Eldstadskamin (85 Bilder): Grill Med Värmeväxlare Och öppen Spis Med Spis I Interiören, Installation Av Finska Strukturer

Innehållsförteckning:

Video: Eldstadskamin (85 Bilder): Grill Med Värmeväxlare Och öppen Spis Med Spis I Interiören, Installation Av Finska Strukturer

Video: Eldstadskamin (85 Bilder): Grill Med Värmeväxlare Och öppen Spis Med Spis I Interiören, Installation Av Finska Strukturer
Video: Birchwood Crackling Fireplace from Fireplace For Your Home (4K Ultra HD) 2024, Maj
Eldstadskamin (85 Bilder): Grill Med Värmeväxlare Och öppen Spis Med Spis I Interiören, Installation Av Finska Strukturer
Eldstadskamin (85 Bilder): Grill Med Värmeväxlare Och öppen Spis Med Spis I Interiören, Installation Av Finska Strukturer
Anonim

Alla vill göra sitt hem så bekvämt som möjligt. För att göra detta måste det inte bara vara vackert, utan också tillräckligt varmt. För att uppnå dessa enkla mål kan du använda olika inredningsartiklar, dekorationsmaterial och spisstrukturer. Det kan vara en lyxig öppen spis, härd eller en fast spis. Artikeln kommer att diskutera en sådan design som en öppen spis, dess fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Kaminen är en multifunktionell struktur som inte bara värmer bostadsutrymmet, utan också utför en dekorativ funktion. Inuti ser en sådan detalj helt fantastisk ut. Hennes blotta närvaro i miljön gör ensemblen redan bekvämare och välkomnande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att kombinera spis och öppen spis anses vara den bästa lösningen . Detta beror på det faktum att eldstaden kan ge en ganska "snabb" värme, som kommer att hålla så länge som lågan i den stöds av bränsle. Om du vill att en sådan enhet ska värma dig mycket längre måste du sätta ved i eldstaden.

När det gäller en vanlig spis kan den tvärtom ackumulera värme under lång tid. Även efter att lågan i eldstaden har släckts helt, kommer en behaglig temperatur fortfarande att upprätthållas i rummet (och angränsande rum).

Baserat på de angivna egenskaperna hos spisar och eldstäder kan vi dra slutsatsen att deras enda kombination är en mycket praktisk och användbar lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kaminen kan ha absolut vilken design som helst. I lyxigare interiörer, till exempel, ser rika strukturer, dekorerade med konstnärligt smide och höga figurer av vilda djur och stora fåglar, bra ut. I enkla och diskreta ensembler används ofta lakoniska mönster med enkla former.

Öppen spis kan ha olika fasader . Detta faktum påverkar både strukturernas operativa egenskaper och deras utseende. Några av de vanligaste är tegelfabrikat. Det finns också fler eleganta alternativ med en stenfinish eller diskreta gjutjärnsmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kaminen kan fungera på både fasta bränslen och naturgas. I sådana produkter finns ofta små dörrar, som är gjorda av slitstarkt och brandsäkert glas. Detta material tål lätt kontakt med höga temperaturer.

En fördel med de flesta typerna av spisar är att deras design är fullständig. Efter köpet behöver en sådan struktur inte ytterligare revettas eller målas.

När du köper en öppen spis, bör du ta hänsyn till att det är osannolikt att det är möjligt att installera den i ditt hus ensam. Om du inte har vänner som är redo att hjälpa dig, kan du omedelbart ta reda på från säljaren om butiken eller tillverkaren hjälper dig att installera produkten när du köper en struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kaminen är ett effektivt tillskott till många interiörer. En sådan detalj kommer aldrig att gå obemärkt förbi, eftersom den oftast har betydande dimensioner. Moderna mönster har sina egna fördelar och nackdelar, som en person som planerar att köpa en produkt måste vara medveten om.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk först på styrkorna hos kaminugnar:

  • Sådana mönster är mer kompakta än vanliga spisar och eldstäder. Tack vare denna fördel kan de placeras även i ett litet rum.
  • Installationen av sådana strukturer är ganska enkel. De kan placeras i alla rum där det är möjligt att ansluta till en skorsten.
  • Idag kan en eldstadspis väljas för vilken inredning som helst. Sortimentet av dessa produkter är mycket rikt och varierat. Konsumenterna kan själva hitta både klassiska alternativ och mer originaldesigner för ensembler i riktning mot högteknologi, minimalism eller modern.
  • Med hjälp av ett sådant element kan du väcka liv i de mest originella designidéerna.
  • Sådana strukturer skadar inte efterbehandlingsmaterialen. De har specialdörrar av värmebeständigt glas, så du behöver inte oroa dig för gnistor som faller på dyra parkettgolv, fluffig matta eller massiv golvbräda bredvid kaminen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fördelarna med en öppen spis inkluderar effektivitet. Sådana anordningar kan fungera inte bara på trä, utan också på briketter av kol eller trä.
  • De flesta modeller har effektreglering. Med detta tillägg kan du ändra värmeeffekten efter eget gottfinnande. Dessutom hjälper dessa regulatorer till att spara bränsle.
  • Eldstadspisar är ganska pålitliga. Högkvalitativa och hållbara alternativ kan tjäna mycket länge utan att deformeras och utan att förlora sin visuella attraktion.
  • Tack vare modern teknikutveckling kan en spis värma flera rum samtidigt.
  • Rengöring av sådana ugnar är ganska enkelt och inte mödosamt, särskilt om de har en avtagbar askkanna eller en extra självrengörande funktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det stora antalet fördelar har kaminugnen också sina nackdelar:

  • Den största nackdelen med sådana strukturer är att de ojämnt fördelar värme i vardagsrummet. Samtidigt ackumuleras varm luft på toppen och botten värms upp mycket svagt.
  • Kaminen kan inte bibehålla den temperaturreglering som ställts in för den under lång tid. Så, om du värmer upp din bostad väl på kvällen, så kommer det inte längre att vara så bekvämt på morgonen. Av denna anledning rekommenderas att "förstärka" sådana produkter med ytterligare uppvärmningsanordningar, till exempel golvvärmare.
  • Enligt experter, om du inte använder eldstaden på länge, kan damm brinna i den, och detta kommer att leda till mycket obehagliga lukter i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Man tror att kaminugnen är mer lämplig för placering i ett lanthus. För permanent uppehållsförhållanden är det bättre att välja ett mer lämpligt alternativ.
  • Det finns tillfällen då vanligt ved för kaminen inte passar i storlek, vilket kommer att kräva ytterligare fysiska kostnader från ägarna.
  • Verkligen lyxiga och originella enheter är vanligtvis mycket dyra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla kaminer är uppdelade efter vilken typ av bränsle som används:

  • vedeldade ugnar;
  • på pellets (dessa är speciella torv- eller träpellets);
  • på kol.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de råvaror från vilka sådana strukturer är gjorda inkluderar de:

  • gjutjärn;
  • stål;
  • tegel;
  • kombinationer av material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns moderniserade strukturer utrustade med:

  • kokplatta;
  • ugn;
  • B-B-Q;
  • vattenkrets;
  • vattentank;
  • värmeväxlare;
  • inbyggd spis.

Sådana strukturer är multifunktionella och praktiska. Naturligtvis är sådana sorter mycket dyrare än traditionella alternativ som endast utför funktionerna i ett värmesystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på de mest populära och efterfrågade strukturerna från de listade.

Vedeldning

Vedeldade spisar fungerar upp till 12 timmar. Samtidigt finns det inget behov av att dessutom kasta ved i dem. Dessutom kan vedutbränningshastigheten göras mer eller mindre genom att tillföra luft direkt till kaminen.

Den största fördelen med sådana spisar är deras hållbarhet . Dessutom, med tiden, deformeras inte vedeldade strukturer och behåller sitt ursprungliga utseende.

Många konsumenter väljer sådana mönster eftersom de utmärks av hög prestanda, liksom ganska enkel installation.

Bild
Bild

På kol

Spisar-eldstäder, som eldas av kol, är erkända som de mest ekonomiska, därför väljs de minst lika ofta som vedeldade modeller. I det här fallet behöver du inte lägga till ytterligare en tills en del av bränslet har brunnit ut helt. I vissa fall kan "pausen" mellan kullaster ta en hel dag, och det är inte bara ekonomiskt lönsamt, utan också mycket bekvämt.

Att bränna kol är naturligtvis inte lika estetiskt tilltalande som att bränna miljövänligt virke. Dessutom återstår mycket smuts från den. Baserat på dessa funktioner kan vi dra slutsatsen att en kolugn är mer lämplig för ett lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pellet

Pelletspisar är ekonomiska. De utmärks också av hög värmeöverföring. Kostnaden för sådana strukturer kan dock inte kallas överkomlig. De tillverkas av ett litet antal tillverkare. Konsumenterna väljer dessa alternativ eftersom de fungerar utan ytterligare nedladdningar.

Det finns också avancerade kombinerade modeller på marknaden. Sådana konstruktioner fungerar inte bara från pellets, utan också från ved.

Bild
Bild

Med en vattenkrets

Sådana spisar är användbara genom att de ger varmt vatten till hemmet. Värmeanordningar med en vattenkrets värmer huset jämnt. Samtidigt värms flera rum upp och ibland två våningar samtidigt.

Sådana genomtänkta långsiktiga förbränningssystem levererar huvuddelen av värmen till vattnet, som sedan kommer in i radiatorerna och bildar en bra termisk gardin. Luftutloppet rör sig sedan i motsatt riktning.

Du kan värma vatten med en sådan struktur utan att ansluta själva värmen. Detta är särskilt bekvämt under den varma årstiden, när det inte finns behov av ytterligare uppvärmning av huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med luftkanaler

Sådana värmesystem används ofta istället för versioner med en vattenkrets. Tack vare luftstrukturerna levereras värme till andra rum med varmluftsströmmar. Sådana exemplar fördelar värmen jämnt över hela husets yta.

Naturligtvis bör man komma ihåg att sådana system inte är lika praktiska och effektiva som traditionella pannor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med spis

Ugnar med spis är mycket populära idag. Funktionella paneler är oftast gjorda av metall eller cermets. Tack vare sådana strukturer förenklas matlagningen märkbart, särskilt när det gäller ett hus på landet.

Hällen eller den inbyggda spisen är oftast utrustad med gjutjärnskonstruktioner . Som regel är de uppdelade i två separata sektioner. En av dem är avsedd för att lägga ved, och den andra är för rengöring av aska.

En tvåklockig design med en spis eller ugn är drömmen för många köpare. Du kan montera det själv. Naturligtvis kan sådana verk knappast kallas enkla, men de är ganska genomförbara. Men i de flesta fall vänder sig konsumenterna till specialister för att sätta ihop en så användbar och funktionell enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en soffa

Sådana konstruktioner är inte så vanliga. Som regel väljs de av fans av det gamla livet. En riktig rysk spis i ett privat hus kommer att ta mycket plats, vilket måste beaktas när du väljer det.

Sängens storlek kan väljas efter eget gottfinnande . Med självmontering av en sådan modell är det möjligt att bygga även en fullvärdig dubbelsäng.

Det viktigaste är att göra en högkvalitativ beställning av ugnen. Det bästa alternativet är en 40-radig design.

Bild
Bild

Upphängd

Om du är trött på traditionella mönster, bör du titta närmare på hängande spisar.

Sådana produkter kan ha olika former:

  • runda;
  • fyrkant;
  • oval;
  • konisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Suspenderade enheter kan drivas av biobränslen eller konventionell ved. För att installera en vedspis behöver du en skorsten som skorstenen ska fästas vid. Som ett resultat är strukturen mycket stor. Men på grund av det stora utbudet kan du hitta mer kompakta alternativ.

Moderna modeller med biobränsle behöver inga ytterligare böjningar, så de är kompakta och lätta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med upphängda strukturer är:

  • möjligheten att installera var som helst i rummet;
  • låg vikt, tack vare vilka upphängningssystem som kan användas i kombination med inte de mest pålitliga golven;
  • härdens ursprungliga utseende;
  • rikt sortiment.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna med sådana värmeenheter är det värt att lyfta fram:

  • hög kostnad;
  • svag värmeöverföring på grund av designfunktioner;
  • inte lämplig för alla interiörer.
Bild
Bild

Dubbelsidigt

Eldstäder-spisar, där glaspaneler är riktade till två sidor, ser särskilt snygga och moderna ut. Sådana alternativ kan placeras inte bara i mitten av rummet, utan också i hörnet. Ofta är dubbelsidiga kaminer inbyggda i tak, vilket också ser väldigt attraktivt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbelsidiga enheter fungerar på olika bränslen:

  • bioetanol;
  • trä;
  • elektricitet;
  • gas.

Det är värt att notera att strukturer med genomgående glas är en utmärkt designlösning för så attraktiva stilar som högteknologi, minimalism, chalet, country, Provence.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gjutjärn

Kaminugnar i gjutjärn är med rätta erkända som en av de mest populära och efterfrågade. Olika typer av kaminer är monterade av gjutjärn, från en konventionell "grytugn" till en multifunktionell modell med matlagningsanordningar.

Oftast behandlas sådana alternativ i de områden där det inte finns någon gastillförsel. Gjutjärnsmodeller är utformade för olika typer av bränsle.

Bild
Bild

Tänk på fördelarna med gjutjärnsugnar:

  • varaktighet;
  • utmärkta hållfasthetsegenskaper;
  • hög värmeöverföring;
  • upprätthålla en behaglig temperatur under ganska lång tid;
  • inte mottaglig för deformation under påverkan av höga temperaturer;
  • möjligheten att installera hällar och annan extrautrustning.

De främsta nackdelarna med gjutjärnskonstruktioner är deras imponerande vikt och höga kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stål

Stålugnar är också populära. De är mindre, särskilt jämfört med stora gjutjärnsenheter. Sådana modeller svalnar dock tillräckligt snabbt, och deras livslängd är inte den längsta. Det är sant att de flesta av de spektakulära designartiklarna är gjorda av stål. Sådana alternativ är dyra, men med deras hjälp kan du ge inredningen en speciell chic.

Kombinerade alternativ säljs ofta .tillverkad av gjutjärn och stål. Sådana alternativ är fortfarande på många sätt sämre än enkla gjutjärnsugnar, men de överträffar andra typer av kaminer, eftersom de är lätta, svalnar inte för snabbt och är extremt sällan deformerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

Eldstadspisar är gjorda av speciella eldfasta tegelstenar. Nästan alla typer av bränsle kan staplas i dem - det finns inga särskilda begränsningar.

Ytterligare fördelar med dessa produkter inkluderar:

  • varaktighet;
  • slitstyrka;
  • ökad styrka;
  • en liten mängd bränsle som behövs för att tända kaminen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa ugnar har sina egna svagheter:

  • Lagom ordning. Sådana ugnar är byggda från grunden på den plats där de ska placeras. I denna fråga är tegelalternativ sämre än metallprodukter som kan köpas i en butik och levereras när som helst.
  • Dyrt arbete. Läggningen av en sådan öppen spis bör endast anförtros åt en erfaren professionell, som naturligtvis kommer att begära en avsevärd summa för sitt arbete.
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Kaminen kan användas för olika ändamål:

  • för uppvärmning av bostadsyta (delvis eller helt);
  • för matlagning (om designen har en spis, spis eller ugn);
  • för vila (när det gäller en modell i kombination med en soffa);
  • för inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana produkter kan installeras i nästan alla hem . Experter rekommenderar dock att man placerar eldstäder i lantliga och lantliga hus, där de kommer att fungera när ägarna behöver det. Dessutom, trots sköldar och skiljeväggar, blir sådana system ofta smutsiga med efterbehandlingsmaterialen runt omkring. Oftast händer detta om en kolugn är installerad i rummet.

Också spisar används ofta i utformningen av slutna lusthus. För sådana utrymmen är både vanliga eldstäder och modeller med grill lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

För närvarande produceras spisar av hög kvalitet av flera tillverkare. Låt oss lära känna dem bättre.

EcoFireplace

I betyget av ryska företag som producerar spisar, har "EcoKamin" en ledande position. Detta företag arbetar nära europeiska marknader.

De inhemska tillverkarens främsta fördelar är:

  • ett rikt sortiment av spisar;
  • snabb och högkvalitativ kundservice;
  • produkter av hög kvalitet.

Som regel lämnar konsumenterna positiva recensioner om EcoFireplaces spisar. Många är bara upprörda över det inte det mest demokratiska priset på inhemskt producerade produkter.

Bild
Bild

Termofor

Detta är en annan populär rysk tillverkare som producerar högkvalitativa och hållbara spisar. Dessutom skiljer sig enheterna i detta företag i sin design. Förutom traditionella och lakoniska alternativ kan konsumenterna själva välja modeller med värmeackumulerande tegelverk, som ser väldigt intressanta ut.

Sortimentet av Termofor innehåller spisar i olika storlekar. Köpare kan välja mellan mycket små och ganska stora exemplar. Dessutom är många av företagets modeller utrustade med ugnar och kokplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tulikivi

Tulikivi är en stor finsk tillverkare som specialiserat sig på tillverkning av stenugnar, hörnkaminer, värmeugnar med ugnar, stenugnar med ugnar, keramiska spisar och eldstäder med keramikbeklädnad. Sortimentet av detta företag är verkligen imponerande, liksom kvaliteten på produkterna.

Tulikivi stenugnar och eldstäder är värda att nämnas separat. De har stora dimensioner och utmärkta hållfasthetsegenskaper. Dessutom utmärks sådana modeller av sin hållbarhet.

Det är dock värt att notera att kostnaden för Tulikivi steneldar är ganska hög - några av de billigaste exemplen kostar cirka 200 tusen rubel.

Bild
Bild

ABX

Denna tjeckiska tillverkare producerar högkvalitativa spisar med värmeväxlare och olika beklädnader (eller utan det). De flesta modellerna drivs av vanlig ved. Sortimentet av detta företag är mycket rikt. Konsumenterna står inför ett brett urval av mönster i olika färger. Stål, talk, keramik, brasiliansk sandsten kan användas som efterbehandling för ABX spisar. Produkterna presenteras i gröna, röda, bruna, gråa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Om du vill hitta den perfekta spisspisen och förlänga dess livslängd, då du det är värt att bekanta sig med experternas enkla råd:

  • Om du bestämmer dig för att montera en sådan enhet själv, bör du ta hänsyn till att hållbarheten och praktiken hos strukturer främst påverkas av ett korrekt upprättat projekt och ritning. Om du inte vill ta risker är det bättre att vända sig till specialister som hjälper dig att göra en kompetent design av den framtida ugnen.
  • Använd inte den oberoende tillverkningen av en kamin om du tvivlar på dina förmågor. En felaktigt vikt modell kommer att vara ineffektiv och till och med farlig på grund av risken för kolmonoxidförgiftning. Det blir väldigt svårt om inte omöjligt att göra om fel design.
  • Om du väljer en kamin direkt för uppvärmning måste du ta reda på exakt vilket område den är avsedd för. Till salu finns alternativ för utrymmen på 60, 80, 100-180 m2.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Experter rekommenderar starkt att köpa spisar med värmebeständigt glas som täcker härden. Denna detalj kommer att göra strukturen säkrare, särskilt i jämförelse med en spis med öppen eldstad.
  • När du väljer en spis ska du ta hänsyn till storleken på rummet där du ska placera den. Strukturen bör inte störa passagen eller visuellt göra utrymmet ännu mindre. Av denna anledning, för små rum, bör du välja små produkter, och för stora rum kan du hämta något mer imponerande.
  • Innan du köper en öppen spis är det nödvändigt att bekanta dig med den tekniska dokumentationen. Det är i det som du kan ta reda på alla egenskaper som enheten har.
Bild
Bild
  • Kaminen rekommenderas inte att placeras i ett drag. Rummet där objektet ska placeras måste ha god ventilation, liksom konstant tillgång till syre.
  • Sådana värmeenheter kan endast installeras i rum med en yta på minst 20 kvm.
  • Skorstenen är en viktig detalj. Som regel kan du inte vara utan det när du installerar en spis. Om ditt hus har en plåtskorsten måste den först vara ordentligt isolerad.
  • Leta inte efter spisar som är för billiga. Avser endast kända och stora märken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

En mörk spis i antik stil kommer att se fantastisk ut i rum med dekorativa / naturliga tegelstenar, träpaneler eller stenväggar. För att interiören ska vara harmonisk bör matta eller lackerade trämöbler med snidade eller böjda detaljer placeras i en sådan miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en modern stil är en rundad hängande spis lämplig. Ensemblerna ser särskilt organiska ut där ett liknande föremål är svart, och dekorationen och möblerna är gjorda i ljusa färger, till exempel vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbelsidiga spisar ser bra ut i mitten av ett rum. Med deras hjälp kan du skapa en originalinredning som skapar en romantisk atmosfär. De bästa alternativen för att skapa en så mysig ensemble är alternativ med tegel- eller stenbeklädnad.

Rekommenderad: