Grunden För Badet (72 Bilder): Vilket är Bättre Att Välja, Kolumner Och På Skruvhögar, Tejpalternativ, DIY -konstruktion Under Ett Bad Från 4x6 Block

Innehållsförteckning:

Video: Grunden För Badet (72 Bilder): Vilket är Bättre Att Välja, Kolumner Och På Skruvhögar, Tejpalternativ, DIY -konstruktion Under Ett Bad Från 4x6 Block

Video: Grunden För Badet (72 Bilder): Vilket är Bättre Att Välja, Kolumner Och På Skruvhögar, Tejpalternativ, DIY -konstruktion Under Ett Bad Från 4x6 Block
Video: Garage Build: Screw piles for lean-to posts: Customization and DIY installation. 2024, April
Grunden För Badet (72 Bilder): Vilket är Bättre Att Välja, Kolumner Och På Skruvhögar, Tejpalternativ, DIY -konstruktion Under Ett Bad Från 4x6 Block
Grunden För Badet (72 Bilder): Vilket är Bättre Att Välja, Kolumner Och På Skruvhögar, Tejpalternativ, DIY -konstruktion Under Ett Bad Från 4x6 Block
Anonim

Livslängden för alla strukturer beror till stor del på att en pålitlig grund läggs. Badet är inget undantag: när man bygger det är det nödvändigt att ta hänsyn till egenskaperna och funktionerna vid installationen av basen. Den här artikeln diskuterar sorterna av badfundamentet och funktionerna i dess konstruktion med dina egna händer.

Bild
Bild

Enhet

Grunden skapas inte bara med hänsyn till vilken typ av jord som badet kommer att byggas på, utan också materialet i den framtida grunden. Markinformation bör registreras från tidigare byggnadsarbeten på platsen. Om det av någon anledning saknas måste geologiska undersökningar utföras oberoende. Det är viktigt att förstå det en kvalitetsgrund kan inte byggas på outforskad mark.

Geologisk undersökning utförs av specialorganisationer: en borrmaskin gör brunnar, från vilka jordprov tas. I ett speciellt laboratorium undersöks jorden - dess kemiska sammansättning och fysiska och mekaniska egenskaper bestäms. Markarbete utförs runt hela omkretsen, under kommunikationer och på olika djup för att få en komplett geologisk karta över området. Denna process tar mycket tid och pengar, men det finns också mer ekonomiska alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jordens grundläggande egenskaper kan bestämmas oberoende. För att göra detta är det nödvändigt att gräva flera brunnar och försöka göra brunnen så djup som möjligt. Idealet kommer att vara ett hål som når djupet av jordfrysning. Som ett verktyg rekommenderas hantverkarna att använda en trädgårdsborr. De grävda brunnarna bestämmer tjockleken på det bördiga jordlagret, grundvattensgränsen och jordens sammansättning.

Grunden måste passera genom det mjuka bördiga skiktet och vila på en hårdare struktur . Om marken på territoriet höjer sig (kullar och sprickor är synliga på ytan), måste grunden sänkas till jordens frysning. Marken runt stöden är täckt med en blandning av sand och grus så att grundvattnet inte förskjuter basen när det fryser. En grund grund läggs endast under standardförhållanden.

Om det sker kraftiga höjdförändringar på byggarbetsplatsen, är en högskruvfundament lämplig för ett sådant område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att installera pålar i områden med förhöjda grundvattennivåer. Stödets interaktion med vatten kommer att leda till snabb korrosion och nedsänkning av fundamentet. Innan pålarna installeras är det nödvändigt att behandla med en speciell lösning som skyddar strukturen från fukt.

För flyttande jord är en stapelgrillfundament lämplig. Denna typ är väl lämpad som bas för tegel- och blockkonstruktioner. Högar håller strukturen vid jordskred och förskjutningar, vilket ger fundamentet stabilitet. Grillen är en tejp som förbinder stöden, utformad för att fördela lasten jämnt. Den är gjord av metall, trä eller armerad betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den pelarformade grunden är avsedd för områden med djup frysning av marken. Denna typ av grund används också vid konstruktion av byggnader i vattentäta områden, kärriga jordar. I områden som utsätts för jordrörelse installeras inte en pelargrund. Det tål inte skift och jordskred.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest tillförlitliga grundtypen är monolitisk. Betongplattan klarar alla svåra förhållanden samtidigt som den bibehåller integritet och stabilitet. Basen i ett stycke fördelar lasten på marken jämnt och förhindrar att den sätter sig. Den största nackdelen med en sådan grund är det höga priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland materialen för att bygga grunden för ett bad bör företräde ges till naturmaterial. För en högfundament är trä bättre. Det är vanligt att bygga plattor och remsor av tunga material - sten och betong.

Tejpstrukturen är den mest tillförlitliga typen av fundament. Mästarna råder att välja detta alternativ för dem som vill utföra arbetet med sina egna händer. Denna typ av fundament är lämplig för alla storlekar. Det är en tejp av betong eller tegel som vilar på marken nedanför vattennivån. Högst tjugo centimeter av basen finns kvar på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bandfundament är lämplig för alla strukturer, men experter identifierar flera av de mest optimala fallen för att installera en sådan grund:

  • Källaren används för installation av en pump och kommunikation, lagring av hushållsartiklar. Källarväggarna måste skyddas från effekterna av varierande vattennivåer, vind och låga temperaturer.
  • Byggnaden av badhuset är mycket tung och når en imponerande storlek. Bandfundamentet tar lasten från strukturen väl och överför den till jorden. Denna typ av bas är lämplig för tegelbyggnader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera metoder för att montera ett bandfundament. Var och en av metoderna har ett antal fördelar och nackdelar. Tegelremsor installeras på torra sandiga jordar. Med högt grundvatten placeras strukturen på en tegelkrossad stenkudde, förstärkt och hälls med en betongbeläggning. Tegelremsfundamentet är lätt och enkelt att installera.

Det är viktigt att förstå att för att skapa en sådan grund måste du välja rätt material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fundamentet monteras endast av röda tegelstenar. Vitt silikatmaterial är inte resistent mot interaktion med vatten, därför kommer det snabbt att kollapsa. Sömmar mellan tegel måste behandlas med tätskikt - cement har en bra kulvertkapacitet.

En bandfundament av betongblock är lämplig för ett litet bad. Armerad betong är ett tungt material, så stora bitar kan bara uppföras med anläggningsutrustning. Delar som mäter 20 x 40 centimeter anses vara optimala. Sådana block är installerade i ett rutmönster på ett sandigt underlag. Installation av fundamentet kan slutföras på två dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stenfundamentet uppförs av flodsten och cement. Ett annat namn på denna typ av fundament är murverk av betong. Denna typ av fundament är enkel att installera och har ett lågt pris. Stenar ska vara platta och enhetliga i storlek. Skikt av murverk hälls med betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högfundamentet är lämpligt för lätta byggnader, lätt att tillverka och driftsäker. Konstruktionen av denna typ av bas kräver få material, vilket avsevärt minskar kostnaden och tiden för installationen. Det rekommenderas att installera högar för nybörjare, eftersom de inte kräver speciella konstruktionskunskaper.

Högfundamentet är inte lämpligt för markhöjning - stöden tar inte bra på horisontella laster. För att skydda fundamentet från förstörelse är det nödvändigt att minska avståndet mellan högarna. Träfundament är mer motståndskraftiga mot vatten. Trots detta används träpålar praktiskt taget inte i konstruktionen idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett tjugotal pålalternativ inom konstruktion. Av dessa kan man peka ut tre typer av stöd som lämpar sig för låga byggnader och bad:

  1. Drivna pålar av armerad betong . Denna typ används sällan vid konstruktion av bad. Stöden är tillräckligt tunga för att det är omöjligt att slå in dem utan hjälp av specialutrustning. Kostnaden för sådant arbete kan vara mycket hög. Den obestridliga fördelen med drivna pålar är deras tillförlitlighet.
  2. Skruv av metallstöd kan installeras manuellt. En sådan grund är enkel att installera, eftersom den inte kräver speciella färdigheter. En betydande nackdel med stål är dess höga värmeledningsförmåga. Denna typ av fundament är inte lämplig för golv utan isolering. Med ett sådant basarrangemang kommer ett ouppvärmt rum alltid att vara coolt.
  3. Tråkiga högar - det vanligaste sättet att bygga en grund på stöd. Installationsarbete kräver en bra investering och mycket arbete. Plus med en sådan grund är materialbesparingar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stödet är beläget vid korsningen av väggarna. Avståndet mellan högarna bör inte vara mer än två meter. Den populära diametern är 20 centimeter. Med en ökning av högens tvärsnittsarea ökar dess bärighet, men risken för förskjutning av stödet under påverkan av kraftkrafter ökar. Grunden sänks under jordens frysgräns. På lösa jordar installeras pålar på stödskiktet.

Den pelarformade stiftelsen fungerar som grund för träbyggnader. Det uppfattar inte höga belastningar, så det kan sjunka under ett hus i sten och tegel. Väggar på en sådan bas är deformerade och täckta med sprickor. Därefter kommer byggnaden att kollapsa.

För att få strukturen att hålla länge använder hantverkare en speciell teknik och speciell teknik. Denna process är mycket dyr, vilket är irrationellt för en blygsam budget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den monolitiska basen är en platta monterad på ett underlag av sand och krossad sten. Tjockleken på kudden kan nå från tjugo till femtio centimeter, beroende på jordtypen och strukturens egenskaper. Grunden kan vara grund och grund.

Denna typ av grund kännetecknas av sina fysiska och mekaniska egenskaper: den anses vara den starkaste och mest hållbara. Sulan upptar ett stort område, därför tar den all belastning av kunskap. Vikten fördelas jämnt och marktrycket reduceras. Förstärkning är placerad för att minska skador på fundamentet när det installeras i frostiga markar. En monolitisk grund fungerar som en bra grund på instabila och vattentäta jordar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland fördelarna med en monolitisk screed finns det ett överkomligt installationspris. Under konstruktionen behöver du inte involvera specialister med komplex utrustning. Avjämningen hälls från betongblandaren i formen. Den monolitiska konstruktionen möjliggör minskat grävarbete. Denna typ av fundament har en lång livslängd på grund av bevarandet av integriteten.

Den största nackdelen med basen är omöjligheten att bygga en källare. Specifikationerna för installationen gör det inte möjligt att designa ett rum under basnivån. Denna typ av fundament kräver också en stor mängd material och förstärkning.

Läggning kräver ingen specifik utrustning, men det kan inte göras i ogynnsamma väderförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fundamentet är ett undergolv och måste därför isoleras. En monolitisk screed låter dig ordna ett uppvärmt vattengolv. Det är nödvändigt att komma ihåg om vattentätning och enheten för en isolerande struktur. Annars blir rummet kallt. En”matta” av isolerande material kan användas som underlag för en cementpuss.

Den isolerande "tårtan" är korrosionsbeständig även vid interaktion med grundvatten. Moderna byggmaterial är hållbara och mycket hållbara. Monolitiska plattor, liksom substratet, är huvudsakligen anordnade på svåra jordar.

Allt byggmaterial måste uppfylla stränga krav i enlighet med regleringsdokument.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse och beräkning

Till att börja med måste du rita ett diagram över platsen i enlighet med skalan, ange en plats för ett badhus och genomföra kommunikation till den. Byggnadens placering beror till stor del på avloppsenheten. Vid anslutning av vattenavloppet till det centrala avloppet kan badet placeras var som helst i förortsområdet. Om avloppet är isolerat är det bättre att placera byggnaden bort från vattenförekomster.

Bild
Bild

Förbadet måste vara inhägnat från främlingar - ett staket behövs på platsen. Byggnaden kan omges av en häck. Alla ytterligare planteringar eller uthus är också markerade på terrängplanen.

Arbetet börjar med att klippa av marken. Därefter måste webbplatsen jämnas ut. Detta kan göras med en speciell teknik. Skillnader i höjd bör undvikas - detta kommer att komplicera markeringen och göra det omöjligt att lägga grunden jämnt. Märkningen utförs på grundval av projektet på papper, därför beror det ytterligare arrangemanget av grunden på noggrannheten i terrängbilden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fundamentets yttre omkrets är markerad med ett måttband och en byggnadsvinkel. Extrempunkterna är markerade med pinnar genom vilka sladden dras. Det är nödvändigt att kontrollera hörnens vinkelrätthet vid varje steg i märkningen. För att kontrollera noggrannheten i varumärkets placering mäts strukturens diagonaler. Om byggnaden är rektangulär eller fyrkantig kommer de diagonala mätningarna att vara lika.

För noggrannheten i placeringen av pinnen måste du använda en speciell geodetisk teknik - teodolit eller nivå. Längden på varje sida och måtten på vinklarna bör kontrolleras flera gånger. Den sträckta kabeln är höjdnivån på den framtida grunden. Efter att ha betecknat byggnadens kontur bryts området ned.

Om det framtida fundamentet är remsor, är det från ytterkanten nödvändigt att dra tillbaka ett avstånd som är lika med den framtida tjockleken på screed.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar pålar markerar pinnar platsen för framtida brunnar. Deras antal beror på badets yta. Arbetssteget bör inte överstiga två meter. Pålar måste också placeras vid korsningarna av den bärande väggen med skiljeväggar. Om antalet våningar i den framtida byggnaden når två eller flera våningar, måste avståndet mellan stöden minskas. Tät jord gör att du kan minska antalet högar och lös jord tvärtom . Brunnens djup beror på jordtypen: i högjord måste högen sänkas 30-50 centimeter lägre.

En monolitisk grund kan hällas utan preliminära beräkningar - den optimala båttjockleken bör vara upp till 25 centimeter. Att reducera avjämningen kan kräva ytterligare armeringsarmering. Med en tjocklek på trettio centimeter eller mer erhålls en stark struktur, men en sådan konstruktion kan inte kallas ekonomisk. Det är vanligt att täcka ett substrat av sand och grus i lager som inte överstiger tio centimeter i tjocklek.

Bild
Bild

Isoleringsplattan bör inte överstiga tio centimeter. Betongfoten behöver också en armeringsram. Enligt regleringsdokument bör armeringen för tillförlitlig konstruktion inte vara mindre än 0,3 procent av konstruktionens totala massa. Stavarnas dimensioner kan beräknas med egen hand baserat på plattans tvärsnittsarea. För att spara tid rekommenderas hantverkarna att installera en ram gjord av kvistar med 12-13 millimeter i diameter i två nivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layout och utgrävning

Som beskrivits tidigare utförs märkningen enligt ett tidigare upprättat schema med hänsyn till särdragen hos grundtypen. Repets gång mellan pinnen - markerar linjerna på fundamentets väggar. Efter konturering är det nödvändigt att utveckla skyttegravar för att lägga grunden. Grävdjupet beror på markens egenskaper och grundtyp.

Byggandet av bandfundamentet börjar med utgrävning av en gräv. Efter markering och avskärning av toppskiktet täcks ytan med en sandkrossad stenkudde. Innan återfyllning måste den grova ytan tampas med vibrationsanordningar. För små byggnader med dimensioner på 4x6, 6x4, 5x5 meter bör du inte utforma en djup grund. Ett underlag som är 300 millimeter tjockt kommer att räcka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tjockleken på sandfyllningen varierar med jordens typ och egenskaper. Om jorden är vattenmättad, bör substratet ökas till 40 centimeter. Sandskiktet läggs horisontellt, rikligt fuktat med vatten och tappas. En stor kudde är uppdelad i lager 5-7 centimeter tjocka och läggs gradvis. Efter återfyllning och komprimering är det nödvändigt att lämna beläggningen i två eller tre dagar tills jorden är helt torr.

Därefter görs formning med en höjd av cirka 50 centimeter. Formen kan tillverkas av alla plankor eller liknande material. Strukturen kan användas många gånger om den är väl rengjord och noggrant förvarad under ett lager av polyeten. Formens rena väggar stöddas med insatser eller specialstag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramen måste förstärkas så att betongblandningen inte förstör strukturen under torkningsprocessen.

Från kanterna måste du göra en plan, horisontell yta. Väggar är mycket lättare att installera på en plan bas. Sköldarna fästs med spik, och lederna är belagda med jord. Arbetets noggrannhet kan övervakas med hjälp av en lasernivå. Efter formen läggs det första lagret av skriden på botten och förstärkningsburen sänks ner i den. Hela volymen av formen måste fyllas med cement och jämna ut ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grävningsarbeten på enheten på en hög eller kolonnbas börjar med att borra brunnar. Liksom vid bandfundament måste ett krossat underlag läggas ut för pålarna. Kudden brukar inte överstiga 250 millimeter. Därefter lägger de ut pelarna i spillror eller tegel. I vissa fall sänks en apparat ned i de utarmade hålen och fyller brunnen med betong. Så här tillverkas betonghögar.

Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -konstruktion

Det är inte så svårt att fylla plattan med dina egna händer. Mellan värmeisoleringsskiktet och betongbeläggningen är det nödvändigt att lägga ett lager av polyeten. Detta görs så att betongblandningen inte läcker: vatten från kompositionen kan tränga in i markens övre lager. Detta kommer att leda till en kränkning av cementmurbrukens konsistens och ojämn krympning av basen. Skikt av polyeten läggs med en överlappning, sömmarna limmas med tejp. Efter att ha hällt blocken lämnas strukturen att torka helt. Stödets djup beräknas i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små skruvhögar kan installeras manuellt. Stöd upp till 2,5 m långa skruvas in av två personer, den tredje övervakar noggrannheten i arbetet. Det är bättre att välja högar med en höjd av ungefär en och en halv meter. Efter installation av det sista stödet måste jämnheten kontrolleras med en lasernivå. För att gjuta betongpålar skruvas först in en metallbas och hälls sedan. När betongen hårdnar, är stöden anslutna med ett grill från en kanal. En sådan anordning knyter ihop högarna och fördelar lasten från byggnaden jämnt till varje stöd.

Det finns en steg-för-steg-instruktion för gjutning av en höggrill. För att installera gallret måste du först skapa en armeringsbur, blanda betonglösningen och förbereda formen från formen. Formen kan göras i analogi med tekniken för gjutning av ett bandfundament - från sköldar eller en träram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett nät är fäst på de förstärkta pålarna; längs hela byggnadens kontur bör dess steg inte överstiga trettio centimeter. Installationen utförs på speciella fästelement som sätts in i hålen på högen. Metallramen förs delvis in i högarna, i linje med de längsgående piskorna. För betongpålar är armeringen ansluten till metalllinor som sticker ut från stöden.

Formen är rak, ramen måste vara plan. Enhetens fördelning av strukturens massa över ytan beror på kvaliteten på det utförda arbetet. Krökning av strukturen kommer att leda till ojämn markplacering. Hällning av betong i formen utförs från pålarnas huvuden. Förstärkning av konstruktionen uppnås genom att fördjupa stöden i grillen under en kort sträcka.

Om det inte är möjligt att fylla grillen med betong, rekommenderar hantverkarna att göra en sådan struktur från en bar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en träbyggnad blir det den mest lönsamma. Träet måste förtorkas och behandlas med en speciell fuktsäker förening. Installationen av grillen börjar med att skära materialet i fragment - balkarnas ändar skärs ut i form av ett lås. Strukturen monteras genom bultning på pålarna.

Kolonn, remsa och monolitisk grund kan göras för hand. Men installationstekniken får under inga omständigheter kränkas. Det är bättre att utföra arbete under överinseende av en specialist, med hänsyn till alla finesser. Ett detaljerat schema med avlopp används under hela arbetsprocessen, så underskatta inte detta förberedelsestadium.

Material måste väljas i enlighet med regleringsdokument - varje produkt måste ha ett kvalitetscertifikat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnsbas

Många nybörjare hantverkare vet inte om det är nödvändigt att installera en speciell bas under ugnen. Stiftelsens närvaro bestäms av värmestrukturens vikt. En liten spis som väger upp till 250 kg kräver inte ytterligare golvförstärkning. I detta fall får beläggningen inte förstärkas utan endast behandlas med ett brandskyddsmedel. Materialet under ugnen måste skyddas på ett tillförlitligt sätt mot överhettning.

För en tegelugn måste du göra en speciell grund. För sådana enheter kan vikten variera från hundratals kilo till tiotals ton, vilket skapar en ökad belastning på strukturens bas. Om värmeenhetens vikt når 750 kg, är det i detta fall nödvändigt att designa en individuell bas. Kaminen skapar en ojämn belastning på golvet i badet, vilket kommer att leda till delvis nedsänkning av den svaga basen. Därför måste grunden för ett sådant bad vara stark, strukturen måste motstå markens rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att bygga rätt grund endast med hänsyn till djupet av jordfrysning. För en kompetent konstruktion måste du överväga ett antal viktiga punkter:

  • Stödkonstruktionen för badet uppförs samtidigt som konstruktionen av badets grundläggande grund. Djupet av den extra förstärkningen och grunden för strukturen bibehålls på samma nivå. Det är oacceptabelt att hälla på golvet efter montering av armeringen på grund av skillnaden i krympningsgrad. Denna skillnad kommer att leda till att värmesystemet förstörs. För sådana ändamål rekommenderar hantverkare att uppmärksamma påelfunden.
  • Eftersom badets väggar inte uppförs samtidigt som grunden konstrueras, måste ett avstånd på 50 millimeter upprätthållas mellan anordningen i ugnstrukturen i den framtida väggen. Detta gap täcks därefter med sand och komprimeras väl. Ett sådant system motstår ojämn avveckling av basen.
Bild
Bild
  • Fundamentets dimensioner måste korreleras med ugnens dimensioner i utvecklingsstadiet av konstruktionsdokumentationen. Grunderna för grundplattan ska sticka utöver värmesystemets gränser med minst 50 millimeter. Det mest optimala avståndet är 60-100 millimeter.
  • Skorstenen bör placeras så nära fundamentets centrum som möjligt. Ett sådant arrangemang av ugnen kommer att ge en lika stor belastning på hela strukturen. En kraftfull skorsten kräver ytterligare skydd och förstärkning, därför riskerar det att skapa en överbelastning på fundamentet. Oavsett val av typ av fundament måste dessa funktioner beaktas.
  • Vid installation av ett värmesystem är det nödvändigt att dessutom utrusta ett vattentätt lager. Takmaterial är fodrat i två lager och fäst på fundamentet. Som ett lim använder hantverkare bituminös mastik. Detta material kommer att ge ytterligare skydd för strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnens murverk är utsatt för korrosion, därför är skydd mot vattenpåverkan nödvändigt i detta fall. Genom att använda en spis ökar också luftfuktigheten i rummet.

Rekommendationer

Det finns en mängd olika källardesigner, var och en med ett antal fördelar och nackdelar. Det är omöjligt att välja det bästa alternativet, eftersom valet av bas beror på territoriets egenskaper. När du bygger fundamentet är det nödvändigt att rådgöra med proffs, eftersom badets livslängd beror på den kompetenta uppläggningen av grunden.

Ett lager av sand och grus måste skyddas med ett lager av geotextil . Detta material kan läggas mellan jordlagren och böja kanterna uppåt. Textilen skyddar kudden från siltning och erosion. Materialet passerar fukt genom sig själv väl, och på grund av dess sammansättning genomgår det inte förstörelse på länge. Geotextiler produceras i speciella rullar, vilket gör det enkelt att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att tömma vatten från badet. För att göra detta, ordna ett speciellt avlopp som går ner i marken.

Det är viktigt att komma ihåg att rörutloppet inte kan placeras i närheten av de närliggande områdena. Du måste också se till att det använda vattnet inte rinner ut i behållaren.

Hur du börjar bygga grunden för badet, kommer du att lära dig vidare.

Rekommenderad: