansättningen mer intressant i design, plantera en häck från Ginnal.

Dess spridande krona är känd för sin prakt, och på hösten blir locket från grönt till rött. Ginnals lönn ser väldigt imponerande och ädel ut.

Bild
Bild

Palmformad

Kronan svarar bra på dekorativ beskärning och når högst 5 meter i höjd. Har ovanligt lövverk av en ljusröd nyans. Blad av den ursprungliga formen blir gröna bara på sommaren.

Bild
Bild

Lönn av David

Trädet tillhör gröna barkar och bekräftar detta förhållande med en bark av en uttalad grönaktig nyans. Växer vanligtvis kompakt, lika i bredd och höjd . Detta är en hög ras - den växer upp till 15 meter upp. Blad med en tandad kant når 10 cm i längd. De har rödaktiga hårstrån på insidan.

På våren blommar små gulaktiga blommor på Davids lönn.

Bild
Bild

Växande funktioner

Förökas på två sätt: frön och sticklingar.

Frön

Under naturliga förhållanden faller fröna av eller bärs av vinden under senhösten. Efter det stannar de i naturlig viloläge i cirka 3-4 månader. Plantor dyker upp på våren. För att odla grön lönn måste alla naturliga processer följas.

Fröna blötläggs i en dag i en behållare med vatten. Sedan sås de i befruktad jord och lämnar dem i den för vintern. Fram till våren är det viktigt att spraya dem och täcka dem från solljus. Med vårens ankomst planteras de första skotten i en separat behållare eller överförs till ett växthus.

Vård inkluderar:

  • regelbunden vattning;
  • kontroll över jordfuktighetsnivån;
  • insektsbehandling;
  • ogräs;
  • skydd mot direkta UV -strålar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sticklingar

Denna metod är lämplig för unga och starka skott från 20 cm i längd. De måste ha knoppar, färska skott och lövverk. Trädets ålder är från 2-3 år. Stammen skärs snett och skärningen placeras i den rotbildande kompositionen i 24 timmar. Därefter skickas stammen till ett fuktat underlag och matas med gödningsmedel, utan att glömma att spruta det dagligen. Unga träd placeras under en film.

Var noga med att unga skott inte är under solen, så att de känsliga kvistarna inte bränns. I öppen mark flyttas träd från mars till april.

Unga skott behöver:

  • vattning;
  • mineralgödselmedel;
  • solskydd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

  • Innan planteringen måste jorden dräneras, eftersom stillastående fukt och närheten av grundvatten är destruktiva för växten. Det enda som lönn är särskilt kräsen om är jord av hög kvalitet.
  • Från gödningsmedel är mineralgödsel i flytande tillstånd lämpligt. Endast unga träd som inte har nått 3-5 år behöver det.
  • Vattning utförs efter behov - ungefär två gånger i veckan. Vid torka eller varmt väder, vattna oftare. Mindre ofta under den kalla årstiden. Lönn får inte hällas så att rotsystemet inte blir sjuk av svampar och sönderfallsprocessen inte börjar.
  • På vintern måste trädet täckas med vissnat lövverk, täckt med grangrenar eller sågspån. Detta tillvägagångssätt kommer att förhindra att rotsystemet fryser.
Bild
Bild

Ju äldre växten desto bättre tål den värme, frost, torka och skadedjur.

Vård av unga skott bör utföras dagligen i 2-3 år . Det är lämpligt att besluta om landningsplatsen i förväg. Du måste välja ett område som är skyddat från vindbyar, hagel och regn. Detta är särskilt viktigt när plantan rotar sig.

Rekommenderad: