Kolumn Med "Alice": En översikt över Bärbara "smarta" Högtalare. Hur Ställer Jag In Röstassistenten Inuti? Vad Kan "Alice" Göra?

Innehållsförteckning:

Video: Kolumn Med "Alice": En översikt över Bärbara "smarta" Högtalare. Hur Ställer Jag In Röstassistenten Inuti? Vad Kan "Alice" Göra?

Video: Kolumn Med
Video: Introducing the Yandex.Station Mini Smart Speaker 2024, Maj
Kolumn Med "Alice": En översikt över Bärbara "smarta" Högtalare. Hur Ställer Jag In Röstassistenten Inuti? Vad Kan "Alice" Göra?
Kolumn Med "Alice": En översikt över Bärbara "smarta" Högtalare. Hur Ställer Jag In Röstassistenten Inuti? Vad Kan "Alice" Göra?
Anonim

Enligt den senaste statistiken ökar efterfrågan på smarta högtalare i rekordfart. Samtidigt är prylar med en integrerad röstassistentfunktion värda särskild uppmärksamhet. Det är av denna anledning som många användare är intresserade av högkvalitativa och objektiva recensioner av smarta högtalare med "Alice" inuti, liksom kriterierna för att välja sådana enheter som presenteras på marknaden av olika tillverkare.

Bild
Bild

Egenskaper och funktioner för "Alice"

Innan du lär känna de aktuella enheterna närmare kommer det att vara användbart att förstå deras funktionalitet och objektivt utvärdera gadgets kapacitet. Nu på World Wide Webs omfattning kan du enkelt hitta ett tillräckligt antal detaljerade beskrivningar, tack vare vilka användaren vet vad en "smart" kolumn kan.

Rekordpopulariteten för de beskrivna elektroniska enheterna beror främst på deras funktionalitet . Som många recensioner visar är föremålet av intresse för de flesta användare en talande kolumn med en inbyggd röstassistentfunktion. När man analyserar principen för användning av sådana enheter är det nödvändigt att uppmärksamma färdigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den överväldigande majoriteten av modellerna på marknaden har en ganska rik arsenal av användbara förmågor, vilken lista innehåller olika funktioner.

  • Musikstreaming . I det här fallet talar vi om möjligheten att spela nästan alla spår från en eller annan onlinetjänst. Detta säkerställs av högtalarens ständiga anslutning till det globala nätverket.
  • Spela musik via ett Bluetooth -headset . De flesta modeller av "smarta" högtalare har i sin arsenal möjlighet att ställa in synkronisering med en smartphone eller annan mobil enhet.
  • Styr Smart Home -funktioner … Enligt statistik köps smarta högtalare oftast i USA för detta ändamål. Som ett resultat får användaren möjlighet att styra nästan all utrustning i sitt hem.
  • Snabb tillhandahållande av bakgrundsinformation som är nödvändig för att utföra olika hushållssysslor … Röstassistenten kan enkelt hitta allt som finns att veta på webben, till exempel om rengöring av köksredskap eller rörledningar.
  • Alternativ riktat till ljudboksälskare … Enligt recensioner är denna funktion relevant för föräldrar som inte har förmågan att läsa vanliga böcker för sina barn.
Bild
Bild

Det kan tyckas att smarta högtalare med röstassistenter är praktiskt taget felfria. Men på Internet kan du också hitta negativa recensioner om dessa populära prylar. Samtidigt är det värt att notera att ämnet för de flesta negativa inläggen är klagomål på dålig ljudkvalitet.

När man jämför konventionella bärbara och smarta högtalare i samma prisklass kommer de förra i allmänhet att låta märkbart bättre.

Bild
Bild

Det är ingen hemlighet som artificiell intelligens har förmågan att studera själv . Ett av de mest slående exemplen är röstassistenten "Alice" från "Yandex", som utvecklarna "bosatte" i "smarta" högtalare. De främsta fördelarna med sådana prylar inkluderar deras funktionalitet. För att kunna använda en assistents tjänster räcker det med att ge henne lämpliga kommandon. Efter det kommer användaren att kunna komma åt sådana avsnitt som till exempel:

  • "Sagor";
  • "Zoologi" - frågor för barn med förmågan att gissa djur, samt ett avsnitt tillägnat djur och deras avkommor;
  • spelet "Hitta det extra", "Gissa antalet" eller svara på "gåtorna";
  • sektion för älskare av matematik;
  • spännande spel "Kiosk med limonad", "Alfabet", "Ätlig oätlig";
  • Måla mixer och gissa ljudet;
  • ett spel där du behöver gissa en saga;
  • avsnitt för tungvridare älskare;
  • "Gladlynt logoped" och "Music Zoo";
  • "X för ett spel".
Bild
Bild

Idag kan "Alisa" enkelt leka med ett barn, hjälpa till med att kontrollera texten för läskunnighet, berätta om läget på vägarna och vädret .… Och röstassistenten kommer att bekanta användaren med de senaste nyheterna och hitta sin favoritmusik. En lika viktig punkt är dess interaktion med "Smart Home" -systemen. Förresten, denna funktion dök upp i Alices arsenal relativt nyligen.

Det ska noteras att inte utan några inkonsekvenser . Först och främst bör man komma ihåg att assistentens möjligheter är begränsade både av Yandex själv och av dess partners. I det här fallet talar vi om tjänster för att beställa en taxi, göra inköp online, samt söka efter filmer. En annan viktig punkt är bristen på integration av konton när de interagerar via Alice med partner i Yandex -tjänster.

Med andra ord måste du logga in på vart och ett av de befintliga kontona, vilket skapar vissa olägenheter.

Bild
Bild

Och det bör också beaktas " Vänskap" för röstassistenten med ovannämnda "Smart Home" -system är fortfarande på utvecklingsstadiet … I synnerhet har det rapporterats om kompatibilitet med enheter från ett antal större tillverkare. Deras lista innehåller Xiaomi och Redmond. Dessutom kan Alisa styra enheter som produceras under Yandex-märket självt, nämligen ett smart uttag, en universell fjärrkontroll, en glödlampa och en TV-box.

Bild
Bild

Lista över smarta högtalare med röstassistent

Med tanke på rekordökningen i populariteten för smarta högtalare av denna typ kan du nu hitta ett ganska brett utbud av lämpliga prylar på marknaden. Förutom enheter från Amazon och Google, liksom den ovan nämnda Yandex -kolumnen med en talande assistent, började andra enheter visas på rea.

Idag kan användaren välja en röd eller svart "smart" kolumn med "Alice".

Bild
Bild

Yandex. Station"

Den här prylen föddes först 2018. Det är värt att erinra om det denna lilla och "smarta" högtalare var den första enheten som kan interagera med rysktalande användare . Enhetens försäljningsvolymer visar god dynamik. Så under de första sex månaderna sedan den officiella presentationen såldes cirka 40 tusen enheter. Orsakerna till denna framgång inkluderar följande viktiga punkter:

  • relativt låg kostnad - högtalaren är nästan hälften av priset på Home Pod -modellen tillverkad av Apple;
  • hög ljudkvalitet, vilket är ett viktigt kriterium för dem som är intresserade av video- och ljudinnehåll;
  • erkännande av det ryska språket.
Bild
Bild

"Alice" -biblioteket, integrerat i denna station, har en rik lista med röstmeddelanden. Förutom det redan nämnda igenkännandet av ryskt tal och högkvalitativt surroundljud (upp till 50 W), fördelarna med Yandex. Stationer "bör innehålla:

  • original design;
  • möjligheten att ansluta enheten till en TV;
  • maximal enkel installation och användning;
  • lukrativa gåvor från Yandex -partners.

De största nackdelarna med stationen inkluderar den begränsade funktionaliteten. Användare som inte har en Yandex. Ett plus.

Bild
Bild

Irbis A

Denna enhet dök upp på marknaden i slutet av 2018 och blev en gemensam utveckling av M. Video "och" Yandex ". I den här versionen av den "smarta" kolumnen har dess skapare integrerat "Alice". En viktig punkt i detta var demokratisk kostnad för enheten , vilket omedelbart uppskattades av användarna. Det är värt att överväga det till ett pris som är hälften av Yandex. Stations”, modellen är inte sämre än henne när det gäller funktionalitet.

En av de viktigaste fördelarna med Irbis A är dess kompakthet. De som är oroliga för att sådana hushållsapparater kommer att "falla ut" från interiören kan vara lugna … Med 160 gram vikt är kolonnen 5 cm hög och 8,5 cm i diameter . Men det är värt att notera att så små storlekar hänvisar till både pluss och minus med gadgeten. Fans av musikaliska kompositioner gillar inte den nästan fullständiga bristen på bas . Den mest rationella vägen ut i en sådan situation skulle vara att ansluta enheten till en kraftfullare högtalare via 3, 2-jack-kontakten.

Återgå till konkurrensfördelarna med den intelligenta högtalaren med röstassistent "Alice" Irbis A, du måste uppmärksamma följande viktiga punkter:

  • Ryskspråkigt assistentgränssnitt;
  • möjligheten att ansluta till ett stereosystem;
  • stöd för bluetooth.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dexp SMARTBOX

Denna representant för Dexp -sortimentet när det gäller funktionalitet kan kallas tvilling av den tidigare modellen av Irbis -märket . Denna bärbara smarta högtalare drivs av Yandex IO -operativsystemet. Han tar med rätta plats i rankningen av prylar med "Alice". Till skillnad från sin motsvarighet har kolumnen som släpptes av DNS -företaget formen av en kvadrat med en sida på 7 cm och en höjd av 2,8 cm.

Listan över fördelar med den "smarta" kolumnen Smartbox från Dexp inkluderar:

  • Kompakt storlek;
  • Stöd för Wi-Fi och Bluetooth;
  • Rysktalande röstassistent;
  • prisvärdhet;
  • bra volym och ljudkvalitet.

Naturligtvis har denna enhet också betydande nackdelar. Och i det här fallet pratar vi om bristen på anslutning till ett stereoanläggning och andra enheter. Dessutom bör du vara uppmärksam på den obligatoriska förekomsten av en Yandex. Ett plus.

Vissa användare klagar också på att taligenkänning ibland inte sker direkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elari SmartBeat

Genom att studera recensioner av ny utveckling och betyg på smarta högtalare kan du förstå att Elari försöker hänga med i konkurrenterna. Det skiljer sig från ovan beskrivna Dexp Smartbox och Irbis A SmartBeat genom närvaron av ett integrerat uppladdningsbart batteri . Tack vare denna funktion och frånvaron av strömkablar blir högtalaren en mångsidig och maximalt mobil enhet. Batterikapaciteten på 3200 mAh låter dig använda kolonnen länge utan att ladda. Under sådana förhållanden kan gadgeten fungera upp till 5 timmar när du använder Wi-Fi och "Alice" och upp till 8 timmar när den är ansluten i Bluetooth-format.

I enlighet med användarrecensioner kännetecknas Elari SmartBeat av ett ganska högkvalitativt ljud (5 W). Dessutom kommer vi att uppmärksamma följande viktiga egenskaper hos denna "smarta" högtalare:

  • mått - 84x84x150 mm;
  • vikt - 415 g;
  • närvaron av en kontakt för anslutning av andra digitala enheter.

Du måste bland annat överväga högtalarens konkurrenskraftiga kostnad. Och även när du köper en enhet, en tre månader lång Yandex. Musik.

Bild
Bild

LG XBOOM AI ThinQ WK7Y

Denna gadget är resultatet av arbetet från specialisterna i Meridian -företaget . Den är tillverkad i en vertikal formfaktor. Samtidigt är kontrollpanelen för musikspelaren placerad på enhetens ovansida. Parning med mobila enheter utförs via Bluetooth och anslutning till nätverket - med hjälp av Wi -Fi -modulen.

Kolumnen fick en 30-watts högtalare från utvecklarna och har stöd för populära codecs. Enhetens mått och vikt är 211X135 mm respektive 1,9 kg. Man bör komma ihåg att kolumner med exceptionellt mörka nyanser säljs. Modellens höjdpunkt är den ursprungliga designen som lockar uppmärksamhet hos potentiella köpare.

När du väljer en kolumn är det värt att överväga att alla köper den här modellen kan räkna med en gåva i form av en tre månader lång Yandex. Ett plus.

Den största nackdelen med kolonnen är dess kostnad. I USA är priset cirka 200 USD.

Bild
Bild

Valbara kriterier

För närvarande är "smarta" högtalare för många konstiga prylar, och masskonsumenten har precis börjat utvärdera sin förmåga fullt ut. Det är viktigt att komma ihåg att en sådan interaktiv högtalare behövs inte bara för att spela musik, som dess vanliga trådlösa motsvarigheter.

Med hänsyn till de viktigaste egenskaperna och funktionerna hos "smarta" högtalare, bör du först och främst ta hänsyn till gadgets driftsförhållanden när du väljer dem. Men även med ganska blygsamma modelllinjer har många potentiella köpare vissa svårigheter. Utifrån detta är det värt att lyfta fram de viktigaste urvalskriterierna.

Med hänsyn till priskategorin för de beskrivna enheterna är det värt att börja med deras kostnad. Idag, även med hänsyn till de så kallade grå säljarna, kostar den billigaste smarta högtalarmodellen inte mindre än 3-4 tusen rubel. I detta sortiment finns förenklade versioner av prylar tillgängliga, som kallas smarta högtalare.

Inom 10 tusen ryska rubel kan du redan välja ett mer avancerat alternativ, och priserna på flaggskepp börjar vid 15 tusen.

Bild
Bild

Nästa viktiga punkt är integrerad röstassistent … Relativt nyligen var endast kolumner tillgängliga för användare med tre populära assistenter, nämligen:

  • Siri från Apple;
  • Alexa från Amazon;
  • Google Assistant.

Dessutom var bara det sista alternativet med stöd av det ryska språket. Under sådana förhållanden, utseendet på Yandex. Station ", som beskrivs ovan, som" fick vänner "med röstassistenten" Alice ". Tyvärr, i detta utvecklingsstadium är denna enhet betydligt sämre när det gäller funktionalitet än sina konkurrenter.

Samtidigt har "Alice" i spalterna redan lärt sig att söka efter musik och filmer, spela olika spel med barn och snabbt söka efter nödvändig information på användarens begäran.

Bild
Bild

Det ska man inte glömma bort huvudkarakteristiken för alla högtalare är naturligtvis ljudkvalitet … Och det är med denna parameter som några av modellerna av "smarta" högtalare som finns tillgängliga idag har problem. Naturligtvis är dyra modifieringar utrustade med låg- och diskanthögtalare samt subwoofers, på grund av vilka några av de senaste modellerna av teknik kan skryta med ljudeffekt som överstiger 50 watt. Förresten kan vissa enheter kopplas ihop till så kallade stereopar för att få lämplig ljudeffekt. Men budgethögtalare ger som regel ett ganska tråkigt ljud.

En annan viktig parameter när du väljer är gadgetgränssnittet. Bra modeller av hög kvalitet är utrustade med Wi-Fi-moduler för att ansluta till Internet . Dessutom används Bluetooth för att interagera med andra digitala enheter och överföra ljud på detta sätt.

Äldre och budgetmodeller kan ha en 3,5 mm Jack -kontakt, och vissa har till och med HDMI.

Bild
Bild

När du bestämmer dig innan du köper vilken "smart" högtalare som är bäst, det rekommenderas att uppmärksamma ett sådant ögonblick som enhetens strömförsörjning . I det här fallet är två alternativ möjliga, och valet beror främst på driftförhållandena. Med andra ord kan en enhet som drivs genom en kabel från elnätet endast användas permanent. Mer mobil kommer att vara modeller utrustade med USB -kontakter som kan laddas från en smartphone eller surfplatta, samt en Power Bank . Tyvärr ägnar utvecklarna för närvarande inte tillräckligt mycket uppmärksamhet åt högtalare med inbyggt batteri.

Men om du vill kan du hitta sådana modeller till försäljning.

Bild
Bild

Rekommendationer för konfiguration och drift

När du köper en "smart" högtalare bör du komma ihåg att det är en modern gadget utrustad med en högtalare, mikrofon och röstassistent som kan utföra olika kommandon. En liknande enhet baserad på artificiell intelligens fungerar. För att konfigurera och styra kolumnen, använd följande knappar:

  • slå på och av - för att aktivera enheten måste du trycka på knappen och hålla den i denna position i några sekunder;
  • utmana "Alice";
  • ljudvolymkontroll;
  • inaktivering av mikrofonen.

Förutom de listade kontrollerna, på fallet med den smarta högtalaren finns kontakter för anslutning av andra digitala enheter och laddning.

Oftast pratar vi om microUSB och AUX 3,5 mm.

Bild
Bild

Vid användning av de beskrivna proverna av modern teknik bör lämplig uppmärksamhet ägnas åt alla steg. En av dem är korrekt laddning integrerat batteri. Punkterna med motsvarande instruktion är följande:

  1. anslut högtalaren till elnätet via en USB -kabel och motsvarande adapter, som ingår i leveransuppsättningen på enheten - för närvarande ska LED -indikatorn tändas;
  2. vänta på full laddning, vilket indikeras av en släckt indikator;
  3. Om du stänger av kolumnen kommer laddningsprocessen att påskyndas så mycket som möjligt.

Vanligtvis, Smarta högtalare med Alice levereras inte med nätaggregat (adaptrar), och de måste köpas separat.

Erfarna användare och experter rekommenderar att du använder enheter med 5 V och högst 1,5 A.

Bild
Bild

Du bör fokusera på den första aktiveringen av gadgeten och dess inställningar. I det här fallet talar vi om ett antal manipulationer:

  1. ladda batteriet i minst 30 minuter;
  2. håll strömbrytaren intryckt i några sekunder;
  3. installera Yandex -applikationen på vilken mobil enhet som helst;
  4. starta det installerade programmet, logga in på ditt Yandex -konto;
  5. i avsnittet "Enheter", välj den använda smarta högtalaren med en röstassistent inuti;
  6. anslut enheten till Internet enligt instruktionerna och instruktionerna i programmet.
Bild
Bild

Nu populariteten för ett sådant alternativ som röst kontroll , som blir en integrerad del av många moderna enheter. Naturligtvis kunde denna trend inte ignoreras av utvecklarna av smarta högtalare. För att interagera med dessa "smarta" enheter är det tillräckligt att helt enkelt ringa "Alice" och kontakta henne till exempel med en av följande frågor eller förfrågningar:

  • Vad är vädret som förväntas de kommande dagarna?
  • Hur många kalorier finns i en viss mat?
  • Hur tar man sig runt trafikstockningen?
  • Vilka spel kan du spela med ditt barn?
  • Sätt på musiken.
  • Väck mig imorgon kl 6.
  • Påminn mig om att stänga av vattnet efter 15 minuter.
  • Berätta en historia.

Bland annat har ägaren till den "smarta" högtalaren möjligheten att initiera lanseringen av Alice -dialoger som skapats av andra användare . För att göra detta är det tillräckligt att vända sig till röstassistenten med förfrågan "Ring en skicklighet".

Listan över tillgängliga dialogrutor finns på specialiserade webbplatser.

Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt driften av högtalaren i Bluetooth -läge. I det här fallet är det värt att fokusera på följande viktiga punkter:

  1. först och främst måste du slå på enheten på ovanstående sätt;
  2. för att aktivera det övervägda alternativet är det tillräckligt att be "Alice" att slå på Bluetooth;
  3. nästa steg är att aktivera Bluetooth på den andra enheten och starta en sökning;
  4. allt som återstår är att välja en matchande smart kolumn från listan.

När alla ovanstående manipulationer har slutförts kan du lyssna på musik från externa medier. För att kunna använda den smarta högtalaren i AUX -läge måste du ansluta en extern enhet med lämplig kabel. Oavsett kolumnens funktionalitet, Det rekommenderas starkt att noggrant studera tillverkarens instruktioner innan du använder den.

Rekommenderad: