Smarta Högtalare: Hur Man Väljer En Smart Modell För Ditt Hem? Interaktiva Högtalare Alexa På Ryska Och Andra Modeller. Hur Ställer Jag In?

Innehållsförteckning:

Video: Smarta Högtalare: Hur Man Väljer En Smart Modell För Ditt Hem? Interaktiva Högtalare Alexa På Ryska Och Andra Modeller. Hur Ställer Jag In?

Video: Smarta Högtalare: Hur Man Väljer En Smart Modell För Ditt Hem? Interaktiva Högtalare Alexa På Ryska Och Andra Modeller. Hur Ställer Jag In?
Video: 5 TIPS för ditt smarta hem! 2024, April
Smarta Högtalare: Hur Man Väljer En Smart Modell För Ditt Hem? Interaktiva Högtalare Alexa På Ryska Och Andra Modeller. Hur Ställer Jag In?
Smarta Högtalare: Hur Man Väljer En Smart Modell För Ditt Hem? Interaktiva Högtalare Alexa På Ryska Och Andra Modeller. Hur Ställer Jag In?
Anonim

"Smarta" högtalare kompletteras med röstassistenter, vilket gör att de blir mer funktionella än sina motsvarigheter. Närvaron av en assistent låter dig styra enheten med din röst. Smarta högtalare kan också vara en del av ett smart hemsystem. Det finns en hel del högkvalitativa modeller på marknaden som redan har uppfyllt användarnas förväntningar.

Vad det är?

Den smarta högtalaren är en ganska ny och växande produkt på marknaden för ljudenheter. I första hand för smarta modeller, inte ljudkvalitet, men ytterligare funktionalitet … Hemmodeller är utrustade med röstassistenter som kan utföra olika användarkommandon. Kroppen har mikrofoner för taligenkänning. Spalten kan bli en del av smart home -systemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje röstassistent är unik och har sin egen uppsättning funktioner. De flesta av högtalarens funktioner beror på assistenten.

På ryska kan du bara använda enheten fullt ut med Alice från Yandex. Alla andra assistenter förstår engelska bättre, och några av dem förstår bara engelska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Talande akustik kan inte bara återge ljud och svara på frågor. Den "smarta" högtalaren låter dig styra komponenterna i ett smart hem.

Jämförelse av populära modeller ger en förståelse för att det finns kvalitetsprodukter i olika prissegment. Modeller med röstassistent Alice är helt rysktalande. Andra förstår engelska kommandon mycket bättre.

Bild
Bild

Amazon Alexa

Den kompakta modellen fick ett bra ljud. Amazon Echo Dot 3: e Gen med Alexa röstassistent kan kopplas ihop med andra enheter och styra ditt smarta hem. Det ska noteras att kolumnen fungerar och känner igen kommandon på engelska … Enheten har mycket användbar funktionalitet, men inte allt är tillgängligt utanför Amerika och Europa.

Kolumnen fick en full-range högtalare och 4 mikrofoner. Det finns ljud- och hörlursuttag. Wi-Fi eller Bluetooth används för trådlös anslutning. Det är värt att notera att enheten fungerar med nätström.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med modellen

  1. Ljudkvalitet … Reproduktion är tydlig för en högtalare av denna storlek. Låga frekvenser är inte av bästa kvalitet på grund av bristen på en subwoofer.
  2. Röstassistent kan vara ett element i ett "smart" hem, styra musikuppspelning och mycket mer. Assistenten är ganska multifunktionell.
  3. Mått och ergonomi … Kolonnen är liten och lätt, vilket ökar dess rörlighet. Modellen kan hängas upp från ett uttag med ett speciellt fäste. Det finns 4 kontrollknappar på kroppen. Dessutom kan du använda din röst och smartphone.
  4. Attraktiv design … Modellens design är genomtänkt. Textilöverdraget är av hög kvalitet. Inredningen använder klassiska nyanser. LED -ringljuset bidrar till överklagandet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressant nog kan du med högtalaren svara på telefonsamtal från din smartphone och skicka meddelanden. Nackdelar med modellen.

  • Vissa funktionsbegränsningar utanför USA och Europa … Enheten fick musiktjänster som inte är populära i Ryssland, och några av dem kan inte konfigureras alls här. Och röstassistenten förstår bara kommandon på engelska. Det är värt att notera att även Alex ofullkomliga uttal känns igen.
  • Begränsad smartphone -kontroll … Ganska kontroversiell punkt, eftersom tyngdpunkten ligger på röstkommandon. Du kan reglera musikuppspelning från din telefon, men du kommer inte att kunna söka efter den på olika resurser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Yandex. Station"

"Smart" högtalare på ryska från en inhemsk tillverkare. Röstassistent Alice är ett särdrag hos modellen. Högtalaren låter ganska medioker … De låga frekvenserna är inte grova, men mitten faller ibland helt ur ljudet.

Inledningsvis var de första modellerna oberoende prylar, men den nya generationen kan vara en del av ett smart hem. Modellen är utrustad med 5 högtalare med en total effekt på 50 watt och 7 mikrofoner. Användare har Wi-Fi, Bluetooth och HDMI 1.4 till sitt förfogande. Setet innehåller själva högtalaren, en nätverkskabel och en HDMI -kabel, en prenumeration.

Bild
Bild

De främsta fördelarna

  • Alice kan svara på enkla frågor, styra musik och mer. Uppdateringar kommer ständigt, vilket utökar utbudet av möjligheter. Röstassistenten gör din dagliga rutin mycket enklare.
  • Alisa är den enda rysktalande röstassistenten. Assistenten har en ganska egensinnig personlighet. Vissa användare klagar till och med över att Alice ofta är kaxig.
  • Kan anslutas till TV via HDMI. I det här fallet hjälper kolumnen "smart" dig att söka efter innehåll. Den enda nackdelen med detta alternativ är att ljudet matas ut via enheten. Du kan inte bara använda kolumnen som en mediaspelare.
  • Möjligheten att använda en trådlös anslutning via Bluetooth.
  • Fungerar lika bra med smartphones som kör Android och iOS.
  • Det är möjligt att styra andra "smarta" enheter via högtalaren.
  • Förhållandet mellan kostnad och funktionalitet. Denna kolumn är den bästa om du behöver en assistent på ryska. Det finns också högre enheter med Alice. De får dock uppdateringar mindre ofta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och det finns gratis prenumerationer i satsen, vilket också är en fördel. De största nackdelarna med modellen.

  • Dekor … Ganska subjektiv faktor, men designen är fortfarande enkel. Det är sant att du kan ta en högtalare i ett ljust fodral, vilket ser mer intressant ut.
  • Ljud … Om du gör volymen högre än genomsnittet hörs väsande andning när du spelar lite musik och Alice känner igen kommandon sämre. Låg volym är ofta inte tillräckligt. Det är värt att notera att högtalaren låter bättre än de flesta TV -apparater, vilket redan är ganska bra.
  • Mikrofoner … Alice hör och förstår redan användaren väl, men inte alltid. När volymen på själva högtalarna är hög minskar mikrofonernas känslighet.
  • Flera kolumner kan inte kombineras in i systemet.
  • Baksidan av högtalaren värms upp under användning … Detta bör beaktas vid val av plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Apple HomePod

Många användare tror att den "smarta" högtalaren från den amerikanska tillverkaren är den bästa i sitt prissegment. Modellen har en snygg design, bra ljud och kan användas i HomeKit smart home -system. Kolumnen har en röstassistent Siri.

Det är värt att notera att modellen bara är kompatibel med ett relaterat ekosystem. Det är nästan omöjligt att lyssna på musik från en gadget som kör Android.

Bild
Bild

Spalten fick 8 högtalare och 6 mikrofoner. Det finns stöd för AirPlay och Wi-Fi MIMO. För kontroll kan du använda pekskärmen på själva högtalaren.

De främsta fördelarna med modellen

  • Ljud … Det finns ingen uppenbar accent vid låga frekvenser, ljudet är ganska mjukt och klart. Högtalaren kan användas för att titta på TV eller lyssna på musik. För bättre kvalitet kan du köpa en andra och göra ett stereopar.
  • Design och montering … Kolonnen ser sofistikerad och attraktiv ut, det finns inget överflödigt i dess design. I Apples bästa traditioner används material av hög kvalitet. Separat bör det noteras att nätverkskabeln är gjord för att hålla.
  • Funktionell … Med hjälp av mikrofoner och högtalare analyserar den smarta högtalaren rummets geometri. Baserat på de mottagna data ger enheten ljud så jämnt som möjligt. Med ett Apple -konto kan du lyssna på musik direkt via högtalaren, utan att behöva ytterligare prylar. Modellen kan användas som ett nav för ett smart hem, som låter dig styra lås, TV -apparater och mycket mer.
  • Enkel och snabb installation … Det räcker med att definiera högtalaren på iPhone och välja ett par parametrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även en sådan högkvalitativ teknik kan knappast vara perfekt.

Dess främsta nackdelar

  • Exklusivt kompatibel med Apples ekosystem … Komponenter i ett "smart" hem kan vara av vilken produktion som helst. Alla inställningar görs dock uteslutande via iOS. Det bör noteras att MacBooks och andra prylar inte är lämpliga för detta.
  • Siri … Många röstassistentalternativ är inte tillgängliga i OSS. Det är bättre att ge kommandon på engelska, med förståelsen av ryska har assistenten ett problem.
  • Pris … Apples överprissatta teknik är inte förvånande. Det bör dock komma ihåg att det i Ryssland är osannolikt att du kommer att kunna njuta av den fulla funktionaliteten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Googles hem

Den lilla modellen har ett högkvalitativt ljud för sin storlek. Kolumnen är utformad för Googles smarta hem. Det finns en liten pekskärm med smal funktionalitet. Röstassistenten Google Assistant tillhandahålls för kontroll. Assistenten förstår ännu inte ryska, även om ett sådant alternativ redan är under utveckling.

Designen är ganska intressant. Den nedre delen av fodralet kan ändras. Det finns flera färger till förfogande för användare med metall- och tygfinisher. En nyckel finns för att stänga av mikrofonen.

De främsta fördelarna med modellen

  • Funktionell … Röstassistenten är ganska sofistikerad och sofistikerad. Det är möjligt att anpassa åtgärder för korta kommandon. Google Assistant används för att styra smarta hem.
  • Dekor … Lakonisk men ändå snygg design.
  • Dimensioner … Liten och lätt högtalare. Du kan installera den var som helst.
  • Värde för pengar … Modellen är verkligen värd pengarna. En funktionell assistent i kombination med ett trevligt ljud. Det bör noteras att uppspelningen inte är hög, men de låga frekvenserna är ganska bra.
  • Stöd för olika prylar … Högtalaren kan användas både med Android -prylar och med iOS -smartphones.
Bild
Bild
Bild
Bild

"Smarta" högtalare kan inte anslutas med varandra, det bör beaktas.

De största nackdelarna med modellen

  • Inget stöd för ryska språk … Det är sant att det här alternativet testas och ibland även aktiveras i flera dagar. Det är värt att notera att nästan all funktionalitet fungerar på Rysslands territorium, om än på engelska.
  • Det går inte att byta musikhögtalaren … Ljudet är bra, men de flesta musikgenrer återges inte särskilt bra.
  • Bluetooth tillhandahålls inte … Du kan inte direkt lyssna på musik från en smartphone.
Bild
Bild

Xiaomi Mi AI -högtalare

Den smarta högtalaren ser kompakt och snygg ut. Enheten kan fungera utan laddning i 8 timmar, vilket är ganska intressant. Detta är en av få smarta högtalare med ett laddningsbart batteri. De inbyggda högtalarna återger musik i de flesta genrer ganska bra. Ljudkvalitet inte bara inomhus, utan också utomhus.

Du kan använda en trådlös anslutning via Bluetooth. Dessutom finns det ett 3,5 mm -uttag. Modellen kan fungera tillsammans med smartphones, TV -apparater och andra prylar. Enheten kan göra påminnelser, fungera som en väckarklocka, berätta om vädret och mycket mer.

Dess främsta fördelar

  • Storlek och design … Dimensioner låter dig installera enheten var som helst. Samtidigt ser modellen lakonisk ut, lämplig för alla interiörer.
  • Autonomi … Den lilla högtalaren kan användas som en bärbar.
  • Ljud … Modellen återger alla frekvenser ganska bra. Det är ganska bekvämt att använda den som en monohögtalare för en TV.
  • Fancy funktioner … Den interaktiva kolumnen kan läsa godnattsagor för barn. Dessutom är hennes röst ganska trevlig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att kraften hos högtalarna är liten.

De främsta nackdelarna

  1. Brist på laddare ingår.
  2. Ibland finns det ljudkommentarer på kinesiska.
  3. Brist på manus. Du måste själv ange innebörden av kommandona. Denna process är inte svår, men det tar tid.
Bild
Bild

Hur väljer man?

"Smarta" högtalare förenklar avsevärt vardagliga uppgifter och gör att du kan använda modern teknik i huset maximalt.

När du väljer är det värt att överväga sådana nyanser

  • Ljudkvalitet spelar roll … "Smarta" högtalare är inte bara avsedda att lyssna på musik, detta är inte deras huvuduppgift. I det här fallet är det värt att välja ett alternativ som kan återge dina favoritlåtar med hög kvalitet.
  • De flesta modeller förstår inte kommandon på ryska … Detta är värt att överväga. Vissa kan känna igen ryska, men svarar på engelska. Om dina kunskaper i ett främmande språk är under genomsnittet, bör du bara uppmärksamma rysktalande modeller.
  • Du kan välja en "smart" kolumn för valfri plånbok … Inhemska modeller är mer ekonomiska. Det är värt att notera att även dyra amerikanska modeller inte kan användas till sin fulla potential på Rysslands territorium. Vissa funktioner är helt enkelt inte tillgängliga för dem.
  • Var uppmärksam på storleken … Vissa modeller är ganska stora och kommer att se löjliga ut i en liten lägenhet. Andra, å andra sidan, är för kompakta för ett stort hus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Varje modell har sina egna anslutningsegenskaper. Om den "smarta" högtalaren bara fungerar tillsammans med en gadget är det tillräckligt att para ihop den via det trådlösa Bluetooth -nätverket. Du måste aktivera den på din smartphone och enhet, ansluta och njuta av att använda. De exakta instruktionerna ingår alltid i den medföljande dokumentationen.

Tillverkare försöker på alla möjliga sätt förenkla inställningar och användning av teknik. Vissa högtalarparametrar kan justeras från en smartphone. De flesta modeller har fysiska knappar på kroppen för att justera volymen.

Det är inte nödvändigt att göra några speciella inställningar före användning. För att aktivera mikrofonerna, säg bara ett röstkommando.

Rekommenderad: