Ett Lusthus Från Ett Profilrör (33 Bilder): En Produkt Från Ett Professionellt Rör För Druvor, Dimensioner Av Konstruktioner Från Metallrör, Ett Diagram över Ett Runt Lusthus

Innehållsförteckning:

Video: Ett Lusthus Från Ett Profilrör (33 Bilder): En Produkt Från Ett Professionellt Rör För Druvor, Dimensioner Av Konstruktioner Från Metallrör, Ett Diagram över Ett Runt Lusthus

Video: Ett Lusthus Från Ett Profilrör (33 Bilder): En Produkt Från Ett Professionellt Rör För Druvor, Dimensioner Av Konstruktioner Från Metallrör, Ett Diagram över Ett Runt Lusthus
Video: Gazebo 10ft Octagon Assembly Sequence from Outdoor Living Today 2016 2024, April
Ett Lusthus Från Ett Profilrör (33 Bilder): En Produkt Från Ett Professionellt Rör För Druvor, Dimensioner Av Konstruktioner Från Metallrör, Ett Diagram över Ett Runt Lusthus
Ett Lusthus Från Ett Profilrör (33 Bilder): En Produkt Från Ett Professionellt Rör För Druvor, Dimensioner Av Konstruktioner Från Metallrör, Ett Diagram över Ett Runt Lusthus
Anonim

Ett lusthus av ett profilrör är en plats där du kan gömma dig från vardagens liv och rörelse, vara ensam och koppla av. En sådan struktur kan bli en "höjdpunkt" för hela sajten. Många människor bygger lusthus för druvor - strukturer sammanflätade med växter ser väldigt intressanta ut.

Design egenskaper

Från namnet kan du gissa att profilrör används som material för att skapa ett sådant lusthus. Sektionerna av sådana produkter är rektangulära och fyrkantiga. Profilerade rör med dessa sektioner är mycket väl lämpade för att skapa metallkonstruktioner, särskilt i fall där strukturen byggs med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

De formade rören kommer att ge följande:

  • Alla konstruktionselement är mycket enkla att montera på varandra, vilket underlättar installationen mycket. Produkter med cirkulärt tvärsnitt skiljer sig inte från denna fördel.
  • Konstruktionen av ett professionellt rör väger inte särskilt mycket, eftersom dess element är ihåliga, men samtidigt är det hållbart.
  • Fördelningen av lasten blir så jämn som möjligt.
  • Även den enklaste designen kommer att ha ett estetiskt utseende.
  • Byggnadsarbeten kommer att utföras mycket enkelt och på kortast möjliga tid.
Bild
Bild

Profilerade rör är ett material som kan kallas verkligt universellt. Sådana rör används till exempel för takbjälkar, bänkar, bord. Om det är nödvändigt för att göra designen mer intressant, är det bättre att använda professionella rör med olika sektioner.

Det måste beaktas att stativens diameter måste göras på ett sådant sätt att strukturen, som ett resultat, utmärks av sin styrka, tillförlitlighet och hållbarhet. Andra strukturella element kan vara mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att skapa pelare för stöd från en fyrkantig metallprofil. Rektangulära produkter bör användas för att skapa element som inte utsätts för betydande mekanisk påfrestning. Dessa inkluderar till exempel staket, läktar och andra strukturella element.

När du utför installationsarbete måste du arbeta med olika elektriska enheter, till exempel med en kvarn eller en elektrisk borr. Du bör vara medveten om nyanser av att använda sådana verktyg. Det är fullt möjligt att du också måste använda en svetsmaskin - strukturen kommer att visa sig vara mer exakt om du använder den, och inte muttrar och bultar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturer gjorda av professionella järnrör kännetecknas av brandmotstånd, vilket inte kan sägas om träkonstruktioner. Därför är det fullt möjligt att installera en brazier i en sådan struktur, för om en brand uppstår där kommer det inte att påverka strukturen på något sätt.

Trädgårdshus från ett profilrör har också nackdelar. Dessa inkluderar till exempel bristen på värmeisolering. Sådana mönster är dock vanligtvis avsedda att användas under den varma årstiden, så denna nackdel kan inte kallas allvarlig. Dessutom måste ytan regelbundet och noggrant vårdas - annars kan korrosion utvecklas på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sorter och metoder för skapande

Lusthus för sommarstugor är väldigt olika: runda, åtta- eller sexkantiga, rektangulära.

Metallramen installeras på ett av två sätt:

  • Vertikala rör är betongade i marken. Därefter fästs strukturen på dessa stöd.
  • En monolitisk platta hälls, vilket är ganska sällsynt, eller så byggs en pelar- eller bandfundament. Den övergripande strukturen skapas separat. Ramen är fixerad efter installationen av ställen.
Bild
Bild

Det är svårt att säga vilken väg som är bättre. Den första metoden är mer tillförlitliga infästningar, eftersom pelarna är betongade. I det här fallet måste du också ge mindre pengar, eftersom det lägre bandet och fundamentet inte kommer att behövas. Ett lusthus utan golv är dock ett exklusivt sommaralternativ. Vid konstruktion av ett professionellt rör på fundamentet tillhandahålls initialt närvaro av ett golv.

Monteringsscheman

Vanligtvis är metallelement anslutna till varandra med hjälp av en svetsanordning. Sådant arbete ger en betydande styrka hos den svetsade bås och utförs ganska snabbt. Det bör dock komma ihåg att detta alternativ praktiskt taget inte används för ett öppet sommar lusthus. I det här fallet är det bättre att ansluta elementen till varandra med hjälp av bultar. Om det behövs kan du utföra installationsarbete eller demontering igen, vilket inte fungerar om strukturen är svetsad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är en hopfällbar struktur en metallram som är täckt med något slags material. Många använder en markis för detta.

Om strukturen är hopfällbar är det bättre att bryta ramen längs kanterna. För ett fyrkantigt lusthus skapas separata konturer, det borde finnas fyra av dem. Med hjälp av hoppare måste du ansluta dem till intilliggande element. På liknande sätt görs åttkantiga och sexkantiga strukturer.

Bild
Bild

Vilka material ska man välja?

Det rekommenderas att stoppa valet på profilerade rör med en väggtjocklek på minst 2 mm. Du bör inte välja alltför tjocka produkter. I butiker erbjuds de oftast i kilogram, så de är vanligtvis ganska dyra.

Även om det är nödvändigt att använda runda rör, rekommenderas det fortfarande att fokusera på väggtjockleken, vilket anges ovan. Sådana produkter är svårare att installera, men det är fortfarande fullt möjligt att klara detta arbete om du har viss kompetens och erfarenhet. Runda rör är billigare än rektangulära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa människor föredrar att använda metallhörn. En sådan produkt måste dock vara tjockare än röret (den rekommenderade tjockleken är från 25 till 30 mm), eftersom hörnen är mindre styva. Dessa byggelement är mycket väl lämpade för beklädnad.

Profilerade hörn och rör är inte bara stål utan även aluminium. Aluminium är lättare än stål - denna fördel är mycket viktig när du skapar en hopfällbar struktur. Men högre priser är vanligtvis fastställda för sådana material - inte alla ägare av sommarstugor har råd med ett sådant lusthus.

Bild
Bild

Byggarbete

Under konstruktionen kan följande verktyg och material behövas:

  • bitumen;
  • insatser av trä;
  • professionella rör 4x4 och 4x2 cm;
  • primermaterial;
Bild
Bild
  • Bulgariska;
  • sand, cement, krossad sten;
  • nivå;
  • slägga;
  • fyrkant;
  • svetsanordning;
  • handborr.
Bild
Bild

Så att du under genomförandet av byggnadsarbetet inte behöver oroa dig för att köpa den saknade enheten, du bör förbereda allt i förväg. Efter det kan du börja skapa strukturen.

Pålägg

Först rekommenderas att noggrant rensa området där byggnadsarbeten kommer att utföras. Det är nödvändigt att bli av med skräpet och ta bort tornet. På den plats där ett av hörnen av strukturen kommer att placeras, bör en pinne av trä installeras. Sedan måste du utse andra hörn och separera platsen för konstruktion med ett rep. Var noga med att kontrollera diagonalerna i den resulterande rektangeln - de måste vara lika med varandra.

Långsidan måste delas i tre delar, kortsidan måste delas i två.

Bild
Bild

Gropar och installation av stöd

Därefter måste du förbereda gropar för stödpelarna. De ska vara ganska djupa - cirka 50 cm. Om du vill att jorden ska vara ganska tät och stabil bör du använda en handborr. Det ska vara tio hål. Groparna måste vara gjorda av samma djup och diameter.

Det rekommenderas att applicera flytande bitumen på en tredjedel av stödens höjd, varefter kolumnerna måste torka. Därefter bör de impregnerade ändarna av stöden placeras i groparna. Det är nödvändigt att se till att pelarna är så raka som möjligt, och med hjälp av en slägga ska de hamras 80-90 cm. Därefter måste du igen se till att stöden är i nivå. Sedan bör du täcka dem med jord och hälla betongblandning.

Bild
Bild

För att bli av med luftbubblor måste du genomborra betongen på flera ställen med en metallstav. Efter det är det nödvändigt att göra ytan så plan som möjligt. Sedan rekommenderas att utföra bandningen - fäst det professionella röret horisontellt på stolparna längs överkanten på ett avstånd av cirka 0,9 m från marken.

Takram

Takramen ska bestå av tvärbalkar, ramper och en sockel. Det skapas också med ett professionellt rör. Det fungerar inte att placera en sådan ram på stöden på egen hand, så du måste vända dig till någon för att få hjälp. Den ska lyftas och försiktigt installeras på selen. Sedan rekommenderas att göra ramen så plan som möjligt och fästa den i strukturens hörn med hjälp av en svetsanordning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svetsfläckar måste rengöras, sedan grundas och målas över.

Golv

Golvbeläggningen kan vara gjord av beläggningsmaterial. Detta är det enklaste alternativet, även om andra material kan användas, såsom cementbeläggning eller brädor.

Marken måste komprimeras och jämnas. Kontrollera med en vattenpass att ytan är tillräckligt plan. Om det behövs, tillsätt jord eller ta bort överskott. Sedan är det nödvändigt att strö sand eller siktar på ytan - ett lager på 10 cm är tillräckligt, det ska inte göras tjockare. Om det inte är nödvändigt för vatten att samlas på lusthusets golv, rekommenderas det att göra en liten lutning på 1-2 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du lägger kakelmaterial måste du knacka på varje element med en gummiklubba. Efter att ha lagt plattorna är det nödvändigt att hälla finkornig sand på ytan - skiktet ska vara tunt. Sedan bör du utföra sandfördelningen längs sömmarna med en kvast. Efter att du har tagit bort den återstående sanden från ytan måste du fukta den med vätska. För detta är det bättre att använda en spray - vattenstrålen ska inte vara kraftfull.

Tak

Nästan vilket material som helst kan användas som tak: skiffer, polykarbonat och andra täckprodukter. Sedan rekommenderas att placera takplåten på ramen och säkra den med självgängande skruvar. Tidigare måste du klippa den med fokus på sluttningens storlek.

Bild
Bild

Efterbehandling

Strukturen kan förbli helt öppen. Vissa människor föredrar att installera små väggar på lusthusets sidor - den här designen blir vackrare. Du kan dekorera lusthuset med ett trä eller svetsat galler, lägg till ovanliga smidda element. Ett enklare alternativ är att använda fuktresistent plywood.

Du kan också sätta bänkar och ett bord i lusthuset. För att göra det mer bekvämt leder vissa till och med elektricitet till sådana strukturer.

Bild
Bild

Vård

Det räcker inte bara att utföra monteringsarbetet med hög kvalitet. Om det är nödvändigt för att profilrörets struktur ska vara så länge som möjligt måste du noga och regelbundet ta hand om lusthuset. För att undvika korrosion bör ytorna skyddas med en korrosionsskyddande primer och en skyddande färg appliceras. Färgkompositioner av hög kvalitet ger pålitligt skydd mot de negativa effekterna av vätskor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att förnya skiktet av skyddande färg och lackmaterial med några års mellanrum. Nederbörd bör inte ackumuleras på taket av strukturen: detta bör övervakas. Du behöver inte tvätta lusthuset noggrant eller utföra andra specialbehandlingar - det räcker att vattna strukturen med en slang då och då för att bli av med ackumulerad smuts.

Strukturen kommer att visa sig vara stark och hållbar om du ägnar tillräckligt med tid åt installationen av lusthuset och gör allt så noggrant som möjligt. Med due diligence kommer resultaten inte att göra dig besviken.

Designalternativ

Strukturen kan vara helt öppen, men det här alternativet är endast lämpligt för användning under sommarsäsongen. Sådana lusthus kan kallas klassiska. Designen "livas upp" av vackra små väggar

Snarare tunna rör kan användas för att skapa ett lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Många föredrar polykarbonatmantel.
  • Du kan installera en brazier i lusthuset - det här är idealiskt för en sommarstugkonstruktion.

Rekommenderad: