Markiser I Polykarbonat På Gården Till Ett Privat Hus (43 Bilder): Vackra Markiser I Två Plan Och Andra. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna?

Innehållsförteckning:

Video: Markiser I Polykarbonat På Gården Till Ett Privat Hus (43 Bilder): Vackra Markiser I Två Plan Och Andra. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna?

Video: Markiser I Polykarbonat På Gården Till Ett Privat Hus (43 Bilder): Vackra Markiser I Två Plan Och Andra. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna?
Video: Folding Arm Awnings 2024, April
Markiser I Polykarbonat På Gården Till Ett Privat Hus (43 Bilder): Vackra Markiser I Två Plan Och Andra. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna?
Markiser I Polykarbonat På Gården Till Ett Privat Hus (43 Bilder): Vackra Markiser I Två Plan Och Andra. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna?
Anonim

Polykarbonat är ett av de mest populära materialen för baldakiner idag. Det överför samtidigt ljus och skyddar mot värme genom att hålla utanför ultraviolett ljus. Beroende på ramens struktur kan polymerhimlen stödja vilken stil som helst i husets hus: klassisk, historisk eller ultramodern. Om de täcker det intilliggande territoriet kommer det alltid att förbli rent, oavsett vilken nederbörd som faller. Du kan gömma din bil under skjulet, koppla av, äta lunch med vänner.

Bild
Bild

Massiv metall och monolitisk plast, imiterande glas, skapar en enkel och kort takkonstruktion i loftstil.

Bild
Bild

Beskrivning

Materialets transparens och luftighet gör markiserna diskreta - dessa egenskaper hjälper dem att integreras i valfri design av det lokala området. Denna polymer används för skjul över hela gården, de täcker ett rekreationsområde, en lekplats, inhägnader med djur, de placeras nära ett sommarkök eller något annat uthus, de uppförs över en parkeringsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat är ett extremt framgångsrikt material för markiser. Efter att ha studerat dess egenskaper kan du hitta många fördelar:

  • det kan överföra ljus med 85-90%, samtidigt som det bibehåller skadliga ultravioletta strålar;
  • polykarbonat kännetecknas av sin höga hållfasthet, genom vilken det överträffar akryl med 10 gånger och glas med 100 gånger;
  • polymeren är hållbar;
  • eldfast;
  • markiser av detta material är luftiga, sofistikerade och extravaganta;
  • polykarbonat är mycket lättare än glas och alla takmaterial;
  • den tål ett stort temperaturintervall från -45 till +120 grader Celsius;
  • en sådan polymer är lätt att installera - den är lätt, går inte sönder som glas, skiffer eller kakel och är säker att hantera;
  • plasticitet, materialets flexibilitet gör att du kan utföra alla designdesigner, upp till futuristiska;
  • lätt att ta hand om;
  • polykarbonat presenteras av tillverkare i olika strukturella alternativ och i ett rikt färgintervall, vilket gör att du kan välja det för varje smak;
  • den har ett lojalt värde - detta ger plus till dess mångsidiga positiva egenskaper.
Bild
Bild

De producerar två huvudtyper av polykarbonat - monolitiska och cellulära, de skiljer sig åt i struktur och design.

Monolitisk

Polymeren är en jämn, jämn plastbeläggning. Materialets transparenta utseende överför ljus med 90% och ser ut som glas, men det är hälften så lätt. Monolitiskt polykarbonat kan målas i valfri färg, och varje nyans indikerar dess specifika egenskaper, till exempel styrka, transparens, opacitet.

Profilerat monolitiskt polykarbonat är inte ett plant ark, utan en yta som bryts av böjningar eller en profil med en vågig form

Bild
Bild

Mobil

Detta material kallas också strukturerat eller cellulärt i form av ark med många sidoceller. De erhålls genom att skapa ett tvåskiktigt tunt polymertyg, mellan lagren av vilka hoppare är installerade . Om du tittar på ett sådant ark i sektion kan du se en serie celler som bildas av utrymmet mellan hopparna. Med hjälp av denna struktur fylls produkten med luft och blir otroligt lätt och hållbar. Cellpolymer är 6 gånger lättare än glas, den dämpar också ljudöverföringen två gånger, behåller värmen, dessutom överför den ljus med 85%. Materialets plasticitet används för att skapa böjda baldakiner.

Bild
Bild

Översikt över arter

Skjul skiljer sig från varandra i takets form och läge. Strukturellt är beläggningar uppdelade i olika typer.

Enstaka lutning

Denna typ av tak är ett av de enklaste alternativen, dess plan är riktat i en vinkel åt ena sidan. Lutningsvinkeln beror på kapellens storlek och snöns förmåga att lämna taket i tid. Om lutningen är för liten, ackumuleras våt snö på ytan.

Skjulmodellen används ofta för konstruktion av väggkonstruktioner, där ena sidan av ytan är fäst vid husets vägg, och den andra, nedre, hålls på stöd.

Men ibland kan fristående baldakiner också ha en ensidig taklutning, deras främre stöd är 40-50 centimeter högre än de bakre radpelarna.

Bild
Bild

Gavel

Gaveltak är klassiska alternativ. Taket böjt i en vinkel på 40-45 grader blir lätt av med snö, det lossnar av sig själv under sin egen vikt. Sådana strukturer kan vara fristående eller placerade ovanför verandan precis vid ingången.

Gavelskölden upprepar ofta huvudbyggnadens form . Ägarna försöker bygga en baldakin av material som är identiska med byggandet av ett bostadshus. I detta fall är byggnadskomplexet på platsen kopplat med ett enda designkoncept.

Bild
Bild

Välvd

Polykarbonat tillhör plast, välböjda material; vackra välvda baldakiner med en felfri slät taklinje erhålls från den. Från ett halvcirkelformat tak rinner nederbörd lätt ner utan att skapa tryck på dess yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konisk

Dessa typer av baldakiner kallas också kupoliga, de har ett estetiskt tilltalande utseende och blir en dekoration av förortsområden. För att skapa dem används endast flexibla typer av polykarbonat som kan bilda ett kupoltak. Komplexiteten i konstruktionen av koniska strukturer ligger i beräkningarnas noggrannhet, som tar hänsyn till materialets tjocklek, cellens volym och riktning och böjningsradien.

Bild
Bild

Komplex

Vissa välanlagda områden kräver skydd för att stödja den övergripande ensemblen i uthusen. Vågliknande, stora tvånivåer eller flerskiktade visir lockar med sitt extraordinära utseende.

Skjul skiljer sig från varandra, inte bara i yttre form, utan också på plats . Visirets designegenskaper och metoderna för fastsättning beror på detta.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det är lätt att arbeta med polykarbonatark, det är ett lätt och pålitligt material, det skapar inga problem under skärning, smulas inte eller splittras. Därför är det mycket möjligt för ägaren av ett privat hus att bygga ett enkelt polymerskjul på egen hand. Vi kommer att berätta mer i detalj hur detta kan göras.

Val av sittplats

Skjul i privata gårdar har olika syften, som direkt påverkar deras läge

  • Visiret placeras direkt ovanför ingången för att täcka verandan från värmen och dåligt väder. Du kan lämna dina skor under den utan att vara rädd för att bli våt, eller hålla dig torr medan du tar ut nyckeln till ytterdörren.
  • Kapellet över terrassen tar mer plats än kapellet vid entrén. Husets vägg blir en del av denna design.
  • En fristående baldakin är byggd över rekreationsområdet, och den kan också ligga i anslutning till lusthus, sommarkök eller annat uthus. Ofta är en brännare eller en grillugn installerad under en baldakin, därför har de ett område nära köket, varifrån de måste bära fat och produkter, och även nära en vattenkälla.
  • Visiret över lekplatsen monteras på en tydligt synlig plats, varifrån det är lätt att observera barnen.
  • Ett stort baldakin som gömmer innergården från själva porten till ytterdörren till ett bostadshus låter dig alltid ha ett torrt och rent husområde.
  • De försöker placera en carport nära porten. Uppfarten till den måste vara på en säker plats för hushållen.
Bild
Bild

Projekt

Efter att ha valt en plats för konstruktion görs en takritning baserat på storleken på det tilldelade området. Stödelementen och takbelastningen på dem är väl beräknade . Den mängd material som kommer att behövas för att sätta upp visiret beaktas. Det är bättre att köpa det med en liten marginal för att täcka eventuella fel i installationen av kapellet. Materialet köps vidare, byggarbetsplatsen rensas och jämnas.

Bild
Bild

Installation av stöd

På det förberedda territoriet görs markeringar: markera platserna för installation av motstånd med hjälp av ett måttband, rep och pinnar. Antalet högar beror på takets storlek. Förutom fyra hörnpelare, för stora ytor, behövs mellanliggande stöd, de installeras i steg om 1, 5-2 m.

På de markerade platserna grävs hål med ett djup av 50-80 cm och en diameter på 40-50 cm . Dränering görs i botten av fördjupningarna - sand och krossad sten hälls. Därefter installeras pelarna och hälls med betong. Med hjälp av en nivå jämnas stöden ut och lämnas i flera dagar tills cementet är helt torrt.

Bild
Bild

Ram

När stödet är installerat, fortsätt till installationen av ramen. Bandning görs längs den övre kanten av stöden: om ramen är av trä installeras balkar, om metallprofilerade rör. En låda är monterad på selen, lägger träbjälkar eller svetsar metallprofiler . Nästa steg är att förbereda och säkra avloppet.

Bild
Bild

Takbeläggning med polykarbonat

På polykarbonatark görs markeringar enligt ritningen, snittlinjerna ritas med en markör. Med hjälp av en cirkelsåg skärs plasten, medan arken är väl fixerade för att undvika vibrationer.

Vid skärning bör riktningen för kanalerna för cellulärt polykarbonat beaktas, deras placering bör hjälpa fukt att inte ackumuleras utan att fritt lämna cellerna . Det är nödvändigt att klippa fragmenten till den exakta storleken så att kanterna sammanfaller med balkarna som de ska fästas på. I slutet av snittet frigörs bikakhålen från sågspån och spån.

Bild
Bild

Taket läggs med en skyddsfilm uppåt och försöker se till att sömmarna faller på lådan, eftersom polykarbonat är monterat på den. Fästelement är gjorda med termiska brickor, de ska vara 4-4,5 cm från arkens kanter.

De hemfällda polymerfragmenten är sammankopplade med en plastprofil som matchar takytans färg . Sömmar som skyddas på detta sätt kommer att förhindra att fukt urholkar kapellet. Polykarbonatets övre ändar är täckta med en aluminiumtejp. Perforerat skydd är installerat på de nedre ändarna, det hjälper kondensatet att sippra ut.

Bild
Bild

Vackra exempel

Markiser i polykarbonat är inte bara bekväma och praktiska. De kan vara ovanliga, spektakulära mönster som harmoniskt tar plats i landskapsdesignen på webbplatsen. Med hjälp av färdiga exempel föreslår vi att överväga en mängd olika modeller monterade på gårdarna i privata gods.

Monolitiskt monolitiskt polymergolv i minimalistisk stil

Bild
Bild

Välvt visir av matt polykarbonat, bakgrundsbelyst. Han möter riktningen för högteknologi

Bild
Bild

Ovanlig konstruktion av ett visir i konstruktivismdesign

Bild
Bild

Provence -polymerbeläggning i interiören, belägen ovanför terrassen

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnaden är i modern stil med en baldakin täckt med cellulärt polykarbonat

Bild
Bild

Taket på en elegant luftig baldakin blir plastiskt till en transparent vägg. Detta hjälper till att skydda lokalområdet inte bara från regn, utan också från vinden

Bild
Bild

Det ursprungliga kanttaket ligger vid husets bakre ingång. Det skapar en trevlig och mysig atmosfär i matsalen

Bild
Bild

Ett polykarbonattak täckte grillplatsen på gården till ett privat hus med en vacker våg

Bild
Bild

Bekväm baldakin över terrassen i en modern byggnad

Bild
Bild
Bild
Bild

Den skjutbara taket gör det möjligt att koppla av på terrassen även i regnigt väder

Bild
Bild

Bekväm glidstruktur ovanför poolen på gården till ett privat hus

Bild
Bild

Ovanligt vackra markiser i smidesjärn med deltagande av polykarbonat

Bild
Bild
Bild
Bild

Två lager på en formad metallram

Bild
Bild

Kapellet skyddar fullständigt innergården i förortsområdet. Väggarna i två huvudbyggnader fungerar som stöd för den

Bild
Bild

Enkla markiser i polykarbonat ligger ovanför matgruppen på gården till ett privat hus

Bild
Bild
Bild
Bild

Rund modern design av baldakin vid ingången till huset

Bild
Bild

En vacker kaskad av paraplyer över byggnadens trappsteg

Bild
Bild

En vacker takkonstruktion med kupol med utsikt över grillplatsen

Bild
Bild

Varje visir, som skyddar mot regn och sol, ger komfort till hushållsmedlemmarna, och om det görs med själ kommer det att förädla territoriet och bli en favoritplats för hela familjen att koppla av.

Rekommenderad: