Gör-det-själv-fäste För En Bakomliggande Traktor: Hur Man Gör En Universell Modell Av Ett Tvärstycke Enligt Ritningarna? Vi Gör Ett Fäste För Släp, Plog Och Vagn

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-fäste För En Bakomliggande Traktor: Hur Man Gör En Universell Modell Av Ett Tvärstycke Enligt Ritningarna? Vi Gör Ett Fäste För Släp, Plog Och Vagn

Video: Gör-det-själv-fäste För En Bakomliggande Traktor: Hur Man Gör En Universell Modell Av Ett Tvärstycke Enligt Ritningarna? Vi Gör Ett Fäste För Släp, Plog Och Vagn
Video: Traktor plogar 2024, April
Gör-det-själv-fäste För En Bakomliggande Traktor: Hur Man Gör En Universell Modell Av Ett Tvärstycke Enligt Ritningarna? Vi Gör Ett Fäste För Släp, Plog Och Vagn
Gör-det-själv-fäste För En Bakomliggande Traktor: Hur Man Gör En Universell Modell Av Ett Tvärstycke Enligt Ritningarna? Vi Gör Ett Fäste För Släp, Plog Och Vagn
Anonim

Dragkroken för den bakomliggande traktorn är en viktig komponent i hela dess struktur. Med hjälp av en koppling är nästan alla tillgängliga redskap anslutna till motorfordon, vilket minskar arbetskostnaderna allvarligt vid jordbruksarbete. Konstruktionen av denna komponent från olika tillverkare kan ha sina egna egenskaper och skillnader, men den vanligaste är den universella U-formade dragkroken.

Vi kommer att prata om hur man gör det självständigt och kompetent och bifogar det i denna publikation.

Bild
Bild

Hitch val

Varje släp eller redskap för motorfordon, oavsett om det är en släpvagn, en gräsklippare, en gräsklippare, en harv eller annan utrustning, fixeras med hjälp av en dragkrok. Om grundelementet inte passar har ägaren ett val - att köpa en lämplig eller att göra en koppling till enheten med egna händer.

Hur som helst, när du bestämmer vilket av mekanismalternativen som kan uppfylla de funktioner som enheten utför maximalt, är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal faktorer, i listan över:

särdrag hos en jordbearbetare eller en bakomliggande traktor

  • enhetens användningsområde - de uppgifter som den utför;
  • utrustning som kommer att integreras med den;
  • massor;

behovet av mångsidighet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på detta är det nödvändigt att noggrant bekanta dig med särskilt ofta praktiserade enheter och välja utgående från egenskaperna för det som är bäst lämpligt i detta fall.

Olika sorter

När du väljer en dragkrok till en enhet bör du ta utifrån en mer relevant typ av element.

Det finns flera sorter

Singel och dubbel - den används i närvaro av olika viktsmodeller. Allt beror på vilka som tränas och i vilka siffror.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förstärkt - perfekt för tunga motorfordon. Dess särdrag är att den är mer imponerande - den har en större längd och tjocklek, vilket gör det möjligt för hjälputrustningen att sjunka djupare ner i jorden.

Bild
Bild

anpassningsbar - föreslår alternativet att ändra axelns vinkel, så att du kan justera fixeringsnivån för redskap och därigenom öka produktiviteten i arbetet.

Bild
Bild

Universalfäste - förutsätter aggregering med många modifikationer.

Bild
Bild

Om kopplingsanordningen för motorfordon med önskad modifiering inte är tillgänglig för försäljning eller det finns individuella krav på det, kommer det inte att vara svårt att skapa den på egen hand, eftersom konversationen handlar om en ganska osofistikerad mekanism.

Hantverkare, som gör de flesta "tillbehören" för motorfordon med egna händer, konstruerar en kopplingsanordning för en "rör i rör" -vagn, från ett tvärstycke, från en kardanaxel och andra improviserade element bevarade från olika anordningar. Ägarna till sådana enheter hävdar att det är möjligt att skapa en sådan nod utan problem, dela personlig erfarenhet och ritningar av kopplingsanordningen på Internet.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Vid utförandet av sina funktioner kommer dragkroken för den bakomliggande traktorn att bära tunga laster, vilket innebär att det är nödvändigt att följa de rekommenderade hållfasthets- och dimensionparametrarna för alla monteringskomponenter.

Då kommer följande egenskaper hos kopplingen att säkerställas:

  • garanti för en hållbar parning med den bakomliggande traktorn;
  • bilaga till bilagor;
  • garanti för deklarerade driftsegenskaperna för produkten;
  • acceptabelt pris;
  • kvalitet, lång livslängd.
Bild
Bild

När du väljer en ändring är det nödvändigt att kontrollera måtten på draganordningen (dragkrok) på den bakomliggande traktorn och redskap (harv, släp, plog, etc.).

Specialistens uppgift är att säkerställa absolut kompatibilitet av komponenter, användarvänlighet och möjlighet att snabbt anpassa utrustning för en specifik uppgift.

Huvudkomponenten i den multifunktionella dragkroken är den U-formade hållaren. Genom hålen på ena sidan är den fixerad till motorcykeln med hjälp av stift, på andra sidan är racket för de nödvändiga redskapen fäst vid enhetens hölje.

Bild
Bild

Nödvändiga verktyg, material och inventarier

Det finns en specifik uppsättning verktyg som behövs för att skapa ett problem. I grund och botten är allt som behövs för att montera sådana element tillgängligt på gården för alla som odlar sin egen tomt.

Du behöver följande verktyg:

  • vinkelslip;
  • elektrisk borr eller borrmaskin;
  • mätinstrument: kvadrat, måttband, linjal;
  • svetsmaskin;
  • uppsättning skiftnycklar;
  • fästelement (stift, bultar).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att i denna situation är det extremt viktigt att hålen som kommer att borras i delarna exakt sammanfaller med dubbarna och bultarna. Ett gap i diameter behövs inte, eftersom det kommer att minska driftstiden för begagnade släpvagnar och skjul.

Samtidigt är det under arbetets gång viktigt att först göra hål i elementet med den minsta diametern (från 5 millimeter) och sedan borra ut med större borrar (upp till 12-16 millimeter, i enlighet med bultarnas diametrar). Denna metod påskyndar och förenklar denna del av arbetet, samtidigt kan du mäta hålen så exakt som möjligt. För att skapa ett skelett kan du använda en kanal av lämplig storlek, och om den inte är tillgänglig kan du montera ett element från ett järnark.

Bild
Bild

Det är mycket praktiskt att ändra en justerbar dragkrok - en sådan design gör det möjligt att länka tillbehör från olika generationer, klasser och märken. Trots det faktum att en sådan design inte är efterfrågad för den aktuella perioden, bör man inte glömma att olika enheter gradvis kommer att dyka upp på gården, och möjligheten till bekväm aggregering av var och en av dem kommer att allvarligt öka valet, vilket gör det möjligt att utgå endast från de nödvändiga funktionella egenskaperna hos utrustningen.

Ritningar

Att montera en kopplingsanordning för motorfordon på egen hand innebär användning av ritmaterial. Det finns många olika alternativ, men det är bättre att ta den mest lämpliga som grund och korrigera den, med hänsyn till egenskaperna hos din egen teknik.

Ritningen ska återspegla följande element:

  • 2 U -formade delar, lika i alla egenskaper, men med ett annat antal hål - i de första 6, i de andra 8;
  • en kropp som innehåller 2 gängor med diametrarna M12 och M16 och utrustad med en monteringsstruktur för fastsättning med en av enheterna;
  • justeringselement - ett handtag placerat på elementkroppen, dess struktur innehåller en skruv som är ansluten till hållaren och har ett handtag för komfort (det är viktigt att beräkna hållarens exakta riktning - bara upp eller ner och så att den inte stör med driften av motorcykeln).

Eftersom motorfordon under alla förhållanden innebär att para ihop med ett drag kan du ta reda på finesserna för anslutningens plats i dess nuvarande instruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg för steg guide

För att göra en multifunktionell anslutning behöver du ett extremt plant plan - ett speciellt arbetsbord. Planen för tillverkning av en kopplingsanordning för en bakomliggande traktor är följande.

  • Markera enligt ritningen : markera konturerna av elementen på arbetsstycket.
  • Använd en elektrisk borr eller borrmaskin för att göra hål enligt märkena … Se till att de är korrekta med en fjäderkaliper och en stift (bult), som du kommer att fixa med. Uppnå en lämplig borrdiameter där det inte finns något spel och fästelement inte kilar.
  • Svetsanslutningar … Det är att föredra att använda ljusbågssvetsning, där uppvärmning sker uteslutande i fogzonerna utan att skada stålets arbetsegenskaper.
  • Montera delen … Knyt fast hållaren och kanal med bultar. Om din struktur har ett anpassningsverktyg, säkra den också.

Fästelement med hjälp av vilka dragkroken fästs på den bakomliggande traktorn genom hålen i noderna måste vara av samma kvalitet och styrka som själva anordningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minns för andra gången det delen utförs så att mångsidigheten hos den bakomliggande traktorn är ultimat … I närvaro av en perfekt lämpad kopplingsanordning är bekväm aggregering och långsiktig effektiv drift av varje hängande eller bogserad utrustning möjlig, inklusive: adapter, hiller, harv, plog, släp, alla typer av gräsklippare, potatisplanterare och andra enheter.

Och av den anledningen att fixeringskomponenterna på olika utrustningar kan skilja sig åt, vilket vanligtvis gör det svårt att kunna interagera med den bakomliggande traktorn, den framgångsrika konstruktionen av kopplingsanordningen och möjligheten att konfigurera den löser detta problem.

Bild
Bild

Monteringsredskap på motorfordon

Efter att ha avslutat monteringen av delen är det viktigaste att fästa den korrekt. Installationstekniker är ganska enkla, men det är viktigt att följa dem. I huvudsak reduceras dockningen av utrustningen till den bakomliggande traktorn till en ganska sinnrik handling: det är nödvändigt att se till att hakarna på dragkroken och dragkroken sammanfaller och fixa dem med bultar eller stift. Radiella hål gör det möjligt att justera kontaktens läge under drift.

Efter installationen är det nödvändigt att dra åt komponenterna i enhetens gängade fäste med motorfordon. Sedan bifogas bilagor.

Bild
Bild

Efter den första aggregeringen av enheterna följer den slutliga fixeringen, som måste göras precis innan arbetet påbörjas. Justeringselementen (bultarna) måste lossas, den ideala fixeringsnivån måste hittas och sedan dra åt med skiftnycklar.

Beroende på strukturen kan en avtagbar gängad stift levereras på hållaren, i vilken en M16 -bult skruvas fast.

Bild
Bild

Till sist

Det finns några fler tips att ge. För att bevara stålets funktionella egenskaper och öka bindningens hållfasthet är det efter montering nödvändigt att täcka det med en korrosionsskyddande lösning eller färg för järn. Med tanke på möjligheten att anpassa den självgjorda designen i olika intervall är det möjligt att installera radiella slitsar och fixa dem till noll.

Efter påbörjat arbete måste du noggrant övervaka anslutningen under de första rörelsemetrarna och vid behov utföra ytterligare inställningar.

Närvaron av ett justeringshandtag gör det möjligt att ändra fästnivån och fixera den gångjärniga mekanismen.

Rekommenderad: