Markiser I Polykarbonat Intill Huset (38 Bilder): Typer Av Infällda Markiser. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna?

Innehållsförteckning:

Video: Markiser I Polykarbonat Intill Huset (38 Bilder): Typer Av Infällda Markiser. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna?

Video: Markiser I Polykarbonat Intill Huset (38 Bilder): Typer Av Infällda Markiser. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna?
Video: Skånsk Fönstermiljö - markiser 2024, Maj
Markiser I Polykarbonat Intill Huset (38 Bilder): Typer Av Infällda Markiser. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna?
Markiser I Polykarbonat Intill Huset (38 Bilder): Typer Av Infällda Markiser. Hur Gör Man Dem Själv Enligt Ritningarna?
Anonim

En transparent baldakin är den perfekta lösningen för varje ägare som, förutsägbart, inte gillar att bli våt i regnet, men inte vill skapa ett omfattande skuggat utrymme som stör att njuta av soligt väder. För flera decennier sedan kunde ett liknande problem bara lösas med hjälp av glas, som i sin klassiska form lätt skulle kunna bryta med stor sannolikhet för skador, och i en skyddad form var det ganska dyrt. Polykarbonat låter dig lösa alla dessa problem utan förlust.

Bild
Bild

Särdrag

Polykarbonat uppfattas ofta som ett rent byggmaterial, vilket faktiskt inte är sant - denna typ av fast polymerplast befinner sig också i andra grenar av mänsklig aktivitet, till exempel är vissa delar till datorer, linser och till och med CD -skivor gjorda av det. Efter att ha bestämt dig för att bygga en baldakin från polykarbonat intill huset, bör du veta att materialet kan vara cellulärt och monolitiskt . I båda fallen är bladets bredd något mer än 2 meter, och längden är 3 (för en monolitisk), 6 och 12 meter (för en honungskaka).

Valet är mycket mer varierat i tjocklek - mer än 10 alternativ för ark med en tjocklek från 2 till 16 mm produceras. Skillnaden mellan de två typerna är att en monolit, som namnet antyder, är en integrerad struktur utan hålrum och celler, som vanligtvis används för att bygga en transparent polykarbonatbaldakin, och en honungskaka är flera tunna ark med inre broar som effektivt löser problem värmeisolering på grund av hålrummen mellan dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mobilversionen av materialet används faktiskt också aktivt för att skapa markiser, men då är de inte längre helt transparenta, utan överför endast delvis ljus.

Krav

Den bifogade baldakinen, tillverkad av polykarbonat, är utformad för att lösa flera problem, vilket innebär att den måste uppfylla ett antal krav. Här är de viktigaste.

  • Lätthet . En sådan egenskap förenklar mycket oberoende arbete med materialet och låter dig också bygga stöd som är konstruerade för en mindre imponerande belastning, vilket har en positiv effekt på kostnaden för att bygga en baldakin. Cellulärt polykarbonat, även om det inte har perfekt genomskinlighet, utmärks av både styrka och vikt, vilket är 16 gånger mindre än konkurrerande glas.
  • Brandsäkerhet . Enligt moderna säkerhetskrav bör ett idealiskt hus och någon av dess delar inte alls innehålla sådana material som utgör en betydande brandrisk och därför ett hot mot ägarnas hälsa och liv. Till skillnad från många andra plasttyper brinner inte polykarbonat, därför är det säkert och för detta behöver det inte ens bearbetas på något sätt.
  • Resistent mot extrema temperaturer . Eftersom baldakinen byggs på gatan och ständigt kommer att vara i de tuffa klimatförhållandena i Ryssland, måste den tåla våra extremt kraftiga temperaturförändringar. Tillverkare indikerar vanligtvis att deras polykarbonat tål både 40-graders frost och 120-graders värme. Det andra är naturligtvis osannolikt att hända, men den första indikatorn kommer att vara relevant för många regioner. Man bör komma ihåg att användningen av polykarbonat vid konstruktion av skjul i förhållande till de norra regionerna i Ryssland är olämplig - det kanske inte överlever frost där.
  • Styrka och hållbarhet . Vid konstruktion av någonting är det inte vanligt att använda material som förlorar sin egen prestanda för snabbt - varje ägare, som bygger en struktur, förväntar sig att det kommer att tjäna honom under lång tid. Polykarbonat, förutsatt att baldakinstöden är korrekt installerade, kan tjäna ägaren i årtionden.
  • Plasticitet och flexibilitet . En baldakin är inte bara en användbar, utan också en designlösning som låter dig avslöja ägarens arkitektoniska smak från den bästa sidan och visa den för alla gäster eller till och med tillfälliga förbipasserande. Polykarbonat lämpar sig bra för att forma, om det behövs kan det användas för att konstruera en produkt av vilken form och storlek som helst.
  • Olika färger . När du planerar att bygga en baldakin bör husets ägare tänka på den estetiska sidan av frågan - objektet ska se vackert ut i kombination med huvudbyggnaden och samtidigt behaga ägaren. Genom att veta detta tillverkar tillverkarna speciellt polykarbonatark i olika färger, vilket ger dig rätten att välja.
  • Lätt att underhålla . När du är utomhus har en lövhimmel alla chanser att stöta på smuts och förlora sitt ursprungliga utseende. Material som inte alls skulle vara förorenat finns inte i naturen, men polykarbonat innebär åtminstone ingen svår rengöring - det räcker med att tvätta det med vanligt tvålvatten.
  • Billighet . Med alla sina utmärkta prestandaegenskaper träffar polykarbonat fortfarande inte kundens plånbok och förtjänar därför ännu mer smickrande recensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

En väggtak för ett privat hus är en struktur som kan ta vilken form som helst och användas för olika praktiska behov. Låt oss överväga de befintliga sorterna mer i detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter form

Globalt sett är markiser av polykarbonat fäst vid ett lant- eller trädgårdshus bara av tre typer, om vi talar om deras form. Det enklaste alternativet är ett vanligt platt polykarbonatark utan krusiduller . Som de säger, enkelt och smakfullt, även om de flesta ägare föredrar inte sådana lösningar, med tanke på dem för enkla.

I själva verket är detta inte alltid en nackdel, eftersom det är lättare att göra en sådan baldakin (böjningsstadiet elimineras, vilket sparar tid och pengar), och för byggnader byggda i de bästa traditionerna för kubism eller minimalism är detta, i allmänt, ett obestritt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket vanligare form för en polykarbonatbaldakin är en halvcirkelformad - den finns i nästan varje gård . Graden av rundhet hos en polykarbonatdel kan variera, nästan nå en halvcirkel eller uppvisa minimal krökning.

Samtidigt kan en hypotetisk cirkel angränsa till byggnaden i sidled eller så att säga sjunka in i den när visirets utsträckta kant är belägen lägre än svängpunkten. Denna version av en polykarbonatkåpa är relevant för konstruktion av en baldakin över verandan eller någon utgång, och för konstruktion av carportar. I det andra fallet kan strukturen avsiktligt göras stängd med sidoväggar - även utan att ha en höjd upp till taket låter de dig skapa något som ett garage som skyddar den parkerade bilen från de negativa effekterna av atmosfäriska fenomen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den tredje typen av polykarbonatmarkiser bör kallas kreativa eller alternativa - den innehåller helt enkelt alla produkter som enligt beskrivningen inte passar varken den första eller den andra kategorin. I de flesta fall är detta bara en dubbel baldakin som består av två separata bitar som kan vara platta eller böjda.

För konstruktion av "lätta garage" används sådana lösningar vanligtvis inte, men på en veranda med en specifik form, till exempel med en vänd trappa, är detta nästan det enda lämpliga alternativet.

En professionell formgivares uppgift är att ordna lakan på ett sådant sätt att helhetsbilden inte ser för konstig ut, även om hela "saltet" ibland ligger just i det kreativa tillvägagångssättet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av distans till väggen

I de flesta fall ansluter polykarbonatvisiret endast till en vägg och endast en av dess sidor. Vi har redan sagt att även en halvcirkelformad produkt kan ha en distans både från slutet och sidan, så det återstår bara att lägga till att angränsande ena sidan till en vägg kan vara både horisontell och lutande . Det andra alternativet kan ses där verandan stiger märkbart över marknivån eller trottoaren, och en trappa täckt med en sådan baldakin leder ner till den.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall byggs hörntak, som med sina två intilliggande sidor gränsar till två angränsande väggar i byggnaden . Denna metod skapar vanligtvis en liten täckt terrass, som ofta ser lite asymmetrisk ut på grund av omöjligheten att placera ytterdörren direkt på hörnet av byggnaden. Ändå finns det värdiga exempel på att en sådan lösning lämpligt passar in i ett projekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, en baldakin av polykarbonat kan stöta mot motstående väggar med sina motsatta sidor . Så det är vanligtvis placerat i fodralet när det behövs för att organisera en parkeringsplats för en bil - då sätts väggarna upp med avsikt, såvida inte ramen för två intilliggande byggnader inte kan användas och en polykarbonatsköld redan är installerad på dessa stöd. I vissa fall kan du använda en tredje vägg, som i detta fall kommer att vara en återvändsgränd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen skulle det vara logiskt att nämna att även här är ett kreativt tillvägagångssätt möjligt, där intilliggande av kapellet till väggarna kommer att ske på något annat sätt. Där kan klassificeringen inte längre klara sig, eftersom varje enskilt prov kommer att hävda unikhet och 100% originalitet.

Material (redigera)

Det är logiskt att en polykarbonatkåpa måste byggas med hjälp av polykarbonatark, men de behöver i sin tur någon form av stöd, förutom de väggar som de kan ligga intill. Polykarbonat i sig måste också väljas, men vi har redan övervägt den allmänna urvalsprincipen ovan: ta en monolitisk för perfekt, "fönster" genomskinlighet av taket eller färgade bikakan, om du inte har något emot djup halvskugga.

Bild
Bild

Nästan allt är lämpligt för materialets roll för stöden, förutom själva polykarbonatet - du hittar knappast ett helt polykarbonatkåpa . Byggare använder oftast sten och tegel, trä eller metall för att skapa en ram. Du kan närma dig konstruktionen av trästöd på olika sätt, samla dem från en vanlig bar med en sektion på 5x5 cm eller från ett dyrare, men mycket vackrare snidat trä i form av perforerade plattor. På samma sätt kan du närma dig skapandet av en metallram på olika sätt - för någon räcker det med en enkel lösning från en metallprofil med måtten 20x40x2 mm, medan någon väljer en mer aristokratisk och attraktiv metallsmide.

Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -konstruktion

Polykarbonatmarkiser är bra eftersom du kan göra dem själv, snabbt och billigt - men naturligtvis bara om du följer instruktionerna från mer erfarna människor. Låt oss överväga hur man bygger en sådan struktur korrekt. Först bör du ge dig själv ett svar på ett antal frågor om framtida konstruktion - till exempel vilket territorium som kan tilldelas för detta och vilket område som kommer att täckas som resultat, för vilket ändamål kapellet byggs … Det är också värt att klargöra nederbördshastigheten och vindarna för en viss region, inklusive snödjupet på vintern, för att beräkna vind- och snölast och förstå vilken ram som klarar förhållandena i det lokala klimatet. Efter det är det absolut nödvändigt att rita ritningar som visar den framtida strukturen från alla sidor och från olika vinklar.

Bild
Bild

Var noga med att dubbelkolla diagrammen flera gånger för att det inte finns några meningsskiljaktigheter - gå direkt till inköp av material och konstruktion endast när du är säker på att det inte finns några brister i ritningarna.

Därefter måste du fylla på alla verktyg och material . Vi pratade om vilka material som kan användas för konstruktion av stöd i ett speciellt avsnitt - välj efter din smak, med tanke på att metall, sten och tegel i alla fall kommer att vara mer hållbara än trä. När du väljer metall eller trä, inkludera i priset för olika impregneringar, färger och lacker, vilket under utomhusförhållanden hjälper till att förlänga ramens livslängd. När det gäller verktygen beror deras uppsättning starkt på det material du väljer - till exempel kommer svetsning att vara helt användbar för att arbeta med metall, men hjälper inte vid konstruktion av sten-, tegel- eller trästöd.

Bild
Bild

Tillräcklig installation av stöd är endast möjlig i grunden, särskilt om tunga material som sten eller tegel väljs för konstruktionen av ramen . Stöden måste nödvändigtvis försänkas i golvet, vilken typ det än kan vara i detta fall. Om du behöver montera basen i en betongveranda fylls urtagen med samma flytande betong, men ovanpå jorden är det bättre att använda trähögar eller metallkonstruktioner, som helt enkelt kan drivas djupare.

Bild
Bild

Det totala antalet stöd och avståndet mellan dem bör bestämmas i förväg, även i konstruktionsstadiet . Antalet stödstrukturer bestäms inte av ögat - du fattar ett beslut baserat på den totala vikten av den resulterande baldakinen, med hänsyn till nederbörden som samlats på dess yta, vindkrafter och så vidare.

Om elektricitet ska levereras under skjulet, kommer kommunikation, troligtvis, att vara logiskt att föra under ett av stöden. När du konstruerar en baldakin utan grund i ett område där grundvattnet kan komma särskilt nära ytan, var noga med att ytterligare öka stabiliteten hos ramen genom att betonga den.

Bild
Bild

Ovanpå de faktiska stöden är en ram av svarv fortfarande monterad, eftersom polykarbonat, oavsett hur lätt det är, fortfarande inte bör ha en stödpunkt endast längs arkets omkrets. Anslutningen av delar av en sådan överlappning utförs på det sätt som är mest bekvämt ur detta materials synvinkel . - till exempel är trä anslutet med hörn och självgängande skruvar, och svetsning är idealisk för metall. Samtidigt är installationen av svarven ovanpå de betongstöd som är möjliga först efter att betongen har torkat helt, och detta är bra två veckor.

Bild
Bild

Polykarbonat sätts vanligtvis på skruvar, för vilka ändamål hål görs i arket i förväg på rätt ställen.

Rekommenderad: