Badets Inre (65 Bilder): Ett Husbad Med En Rysk Spis Inuti Och Inuti Ett Tvättrum, Design Av Ett ångrum Och Ett Omklädningsrum, Moderna Designalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Badets Inre (65 Bilder): Ett Husbad Med En Rysk Spis Inuti Och Inuti Ett Tvättrum, Design Av Ett ångrum Och Ett Omklädningsrum, Moderna Designalternativ

Video: Badets Inre (65 Bilder): Ett Husbad Med En Rysk Spis Inuti Och Inuti Ett Tvättrum, Design Av Ett ångrum Och Ett Omklädningsrum, Moderna Designalternativ
Video: Tvättmaskinen 2024, April
Badets Inre (65 Bilder): Ett Husbad Med En Rysk Spis Inuti Och Inuti Ett Tvättrum, Design Av Ett ångrum Och Ett Omklädningsrum, Moderna Designalternativ
Badets Inre (65 Bilder): Ett Husbad Med En Rysk Spis Inuti Och Inuti Ett Tvättrum, Design Av Ett ångrum Och Ett Omklädningsrum, Moderna Designalternativ
Anonim

Det finns ofta bad på tomtarna i lanthus. Interiören i dem är inte mindre viktig än designprojektet för själva huset. Vanligtvis består ett badhus av flera intilliggande rum - ett ångbad, ett duschrum, ett vilorum och ett omklädningsrum. För att inredningen i alla dessa lokaler ska se harmonisk, intressant och snygg ut är det värt att tänka över deras designprojekt i förväg.

Designkrav

Vid inredning av ett bad bör särskild uppmärksamhet ägnas inte bara åt estetiken i vissa lösningar, utan också till deras funktionalitet. Först och främst bör badet vara en mysig och bekväm plats att koppla av.

När du designar en design måste du följa vissa krav

Det finns ingen anledning att installera metallkonstruktioner i ångrummet, på vilka du enkelt kan bränna dig. Inredning med metallelement i omklädningsrummet eller i vilrummet är acceptabelt, men ofta kan en sådan design vara oförenlig med dekorationen av ångrummet

Bild
Bild
  • Se till att de material som används är allergivänliga och inte släpper ut gifter under högtemperaturförhållanden. Det är värt att ge upp plastprodukter.
  • Det är bra om ytan är tillräckligt hållbar och motståndskraftig mot extrema temperaturer och hög luftfuktighet.
  • Det är värt att ta hand om bekvämligheten med att rengöra badet. Det är viktigt att golvet och väggarna är lätta att rengöra.
  • Eftersom trä huvudsakligen används i badets inredning, som inte är lackerat, är det värt att se till att alla brädor och balkar slipas noggrant så att de inte lämnar splitter.
Bild
Bild
  • Var uppmärksam på badets storlek och layout. Om du utrustar ett rum för flera personer bör du inte ha några problem. Men om du gillar att ta emot gäster och badets storlek är relativt liten, bör du tänka på att maximera platsbesparingar. Undvik onödiga tillbehör, onödiga möbler, vassa hörn och utskjutande dekorelement, samt smala gångar.
  • Badgolvet ska inte vara halt. Det bästa alternativet är dess träfinish. Det är också tillåtet att lägga ut matta keramiska plattor eller mosaik. Ur säkerhetssynpunkt är golv av släta keramiska plattor, klädda med marmor eller lackerade, oacceptabla.
  • Badestetik är också mycket viktigt. Om du funderar på utformningen av ett litet bad på landet eller i ett privat hus, bör du undvika överflödet av små detaljer och välja enkla former. Om du har ett rymligt rum kan du ta hand om dekorativa element och tillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mestadels för badets design väljs balkar eller brädor av trä . Detta material är absolut miljövänligt, och beroende på träslag kan det ha en behaglig doft. För duschar och lounger kombineras trä också ofta med murverk, marmor eller keramiska plattor. Sådana designlösningar kan se väldigt intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att den traditionella inredningen i badhuset är ganska enkel, är det fullt möjligt att implementera moderna ovanliga idéer i designprojektet. Till exempel kan du kombinera mörkt och ljust trä - sådana lösningar ser väldigt snygga och ovanliga ut. Du kan också göra snidade dekor eller dekorera bänkar i abstrakt strömlinjeformat trä.

Bild
Bild

Material och efterbehandlingsfunktioner

Material för att ordna ett bad bör väljas med hänsyn till alla nyanser - hög temperatur, luftfuktighet, behovet av att göra våt rengöring. Det är viktigt att ytan på ditt bad är så naturlig och miljövänlig som möjligt, inte brinner och inte är hal.

Eftersom varje badhus består av flera rum , nyanser av efterbehandling i omklädningsrummet, i ångrummet, i tvättrummet och i vilrummet kan variera mycket. Till exempel kännetecknas ett tvättrum ofta av en keramisk finish; trä och sten dominerar i ångrummet och omklädningsrummet. När du ordnar ett vilrum kan du visa din fantasi så mycket som möjligt, eftersom detta utrymme inte skiljer sig från något rum i ett hus eller lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Omklädningsrum

Omklädningsrummet är ett utrymme genom vilket du kan gå till andra rum. I omklädningsrummet klär folk vanligtvis av sig, så här måste du placera minst en liten bänk, skåp eller krokar för kläder och hyllor för handdukar. Det finns inga särskilda krav för att avsluta omklädningsrummet. Många föredrar dock att dekorera hela badet i ungefär samma stil, så trä, sten och keramik är fortfarande de vanligaste materialen för detta.

Bild
Bild

Tänk på de viktigaste alternativen för att avsluta omklädningsrum med olika storlekar och layouter

Det enklaste och mest populära alternativet är att dekorera hela rummet med brädor eller balkar. För ett litet omklädningsrum rekommenderas att välja ljusa nyanser av trä. Nyanser av efterbehandling beror på den stil du vill följa: du kan göra släta väggar av stora träelement, eller du kan göra murverk med balkar. Det är bra om möblerna i ett litet rum också matchar färgen på finishen, så att omklädningsrummet visuellt verkar mer rymligt. Om du har ett rymligt rum kan du experimentera - till exempel i moderna designprojekt används ofta snygga mörka träskivor eller dekorativa element med intressanta sniderier

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är omklädningsrummet dekorerat med tegel eller murverk. Nu finns det olika plattor som imiterar sten. Du kan välja ljusbeige nyanser för ett litet rum, eller terrakotta och bruna alternativ som kommer att diversifiera interiören i det rymliga omklädningsrummet. Bland annat fungerar de flesta alternativ för dekorativt murverk perfekt med trä, så att du kan göra en intressant kombinerad finish

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är omklädningsrummet dekorerat med keramiska plattor. Hon kan lägga ut golvet eller väggarna. Matta plattor kan också se bra ut med träelement. Dessutom kan du välja kakel i olika nyanser och storlekar och skapa snygga prydnader av det. Se till att plattorna inte är hala och undvik också djupa urtag där smuts kan samlas

Bild
Bild

Toalett

Vardagsrummet kan inredas som du vill. Man bör komma ihåg att tapeter sällan används - fukt från ångrummet kommer oundvikligen att tränga in i vilrummet, vilket med tiden kommer att leda till försämring av tapeten.

Väggmålning är inte särskilt populär i bastur men i vilrummet är det fullt möjligt att dekorera väggarna på ett liknande sätt. Väggarna är sällan täckta med färg, eftersom en sådan interiör kanske inte passar in i det övergripande designkonceptet. Samtidigt, om du kombinerar färgning med träelement, kommer ett sådant relaxrum i form av designstil att kombineras perfekt med ett ångbad.

Bild
Bild

Ofta är vilrummet också helt trimmat med trä. Vanligtvis passar detta efterbehandlingsalternativ bra med ett ångrum. Träbjälkar på väggarna hjälper till att skapa en unik och speciell atmosfär i badet, njuter av kvaliteten på miljövänliga material och känner en fullständig enhet med naturen.

Bild
Bild

Ibland finns en eller flera väggar av naturliga tegelstenar kvar i rekreationsrummet, ibland är väggarna färdiga med kakel som imiterar murverk. Sådana alternativ kan vara mycket olika i sin struktur och färg. Dessutom är det en snygg och modern lösning som kommer att se harmonisk ut i kombination med träinredning.

Bild
Bild

Golvet i pausrummet är vanligtvis av trä . Om det är kaklat blir det kallt att gå barfota och linoleum och laminatgolv kan skadas vid hög luftfuktighet. Mattor används inte heller på grund av fukt. Dessutom, om du har ett rymligt rekreationsrum där du kan välja ett separat kök, kan du i denna del av rummet lägga ut golvet med kakel som kommer att kombineras med trä.

Bild
Bild

Taket är inte särskilt varierande. Om du lägger ut hela badet med samma träplankor, är takdekorationen med exakt samma element lämplig. Om du gör kombinerade ytbehandlingar, målar väggarna eller lägger ut dem med sten, är den vanliga kalkningen lämplig för att avsluta taket.

Bild
Bild

Duschrum

Inredningen av ett duschrum i ett badkar kan likna dekorationen av ett badrum i ett hus eller lägenhet.

Det enklaste alternativet är att dekorera hela rummet med keramiska plattor . För ett litet duschrum bör du använda monokromatiska alternativ, och i ett rymligt rum kan du säkert försöka kombinera två eller tre färger. Välj matta plattor i diskreta färger. Ljusa färger bör endast användas som små accenter, annars kan de vara irriterande.

Bild
Bild

Duschinredning i trä är lite mindre praktisk eftersom trä kan försämras från direkt inträngning av vatten. Samtidigt är det fullt möjligt att kombinera en liknande design med kakel - till exempel lägga väggarna nära duschkabinen och golven med en keramisk beläggning och göra den motsatta väggen nära spegeln trä.

Bild
Bild

Stenfinisher kan också fungera bra för en duschkabin. En sådan enkel och snygg design kommer att matcha designen av hela badet i en traditionell stil. Mestadels för en sådan inredning väljer de alla typer av kakel med en speciell konsistens som liknar en sten.

Bild
Bild

Ofta är duschrum inredda med de nu populära marmormosaikerna. Du kan välja färdiga produkter på rutnätet - de kombinerar små rutor med två eller tre färger nära varandra. En sådan lösning kommer att göra interiören snygg, modern och diskret. På golvet eller på väggarna kan du lägga ut mer komplexa smycken och till och med hela mosaikmålningar, samtidigt som du bör komma ihåg att ett golv med en liknande yta blir halt när fukt kommer in.

Bild
Bild

Ångbastu

Ångrummet är traditionellt trimmat med trä. Detta material är bäst lämpat för säkerhetskrav, och trä, när det är korrekt bearbetat, är resistent mot förändringar i temperatur och luftfuktighet. Du kan designa nästan vad som helst: du kan kombinera mörka, ljusa och mahognyträ, och du kan ge brädorna vilken form du vill. Bland annat har många träslag en aromaterapi -effekt. Detta kommer att skapa den nödvändiga atmosfären i ångbadet och verkligen slappna av.

Bild
Bild

Linden anses vara en av de mest populära träslag för att dekorera ett ångrum . Det är ett billigt trä med en behaglig ljus nyans. Detta träd värms upp snabbt och svalnar långsamt. Vid uppvärmning avger brädorna en subtil söt doft. Man bör komma ihåg att doften kommer att bli svagare med åren. Linden tenderar också att mörkna något med tiden, så att ljusa ovanliga brädor om några år inte längre sticker ut så starkt.

Bild
Bild

Aspen är en annan ras som ofta används för dekoration. Priset för det är lågt, särskilt i de norra delarna av Ryssland. Ett sådant träd har ingen uttalad lukt, men det har bakteriedödande egenskaper. Dessutom är det ett mycket hållbart material från vilket älskare av modern design kan skära tunna och graciösa stabila strukturer.

Bild
Bild

Alder har en behaglig gyllene färg . Det är lätt att arbeta med det på grund av att det är ett ganska mjukt trä. Detta material är idealiskt för traditionella ångbastur. Al har god värmekapacitet, har en behaglig konsistens och en lätt träig doft.

Bild
Bild

Relativt nyligen har en ny trend i designen av ångrum uppstått - träklädsel, som kallas abash. Detta är en ganska sällsynt och dyr ras som kom till oss från Afrika. Dess fördelar inkluderar det faktum att det inte mörknar med tiden. Dessutom värms sådant trä praktiskt taget inte upp vid höga temperaturer - dess temperatur kommer att förbli så nära som möjligt för människokroppens temperatur, till skillnad från andra populära arter för dekoration.

Bild
Bild

Tillbehör och belysning

Badtillbehör är också viktiga. Med deras hjälp kan du placera ljusa accenter och det är intressant att diversifiera interiören. Samtidigt är själva ångrummets design ofta väldigt lakonisk. Eftersom rummet ska vara så bekvämt som möjligt för praktiska ändamål, bör det inte överbelastas med detaljer. Däremot kan du hitta intressanta och användbara träartiklar: hinkar, skopor, skopor, nackstöd och galgar. Du kan också behöva kvastar, aromatiska oljor och en termometer för att övervaka rumstemperaturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Omklädningsrummet kan dekoreras efter eget gottfinnande . Bilder, en liten matta, ett miniatyrbord, en klocka och krokar för kläder kan se organiskt ut där. Alla dessa små detaljer gör att du kan göra även den enklaste interiören i badet snygg och unik.

Bild
Bild

Pausrummet har vanligtvis fönster, så du behöver gardiner eller persienner. Trä bambu alternativ är mycket populära. Det är också värt att välja köksredskap efter eget val, det kan vara keramiska eller träredskap. Väggar kan dekoreras med målningar, gobelänger, djurskinn eller uppstoppade djur. Osmaner och piedestaler av äkta läder kan också se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du sätter upp ett duschrum kan du köpa en snygg matta, tvålfat, sminkförvaringslådor och en duschdraperi . För en liten dusch är det bättre att använda ett minimum av tillbehör. Om du har ett rymligt rum kan du ordna dekorativa vaser av torkade blommor, hänga prickiga handdukskrokar och dekorera väggarna eller dörren med glasmålningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller belysning väljs vanligtvis lampor inbyggda i taket för ett bad, vilket kommer att vara så osynligt som möjligt . Ibland hänger ytterligare lampor på väggarna. Sådana belysningsalternativ är typiska för omklädningsrum, ångrum och duschrum. Fängslande ljuskronor används praktiskt taget inte, de kan vara lämpliga endast i ett rekreationsrum inrett i modern stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsexempel

Badets insida ska vara vacker och praktisk. Alla moderna idéer kan absolut inte förverkligas i ett ryskt bad, men det finns alltid sätt att dekorera ett rum inuti på ett intressant sätt. Om du planerar att bygga ett badhus för ditt privata hus kan du överväga flera relevanta designlösningar.

Lantliga salonger kan se väldigt intressanta ut . Träbjälkar i taket, träväggar och enkla möbler kommer att smälta in harmoniskt med ångbadets traditionella design. För att göra ett sådant interiör original kan du dekorera fönster eller dörrar med målat glas, samt kombinera mörkt och ljust trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ångrummets design kan mycket väl se modern ut. Till exempel kan du dekorera ett rum i minimalistisk stil. Svartfärgat trä hjälper dig med detta, som kan kombineras med ljusa arter. Dessutom kan du lägga till glädje i interiören genom att göra ovanlig belysning. Observera att ångrummets design måste matcha utformningen av omklädningsrummet och andra områden.

Bild
Bild

Duschrummet är oftast kaklat . Samtidigt kan du kombinera brickorna i huvudfärgen med ljusare element som gör att du kan placera accenter. Om du också vill använda natursten i din inredning kan du trimma diskbänken med granit eller marmor. Speglar kommer visuellt att utöka utrymmet för en liten dusch.

Rekommenderad: