Skjul På Gården Till Ett Privat Hus (52 Bilder): Vad är Det Bästa Sättet Att Göra En Baldakin Med Egna Händer? Vackra Alternativ För Markiser För Druvor Och över Balkongen

Innehållsförteckning:

Video: Skjul På Gården Till Ett Privat Hus (52 Bilder): Vad är Det Bästa Sättet Att Göra En Baldakin Med Egna Händer? Vackra Alternativ För Markiser För Druvor Och över Balkongen

Video: Skjul På Gården Till Ett Privat Hus (52 Bilder): Vad är Det Bästa Sättet Att Göra En Baldakin Med Egna Händer? Vackra Alternativ För Markiser För Druvor Och över Balkongen
Video: Avsnitt 6! VI VISAR VÅRAN FÄRDIGA LOKAL! 2024, Maj
Skjul På Gården Till Ett Privat Hus (52 Bilder): Vad är Det Bästa Sättet Att Göra En Baldakin Med Egna Händer? Vackra Alternativ För Markiser För Druvor Och över Balkongen
Skjul På Gården Till Ett Privat Hus (52 Bilder): Vad är Det Bästa Sättet Att Göra En Baldakin Med Egna Händer? Vackra Alternativ För Markiser För Druvor Och över Balkongen
Anonim

Ett vackert och funktionellt skjul, byggt nära ett privat hus, kommer att skydda omgivningen från stekande solstrålar, kraftigt regn och snöfall. Förutom deras direkta funktion har sådana byggnader en dekorativ komponent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Även en oerfaren hantverkare som har de nödvändiga verktygen och materialen kan bygga en enkel och pålitlig bod nära huset på bara ett par dagar. Sådana strukturer är mycket funktionella, medan de inte stökar i närområdet. Skyddskonstruktioner på gården till privata fastigheter har vanligtvis en enkel struktur, bestående av en ram, flera stöd och en täckning.

När du väljer en plats som är lämplig för installation av en baldakin på gården är det viktigt att utföra beräkningar och ta reda på den totala strukturytan, konfigurationen och höjden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Täckning av produkter kan variera i konfiguration, därför är dessa strukturer konventionellt uppdelade i vissa grupper. De är av följande typer.

  • Skjul . Detta är det enklaste och mest praktiska alternativet för egenproduktion. Under arbetets gång måste befälhavaren välja det bekvämaste materialet för taket, kunna beräkna lutningsvinkeln. För att öka säkerheten är det lämpligt att placera sådana modeller direkt nära huset, annars kommer strukturen inte att vara tillräckligt skyddad i hård vind.
  • Gavel . Dessa modeller har flera fördelar. Närvaron av ett gaveltak gör att du kan fördela lasten jämnt i form av snö, skydda mot snedregn. Detta alternativ är mer komplicerat i arrangemanget, eftersom det kräver en exakt beräkning av lutningsvinkeln.
  • Välvd . Sådana modeller har estetiska och prestandaegenskaper. Det mest praktiska alternativet för ett välvd tak är polykarbonat.

Valet beror vanligtvis på egendomens ägare, tillgången på nödvändiga material och verktyg samt befälhavarens erfarenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Skjul finns vanligtvis i områden med hög trafik. De kan placeras över trappor eller trappsteg, anpassade för druvor, eller tas ut på bakgården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av sådana strukturer är varierande. De används över parkeringen, för att täcka lekplatserna, poolen eller duschen, och också som ett säkert skydd över verandan

Kapell i form av ett visir används för att skydda omgivningen från dåliga väderförhållanden. Detta är ett utmärkt alternativ för att skydda steg och trösklar från att frysa på vintern, vilket hjälper till att förhindra fall och skador.

Bild
Bild

Tilläggsmodell låter dig placera bekväma korgmöbler, en grill, en gunga under den. Det är vanligt att göra sådana skydd i samma stil som huset, med liknande material och färger. Vanligtvis är strukturen på en sådan baldakin ganska dimensionell, så den ena sidan är fäst vid byggnadens vägg och den andra placeras på stöd. Men det finns också stationära baldakiner som har stöd på varje sida, eller blandade modeller. Sådana strukturer har många fördelar. Du kan gå under taket när som helst på året utan rädsla för regn eller kraftigt snöfall.

Bild
Bild

Lusthus är de mest populära alternativen bland husägare. Sådana lusthus kan ha olika former och typer. Oftast kan du se runda och fyrkantiga modeller, det finns också modeller i form av en polyhedron. Strukturer kan vara öppna eller halvstängda. Öppna lusthus har vanligtvis ett stöd och ett tak, medan halvslutna modeller har sidoväggar. Det bästa stället att placera sådana strukturer är i pittoreska grönområden eller kullar.

Bild
Bild

Modeller placerade över lekplatser är också mycket efterfrågade. Om det finns små barn i huset kommer de att kunna leka utomhus på gungor, i sandlådor, på horisontella staplar och rutschbanor i alla väder. Samtidigt kommer själva designen dessutom att skydda lekplatsen från de negativa effekterna av temperaturer och fuktighet, vilket kommer att förlänga livslängden för sådana produkter.

Bild
Bild

En baldakin placerad över poolen , gör det möjligt att använda det, oavsett väder. Sådana strukturer kan vara stationära eller hopfällbara.

Bild
Bild

En annan typ av sådana mönster är markiser , som är markiser av tätt tyg på en infällbar struktur. Används vanligtvis till balkonger, fönster, terrasser och lusthus som skydd mot de stekande solstrålarna. Deras fördel ligger i förmågan att reglera mängden avslöjande.

Bild
Bild

Om du har en bil, skyddar en baldakin på gården den från dåliga väderförhållanden och den brännande solen. Detta alternativ är mycket bekvämt vid ankomsten av gäster eller i avsaknad av ett garage i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det bästa att göra?

Kapell kan delas in i separata typer beroende på materialval. För konstruktion av markiser, använd:

  • trä;
  • polykarbonat;
  • wellpapp och metall;
  • tyger och andra material till hands.

Valet av material beror på tillgängligheten av detta eller det materialet, liksom på förmågan att arbeta med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Style riktningar

En korrekt vald konstruktion av strukturen gör att den på bästa sätt kan passa in i godsets övergripande arkitektoniska sammansättning. Moderna material låter dig bygga olika typer av markiser i olika stilar, till exempel högteknologiska eller rustika.

Förutom vanliga material kan halm- och lerprodukter användas i designen . Som dekoration av strukturer används en vinstock, vävväxter, buskar. Lövträd eller barrträd och prydnadsbuskar planterade längs lusthusets omkrets hjälper till att skapa ett mysigt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Carving, smide, dekorativa galler används för att dekorera ram och tak. Deras val gör det möjligt att dekorera strukturen, visuellt göra den lättare och mer känslig, samtidigt som dess gränser tydligt markeras.

Närvaron av gardiner kommer att göra lusthuset bekvämt och mysigt . För dessa ändamål är ett mönstrat tyg med vattenavvisande egenskaper, tyll eller en flerfärgad markis idealisk. Ytterligare element gör designen organisk och länkar själva strukturen till det omgivande naturlandskapet. För dessa ändamål använder de LED -belysning, dekorativa lampor och lyktor, rabatter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggfunktioner

När du börjar arbeta med att bygga en baldakin med egna händer bör du bestämma dess funktionella belastning. Detta kan vara en plats för en trevlig tidsfördriv eller matlagning på grillen, ett skydd för en lekplats eller pool, en parkeringsplats. Det är också viktigt att tänka på vad denna struktur kommer att vara - det kan vara en fristående baldakin, en mobilversion eller en tillbyggnad till huset.

Det är absolut nödvändigt att ta reda på vad byggnadens höjd kommer att vara, eftersom konstruktionen av strukturen direkt beror på detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, du bör välja rätt material för den framtida strukturen, ta reda på hur du täcker och täcker det . Vid beräkning av erforderlig mängd material är det lämpligt att göra ett lager på grund av sannolikheten för oförutsedda situationer.

Belysning spelar en viktig roll. Alla dessa nyanser måste beaktas för att arbetet ska kunna utföras korrekt. Efter att ha fått reda på alla intressanta platser börjar de rita en ritning.

Dessutom måste befälhavaren:

  • förbereda de nödvändiga verktygen;
  • jämna ut ytan och förbereda jorden;
  • installera och betonga byggnadens stöd och installera längsgående balkar mellan dem;
  • göra golv;
  • montera basen och fixera den på taket.

Genom att använda nödvändigt material och utföra arbetet i en viss ordning kommer ägaren till ett privat hus snabbt att kunna bygga en original och bekväm byggnad på sin webbplats.

Bild
Bild

fundament

Att komma igång med konstruktionen av en baldakin på gården, det är nödvändigt att utföra förberedande arbete, som består i att rensa det valda området för strukturen och markera måtten. För dessa ändamål är pinnar med en sladd lämpliga.

Bild
Bild

Jordarbeten utförs genom att ordna en grop med en vald storlek och form för grunden . För att strukturen ska fungera längre är det nödvändigt att lägga en solid grund. För att göra detta är det tillräckligt att fylla skiktet med sand och krossad sten 10-15 cm hög. Förstärkning läggs ovanpå, stöd installeras, gropen hälls med betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Valet av traditionella material för taket kommer att ge pålitligt skydd mot nederbörd, kommer att bidra till den långa livslängden för denna beläggning.

Det är bättre att använda följande material för taket

  • Polykarbonat . Det anses vara det mest pålitliga och praktiska att använda.
  • Skiffer . Användningen av skiffer kommer att minska materialkostnaderna, eftersom detta alternativ anses vara mer ekonomiskt. Dess nackdel är att skiffern är ganska tung, och det är svårt att arbeta ensam med den.
  • Däck . Detta material anses likna den tidigare versionen, men har en lägre vikt, medan wellpapp är lätt att installera.
  • Bituminös takläggning . Detta golv är lätt, det läggs på en solid bas. Nackdelarna inkluderar det faktum att sömmarna behöver värmebehandling, som utförs direkt på taket.
  • Metallplattor . Ett hållbart och hållbart material används ofta för att täcka terrasser och lusthus. Det är inte svårt att arbeta med metallplattor, eftersom de skär bra, men samtidigt böjer de inte.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Används också för sådana strukturer:

  • flexibla bältros;
  • akryl-, polyester- eller PVC -duk;
  • ondulin;
  • slagfast glas;
  • triplex;
  • sockerrör.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Huvudelementet i sådana strukturer är ramen. Konstruktionens livslängd beror direkt på dess tillförlitlighet. Oftast är ramar gjorda av metall, eftersom de är hållbara, fuktbeständiga och enkla att installera . Efter installationen av stödkolumnerna fixas de. Kontrollera rätt position med en nivå och en lod.

Träramar är också ganska vanliga . Fördelen ligger i materialets tillgänglighet, enkel montering och närvaron av en vacker struktur av själva materialet. Modeller av trä är något sämre än metallramar när det gäller hållbarhet och styrka på grund av skador och sönderfall av trä. Användningen av speciella impregneringar och antiseptika gör att du kan förlänga livslängden för träprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska ofta kan du se kombinerade alternativ för ramsystem, där stöden är gjorda av metall och andra element är gjorda av trä.

Stommar av sten eller tegel är också populära . Men sådana element är ganska tunga och kräver stora materiella investeringar. Deras fördel är att de tål betydande belastningar, inte ruttnar eller rostar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Som slutarbete rengörs eventuella brister och el installeras om kretsen kräver det. Ljuset under taket kommer inte bara att ha en belysningsfunktion, utan också en dekorativ funktion . Vackra lampor och lampor, originallampor kommer omedelbart att förändra utrymmet.

Det sista steget är att kontrollera tillförlitligheten i själva strukturen . När du väljer profilrör för konstruktion är det bättre att grunda och måla dem. Trästrukturer behandlas med vax och antiseptika. Det sista skyddande oljelaget kommer att ge träbeläggningarna fuktbeständighet och styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare dekorativa element spelar en viktig roll i konstruktionens konstruktion. För dekoration kan du använda konstgjorda eller levande växter planterade i badkar, planteringsfickor eller rabatter . Det är lämpligt att fästa en spaljé på väggen intill huset och dra en tråd för klättring av stauder.

När du installerar en baldakin är det lämpligt att välja färg på materialet som kommer att vara i harmoni med de befintliga strukturerna . I närvaro av smidda föremål i designen är det bättre att stödja denna komposition och inkludera smidda element i strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Det finns många vackra exempel som visar hur man konstruerar en struktur

Smidda modeller kommer perfekt att matcha husets sten- eller tegelvägg

Bild
Bild

Ristade trägaller är lämpliga för markiser i ekologisk stil

Bild
Bild

LED -lampor installerade runt omkretsen eller i mitten av byggnaden hjälper till att ge luftighet

Bild
Bild

Vävande växter och blomkrukor kommer att dekorera strukturen och ge den en touch av elegans

Bild
Bild

Originella blomsterarrangemang och lerprodukter hjälper till att ge ett mysigt utseende till lusthuset

Bild
Bild

Genom att installera en grill- eller shashlikmaskin under en baldakin kan du laga goda rätter där. I ett sådant lusthus är det trevligt att tillbringa en kväll med vänner, leka med barn. Det är värt att sätta upp en grill och en grill under ett tak. Om utrymme tillåter kan ett dekorativt vattenfall eller en fontän installeras här

Rekommenderad: