Badtunnsugnar: Vi Väljer Yttre Eller Dränkbara, Vedeldade Eller Andra Typer. Översikt över Vedeldade Varmvattenugnar Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Badtunnsugnar: Vi Väljer Yttre Eller Dränkbara, Vedeldade Eller Andra Typer. Översikt över Vedeldade Varmvattenugnar Och Andra Modeller

Video: Badtunnsugnar: Vi Väljer Yttre Eller Dränkbara, Vedeldade Eller Andra Typer. Översikt över Vedeldade Varmvattenugnar Och Andra Modeller
Video: Automatisk bevattning m dränkbar pump i tunna 2024, Maj
Badtunnsugnar: Vi Väljer Yttre Eller Dränkbara, Vedeldade Eller Andra Typer. Översikt över Vedeldade Varmvattenugnar Och Andra Modeller
Badtunnsugnar: Vi Väljer Yttre Eller Dränkbara, Vedeldade Eller Andra Typer. Översikt över Vedeldade Varmvattenugnar Och Andra Modeller
Anonim

För att få en trevlig, rolig och avkopplande stund på en varm sommardag använder de flesta som har en sommarstuga eller ett privat hus en uppblåsbar pool eller en ram. Och vad ska man göra under en frostig vinter? Du kan inte komma in i poolen … Det är väldigt enkelt! Under den kalla årstiden kan ett speciellt typsnitt installeras i närområdet .… Detta är en struktur som är fylld med vatten, och en ugn används för att värma den.

Om någon inte vet vad det är, så är den här artikeln för dig. Även här kan du hitta all nödvändig information om hur du värmer vatten i ett teckensnitt och vilken spis som ska användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bubbelbadet används direkt för uppvärmning av vattnet. Dess konstruktion består av:

  • värmeväxlare;
  • skrov;
  • ugnsdörr;
  • fläktdörr.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetsprincipen för enheten är ganska enkel:

  • bränsle läggs i ugnen;
  • i förbränningsprocessen börjar träet värma vattnet, som finns i värmeväxlarröret;
  • vattnet börjar cirkulera och, redan uppvärmt, kommer in i teckensnittet.
Bild
Bild

Kaminen är en integrerad del av badtunnan. Det har många fördelar och funktioner, bland vilka det är värt att notera:

  • säkerställa maximal komfort för att ta vattenprocedurer;
  • förmågan att kontrollera vattnets temperatur;
  • konstant cirkulation av vatten i teckensnittet;
  • med rätt val och funktion kommer kaminen att hålla länge.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kommer att prata om hur man väljer rätt spis och vilka modeller att vara uppmärksam på senare i artikeln.

Visningar

Idag är badtunnor efterfrågade bland konsumenter. Därför är det inte alls förvånande att det finns olika typer av ugnar på marknaden för uppvärmning av dem från många tillverkare. Sådana enheter kan vara väldigt olika. De skiljer sig åt i utseende, tekniska parametrar, anslutningsmetod.

Som ansökan

Denna klassificering bestämmer platsen för kaminen. Baserat på detta kriterium följer att ugnen kan vara extern och intern.

  • Utomhus … Det är särskilt relevant nuförtiden. Strukturen installeras på ett avstånd av minst 40 cm från badtunnan. Värmer vatten mycket effektivt och förbränningsprodukter kommer inte in i strukturen.
  • Inre … Den nedsänkbara varmvattenugnen ligger inuti strukturen. En sådan spis är inte efterfrågad, eftersom den tar plats inuti typsnittet och är obekvämt att underhålla. Bland fördelarna är det värt att notera om inte kostnaden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter tillverkningsmaterial

För tillverkning av värmeanordningar används tillförlitliga material av hög kvalitet som har utmärkt värmeledningsförmåga, brandmotstånd, hållfasthet och lång livslängd. Dessa inkluderar gjutjärn och stål … Dessa material är ganska lika i tekniska parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av bränsle som används

Mycket beror på detta. Till exempel kostnaden för att köpa den. Varje bränsle kännetecknas av en specifik temperatur och brinntid. Det finns ugnsmodeller på marknaden som fungerar:

  • på träet;
  • på gas;
  • från el;
  • på flytande bränsle.

En vedeldad värmare, som en gasapparat, kräver installation av en rökare, medan det inte behövs för elektrisk utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den typ av bränsle som används påverkar kostnaden för konstruktionen

Modellöversikt

Bland hela det stora och varierade sortimentet av badtunnsugnar är det svårt att välja den som är idealisk för vattenvärme av hög kvalitet och hög kvalitet. Vi vill erbjuda dig flera alternativ för de mest populära och ofta köpta enheterna.

Badtunna värmare: utvändig, vedeldad, med horisontell belastning, 25 kW. Rostfritt stål användes som material för tillverkning av utrustning. Installerad utanför. Effekt - 20 kW. Uppvärmning av vatten upp till 35 ºС tar cirka 3 timmar. Strukturens vägg är dubbel, så all värme från det uppvärmda vattnet kommer in, värmeförlusten är minimal.

Bild
Bild

Vedspis : topplast, standard, 25 kW. För tillverkningen av denna enhet använde tillverkaren rostfritt stål av hög kvalitet. Den kännetecknas av en effekt på 25 kW. Vattnet värms upp på 2 timmar. Pålitlig och hållbar konstruktion.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Efter allt ovan kan du börja bestämma kriterierna för att välja en värmare för en badtunna. Så, När du köper en sådan ugn, tänk på:

  • enhetens effekt och badtunnans volym (enhetens effekt bör vara tillräcklig för att värma en viss mängd vatten, därför rekommenderar experter att tillhandahålla en marginal så att enhetens funktion inte är på gränsen till dess Förmågor);
  • materialet från vilket ugnsstrukturen är gjord;
  • vilket bränsle kör enheten på;
  • pris;
  • tillverkare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du tar hänsyn till alla ovanstående kriterier kommer du att kunna välja rätt spis för din badtunna så mycket som möjligt. Det viktigaste - beräkna volymen och effekten korrekt och, naturligtvis, välja en spis från en välkänd tillverkare, vars produkter har presenterats på konsumentmarknaden i flera år och är efterfrågade.

Glöm inte garantikortet under köpet. En garanti krävs, eftersom en sådan produkt är ganska dyr.

Bild
Bild
Bild
Bild

En översikt över badtunnan presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: