Metall Lusthus För Sommarstugor (45 Foton): Metallkonstruktioner, Prefabricerade Sommarstugor Av Järn, Hopfällbart Lusthus På En Metallram

Innehållsförteckning:

Video: Metall Lusthus För Sommarstugor (45 Foton): Metallkonstruktioner, Prefabricerade Sommarstugor Av Järn, Hopfällbart Lusthus På En Metallram

Video: Metall Lusthus För Sommarstugor (45 Foton): Metallkonstruktioner, Prefabricerade Sommarstugor Av Järn, Hopfällbart Lusthus På En Metallram
Video: ✅Gazebo: Best Gazebo (Buying Guide) 2024, Maj
Metall Lusthus För Sommarstugor (45 Foton): Metallkonstruktioner, Prefabricerade Sommarstugor Av Järn, Hopfällbart Lusthus På En Metallram
Metall Lusthus För Sommarstugor (45 Foton): Metallkonstruktioner, Prefabricerade Sommarstugor Av Järn, Hopfällbart Lusthus På En Metallram
Anonim

Människor kommer till dacha inte bara för att arbeta i en trädgård eller en grönsaksträdgård hela dagen. I ett förortsområde kan du njuta av naturen, ta en paus från stadens rörelse, koppla av i ett vänligt sällskap. Vissa människor föredrar att installera metall lusthus för sommarstugor på sina platser: det här är underbara platser att koppla av, som har många fördelar. Det är värt att förstå typerna av sådana strukturer och särdragen i deras användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Du kan göra ett lusthus i metall till ett sommarboende själv eller köpa det färdigt. I alla fall kommer en sådan design att ha många fördelar (naturligtvis, om du väljer material av hög kvalitet och närmar dig dess skapande med största allvar).

Tänk på de främsta fördelarna med sådana strukturer, som noteras av många ägare av sommarstugor

  • Enkel installation. Du kan skapa en struktur från en metallprofil och installera den på en dag (om du förstår detaljerna i installationsarbetet).
  • Låg vikt. Ett lusthus på en metallram är särskilt lämpligt om jorden på ditt territorium är kraftig och inte stabil. Installationen av en sådan struktur kan utföras utan grund. Den kan vara bärbar eller stationär.
  • Lång livslängd. Om underhållet av metallen är regelbundet och korrekt är det mycket möjligt att lusthuset kommer att stå i många år.
Bild
Bild
  • Styrka. Rektangulära, fyrkantiga, runda metallprofiler är mycket robusta. Det är ganska svårt att bryta eller skada sådana produkter (både under användning och under installationsarbetet).
  • Möjligheten att kombinera metallprodukter med andra material.
  • Resistent mot insekter, gnagare, mögel och mögel. Järnprodukter ruttnar inte.
  • Krävande mot yttre förhållanden, användarvänlighet. Det är så enkelt som möjligt att ta hand om sådana lusthus: du behöver bara regelbundet applicera föreningar på dem för att förhindra uppkomst av korrosion. För att förhindra att strukturella element rostar kan färg appliceras på dem.
Bild
Bild
  • Brandmotstånd. Det kommer att vara möjligt att installera en brazier i ett lusthus i metall utan rädsla för att strukturen kommer att fatta eld.
  • Ett stort antal möjliga mönster. Du får inte köpa en färdig produkt, men beställa ett icke-standardiserat individuellt projekt.
  • Godtagbart pris.
  • Utseendets noggrannhet.
Bild
Bild

Men metall lusthus har också nackdelar . Sådant material skiljer sig inte åt i värmeisoleringsegenskaper. Men denna nackdel är inte särskilt viktig, eftersom sommarstugor vanligtvis används på sommaren. När en metallyta utsätts för solljus värms den upp, men överdriven uppvärmning kan undvikas genom att placera strukturen under träden (det kommer att finnas en skugga på den). För att få uppfriskande svalka och skugga kan du plantera klätterväxter nära lusthuset.

Om du föredrar ett elitutseende av byggnader kan du dekorera strukturen med smidda element. Ett sådant lusthus kommer att visa sig vara elegant, snyggt, det kommer att se väldigt ädelt ut.

Bild
Bild

Olika sorter

Typiskt skapas sådana lusthus på grundval av en metallram. Sådana strukturer är prefabricerade i hörnen eller svetsade. För att kunna fästa taket är ett taksystem monterat på ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Oftast används ett profilrör för att skapa en ram. Om konstruktionens dimensioner är mycket betydande kan du välja en ram svetsad från en kanal som grund. Installationsarbete utförs vanligtvis så snabbt som möjligt. Enkla svetsade strukturer tar ofta timmar att skapa.

Många ägare av sommarstugor föredrar lätta strukturer ., för tillverkning av vilka prefabricerade ramar av järn eller aluminium används. Du kan använda gardiner-väggar, markis tak. Det finns många små och stora tältstrukturer på marknaden idag. Strukturer är mångfacetterade, men fyrkantiga, rektangulära former är vanligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den smidda designen kan vara absolut vilken som helst, beroende på kundernas fantasi. Moderna hantverkare kan skapa hela fartyg, vagnar, använda öppet lock för att dekorera lusthuset.

Bild
Bild

Vissa väljer metall-plastkonstruktioner för sina sommarstugor . De är hopfällbara. Sådana strukturer skapas av en stålprofil, på vilken ett tjockt lager av PVC appliceras, liksom en komposition som förhindrar förekomst av korrosion. Dessa ytor är mycket motståndskraftiga mot extrema temperaturer, fukt, svampar, gnagare och sönderfall.

Innan du installerar en metall-plastkonstruktion måste du ta hand om noggrann förberedelse av ytan där ett sådant lusthus kommer att installeras. Det rekommenderas att välja en platta eller pelargrund.

Bild
Bild

Design

Idag finns det många alternativ för att dekorera lusthus i metall. Du kan enkelt välja just en sådan design som passar perfekt in i din webbplats övergripande design. Även en vanlig design blir väldigt vacker om du lägger till den, till exempel ytterligare smidda genombrutna element. Du kan använda andra material för att dekorera lusthuset, till exempel trägaller eller stenpelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Metall kan ges en mängd olika former, eftersom ett sådant material kännetecknas av ökad smidighet. Det bearbetas genom svetsning. Så du kan få kurvlinjära konturer, mångfacetterade strukturer, strukturer med rund eller rektangulär form.

Metall lusthus kännetecknas vanligtvis av sin elegans och estetik . Du måste dock närma dig dekorationen av strukturen så seriöst som möjligt - bara i detta fall blir det en unik höjdpunkt på din webbplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projektskapande

Först måste du förbereda ett projekt för byggandet av en sommarstuga, som består av flera komponenter.

  • Schemat, baserat på vilket, du kommer att skapa basen. Om strukturen är liten väljer de vanligtvis en pelargrund. Du måste ta hand om att skapa stöd i mitten av strukturen och i hörnen.
  • En ritning som visar konstruktionens dimensioner, liksom pelarnas placering eller bärande väggar.
  • Byggskiss (du kan hitta en bild på Internet eller rita ett lusthus själv).
  • En plan för det territorium du äger, där byggplatsen kommer att markeras. För att undvika onödiga problem under byggnadsarbetet, ange också träd och andra strukturer som finns på platsen.
Bild
Bild

För att skapa en ritning eller skiss kan du använda ett speciellt datorprogram. Detta är mycket bekvämt, eftersom du kan se allt från alla vinklar.

När du skapar ett lusthus, försök att ta hänsyn till vilken sida vinden oftast blåser från ., och välj den lämpligaste positionen för strukturen (så att ingången är placerad där den blåser mindre ofta). Så du kommer att ge tröst för dig själv, dina nära och kära och gäster.

Många ägare av sommarstugor väljer en lusthusstorlek på 3x3 meter. Det anses vara en av de mest lämpliga för sådana strukturer. I ett sådant lusthus kan du enkelt ta emot familjemedlemmar eller ett litet företag. 4x4, 3x4 alternativ är också populära.

Bild
Bild

Förberedelse och nödvändiga inventarier

När du planerar att påbörja installationsarbetet bör ett antikorrosionsmedel appliceras på alla metallytor. Om behovet uppstår kommer det att vara möjligt att måla metallstrukturen. När du bygger ett stort och komplexformat stationärt lusthus måste du skapa en grund.

Förbered följande innan installationen:

  • stålstavar;
  • färg för metallytor;
  • metallprofil;
  • sand, cement och krossad sten;
  • beklädnadsmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra installationsarbetet enklare och snabbare, använd följande verktyg:

  • dörr med borrar, skruvmejsel;
  • rörbockare;
  • anordning för att utföra svetsarbeten;
  • spade (det kommer att behövas för att förbereda grunden).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Från platsen för lusthuset kommer det att vara nödvändigt att ta bort föroreningar, olika skräp. Använd sedan en spade för att gräva ett hål för basen. Cirka 50 mm sand kommer att behöva hällas där. Trampa ner det och tillsätt vatten. Sedan bör du installera formen med armeringsnät.

Om grunden är pelarformad måste du gräva flera hål (i mitten av lusthuset och i hörnen). Pelare kan vara monolitisk betong, gjord av asbeströr, block, tegelelement. Lägg grus och sand till botten av alla hål. Då måste du hälla betong och installera armeringsstavarna, eftersom du kommer att binda konstruktionens ram till dem. Placera ramen på fundamentet. Skala pelarna med ådror (du behöver två rader).

Då måste du installera taksystemet. Det kan vara trä eller metall. För din bekvämlighet, skapa ett sådant system på marken, inte på taket. Installera den sedan ovanpå strukturen. När alla element i byggnaden är installerade, ta upp beklädnaden av väggarna i strukturen och arbeta med taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Konstruktion av ett format rör.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att klä golvet i en metallkonstruktion föredrar vissa att använda klinkerbeläggningar eller beläggningsstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett järn lusthus kan se väldigt gediget ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inomhus och utomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda strukturer ser alltid väldigt intressanta ut.

Bild
Bild

Erfarna hantverkare kan förverkliga mycket komplexa designprojekt till verklighet. Sådana lusthus är dyra, men resultatet är värt pengarna.

Rekommenderad: