Norge Lönn "Crimson Sentry" (18 Bilder): Beskrivning Av Lönn På Stammen. Varför Torkar Bladen Och Blir Gröna? Sjukdomar, Plantering Och Vård

Innehållsförteckning:

Video: Norge Lönn "Crimson Sentry" (18 Bilder): Beskrivning Av Lönn På Stammen. Varför Torkar Bladen Och Blir Gröna? Sjukdomar, Plantering Och Vård

Video: Norge Lönn
Video: Norway Maple (Acer platanoides) - leaves - July 2018 2024, Maj
Norge Lönn "Crimson Sentry" (18 Bilder): Beskrivning Av Lönn På Stammen. Varför Torkar Bladen Och Blir Gröna? Sjukdomar, Plantering Och Vård
Norge Lönn "Crimson Sentry" (18 Bilder): Beskrivning Av Lönn På Stammen. Varför Torkar Bladen Och Blir Gröna? Sjukdomar, Plantering Och Vård
Anonim

Lönn har många arter, varav järnek anses vara den vanligaste. Till skillnad från andra sorter finns den inte bara i bergen, utan också i platta områden. Detta träd har många sorter, varav en är "Crimson Sentry". Den senare anses vara en dekorativ representant för floran, därför används den ofta för att dekorera territoriet.

Bild
Bild

Beskrivning

Norsk lönn "Crimson Sentry" representeras av ett smalt träd med hög krondensitet . Växtens grenar riktas uppåt, och lila blad pryder den året runt. Kulturens grenar kännetecknas av en kort längd, densitet, de växer från den nedre delen av stammen. Ofta kan du hitta exemplar som är ympade på en stam, det är på detta som lönnens egenskaper beror på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid Crimson Sentry höga dekorativa egenskaper , eftersom dess unga blad är röda med en rödaktig nyans. Mogna blad har fem lober och en mörk röd färg, blank yta. På hösten har trädet ett rött lövverk. Sorten kännetecknas av en smal, tät, kolonnkrona. Vanligtvis når höjden 8-10 meter och dess diameter är 3-4 meter.

Kultur hänvisar till långsamt växande … Under perioden med gulgrön blomning kan du se penslar i form av paraplyer på kronan. Norrlönnen ser väldigt vacker ut under blomningen. Frukten av denna representant för floran är horisontellt placerade lejonfiskar. Crimson Sentry har ett rotsystem och ett stort antal tunna rötter i det övre jordlagret.

Bild
Bild

Denna sort av lönn används för att anlägga följande områden:

  • bostadskomplex;
  • sjukhusområden;
  • läroinstitut;
  • privata territorier;
  • sommarstugor;
  • gator och boulevarder;
  • torg, parker, rekreationsområden.

Denna växt kan planteras enskilt eller i grupper. Under höstsäsongen trivs lönn med ett upplopp av färger och former. På sommaren kan han dekorera platsen tack vare sina saftiga öppnade löv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Landning

Det är bäst att plantera lönnen utomhus under de första veckorna av våren eller på hösten. När du väljer en plats är det värt att överväga att avståndet mellan plantorna i denna kultur bör vara 250-300 cm. Det bästa valet skulle vara en upplyst eller skuggad plats med ett väldränerat underlag. Hålets djup bör motsvara storleken på plantans rotkula, och bredden bör vara 4 gånger större än den.

Bild
Bild

Om en nära passage av grundvatten märks på territoriet, kan hålets djup i detta fall ökas, eftersom dess botten måste läggas med ett dräneringsskikt på 15 cm. För att rötterna till en ung lönn för att inte torka ut, läggs de i vatten i ett par timmar. När gropen är beredd hälls 120 gram nitroammofoska i den, varefter växten sänks och rotsystemet försiktigt rätas ut. En näringsblandning hälls på toppen, som innehåller humus, sand, torvjord i förhållandet 3: 1: 2.

Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet av planteringsprocessen bör lönnens rotkrage vara ett par centimeter över marknivå. Den nyplanterade grödan måste vattnas med 30 liter vatten. När vattnet absorberas måste du täcka plantans nära stamcirkel.

Vård

De ympade "Crimson Sentry" under de första dagarna efter plantering bör vattnas väl … När trädet blir starkt och moget ska bevattningen inte stoppas. På våren och hösten utförs proceduren en gång i månaden och på sommaren - en gång i veckan. 40 liter vatten borde räcka för en ung representant för floran åt gången och 20 liter mindre för en vuxen. Efter att ha bevattnat lönnen måste du börja lossa sin cirkel nära stammen, samt ta bort ogräs.

Bild
Bild

Om all nödvändig gödsling infördes i planteringshålet vid planteringstillfället behöver växten inte befruktas under ett helt år. På våren införs ruttnad gödsel i den norra lönnens nära stamcirkel. Piller, som långsamt frigör näringsämnen, har också visat sig bra. Crimson Sentry matas inte på hösten.

Kulturens vilande period kan kallas tiden från början av den första frosten till den första vårmånaden. Ett ungt träd kommer att behöva skydd för vintern, i detta fall är säckväv fixerad på stammen och fixerad med ett rep. Tack vare detta förfarande kommer växten att skyddas inte bara från svår frost, utan också från gnagare.

Bild
Bild

Crimson Sentry behöver sanitär beskärning. Under sådant arbete är det värt att ta bort frysta, trasiga, deformerade grenar. Dessutom, glöm inte att klippa ut rottillväxten.

Det rekommenderas också att klippa av stjälkarna som växer in i kronan eller sticka ut i alla riktningar.

Fortplantning

Norsk lönn kan förökas på tre sätt

Frön … Med hjälp av frömaterial reproduceras "Crimson Sentry" helt enkelt. För detta sås fröna på hösten i sängarna så att de genomgår naturlig skiktning. På våren har trädgårdsmästare redan möjlighet att se plantor och plantera dem.

Bild
Bild

Luftskiktning . För att utföra reproduktion på den valda grenen skärs barken flera gånger, varefter den behandlas med "Kornevin". Det är nödvändigt att sätta in partiklar av skumplast i snitten, täcka dem med fuktad mossa och fästa plastpåsar i närheten. Därefter appliceras folie på kvisten. Efter ett tag börjar rötterna som är nedsänkta i sphagnum dyka upp vid snittets punkter. Nästa vår, under perioden med aktiv tillväxt, måste skikten separeras från växten, folien och polyeten och planteras i marken i samband med mossa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rotskiktning . Ursprungligen måste trädgårdsmästaren göra snitt på plantans rötter, varefter de kommer att behandlas med en speciell lösning. Nästa steg i lönnutbredning är högkullning, som täcker nedskärningarna med ett substrat. Under hela säsongen måste skikten bevattnas och kullas. Till nästa säsong kommer Crimson Sentry att ha unga rötter som kan grävas upp och planteras på en ny plats.

Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Liksom alla andra representanter för floran kan "Crimson Sentry" drabbas av infektionssjukdomar och parasiter. När trädet torkar, bladen blir gröna och stjälkarna hänger, det ser svagt ut och hämmar tillväxten, då bör trädgårdsmästaren tänka på att behandla kulturen. Ganska ofta attackeras lönn av korallfläck. Denna sjukdom manifesterar sig i att dö av grenar, liksom bildandet av små vinröda fläckar på barken.

Bild
Bild

Om ett problem upptäcks måste du omedelbart klippa av de drabbade grenarna och bearbeta snittet med en trädgårdslack.

Det finns tillfällen då "Crimson Sentry" stör den normala tillväxten och utvecklingen av en mjölkbladsbladblad. Om en vitfluga attackerade ett träd kan det förstöras genom att behandla trädet med ammofos. Du kan bli av med mjölkfiskar med Nitrafen och vivlar genom att spraya med klorofos. När du arbetar bör trädgårdsmästaren komma ihåg att användningen av alla ovanstående ämnen ska vara strikt enligt instruktionerna.

Rekommenderad: