Gör-det-själv-vibrerande Bord För Tillverkning Av Beläggningsplattor (29 Bilder): Hur Man Gör Ett Vibrerande Bord Enligt Ritningarna Själv? Hemlagad Bordstorlek

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-vibrerande Bord För Tillverkning Av Beläggningsplattor (29 Bilder): Hur Man Gör Ett Vibrerande Bord Enligt Ritningarna Själv? Hemlagad Bordstorlek

Video: Gör-det-själv-vibrerande Bord För Tillverkning Av Beläggningsplattor (29 Bilder): Hur Man Gör Ett Vibrerande Bord Enligt Ritningarna Själv? Hemlagad Bordstorlek
Video: Bygga eget utebord. Du kan göra det själv! 2024, April
Gör-det-själv-vibrerande Bord För Tillverkning Av Beläggningsplattor (29 Bilder): Hur Man Gör Ett Vibrerande Bord Enligt Ritningarna Själv? Hemlagad Bordstorlek
Gör-det-själv-vibrerande Bord För Tillverkning Av Beläggningsplattor (29 Bilder): Hur Man Gör Ett Vibrerande Bord Enligt Ritningarna Själv? Hemlagad Bordstorlek
Anonim

För tillverkning av beläggningsplattor är det mycket bekvämt att använda ett vibrerande bord. Du kan göra denna enhet själv och göra produkter hemma. Detta bidrar till att minska kostnaderna för att skapa inte bara block för banor, utan också för andra efterbehandlingselement. När du gör ett gör-det-själv-vibrationsgjutbord kan du använda billiga improviserade medel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Innan du börjar skapa ett vibrerande bord för tillverkning av betong och andra produkter bör du i förväg tänka på vilka material du ska använda för detta och vilka verktyg du kan behöva

  • Metall är huvudmaterialet för ett vibrerande bord . En plåtversion med en tjocklek av 0,3 cm eller mer är bäst lämpad. Samtidigt är det lämpligt att ta hänsyn till att ju större bänkytan är, desto större bör tjockleken föredras.
  • Vinklar eller kanaler för sängen . Det är viktigt att komma ihåg att för bordet måste alla grundelement vara av metall, eftersom detta krävs av detaljerna i dess arbete.
  • Metallfjädrar som ger det vibrerande bordet rörlighet . Storleken på dessa element måste väljas så att de motsvarar massan av den färdiga anordningen och belastningen från gjutformarna.
  • Svetsmaskin kommer att behövas för att ansluta alla metalldelar.
  • Elborr och borrset konstruerad för metall för att göra hål med önskad diameter.
  • Kvarn med skiva för skärning av metallprodukter och en slipskiva.
  • Måttband eller linjal gör att du snabbt och exakt kan göra alla nödvändiga mätningar.
  • Nycklar för bultning.
  • Bultar för fastsättning av elmotorn vid bordet

  • Primer, lack-emalj eller annat rostskyddsmedel för att förhindra rost.

  • Markör för märken

  • Det finns flera alternativ för fastsättning på golvet . För det första med cementmortel och speciella fördjupningar. I detta fall svetsas metallplåtar till ändarna och fördjupas sedan med 100 mm. För det andra, med hjälp av ankare som hälls i golvet. Det är till dem som bordet är fäst. Det här alternativet är bekvämt eftersom du, om så önskas, enkelt kan koppla bort enheten och flytta den till önskad plats. Den tredje metoden är fastsättning på däck, vilket innebär att de installeras ovanpå varandra. För att göra en sådan konstruktion av däck starkare kan du ansluta dem inuti med bultar. Dessutom kan även motorn installeras i däcket om du placerar den på botten av arbetsytan på kanalerna.
  • Vibrationsmotorn väljs oftast för hushållsbruk med låg effekt . Det enklaste alternativet är en tvättmaskin på 220 W. Det är tillräckligt för att säkerställa en normal drift av ett bord med måtten 70 x 70 centimeter.

    För större installationer med måtten 180 x 80 centimeter och för produktion av ett stort antal produkter är det nödvändigt att leta efter andra motorer, till exempel med en högre vibrationsfrekvens av typen IV-99E. En sådan elmotor måste anslutas till en dedikerad ledning med hjälp av en kabel från en speciell sektion. Normalt är strömförbrukningen 500 watt. Du kan också använda enfasmodeller som skiljer sig åt i effekt, märkspänning, livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om så önskas kan du skapa en vibrationsdrift från en vanlig elektrisk borrmaskin. Den tas som en källa till vibrationsvågor och fästs på en förstärkning, fixerad i en skruvstång.

  • Pensel för målning.
  • Sandpapper för avdragning innan målning.
  • Fjädrar eller upphängningar.
  • Metallrör för glasögon för fjädrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

Innan du gör ett vibrerande bord för tillverkning av beläggningsplattor med egna händer, bör du förstå hur det fungerar och vad är dess driftsprincip. Huvudytan, som är en arbetsyta, fästs på basen med hjälp av speciella fjädrar . Detta är fallet om bordet är gjort med horisontell vibration. I versionen med vertikala fjädrar ersätts med galgar.

När en elektrisk motor med lämplig effekt med en excentrisk på axeln slås på börjar bordsskivan att vibrera . Den nödvändiga rörelsefrekvensen uppnås genom att flytta tyngdpunkten. För att göra det mer bekvämt att arbeta med bordet är det värt att överväga höjden på benen som basen är placerad på.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det första att börja med innan du gör ett bord är att rita upp en komplett ritning som tar hänsyn till alla nyanser. Det är viktigt att diagrammet innehåller måtten på varje del . Om en nybörjare kommer att göra enheten, är det bättre att välja en enkel version av vibrationstabellen, som är lätt att montera och underhålla. Den mer komplexa designen är för personer med erfarenhet. Som regel är den utrustad med ytterligare funktioner.

Innan du fortsätter med skärningen är det värt att mäta allt igen så att alla element faller på plats exakt . Ritningar börjar vanligtvis från sängen. Det är viktigt att ta hänsyn till höjden, hur den ska fästas på golvet, arbetsytans storlek. Det måste förstås att fjädrarna kommer att placeras i hörnen, liksom vid vibrationsanordningens huvudpunkter.

Tänk i förväg var motorn kommer att ligga . Det är önskvärt att det är så nära vibrationsbordets masscentrum som möjligt. I detta fall måste excenten placeras antingen på elmotorns axel eller på drivenheten omedelbart i mitten. Antalet former för beläggningsstenar beaktas också omedelbart. Du kan få färdiga plattor hemma helt enkelt för hand eller med hjälp av formversionen av munstycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skivning

Den optimala storleken på vart och ett av elementen måste anges i ritningen, och det kommer att vara enligt vilket skärningen kommer att utföras. Den erforderliga produktionsvolymen bestämmer storleken på det vibrerande bordet. Dess yta beror på antalet tillverkade element åt gången.

Sängens höjd bör bestämmas av höjden på den person som kommer att arbeta bakom den. Det är viktigt här att det är bekvämt. Vanligtvis tas 90-95 centimeter för den genomsnittliga höjden. För ämnen är det lämpligt att använda ett rör med en diameter på 6,5 cm och utskott i form av 4,5 cm hörn.

Nästa punkt är att klippa själva bänkskivan . Det är bättre att göra det av en metallplåt, men det är också möjligt från en plywoodplåt med en tjocklek av 1, 4 centimeter. Därefter bör du förbereda fjädrarna i mängden 10 bitar. Det är viktigt att se till att alla är lika långa.

Du bör också förbereda glasögon. Som dem kan du använda rörsektioner, där diametern kommer att vara ett par millimeter större än vårens omkrets.

Bild
Bild

Anslutande element

Fästning av vibrationsbordelement utförs med hjälp av svetsutrustning. Bultarna ska inte användas, eftersom de lossnar med tiden under påverkan av vibrationsvågor, vilket minskar stödkonstruktionens styvhet . Denna typ av anslutning är endast lämplig om strukturen är hopfällbar. Naturligtvis måste du i detta fall ständigt övervaka och vid behov dra åt fästpunkterna.

I det här fallet är det viktigt att kontrollera dig själv i vilken position bordsbenen är. Det är också värt att övervaka densiteten på stödet på bordet och närvaron av ett plan. När sängen är klar svetsas ett rektangulärt band runt omkretsen. Ett hörn passar bäst för detta, medan du behöver styra planet.

Därefter måste du fästa genom att svetsa fjädrarna i sängens hörn, i mitten av kortsidorna (en i taget) och på lika avstånd från hörnet längs långsidorna (två). På undersidan ska glasögonen fixeras så att de motsvarar platsen för alla fjädrarna. Därefter svetsas den vibrerande bordsskivan.

Bild
Bild

Svetsningskanal

Ett hemlagat vibrerande bord måste vara ordentligt utrustat med en elmotor. Det är viktigt att motorfästet är styvt. För att göra detta, svetsa 4 hörn från botten av bordsskivan … Fästet är mycket starkt och exakt i mitten av plattan . Med en dålig anslutning kommer vibrationsmotorn att utsättas för kraftiga vibrationer och misslyckas snabbt.

I detta arbetsskede bör man vara försiktig med motorns excentricitet, eller snarare dess kränkning. Detta kan göras genom att borra ett hål i motoraxeln och knacka på åtta . Nu måste du ta motsvarande bult och skruva fast den i motoraxeln. I det här fallet, ju längre bultlängden är, desto bättre blir vibrationen på tallriksbordet. Detta förfarande är nödvändigt, eftersom motorn inte helt enkelt kan skapa önskad vibration.

Bild
Bild

Fjäderfixering

För att fjädrarna ska vara ordentligt fixerade och inte överföra vibrationer till sängen måste de dessutom säkras med stavar. Sådana guider måste passera genom dem och ansluta sig till glasögonbotten genom svetsning. Du kan dessutom lägga ett lager tjockt gummi under båda sidorna av fjädern . Detta kommer att minska vibrationerna ytterligare.

Långa bultar kan göras som guider. Således kommer fjädrarna att få en starkare spänning, eftersom muttrar och brickor skruvas på dem. Det visar sig att bordet är bättre fixerat och vibrationsamplituden är begränsad.

Bild
Bild

Efterbehandling

När vibrationsbordet är helt monterat återstår bara att installera elmotorn och se till att alla ledningar är korrekt anslutna. För att automatiskt justera motorvarvtalet och följaktligen vibrationsfrekvensen är det värt att dessutom installera en potentiometer . Ju högre ström som tillförs motorn, desto starkare blir vibrationen. Det är mycket bekvämt när bordet är gjort mobilt, så huvuddelen av elen är monterad på basen, och endast en förlängningssladd matas till själva sängen. Glöm inte obligatorisk jordning.

Det sista steget i tillverkningen av ett vibrerande bord är målning . Du måste börja med förbehandling av metallytor. För detta är en kvarn bäst lämpad och sedan sandpapper. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt svetsar, eftersom de är mest sårbara för korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Målning görs bäst med specialfärger, till exempel primeremalj. Det är viktigt att det rekommenderas för metallprodukter och skyddar mot rost . I den här frågan bör du inte spara pengar, men det är lämpligt att ge högkvalitativa medel från välkända företag. Det är värt att notera att både utländska och inhemska tillverkare har bra färger.

När du målar, efter applicering av det första lagret, måste det få torka helt. Först då appliceras det andra lagret färg. Om så önskas kan du också applicera en tredje så att det vibrerande bordet är så skyddat som möjligt.

Kakelproduktionstabeller kan kompletteras med olika enheter . Till exempel är de ofta utrustade med en sandsiktningsenhet. I detta fall är ett lock gjord för den elektriska drivenheten från ett hölje, som fungerar som ett arkmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En tratt av tjockt tyg eller galvaniserad metall placeras nedanför. När det gäller själva vibrerande plattformen ersätts den av ett rutnät.

Rekommenderad: