Hur Man Utrustar Ett Omklädningsrum (67 Bilder): Organisation Och Arrangemang Av Ett Omklädningsrum

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Utrustar Ett Omklädningsrum (67 Bilder): Organisation Och Arrangemang Av Ett Omklädningsrum

Video: Hur Man Utrustar Ett Omklädningsrum (67 Bilder): Organisation Och Arrangemang Av Ett Omklädningsrum
Video: DEM SLÄNGE UT MIG UR OMKLÄDNINGSRUMMET!! (KÄNSLOFYLLT) DEL 1 2024, April
Hur Man Utrustar Ett Omklädningsrum (67 Bilder): Organisation Och Arrangemang Av Ett Omklädningsrum
Hur Man Utrustar Ett Omklädningsrum (67 Bilder): Organisation Och Arrangemang Av Ett Omklädningsrum
Anonim

Varje kvinna drömmer om ett bekvämt och rymligt omklädningsrum i en lägenhet. Alla kläder, skor och accessoarer kan förvaras i ett sådant rum. I motsats till vad många tror kan inte bara proffs utan även nybörjare utrusta ett sådant rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i arrangemanget

I ett praktiskt omklädningsrum ska varje hörn användas produktivt. Inledningsvis måste du bestämma hur många saker du ska lagra i ett sådant rum. Efter det kan du mer exakt beräkna måtten på hyllorna och nischerna.

När du organiserar utrymmet, dela det villkorligt i flera zoner för att placera saker, beroende på hur ofta de används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att fylla ett rum bör du vända dig till följande förvaringssystem för kläder och skor:

Gallersystemet (honeycomb) består av en bärskena fäst på väggen och hyllor, lådor och fack monterade på den. Populariteten för sådana alternativ beror på deras dynamik. Alla funktionella element i dem kan ordnas om eller kompletteras med något nytt

Meshsystem passar enkelt in i alla rum. Detta kan antingen vara ett rymligt rum eller ett mycket litet rum. Ofta är sådana kopior utrustade med omklädningsrum, skafferier eller stora garderober.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att skapa en attraktiv och original inredning i omklädningsrummet med hjälp av ett bikakessystem, trimmat med naturligt trä. Sådana exemplar är multifunktionella, praktiska och otroligt vackra

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett billigare alternativ är konstruktion av spånskivor. Den tillhör budgetkategorin och är bokstavligen skapad för dem som vill vackert inreda ett omklädningsrum utan att spendera mycket pengar. Lådor och hyllor av sådant material ser mycket harmoniska och fräscha ut i omklädningsrummen, men i sina praktiska egenskaper är de sämre än cellulära system. Vid bildandet av sådana strukturer är det nödvändigt att ta hänsyn till placeringen av alla föremål i rummet, eftersom det kommer att bli svårt att göra några ändringar senare

För bekvämare förvaring av saker i rummet kan du installera hyllor, stavar, hängare, krokar och korgar. Med hjälp av sådana detaljer kan du placera outfits och tillbehör så snyggt och praktiskt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlagringssystem har en vacker design. De är pålitliga och praktiska. I dem är stöddelarna metallställ som anligger mot golvet och taket. Dessa alternativ ser bra ut tillsammans med trähyllor. Ramstrukturer kan enkelt demonteras och sättas ihop igen

Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar en attraktiv design av ett omklädningsrum, överväg inte bara dess funktionalitet utan också dess yttre prestanda. Nyligen har dekorativa korgar och trähyllor, kompletterade med tygdetaljer eller halmkompositioner, blivit mycket populära.

I stora omklädningsrum kan du placera inte bara kläder, skor och accessoarer, utan också olika hushållsartiklar. Detta kan vara ett strykjärn, dammsugare eller strykbräda. Det rekommenderas att tilldela en separat zon för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer omklädningsrum

Omklädningsrum skiljer sig från varandra i layouter. Låt oss överväga de vanligaste alternativen

Hörnskåp kan installeras inomhus utan att ta upp ett stort område. Även i ett litet rum kan du välja en plats för en sådan design. Det är nödvändigt att förfördela saker på det återstående området och bestämma var möblerna ska placeras

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För rymliga områden är linjära alternativ lämpliga. Designers hävdar att ett sådant omklädningsrum är idealiskt för ett rum som är 3 x 1,5 m stort. Denna layout gör att du kan ordna saker längs en vägg. Vissa människor vänder sig till en annan metod: placera galgar och hyllor längs båda väggarna mittemot varandra

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett sovrum skulle det bästa alternativet vara en g-liknande design. Det är inte nödvändigt för henne att ta ett separat rum. Du kan helt enkelt välja två väggar för denna struktur i hörnet utan fönster. Dimensionerna för detta alternativ beror på det fria området

I den L-formade strukturen kan du inte göra öppna hyllor. Om en sådan design ligger i vardagsrummet eller sovrummet, är det bättre att föredra stängda exemplar, eftersom de kommer att se mer estetiskt tilltalande ut.

Bild
Bild

För ett långsträckt område kommer ett u-format omklädningsrum att vara en utmärkt lösning. Om du vill göra denna struktur till en förlängning av rummet, kommer det fortfarande att se isolerat ut, eftersom det har tre väggar

För ett långsträckt område kommer ett u-format omklädningsrum att vara en utmärkt lösning. Om du vill göra denna struktur till en förlängning av rummet, kommer det fortfarande att se isolerat ut, eftersom det har tre väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrymmezon

Det rekommenderas att dela in omklädningsrum i zoner, oavsett område . Detta är nödvändigt för en mer kompetent och bekväm organisation av rummet.

  1. Det nedre området kan reserveras för förvaring av saker som inte används särskilt ofta. Det är bättre att placera lådor där för sängkläder och andra små saker. Skor lagras ofta i detta område. För sådana ändamål är det bättre att göra höga hyllor så att damskor kan förvaras på dem utan att gå sönder.
  2. Mittzonen bör vara avsatt för de mest använda föremålen. Här kan du installera stavar, galgar, hyllor etc. På stora ytor kan du sätta en lyftmekanism med en hängare, men det blir ganska dyrt. Sådana strukturer tål inte stora vikter. Det är bättre att utrusta hyllor och lådor i ögonhöjd så att du kan se hur de fylls. Det finns en plats för krokar i mittzonen. De är användbara för tillfällig förvaring av kläder (till exempel vid byte av kläder).
  3. Det övre området är för att lagra saker som du tillfälligt inte använder. Dessa kan vara hattar, kepsar etc. Oftast är ett sådant område installerat under taket och kan nås med en stege.
Bild
Bild

Dörrar och belysning

Om ett separat rum tilldelas omklädningsrummet måste det vara utrustat med en dörr. De bör väljas utifrån rummets allmänna stil:

  • Dörrar med glasytor är efterfrågade idag. De kan vara matta, transparenta eller dekorerade med mönster. Produkter med reflekterande skär är kända för sin praktiska egenskaper.
  • Trä- eller plastprover ser inte sämre ut.
  • Garderobsdörrdesigner är gunga, skjutbara eller hopfällbara (dragspeldörrar).

Valet av lämpligt exemplar beror på ägarnas fria område, layout och preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning spelar en viktig roll i omklädningsrummet:

  • Ofta i sådana rum finns det taklampor som lyser upp även de mest avlägsna mezzaninerna.
  • Att hänga på väggarna för att belysa de nedre och mellersta zonerna kommer inte att vara överflödigt. Glödlamporna kan byggas in i själva lådorna eller monteras på väggfästen.
  • För hörnklädeskåp är armaturer med klädnypor som ändrar lutningsvinklarna och riktar ljuset till rätt plats lämpliga.
  • För sådana lokaler är det värt att välja LED -alternativ. De värms inte upp och är brandsäkra.
  • Halogenlampor har kraftfullt ljus, men de blir väldigt heta, så det är bättre att inte ha dem bredvid kläder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intern fyllning

Tvärstänger och galgar måste finnas i garderoben:

  • Det ska finnas minst 165 cm ledigt utrymme under de höga stavarna. De är designade för klänningar, regnrockar och rockar.
  • Mittstången är lämplig för blusar, skjortor och jackor. Den optimala längden för detta alternativ är 80 - 100 cm.

En strömavtagare är en speciell infällbar stång som kan sänkas nedåt eller höjas till strukturens övre nivåer. En sådan sak är idealisk för förvaring av lågsäsongsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Byxorna är hopfällbara och infällbara. De behöver ett ledigt utrymme på minst 60 cm i höjd.
  • Rullboxar behövs för saker som ska skyddas från damm. Små fack för små föremål har avdelare för att förhindra att innehållet blandas.

Lådor kan dras ut helt eller delvis med ett handtag eller tryck. Closers finns i många modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hyllor i garderober kan också vara statiska eller infällbara. Deras bredd får inte överstiga 30 cm. Kopior från 60 cm bör installeras i mezzaninen. De är lämpliga för förvaring av stora och tunga lådor.
  • Lådor och korgar är lämpliga för små saker och linne. Som regel är de infällbara och har rullmekanismer. Masklådor är upphängda med hjälp av speciella fästelement.
  • Skoställen har en liten lutning. Högklippta stövlar hängs på krokar för att bibehålla formen och förhindra knäck.
  • Hängare och krokar finns tillgängliga för tillbehör (slipsar, hattar, halsdukar, etc.). De är monterade på väggar eller dörrar.

Rekommenderad: