Uppvärmda Badtunnor Ute: Vinterteckensnitt Av Plast Med Spis Och Heta Finska Vedeldade Modeller För Simning På Vintern, Gör-det-själv

Innehållsförteckning:

Video: Uppvärmda Badtunnor Ute: Vinterteckensnitt Av Plast Med Spis Och Heta Finska Vedeldade Modeller För Simning På Vintern, Gör-det-själv

Video: Uppvärmda Badtunnor Ute: Vinterteckensnitt Av Plast Med Spis Och Heta Finska Vedeldade Modeller För Simning På Vintern, Gör-det-själv
Video: DIY HOT TUB built in 1-Hour 2024, Maj
Uppvärmda Badtunnor Ute: Vinterteckensnitt Av Plast Med Spis Och Heta Finska Vedeldade Modeller För Simning På Vintern, Gör-det-själv
Uppvärmda Badtunnor Ute: Vinterteckensnitt Av Plast Med Spis Och Heta Finska Vedeldade Modeller För Simning På Vintern, Gör-det-själv
Anonim

Att ta ett varmt utomhusbad är dubbelt trevligt. Förutom de uppenbara fördelarna för själen och kroppen har en badande eller härdande person en underbar utsikt över omgivningen, när det är möjligt att njuta av den vackra utsikten över landskapslandskapet i ett hus på landet. eller sommarstuga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En modern badtunna med spis eller konstgjord uppvärmning på gården eller på gatan är ett bra sätt att spendera din fritid, lindra stress och koppla av efter kraftiga ansträngningar. Och de lyckades märka en så viktig fördel för själen och kroppen inte idag, utan långt innan uppfinningen av smarta elektriska apparater. Rötterna till utomhusbadprocedurer går djupt in i historien och betonar traditionerna hos olika folk och länder - från ortodoxa slavar till japanska samurajer.

Teckensnitt som tillverkas i fabriker är inte bara vackra badkar eller snygga träfat . Dessa kärl är utrustade med moderna elektroniska enheter för att säkerställa maximal komfort när du tar vattenprocedurer. Det räcker med att ge ett enkelt exempel, när du för relativt lite pengar kan köpa en badtunna med hydromassagesystem, automatisk tömning, överflöde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men om det inte är nödvändigt att använda alla typer av moderna läckerheter, kan ett enkelt teckensnitt för periodiskt eller dagligt bad, härdning i frisk luft monteras med egna händer. Huvudmaterialet för tillverkning av ett stort badkar kommer att vara trä, och hjälpmaterialet är metallbågar och fästelement . En sådan kärl är installerad på gården till ett privat hus, på landet, och varje gång kan du njuta av vattenprocedurer i naturens famn.

Ett ytterligare plus för att använda bubbelpoolen på gatan är frånvaron av några begränsningar av ålder och hälsoförhållanden . Den terapeutiska och profylaktiska effekten, enligt användarna, är ännu bättre än efter att ha besökt ett ångbad.

Av dessa skäl bör du försöka installera ett sådant badrum i en sommarstuga eller nära ett privat hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Att göra en modern badtunna är inte svårt. Varje familj som föredrar att leva en hälsosam livsstil eller koppla av efter en hård dag kan enkelt klara uppgiften. Material och tillbehörs antal och specificitet beror på den specifika modellen. Därför är det vettigt att prata i detalj om de mest populära mönster som installeras i hus på landet.

En av de mest populära lösningarna är installation av en färdig polypropylenskål med utvändig beklädnad av massivt massivt träslag - lärk, ek, ceder. Plasttunnan är utrustad med isolering för väggar, golv, avloppssystem, hydromassage, belysning, karakteristiska anordningar för dykning in och ut ur badtunnan (räcken, trappor). Det finns också en spis för uppvärmning av vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns en önskan att göra fat för vattenbehandlingar med egna händer , måste du välja en modell och köpa nödvändiga material och verktyg. Den vanligaste lösningen är att montera teckensnittet från de karakteristiska formade profilerna av träslag, täckta med en övre och nedre metallkant.

För att förhindra att trätunnan läcker är det nödvändigt att säkerställa maximal stramhet i rumpfogarna - under monteringsprocessen och efter avslutad användning av vaxer och speciella lacker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många vill inte fördjupa sig i invecklingarna med träbearbetning och tillverkning metallfonter … Rostfritt stål i detta projekt kommer att vara basen, och kärlet är mantlat med trädekor från utsidan. Efter avslutat arbete ser gatutunnan snygg och vacker ut. Det är bara nödvändigt att tänka på begreppet uppvärmning, som är fallet med en träfont.

Den mest acceptabla lösningen är implementering av ett värmesystem underifrån, när huvudprodukten placeras på ett smidd galler med ben. Tunnan kan också överläggas med stenar och skapa en struktur i antikens anda.

Bild
Bild

Formen på teckensnittet på gatan kan vara sexkantig, rund, fyrkantig eller oval. Det är också möjligt att implementera olika uppvärmningsmetoder - internt, externt (med hjälp av värmeelement).

Utöver detta är det dock nödvändigt att utrusta en plats för att simma - för att skapa en plattform, en stege eller andra estetiska anordningar för att karet ska se vackert ut mot landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppvärmningstyper

Detta är en mycket viktig fråga när du skapar ett teckensnitt från skrotmaterial. I princip används flera metoder.

  • Extern uppvärmning med vedspis . I det här fallet är strukturen upptill baserad på ett smittat galler med karakteristiska ben eller klädda med stenar. Kaminen ligger längst ner. Detta alternativ kan användas även på vintern, om den önskade temperaturen upprätthålls.
  • Extern uppvärmning på sidan på kort avstånd från kärlet . Detta alternativ med spis är också acceptabelt. På avstånd är en skruvlikhet för värmeelementet monterad. Det finns ved för uppvärmning inuti. Värmarens övre och nedre ändar leds direkt till fatet för att säkerställa kontakt med vatten. Designen är inte lämplig för ett bad, men kan installeras i trädgården, nära huset.
Bild
Bild
Bild
Bild

En metallkärl av gjutjärn som är uppvärmd med trä är den enklaste lösningen på problemet när du skapar ett teckensnitt med en spis för en uppvärmd utomhusstuga.

Ett annat alternativ är att värma varmt vatten med hjälp av ett värmeelement . Om badtunnan är på vintern är uppvärmningsmetoden bättre än andra, eftersom temperaturen kan hållas automatiskt. Det enda villkoret är tillgången på el. Varmt vatten förvaras i kärlet så länge den elektriska enheten är ansluten till ett uttag. I bärbara modeller av teckensnitt fungerar detta inte.

Små typsnitt tas ofta med dem till sjön om vattentemperaturen i behållaren inte tillåter simning . Det är lämpligt att göra detta om det finns små barn i familjen. Kompakta kärl är gjorda av lätt plast eller speciellt, vattentätt material. Men i det här fallet måste du ha med dig en liten kakelugn för att värma vattnet. Naturligtvis - det här är inte en finsk bastu, men du kommer utan tvekan att lyckas koppla av och ha kul i naturens famn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Huvudfrågan gäller ekonomisk förmåga, hårt arbete och önskan att montera ett teckensnitt med egna händer från skrotmaterial. Om det inte finns någon motivation att skapa en struktur själv, är det bättre att köpa en färdig modell, ansluta utrustningen och njuta av vattenprocedurer . I ett annat fall, när det finns ett starkt förtroende för att utrusta teckensnittet med egna händer på sommarstugan, måste du använda användbara instruktioner.

Massiva, djupa strukturer kan köpas och installeras över ett stort område . Om det finns en uppenbar brist på total yta på dacha -gården är det lämpligt att samla in ett litet teckensnitt. När valet görs till förmån för en viss modell, bör du bestämma de viktigaste materialen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nedan är de viktigaste för- och nackdelarna med trä-, polypropylen- och metallkar för vattenbehandlingar

  • Gjort av trä . Fördelar: miljösäkerhet, låg kostnad, attraktiv estetik. Nackdelar: trädet torkar med tiden, spricker. Det finns också vissa monteringssvårigheter.
  • Tillverkad av polypropen . Fördelar: absolut täthet, hållbarhet, kan tas om hand med tvättmedel. Nackdelar: hög kostnad, extern efterbehandling med dekorativa material krävs.
  • Rostfritt stål . Fördelar: lång livslängd, täthet, immunitet mot yttre påverkan. Nackdelar: högt pris, behovet av dekorativ beklädnad, viss obehag för kroppen.

Många tror att det bästa alternativet för en bubbelpool i sitt eget område är produkter som använder en skål av polyuretan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsmetoder

Hot tubs för vattenbehandlingar är olika, respektive och installationsmetoderna är olika. För dessa ändamål skapar många små stationära pooler med inlopp och utlopp och uppvärmt vatten . Om en sådan lösning är mest lämplig för att skapa ett teckensnitt, är det nödvändigt att tänka igenom alla nyanser innan konstruktion.

Om valet görs till förmån för alternativet för ett teckensnitt i marken, måste du gräva ett hål med de nödvändiga parametrarna på webbplatsen . Det finns ingen anledning att observera strikt form i formen. Det är bara viktigt att ange skårorna om designen möjliggör olika nivåer. Först måste du gräva en grop i storlek, sedan fördjupa botten och expandera väggarna. Kommunikation för att tillhandahålla belysning, hydromassage läggs innan betongprocessen påbörjas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den nedsänkbara teckensnittsmodellen kan installeras inte bara i huset, utan också utanför . För att genomföra en intressant idé måste du installera kärlet på en solid struktur och bygga tegel eller murverk runt det.

Du måste också skapa en hög träplattform med räcken runt hela omkretsen av önskad bredd så att det är bekvämt att vara nära typsnittet.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Du kan skapa ett badkar för njutning efter en hektisk dag på egen hand. Om det inte finns någon erfarenhet av genomförandet av sådana projekt, föreslås det att börja med skapandet av en uppvärmd trätunna . En sådan kärl kan placeras på gården till ett lanthus och ta vattenprocedurer på vintern och sommaren. En intressant hemlagad design kommer definitivt att visa sig om du följer användbara rekommendationer.

Bild
Bild

Först måste du göra en ritning, lägga ner mått och förbereda materialet - brädor, lameller, spik, tätningsmedel, två metallfälgar. Du behöver också en bågfil, måttband, elektrisk borr, nivå. Därefter måste du utföra följande åtgärder:

  • klippa brädorna i storlek, applicera markeringar för formade fästen;
  • bearbeta delar på en fräsmaskin - skapa spår, avrundning;
  • gör botten - smörj pluggarna med lim;
  • docka brädorna tills en solid struktur bildas;
  • fixa teckensnittet med fälgar;
  • det sista steget är att designa en stege, för att uppnå en attraktiv dekorativ effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Det finns många alternativ för utsökta designmodeller. Flera exempel kan nämnas som exempel.

Vat tillverkad av polyuretan mantlad med trälister. Det finns möjlighet till uppvärmning. Ser vackert ut i trädgården vid sommarstugan

Bild
Bild

Träfont med stege och tak. Skiljer sig i otrolig estetik, praktik. Kan användas på vintern och sommaren

Bild
Bild

Ett nedsänkt badrum inne i huset. Denna design ser monumental ut och gör ägaren stolt. Vattenförsörjning, pumpsystem, hydromassage tillhandahålls

Bild
Bild

Vilken typ av teckensnitt som ska läggas på gården är upp till ägaren av ett privat hus. Men om medel tillåter är det vettigt att beställa ett stort teckensnitt. För små trädgårdstomter är det dock bättre att montera eller köpa en mobil struktur uppvärmd från en spis eller värmeelement, som kan placeras var som helst i ett lanthus.

Rekommenderad: