Bad Av Cederträ (30 Bilder): Manuell Kapning Av Kanadensiskt Och Altai -trä, Badhus Av Lärk Och Tall, Vilket Naturmaterial är Det Bättre Att Bygga Ett Bad Från, Recensioner Av ägar

Innehållsförteckning:

Video: Bad Av Cederträ (30 Bilder): Manuell Kapning Av Kanadensiskt Och Altai -trä, Badhus Av Lärk Och Tall, Vilket Naturmaterial är Det Bättre Att Bygga Ett Bad Från, Recensioner Av ägar

Video: Bad Av Cederträ (30 Bilder): Manuell Kapning Av Kanadensiskt Och Altai -trä, Badhus Av Lärk Och Tall, Vilket Naturmaterial är Det Bättre Att Bygga Ett Bad Från, Recensioner Av ägar
Video: Cob and Adobe Sauna 2024, Maj
Bad Av Cederträ (30 Bilder): Manuell Kapning Av Kanadensiskt Och Altai -trä, Badhus Av Lärk Och Tall, Vilket Naturmaterial är Det Bättre Att Bygga Ett Bad Från, Recensioner Av ägar
Bad Av Cederträ (30 Bilder): Manuell Kapning Av Kanadensiskt Och Altai -trä, Badhus Av Lärk Och Tall, Vilket Naturmaterial är Det Bättre Att Bygga Ett Bad Från, Recensioner Av ägar
Anonim

Hur trevligt det är att ta ett ångbad "på gammaldags", med spis och ved, och inte i en "konstgjord" bastu. Om du inte har ditt eget bad ännu, men du är säker på din ekonomiska förmåga, kan du anställa mästare och börja skapa det. Det viktigaste är att välja rätt trä för konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bad är byggda av trä av olika barrträd. Varje alternativ har sina egna fördelar:

  • Cederträ är det varmaste timmerhuset som skapar helande luft omkring sig.
  • Tall är det billigaste timmerhuset.
  • Lärk är det mest hållbara, men det dyraste timmerhuset.

Ett cederbad är dock den perfekta lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om vissa anser att cederträ är ett elitvirke, är det bättre att spendera det en gång, men vet att du har investerat pengar av en anledning. Ett hackat cederbad, när man använder rätt konstruktionsteknik, kan tjäna sina ägare i hundra år. Du behöver bara ta hand om ytterligare skydd av detta värdefulla träd under konstruktionen.

Bild
Bild

Fördelar

Fördelarna med att använda ceder för konstruktion av föremål med hög luftfuktighet (till exempel bad eller bastu) är uppenbara:

  • Varaktighet. Cederbadet kommer att tjäna inte bara dig, utan även dina barn och barnbarn, eftersom byggnader av detta barrträd har behållit sitt utseende och prestanda i mer än ett dussin år.
  • På grund av träets flexibla struktur är cedertålig motståndskraftig mot extrema temperaturer, den spricker eller deformeras inte.
  • De antiseptiska egenskaperna hos cederträ tillåter att inte vara rädd för insekter, som så småningom förstör trädets yta, eftersom lukten av cederträ skrämmer bort dem.
  • Förekomsten av harts ger utmärkt fuktbeständighet. Fukt och kondens tränger inte in inuti, vilket innebär att det inte finns något behov av att frukta utseende av mögel och röta på badets väggar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Låg värmeledningsförmåga (för cederträ är denna indikator lägre än för andra barrträd). Det kommer att vara varmt inne i badet även i svåra frost. Och om du bygger en struktur från en stock eller en bar på 200 × 200 mm kan du klara dig utan isolering.
  • På grund av den spektakulära naturliga konsistensen och skuggan av ceder behöver du inte ytterligare yttre efterbehandling av badet, du behöver bara gräva in det. Dessutom smälter dess hållbara design harmoniskt med alla typer av landskap.
  • Hälsofördelarna kommer från den höga koncentrationen av fytoncider som släpps ut från barrträd och doften av cederträoljor som kommer att fördjupa dig i en sommarskogsatmosfär. De antibakteriella egenskaperna hos cederträ och naturlig jonisering av den omgivande luften hjälper till att göra inte bara tvättprocessen, utan till och med bara vara i ett sådant rum till en riktig hälsopass för kroppen. Dessutom lugnar lukt av tallnålar och cederträ nervsystemet, hjälper till att återställa styrkan och förebygger många sjukdomar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av manuell skärning av ett bad

Längden och komplexiteten av installationen av strukturen beror på vilken typ av skärning av ett cederbadhus du väljer. De mest populära är ryska och kanadensiska tekniker för att bygga ett timmerhus av trä. Den ryska versionen av avverkningen är den billigaste, men samtidigt ganska pålitlig. Altai ceder för badet skördas på vintern, och ramen är gjord av rundvirke med en protest. Kanadensisk teknik låter dig bygga ett timmerhus när som helst på året utan stora ekonomiska och tidskostnader. Denna design kommer också att vara hållbar och pålitlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad du behöver veta om stock krympning

Krympningen av timmerhuset i träbyggnader är en gradvis process som uppstår till följd av att torket torkar ut. Ju högre fuktinnehåll i det ursprungliga träet, desto lägre faller taket på badhuset med tiden. Om du inte använder en färdig mobil struktur (till exempel ett fatbad eller ett tankbad), rekommenderar byggarna i det första byggskedet att bygga en grund och ett timmerhus, göra en grov finish och täcka tak med takpapp. Men det är bättre att sätta in fönster och dörrar, samt att utföra allt efterbehandling med takläggning på ett år, när huvudkrympningen av strukturens väggar uppstår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobila bad

För närvarande erbjuder många byggföretag kompakta bad i mycket original form. Tillverkaren kan antingen bygga en struktur på din webbplats eller ta med en redan färdig byggnad, eftersom den inte tar mycket plats. Det finns flera mobila sorter: tank, fat, quad-fat, viking och många andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett cedertunnebad behöver inte stora finansiella investeringar eller en rymlig tomt.

Bild
Bild

Detta betyder dock inte att ett sådant mini-bad kommer att vara något "bristfälligt", fördelarna med denna design är många:

  • Alternativet "nyckelfärdigt" visas på din webbplats omedelbart efter köpet utan buller, besvär i samband med renoveringsarbete och långa väntetider.
  • Innan du köper kan du se badhuset med egna ögon och veta exakt hur det kommer att se ut inifrån och ut.
  • Du kan enkelt byta plats för mobilbadet i sommarstugan, och om du vill kan du till och med ta det med dig på en vandring eller fiske.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Cederstrukturen styrka gör det möjligt att använda badhuset även under extrema klimatförhållanden.
  • Sådana bad kännetecknas av en hög uppvärmningshastighet, vilket ökar byggnadens användarvänlighet.
  • Cederns låga värmeledningsförmåga och "fatets" unika design skapar en "termos" -effekt inuti. Värmen håller sig inomhus länge.
  • Ett stort urval av cederträ nyanser (från "rosa persika" till "mörk choklad") låter dig välja vilken design som helst av byggnaden i enlighet med personlig smak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Byggare och ägare av cederbad noterar många positiva egenskaper hos sådana strukturer. Bad värms upp perfekt, eftersom de har en tät struktur. Samtidigt "brinner" inte luften i ångrummet. Och för dem som någonsin har haft lungproblem blir cederbadet en riktig naturläkare. Många av dem har upplevt en förbättring av deras tillstånd efter regelbundna ingrepp i ett så doftande rum.

Många byggare uppmärksammar det faktum att cederträ är mycket tätt och tungt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför är det viktigt att bygga den mest pålitliga grunden när man bygger .så att du med tiden inte behöver göra om strukturen. Du kan till exempel välja en bandtyp av foundation. Från professionella "tips" är det också värt att notera att när man ordnar ett timmerhus bör den nedre kronan vara gjord av lärk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsats

Det är ingen hemlighet att många köper en sommarstuga just för att bygga ett badhus där och njuta av en god vila före arbetsveckan. När du väljer ett material, tveka inte. Barrträ är att föredra på grund av dess behagliga lukt och otvivelaktiga fördelar. Om du är ekonomiskt stabil, oroa dig inte för att bygga ett badhus kommer att kräva en betydande investering. Cedarversionen mer än motiverar alla kostnader.

Det gör att du inte bara kan njuta av badprocessen, utan kan också förbättra din hälsa avsevärt, eftersom sådant trä renar luften, har en fördelaktig effekt på det fysiska och mentala tillståndet för dem som är i närheten.

Rekommenderad: