Metall Lusthus (64 Foton): Metallbyggnader - Enkla Och Vackra, Järnstrukturer Från En Profil, För- Och Nackdelar Med En Metallprofil

Innehållsförteckning:

Video: Metall Lusthus (64 Foton): Metallbyggnader - Enkla Och Vackra, Järnstrukturer Från En Profil, För- Och Nackdelar Med En Metallprofil

Video: Metall Lusthus (64 Foton): Metallbyggnader - Enkla Och Vackra, Järnstrukturer Från En Profil, För- Och Nackdelar Med En Metallprofil
Video: Линия для производства металлочерепицы 2024, April
Metall Lusthus (64 Foton): Metallbyggnader - Enkla Och Vackra, Järnstrukturer Från En Profil, För- Och Nackdelar Med En Metallprofil
Metall Lusthus (64 Foton): Metallbyggnader - Enkla Och Vackra, Järnstrukturer Från En Profil, För- Och Nackdelar Med En Metallprofil
Anonim

Ett lusthus är en mycket lätt sommarbyggnad för en trädgård eller ett förortsområde. Ofta har en sådan struktur inte väggar eller ens golv. Det finns bara ett tak och stöd som det är fäst till. Det kan finnas många alternativ för tillverkningsmaterialet.

Idag ska vi titta på metall lusthus.

Särdrag

Metallprofilprodukter har alltid ansetts vara ett tecken på rikedom och till och med lyx. De är en del av trädgårdstomtens arkitektoniska ensemble och pryder alla landskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall lusthus är mycket populära bland konsumenter. Detta tillverkningsmaterial låter dig bygga ett objekt av nästan vilken form och storlek som helst, fantasins omfattning kan begränsas endast av ekonomiska möjligheter. Fördelen med metallbockar är deras lätthet och samtidigt tillförlitlighet. Konstruktionen, tillverkad av högkvalitativt material, är särskilt hållbar och med minimalt underhåll kommer den att fungera i mer än en generation. Metall är ett mycket bekvämt material att arbeta med, med dess hjälp kan du genomföra ett projekt av vilken komplexitet som helst.

Metall fungerar också bra med andra material , och när man bygger en sluten version ingår ofta element från andra råvaror, till exempel tegel eller trä, i kompositionen. Detta är en mer solid struktur - i ett sådant lusthus finns det redan både ett golv och en grund.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Metallprofil lusthus har en hel lista med obestridliga fördelar:

  • Pålitlighet … Den färdiga strukturen är motståndskraftig mot fysisk och mekanisk påfrestning, såväl som mot väderförhållanden, förlorar inte sin form vid marknedslag.
  • Lätt att använda … Att renovera ramen kan göras på egen hand utan att involvera externa specialister.
  • Visuella intryck … Utseendet på arbors av järn och andra metaller väcker respekt: de ser väldigt dyra och respektabla ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Varaktighet … Svetsade metallstrukturer kan stå i flera decennier, förbli säkra och sunda.
  • Mångsidighet … Ironwork kommer att se bra ut i alla miljöer, vare sig det är en offentlig park eller privat egendom.
  • Brandmotstånd … Järn och andra metaller är absolut inte rädda för eld, så det finns ingen anledning att frukta att en gnista från en brand eller annan eldkälla kan förstöra en svetsad struktur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stort prisklass … Om du vill ha ett lusthus i metall på din trädgårdstomt kan du välja ett mer ekonomiskt eller mer förfinat alternativ.
  • Motståndskraftig mot väderförhållanden : metall bleknar inte i solen och är inte rädd för fukt, till skillnad från andra material.
  • Trädgårdshus som är gjorda av olika typer av metall är inte rädda för insekter och små gnagare.
  • Olika mönster … Metall lusthus kan antingen vara i ett stycke svetsat eller hopfällbart. Prefabricerade modeller är också bra i och med att de vid behov enkelt kan demonteras och flyttas till en annan plats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns väldigt få nackdelar med sådana byggnader. Nackdelen är deras högre kostnad jämfört med plast- och träprodukter. Skillnaden i pris är dock inte lika stor som antalet obestridliga fördelar.

En annan nackdel med metall är att den är utsatt för korrosion, och du måste regelbundet uppdatera skyddsskiktet för att hålla byggnaden i god form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Det kan finnas ett stort antal alternativ för trädgårdskonstruktioner från en metallram. Det vanligaste alternativet är öppna lusthus, vars väggar är öppningsväggar av stavar eller ett profilrör. Många tillverkare erbjuder färdiga lösningar i hopfällbara versioner.

Om du vill kan du hämta ett lusthus av valfri storlek, beroende på vilket företag du planerar att samla i det på sommarkvällar. Traditionellt har de en rektangulär yta på 4 gånger 6 meter .… Även prefabricerade arbors är fyrkantiga eller sexkantiga. Runda lusthus är inte mindre populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbara byggnader är bra eftersom de inte kräver att man lägger en grund .… De är väldigt rörliga, snabba att montera och ställa upp utomhus. Och för vinterperioden är de också lätta att samla eller, vid förändring av landskapet, att flytta till en annan plats. För stöd kan du använda metallhörn, och baldakinen är gjord av profilerad plåt.

Stationära lusthus installeras en gång för alla … Metallstöd grävs i marken och hälls med betong. I sådana lusthus är vanligtvis också en golvyta gjord. Det kan läggas ut med speciella keramiska plattor, trälister kan läggas eller helt enkelt betongas runt omkretsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av baldakiner för sommararbors.

Det finns fyra huvudtyper som oftast förekommer:

  • Enstaka lutning - det enklaste i design, representerar en plan yta som ligger i en viss vinkel mot stöden. Vanligtvis monteras bodar något i en vinkel för att undvika ackumulering av nederbörd på taket. Valet av denna typ av tak är komplicerat av det faktum att det är nödvändigt att mycket exakt beräkna graden av dess lutning.
  • Gavel - det här är två plan, fästa ihop i en viss vinkel. Vanligtvis väljs de om du behöver en baldakin för ett stort område. Eftersom ett sådant tak är ganska skrymmande, kräver det ytterligare förstärkning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Multi-lutning markiser väljs sällan för små ytor. Vanligtvis används de för att täcka stora objekt, till exempel shoppingpaviljonger, betraktade som ett lusthus.
  • Välvda markiser - Det här är en speciell typ av baldakin som har en böjd form. Sådana mönster ser väldigt fina ut. Ibland, för att förbättra den estetiska uppfattningen, kombineras flera välvda baldakiner till en helhet. Det är dock extremt svårt att montera en sådan struktur utan speciella färdigheter och utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla lusthus kan delas in i öppna och stängda typer. Oftast är öppna lusthus helt tillverkade av metall .… I det första fallet ses och ventileras lusthuset från alla sidor; det kan dekoreras med smidda genombrutna element. De slutliga produkterna är mycket lätta, luftiga och praktiskt taget viktlösa. De är bra eftersom de inte är heta i dem, de är också lätta att bygga med egna händer eller montera en köpt version.

Stängda lusthus är praktiska eftersom de bättre skyddar mot väderförhållanden - snö, regn eller vind. För att ge en bra utsikt är väggarna i dem vanligtvis gjorda av glas eller transparent plast ., liknande den som användes vid byggandet av växthus. För att förhindra att ett lusthus värms upp i onödan är det nödvändigt att tillhandahålla ventilation ..

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthuset kan antingen vara en oberoende struktur eller en förlängning till huvudhuset. Speciellt ofta är de knutna till hus som har två eller flera våningar. Ibland är lusthusen själva gjorda i två våningar. Men detta är snarare ett undantag från regeln, vilket inte är vanligt.

Det kan finnas flera anledningar till konstruktionen av en sådan struktur:

  • I ett litet område tar ett separat lusthus upp för mycket plats och ser oestetiskt ut.
  • De två våningarna kan användas samtidigt som en övre terrass, där du kan sola under dagen och titta på stjärnorna på kvällen, samt ett direkt lusthus för vänliga sammankomster.
Bild
Bild
  • En brännare eller ugn kan installeras på nedre våningen och en matplats på övervåningen.
  • Den nedre delen av lusthuset kan användas som gästområde, och den övre delen är endast för din familj.
  • Den övre våningen i lusthuset kan göras stängd, och den nedre kan lämnas ventilerad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Lusthuset, oavsett vad det är, är främst avsett för avkoppling. Därför måste situationen i den vara lämplig. De vanligaste möblerna för sommar lusthus är ett bord och stolar. Om utrymmet tillåter kan du sätta ett runt bord och korgstolar, som är bekvämare än vanliga bänkar.

Eftersom eld inte är fruktansvärt för metall, kan du säkert bygga en grillpanna, grill eller till och med en spis spis i ett lusthus i metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är logiskt att placera dessa attribut mitt i strukturen och ge sittplatser runt.

Utformningen av metallbockar skiljer sig också beroende på vilken typ av metall de är tillverkade av.

Aluminium

Aluminiumkonstruktionen är inte skrymmande, utan snarare stark. Därför är bärbara arbors ofta tillverkade av det. Detta material är inte känsligt för korrosion, så produkter som tillverkas av det kräver praktiskt taget inget extra underhåll. Dessutom är det giftfritt och därför säkert för människors hälsa.

Men för ett mer estetiskt utseende och en längre livslängd aluminiumprofiler är vanligtvis belagda med speciella föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminium lusthus är både öppna och stängda. Fönster sätts in i produkter av den andra typen, som kan vara gångjärn eller av typen "fack". Materialet böjer sig bra, därför kan du skapa strukturer i olika former av det. Aluminium är lika väl lämpad för konstruktion av stolpar och tak.

Smidesjärn lusthus

Med en högkvalitativ prestanda tål smidda produkter betydande mekanisk påfrestning samt lång livslängd. Metall för sådana ändamål är antingen målad eller galvaniserad.

Utformningen av smidda arbors kan vara annorlunda. Pergolor är mycket populära - bågar i form av bågar, liksom arbors , som kännetecknas av ett stort område och har en annan geometrisk form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smidesjärn lusthus kan också vara öppna och stängda, med båda typerna ser bra ut på gräsmattor och sommarstugor. Ibland är sådana konstruktioner gjorda med flera utgångar. De är mycket praktiska för stora företag - du kan lämna när som helst utan att störa personen som sitter bredvid dig.

På dacha finns det vanligtvis inte för stora tomter och alla grannar har som regel full koll på varandra. Därför är det kanske inte särskilt bekvämt i ett öppet lusthus och för varmt i ett slutet.

Alternativt kan du skugga byggnaden något med klätterväxter. Druvor eller klätterrosor ser särskilt imponerande ut. Med en sådan inredning kommer alla landskapslandskap att vara framför dina ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växter kommer också att på ett tillförlitligt sätt skydda dig från den brännande solen. Vissa representanter för floran skrämmer flugor och andra insekter. Om du hänger dem på trådar i lusthusets fönster kan de också spela en skyddande roll.

Vård av lusthus i smidesjärn är minimal - det räcker med att förnya den skyddande beläggningen en gång per säsong. För att byggnaden ska vara hållbar under den första installationen rekommenderas att den installeras på stöd i en viss höjd ovanför markskyddet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Profilrör

Ett lusthus av detta material har en vinkelform och ser ibland ut som en kvadrat, rektangel eller polygon. Fördelarna med ett profilrör inkluderar låg kostnad, låg vikt och lång livslängd.

För att göra ett lusthus från en profil med egna händer behöver du specialverktyg - en svetsmaskin och en slipmaskin, samt färdigheter för att arbeta med dem. Det är mycket problematiskt att bygga ett lusthus av denna typ av material utan hjälpare .men med rätt tillvägagångssätt kommer resultatet att glädja dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Om du verkligen vill ha ett vackert sommar lusthus på din gård, men du inte vill bry dig om dess konstruktion, kan du beställa ett individuellt designprojekt och dess efterföljande utförande i en speciell tillverkare. Med hjälp av ett datorprogram kommer du att rita en 3D -modell i olika projektioner, och du kommer att kunna göra dina justeringar och önskemål.

Om det här alternativet verkar för komplicerat eller dyrt för dig kan du göra ett lusthus av skrotmaterial själv. Ibland finns en del material för sådan konstruktion i många i landet, till exempel runda eller rektangulära rör kvar från tidigare konstruktion, metallbalkar, hörn och andra förbrukningsvaror. Det räcker med att köra 4 stödpelare i marken, fixa dem i marken, och du kan fästa taket på dem med hjälp av bultar eller genom svetsning.

För att få lusthuset ett färdigt utseende kan du hänga ljusridåer eller myggnät istället för väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tja, ett mycket enkelt alternativ är att köpa en hopfällbar modell i butiken och montera den själv. Det finns många alternativ för sådana markiser nu.

Vackra exempel

Det finns ett stort antal exempel på metall lusthus. Det kan antingen vara en fristående fristående byggnad eller en byggnad i anslutning till huset. Den enklaste versionen av lusthuset är en rörram med en baldakin ., ett okomplicerat bord och två bänkar på vardera sidan av det.

Om området på platsen tillåter kan du göra en mer originell design - kombinera under ett tak och en plats för sammankomster och en grillpanna eller grill. Taket skyddar kolen på ett tillförlitligt sätt från nederbörd, och det är mycket mer bekvämt att titta på kebaberna utan att avbryta det allmänna roliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rottingmöbler i rotting ser väldigt snygga ut i lusthuset. I gungstolen kan du ta en tupplur i frisk luft. Ett alternativ till en gungstol är en hängmatta eller trädgårdssvinga bredvid bordet.

Kapellens form spelar en viktig roll för uppfattningen av lusthusens utseende. Taket täckt med färgad skiffer ser intressant ut … Om du gillar komplexa former kan du bygga en välvd smidesjärnstak med glastak. Det skyddar mot eventuell nederbörd men släpper igenom solens strålar.

Olika icke -standardiserade former av arbors med böjda linjer ser mycket ovanliga ut - till exempel i form av en boll. Som regel är detta en sluten typ av struktur där ramen är gjord av metall. Polykarbonat kan användas som yttermantel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vacker belysning kommer att dekorera alla byggnader. Detta gör att vänliga sammankomster kan fortsätta även efter solnedgången. Det kan också finnas många belysningsalternativ - från en central lampa i mitten av gardinen till en LED -remsa runt lusthusets omkrets. Dessutom kan belysningen startas inte bara upptill utan också kopieras längst ner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest exotiska alternativet för lusthusets placering är skapandet av en bro över en konstgjord reservoar som dess logiska fortsättning.

Rekommenderad: