Rum Med öppen Spis (63 Bilder): En Antik öppen Spis I Mitten Av Köket, Design Av En öppen Spis I Lägenheten, Rumsspeglar över Härden

Innehållsförteckning:

Video: Rum Med öppen Spis (63 Bilder): En Antik öppen Spis I Mitten Av Köket, Design Av En öppen Spis I Lägenheten, Rumsspeglar över Härden

Video: Rum Med öppen Spis (63 Bilder): En Antik öppen Spis I Mitten Av Köket, Design Av En öppen Spis I Lägenheten, Rumsspeglar över Härden
Video: Husbygge del 9 - Murning av öppen spis - första dagen - 23 SEPTEMBER 2024, April
Rum Med öppen Spis (63 Bilder): En Antik öppen Spis I Mitten Av Köket, Design Av En öppen Spis I Lägenheten, Rumsspeglar över Härden
Rum Med öppen Spis (63 Bilder): En Antik öppen Spis I Mitten Av Köket, Design Av En öppen Spis I Lägenheten, Rumsspeglar över Härden
Anonim

Levande eld har alltid lockat människor. Dess låga värmer, lugnar, ställer till ett konfidentiellt samtal. Därför hade nästan varje hus en öppen spis eller spis med riktig eld innan. Med utvecklingen av framsteg har elektriska eldstäder dykt upp, som snarare fyller en dekorativ roll. Temat för en öppen spis i ett vardagsrum är dock relevant för denna dag.

Bild
Bild

Särdrag

Vanligtvis ligger eldstaden i det största rummet i huset. Oftast är detta ett vardagsrum eller en matsal, det finns tillfällen då detta och det, och en annan tillsammans. Ett rum med en riktig öppen spis är en källa till stolthet för varje ägare, liksom ett tecken på rikedom och god smak. Vardagsrummet med en riktig öppen spis, där veden sprakar fridfullt, förknippas med atmosfären av hemmakomfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är den stolta ägaren till en lantstuga är det fullt möjligt att bygga en öppen spis i alla rum. Att installera det i en stadslägenhet blir något svårare. Men du ska inte vara upprörd här heller. Den vedeldade strukturen kan ersättas med en elektrisk eller gaslig motsvarighet. Det viktigaste i den här verksamheten är att passa in det här föremålet korrekt i den övergripande interiören så att eldstaden är en del av den och inte ser ut som ett främmande föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Moderna eldstäder kan fungera inte bara på fasta bränslen. Låt oss överväga deras sorter.

Bild
Bild

Vedeldning

Vedeldade eldstäder är klassiker inom genren. Detta är exakt vad de första enheterna var. Den verkliga eldslågan och doften av ett brinnande träd skapar den mycket unika aura i huset och fyller den med komfort och värme. Det viktigaste i det här fallet är att ha en plats i huset för att lagra minst ett minimum av ved och ta hand om att fylla på sitt lager i tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gas

Gassorter är ett alternativ till vedeldade motsvarigheter (du behöver inte oroa dig för bränsletillförsel). Det finns moderna apparater som skickligt kan simulera bränning av trä, så att du kan njuta av flamman genom värmebeständigt glas. Men det finns också vissa komplikationer här. Inte varje lägenhet eller privat hus försörjs med gas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska eldstäder

Detta alternativ är universellt och lämpligt för nästan alla hem, eftersom det finns elektricitet i alla moderna hus eller lägenheter. Elspisen är säker jämfört med andra alternativ, den är lätt att använda och prisvärd.

Många modeller kan reglera och bibehålla önskad temperatur . Det finns många modeller av stationära till bärbara elektriska eldstäder. Bland dem finns det strukturer som vid behov kan överföras från ett rum till ett annat. Nackdelen med denna typ är kostnaden för el.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bio eldstäder

Detta är ett nytt ord inom teknik, en miljövänlig enhet. Den körs på naturligt bränsle (etanol), som är tillverkat av växtprodukter (ris, majs eller vete). Vid förbränning av bränsle produceras koldioxid och fukt släpps ut. Samtidigt saknas sot och rök helt, därför anses enheten vara miljövänlig och säker för den naturliga miljön.

Bild
Bild

Nackdelarna med en biopeis inkluderar den höga kostnaden och behovet av att köpa specialbränsle. Under de senaste åren har dock modeller med priser som är överkomliga för medelklassköpare dykt upp i Ryssland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Falska eldstäder

Denna typ kan kallas en riktig öppen spis med en stor reservation, eftersom det bara är ett dekorativt element som inte ger riktig värme och eld. Dess installation kan dekorera det inre av ett rum, en levande låga kan erhållas på grund av ljus som ligger på platsen för härden, vars låga kan skapa en romantisk atmosfär i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

På grund av beklädnadsmaterialet kan eldstaden i rummet stiliseras för alla interiörer. I den klassiska versionen används natursten (granit, onyx eller marmor). Det var av dessa material som inomhus eldstäder gjordes i gamla slott. För att dekorera utrymmet runt själva spisen används keramik eller sandsten oftast. I modern eldstadsproduktion används betong aktivt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss ta en titt på de vanligaste stilarna som används vid inredning av eldstäder.

Klassisk

Den klassiska stilen kommer aldrig att förlora sin relevans. En öppen spis i denna design kommer att se harmonisk ut i alla interiörer. Klassiker kännetecknas av ett neutralt färgschema, korrekta proportioner, enkel geometri är lämpliga.

Diskret stuckaturgjutning som en dekorativ finish kan lägga till sofistikering i interiören och respektabilitet. Samtidigt används endast naturmaterial för dekoration: i det här fallet är eldstaden en dekoration i rummet och bör därför se majestätisk ut. För att förstärka denna effekt skulle det vara bra om en antik klocka eller en spegel i en snidad ram hängde ovanför den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Utformningen av en jugend i jugendstil bör vara så strukturerad och återhållsam som möjligt. Det kännetecknas av enkelhet i linjer, funktionalitet och brist på onödiga detaljer. Ramens inramning kan vara av sten eller stål. Färgschemat är att föredra grå eller svartvitt. Enheten bör användas främst för sitt avsedda ändamål, det vill säga som värmekälla, dekoration och design i detta fall blekna i bakgrunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vissa människor kan denna design verka alltför dyster. För att späda ut den här känslan kan du placera en dekorativ hylla med ljus eller familjefoton ovanför spisen. Ett exempel på jugendstilen är en elektrisk eldstad med olika tekniska möjligheter. Den kan installeras i en stor herrgård såväl som i en liten lägenhet.

Bild
Bild

Provence

Provence är perfekt för förortsbostäder. Som finish för denna typ av konstruktion är dyr natursten, demokratiska keramiska plattor och brutala tegel lika bra. Vid val av material ges material av naturliga nyanser (färgen på ung grönska, ljusbrun, ljusgrå och vita toner).

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Vid tillverkning av eldstäder i detta prov används innovativa material som kännetecknas av särskild uthållighet: värmebeständigt glas, rostfritt stål, kraftig glaskeramik, värmebeständiga polymerer, gjutjärn, sten är prioriterade. Den högteknologiska riktningen kännetecknas av ett överflöd av metalldelar och spegelglans. Tillverkare försöker utrusta enheter med olika moderna funktioner som självrengörande ugnar eller luftblåsningssystem. I slutändan visar sig enheten vara snygg, modern och funktionell. Denna stil är dynamisk, den antar former som är fria från olika klyschor och klyschor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologiska eldstäder har de mest oväntade formerna. En liknande design är också lämplig för en lägenhet i en stor metropol, men det betyder inte att den inte kan användas i privata bostäder.

Bild
Bild

Land

Denna stil är den fullständiga motsatsen till klassikerna. Det är mest lämpligt för dem som värdesätter hemkomfort i kombination med naturens skönhet. Det känns lätt igen av sin D-formade portal och trapetsformade hölje. Som dekorativ finish kan du använda skalsten, sandsten eller vanlig kalksten.

Denna eldstad fungerar främst med trä . Det finns dock modeller som körs på gas. Denna stil kan verka lite rustik; det är osannolikt att det är lämpligt när du inreder en fashionabel herrgård. Men dessa produkter är idealiska för ett litet byhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska

Den ryska stilen är indelad i tre kategorier. Den första riktningen är "a la rus" (imiterar den ryska bondestugan). Eldstaden kan dekoreras med linneservetter, häckande dockor och andra attribut från det gamla ryska livet. Den andra riktningen liknar antik design. Det är mer lämpligt för hus på landet. Denna eldstadskonstruktion kan förbättras med konstföremål (till exempel målningar i dyra ramar, bronsljusstakar eller lampor i smidesjärn). Den ryska stilens tredje riktning kallas "terem", den är idealisk för stadsbostäder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Kaminen kan installeras i olika rum. Tidigare, på slott av rika herrar, installerades produkter i varje rum. Beroende på det funktionella syftet kan modellen ha en helt annan design. I köket fungerade det inte bara för uppvärmning, utan också som ugn för matlagning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett stort hus finns det nästan alltid en personlig studie, där ägaren tillbringar mycket tid . En öppen spis i ett sådant rum kan vara ett aktivt eller dekorativt element. Ofta, i lanthus på grundval av matsalen, utrustar de ett rekreationsrum och tar emot gäster. Som regel är detta det största rummet i huset, som ofta behöver ytterligare uppvärmning. Här kan en stor klassisk ved- eller gaspis installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett litet hus är det lättare att installera en riktig vedeldad spis med en riktig skorsten i skandinavisk eller lantlig stil. Det kommer att glädja ägarna med värme i svalt väder. Att en stadslägenhet har centralvärme betyder inte att du behöver ge upp denna värmekälla. Det finns en plats för en liten elektrisk eldstad även i sovrummet i en blygsam Chrusjtjov. Det kan spela rollen som nattlampa, och under lågsäsong, när uppvärmningen är avstängd, kommer den att ge värme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man ordna?

Eldstadens läge kan vara mycket olika. Det finns flera typer av eldstäder enligt arrangemanget.

Inbyggt

De är placerade inuti väggen, sparar utrymme, men installationen är mödosam och kostsam. I de flesta fall måste du kontakta en specialist för installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmonterad

Väggmonterade eldstäder ser vackra ut när de placeras mitt på väggen. En sådan enhet tar dock mycket plats, så den är endast lämplig för stora rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trångsynt

Ösorter monteras i mitten av rummet och används för sitt avsedda ändamål (rumsuppvärmning). Eldstadens läge i mitten av rummet ser imponerande ut, medan förutom värmefunktionen är eldstaden ett dekorativt element. Med dess hjälp kan du dela in rummet i funktionella områden. En sådan design kräver dock ett stort rum. Det ska inte finnas en passagezon mellan eldstaden och de människor som sitter nära den: ingenting ska störa lugnet och resten av de människor som sitter nära eldstaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Eldstaden, som ligger i hörnet, sparar betydligt utrymme, så den kan användas även i en liten enrumslägenhet. Bredvid spisen kan du placera ett TV -skåp för att njuta av värmen och titta på en film samtidigt.

Bild
Bild

tips och tricks

För att få ut det mesta av de funktionella och estetiska egenskaperna hos enheten måste flera riktlinjer följas. För den mest effektiva uppvärmningen bör spisen inte vara placerad nära eller innanför ytterväggar. Det finns en innervägg i varje rum. Det är den perfekta platsen för installation av en öppen spis eller spis.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädda möbler är traditionellt placerade mitt emot eldstaden .så att du kan njuta av värmen till fullo. För ett modernt vardagsrum på 18 kvm. m. eller lite mer, bör du välja en öppen spis med en lakonisk enkel design, inte överbelastad med onödiga dekorativa element. Om rummets storlek är mer än 25 kvm. m. kan du titta närmare på eldstäder med rika ytor, gjorda i rokokostil. Ett rum med ett stort område kan delas in i funktionella områden med hjälp av en dubbelsidig eldstad.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Den moderna industrin erbjuder ett stort antal former och storlekar av eldstäder. Idag kan du köpa en öppen spis inte bara i en traditionell rektangulär form, utan också i form av en trapets, en boll, ett prisma

Bild
Bild

Det kan finnas många alternativ för att utrusta lokaler med ett stort område. Du kan kombinera det inkompatibla: eld och vatten (till exempel installera en ö -öppen spis upphängd från taket med ett vattenfall). En öppen spis i form av ett akvarium ser ganska ovanligt ut, där eld används istället för vatten

Bild
Bild

Om du vill ha en modell med individuell design i ditt hem kan du använda flera typer av material i dekorationen. Till exempel kan du kombinera metallelement med trädekor i dekoration, sten med plast. Eller blanda flera stilar samtidigt: Dekorera brutalt gjutjärn med söta keramiska mosaiker

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur du väljer rätt eldstad som värmer dig i dåligt väder kan du ta reda på genom att titta på följande video.

Rekommenderad: